Rajd Wisły 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Wisły 2013

Postprzez sebaWRC » poniedziałek, 27 maja 2013, 13:45

No i po rajdzie.Pierwszy raz odwiedziłem Wisłe,fakt,że tylko Niedziela,ale zawsze.Chyba jednak nie zaliczę tego rajdu do udanych.Byłem cały dzień na Dobce i tak: Plusem na pewno była trasa,właściwie,wszystko czego można było chcieć,grube spadania z cięciami,przejścia na szuter,betony itd. i tutaj chyba poprzestanę na umilaniu.Załogi po prostu się wystraszyły tych odcinków,jeśli chodzi o RSMP to Gagacki,Nowocień,Raczkowski,Scheffler i miło zaskoczył Mnie Adam Tomaszek,który fajnie latał evo IX.Nie wymieniałem jednej załogi,dlatego,że jej należy się Puchar z wejścia,mianowicie Tomaszczyk,przecież ten chłop jest nie do ogarnięcia,gdyby nie dzwon top10 byłoby z pewnością,tak czy siak lepiej niech zostanie w Civicu,bo jak jeździł fiestą,to nie był ten sam Jurek.

A w RPP to Wróblewski,Wawrzyczek,Pogan,Knopt,Mrozek,Suchorzebski,Gaś,no i Kidawa to zawodnicy,którzy podczas swoich przejazdów budzili jakieś emocje,ale to stanowczo za mało,równie dobrze można by było iść spać na polankę,nie tylko dlatego,że załogi strasznie odpuszczały,ale dlatego,że te przerwy były kosmiczne,to już wielki minus za to.Czy to między RSMP a RPP,czy nawet samymi przejazdami...padaaka.

Ale za trasy wielki szacun i mimo wszystko fajnie by było jakby Wisła została w RSMP.
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez janex » poniedziałek, 27 maja 2013, 13:47

http://rajdy.autoklub.pl/gallery/pictur ... 0411/?i=27 brawa dla MEDIA, nie ma to jak niepowtarzalne ujęcia :P więcej ich się tam mogło zlecieć...
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez wanderer » poniedziałek, 27 maja 2013, 14:37

tomson napisał(a):Kuchar się uwstecznia, czy Rzeźnik się jednak rozwija? Podobne pytanie również co do Bębenka (Bryan go objechał na odcinku (4) ośką) :shock:

W przypadku Kuchara, to pewnie sprawa nieduzego budzetu. Przed rajdem sugerowal, ze nie bedzie cisnal, tylko jechal spokojnie byle dojechac w calosci. I biorac pod uwage miejsce na mecie, to taka taktyka sie oplacila.
wanderer
A6

Postprzez Glaniu » poniedziałek, 27 maja 2013, 14:52

wanderer napisał(a):W przypadku Kuchara, to pewnie sprawa nieduzego budzetu.

Kuchar na pewno nie cierpi na niedobory budżetowe ;-).Ogranicz bezgraniczną wiarę w szczerość wypowiedzi ;-)

Pozdrawiam
Glaniu
N3

Postprzez Witcher1990 » poniedziałek, 27 maja 2013, 15:10

Glaniu napisał(a):

Kuchar na pewno nie cierpi na niedobory budżetowe ;-).Ogranicz bezgraniczną wiarę w szczerość wypowiedzi ;-)

Pozdrawiam

No nie wiem, może w tym sezonie ale dwa poprzednie? Stary lancer i niedoinwestowana impreza r4...
Witcher1990
A6

Postprzez The Prisoner » poniedziałek, 27 maja 2013, 15:14

Ale trzeba przyznać, że stary Lancer widowiskową furą był - wg mnie brakuje takich samochodów na polskich trasach.
The Prisoner
N2

Postprzez Glaniu » poniedziałek, 27 maja 2013, 15:23

Ten Lancer więcej kosztował niż topowa R4 ;-). I żeby nie było, że się czepiam naprawdę lubi Tomka zwłaszcza jak zakończył etap narzekania na wszystko i potrafi obiektywnie ocenić sprawe.

Pozdrawiam
Glaniu
N3

Postprzez gregortest » poniedziałek, 27 maja 2013, 15:49

należy się Puchar z wejścia,mianowicie Tomaszczyk,przecież ten chłop jest nie do ogarnięcia,gdyby nie dzwon top10 byłoby z pewnością,tak czy siak lepiej niech zostanie w Civicu,bo jak jeździł fiestą,to nie był ten sam Jurek.

Zgadza się.
Tylko Hondą jeździł kilka sezonów, a Fiestą chyba nie czuł się w niej pewnie, albo kwestia budźetu.
Jeszcze jedna sprawa.
Kajto, Tomaszczyk i inni miejscowi matadorzy, nie ujmując im nawet 1 % z tego co było widać, jechali u siebie.
A znają te trasy lepiej niż nie jeden drogę do WC we własnym domu.
ale super że Wisła wróciła.
Takie powinny być OS-y.
Druga sprawa widać brak kasy na rynku., bo połowa, ja kktoś napisał - to widać, że jadą pieniądze i przygotowanie sprzętu - 306 urwana belka- zgroza. i Żadne tłumaczenie nie ma znaczenia. Dobrze że tylko tak się skończyło.
Ale skoro obcieło śruby, to chyba były z lekka zmęczone.
gregortest
A5

Postprzez andrew88 » poniedziałek, 27 maja 2013, 20:20

Glaniu napisał(a):

Pozdrawiam

To znaczy, że skoro nie ma problemów z budżetem, to już pojedzie cały sezon 207 S2000?
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez kostek45 » poniedziałek, 27 maja 2013, 22:23

Po testach przed Wisłą mówił, że budżet ma na pierwsze trzy rajdy.
Ale jak już Kuchar zostanie bez kasy na rajdowanie to będzie kryzys przez duże K.
Ale wydaje mi się, że mimo wszystko zbierze kasę i poleci resztę RSMP.
kostek45
A5

Postprzez viper » poniedziałek, 27 maja 2013, 23:45

Gracko napisał(a):
Około 10 załóg we wszystkich klasach razem wziętych i obu ligach, dawało rade - reszta to jakiś dramat. Jadące pieniądze.

Ja ci kolego proponuje kupić auto za własne pieniądze i po tych dziurach po kolana zasówac ile fabryka daje. Zobaczymy jakie bedZie twoje zdanie po zobaczeniu rachunku regeneracji samochodu. Łatwo sie komentuje patrząc na tych spadaniach jakie kto ma jak to kibice mówią j.....