Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Beret » niedziela, 9 gru 2007, 17:29

niestety stojac w miejscu gdzie stalem nie bylem w stanie stwierdzic dlaczego WRCe nie skrecaja. jezeli wina ustawien to albo niech panowie K i H zmienia swoich serwisantow albo niech wynajmuja samochody razem z serwisem i tyle...
mnie po raz kolejny zbudowal grzyb a zszokowal zuk
graty dla omka i sebastiana.. wprawdzie ich samochody na barborce to nie do konca n4 bo mocy maja sporo wiecej ale sa to auta nieporownywalne do wrc. a takie wyniki... wow
i chcialbym pochwalic organizatorow za jedna rzecz: maluchy w sumie jako zerowki ale jednak pojechaly po karowej...

chlopaki z zambrowa, stalem jako safety jakos bardzo blisko was :) pod kamizelka mialem bardzo wyraznie widoczny pomaranczowo-czarny kombinezon ;)

co do ludzi: ja juz po prostu to czesci motlochu przywyklem. niestety rajdy sprowadzaja rowniez prostakow. na szczescie nie maja czasu na dobre sie nawalic wiec zwykle sa niegrozni a jedynie halasliwi i upierdliwi
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Booogi » niedziela, 9 gru 2007, 17:31

Ja byłem pierwszy raz na Żeraniu, nie miałem rozeznania więc ustawiłem się tam gdzie było wejście na odcinek przy dwóch nawrotach zaraz po starcie. Napewno w przyszłym roku wybiore się ponownie na Żerań. A tak ogólnie to można było wejść w tym jednym miejscu przy starcie, czy dalej też?
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Pałka » niedziela, 9 gru 2007, 17:33

Dalej też ale co to za problem iść wzdłuż odcinka ?? Ja na Mazowieckim przeszedłem tak 15 km z ciężkim plecakiem :D
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

Postprzez schwepes » niedziela, 9 gru 2007, 17:39

Booogi napisał(a):W którym miejscu tak było (od startu patrząc)?

Żerań - ja stałem w zaznaczonych miejscach. Strzałkami zaznaczyłem fragmenty trasy które widać.
schwepes
A6

Postprzez MarcinRally » niedziela, 9 gru 2007, 17:44

Dużo mocniejsze wozy ma Kuchar i Frycz? bo nie słyszałem nic o tym ze mają mocniejsze furki :roll:
MarcinRally
A5

Postprzez Beret » niedziela, 9 gru 2007, 17:52

ech, krzywo sie wyrazilem ;)

na barborce jednak niektore elementy ograniczajace moc (np zwezki) sa traktowane z przymruzeniem oka. chdzilo mi o to, ze n4 chocby kuchara jest szybsze niz zwykle :) ale jest calkowicie nieprzystajace do WRC. nie jest o sekunde na kilometrze wolniejsze od wrc lecz jednak troche wiecej

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez SuN » niedziela, 9 gru 2007, 18:03

fakt, po niektorych subaru i lancerach ( zwlaszcza na zeraniu na prostej ) bylo widac ze sa mocniejsze od innych eNek, jak ktos wspomnial chodzi o zwezke w turbo ( aczkolwiek ja nie mam pewnosci ze to o to chodzi :D ), swoja droga na zeraniu dosc amatorski byl ten dzwon lancera :? ps. kto nim jechal bo nie pamietam :?:
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez Beret » niedziela, 9 gru 2007, 18:06

SuN, bylo zwlaszcza widac na bemowie na rownoleglym ;)

a chodzi tez chocby o to ze jak niektore rajdowki przejezdzaja (zapamietalem steca, kuchara i frytke ale rowniez inni, tylko nie pamietam ktorzy :roll: ) zostawiaja taki lekko slodkawy zapach spalin (nazywany landrynka przez niektorych). to chyba jednak nie jest standardowa benzyna ;)

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez SuN » niedziela, 9 gru 2007, 18:47

mam pytanie, czy ktokolwiek posiada zdjecia na ktorych widac ilu bylo ludzi na karowej :?: glowni chodzi mi o to co sie dzialo na gorce, za trybuna przy mostach
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez MarcinRally » niedziela, 9 gru 2007, 18:52

No teraz to wszystko rozumiem :) , a tak w ogóle to Szelc jechał?
MarcinRally
A5

Postprzez Cogonieznajom » niedziela, 9 gru 2007, 19:00

No to teraz kilka moich spostrzeżeń na temat rajdu.

Byłem na pierwszym Żeraniu, równoległym Bemowie i oczywiście na Karowej.

Żerań rewelacja, trochę KJSowa próba mimo długości, ale naprawdę świetna sprawa - mokro, błoto i sporo wrażeń. Pozdrowienia dla kibiców, których postraszył rallycrosowiec Ozimski w BMW- obróciło go przy nawrocie obok kontenerów i "celował w kibiców" :lol: łapiąc odpowiedni kierunek jazdy, hehe szalony typ :wink:

Bemowo bardzo fajna próba, największy minus to głębokie koleiny na trasie odcinka. Zastanawia mnie skoro tak wszyscy narzekają na tą próbę-że nudna, przewidywalna itp. to skąd przy trasie tysiące kibiców :?: :wink:

Karowa to naprawdę profesjonalnie przygotowany odcinek. Jednak...
Proponuje organizatorom popukać się w główę za to jak zostali przez nich potraktowani kibice podczas tej próby! Ogrodzenia i siatki jak na jakieś piłkarskie derby :? Dolna beczka bez VIPowskiej wejściówki nie dostępna kompletnie dla ludzi. Trochę żenada, że tak to zostało rozwiązane, bo nawet tak jak ktoś napisał, że odgrodzono to żeby posiadacze VIPa nie poczuli się głupio-zapłacili kupę kasy za bilet na trybunę a reszta widzi wszystko tak samo... no nie do końca, bo zapłacili za miejsca siedzące, możliwość swobodnego i dobrego obejrzenia przejazdów bez tłumu ludzi na plecach. Zapłacili za komfort oglądania a nie za dzierżawę terenu przy Karowej...:/ Wystarczyło odgrodzić teren do metra przy trybunach a w wolne miejsca wpuścić ludzi! Za to po prostu niewyobrażalny minus dla organizatora.
Co do przejazdów-wurce to moc której juz od lat nie można poczuć na naszych oesach. Stec rewelacja, Ptaszek ogniem, brawo dla dwóch załóg "kaszlaków" które szły pełnym ogniem po Karowej:D Ogólnie super.

POzdrowienia dla zespołów i kibiców którzy stawili się na rajdowym wieczorze i rozdaniu nagórd za sezon w "Klubie Maska" u Milowicza. Pozdro Skateman, nie spodziewałem się tam Ciebie:) Szkoda, że nie było Cię jak grałem 8)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 9 gru 2007, 19:34

Barbórka udana.
Najpierw Żerań, techniczna partia pod koniec odcinka i przejazd przez wodę z następującym po nim l90(zamiast prosto) po śliskim-trochę wolno po wodzie, niektórych trochę zalewało :) jakiś zawodnik obrócił auto, było troszkę boczków. Gdy poszedłem dalej w stronę startu, za kałużę można było zobaczyć więcej, z bliska i bezpiecznie. Koło nas stanęła Corolla WRC na kapciu, Holo przygasił samochód przed wodą, Kuzajowi już opona się usamodzielniała. Stec grubo. Niezła miejscówka bo kierowcy nas objeżdżali dookoła, przy jakimś silosie(wieży?).
Potem Cytadela-dobra miejscówka z widocznością na dalekie partie, miło. Bemowo-standard, byliśmy przy starcie, średnio ciekawie, za daleko od trasy.
Karowa-git, stałem po beczce, idąc w górę odcinka po wewnętrznej lewego zakrętu. Widoczność ok tylko ścisk okrutny. No i oczywiście te bezsensowne trybuny ze "strefą zapowietrzoną"! Co to miało być, na grilla jakiejś miejsce czy co? Parę osób przeszło w tą przestrzeń i chyba nie udało się ich wygonić-trzymali się z dala od trybun, tam gdzie moim zdaniem powinni jeszcze wpuszczać. Bezsens, byłem na miejscu 2h wcześniej a i tak od stawania na palcach bolały kopyta. Ale warto było. :)
O przejazdach wszyscy już powiedzieli, respect dl Kuchara i Frycza-ten przeszedł koło nas dosłownie na centymetry od krawężnika :D
Wróciłem z bolącym gardłem, a dziś czuje się jak po imprezie, wychodzi na to że zapach rajdowego paliwa i spalin potworów walą w łeb
Pozdro dla Skatemana spotkanego u Kuchara no i dla Buncola-jeszcze kiedyś pooglądamy. :wink: :D
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Jar555 » niedziela, 9 gru 2007, 20:22

Mi Barbórka bardzo się podobała w tym roku :)
WRC naprawdę rządzi!
Żerań bardzo ciekawy, wiele załóg miało tam problemy.
Na na bemowie wiele się nie działo, więc nic o nim nie będę pisać, bo przedmówcy już wszystko napisali.
Karowa bardzo profesjonalnie przygotowana. Byłem 2,5h przed startem i zająłem sobie dobrą miejscówkę - centralnie na przeciwko wjazdu pod pierwszą dziurę wiaduktu (30min później już zaczęło się robić ciasno, a jeszcze 1h później to były 2 rzędu ludzi). Ta Corvetta, co zgasła to startowała centralnie przedemną :lol: .
Wróciłem po rajdzie zmęczony, zmarznięty i obolały, ale szczęśliwy :lol:
Jar555
N2

Postprzez krzysiek » niedziela, 9 gru 2007, 20:32

mnie tez sie popdobalo brawo jurek i kropek .
pozdro dla ludzi stojacych na schodach przed wiaduktem

ps.TOLEK SPIDER MAN ROOLS ci co stali na schodach wiedza o co chodzi
pozdro dla tolka
krzysiek
N1

Postprzez Booogi » niedziela, 9 gru 2007, 20:34

SuN napisał(a):mam pytanie, czy ktokolwiek posiada zdjecia na ktorych widac ilu bylo ludzi na karowej :?: glowni chodzi mi o to co sie dzialo na gorce, za trybuna przy mostach

Ja stałem na tamtej skarpie naprzeciwko mostu :D widac było sporo, szkoda tylko, że drzewa zasłaniały telebim.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP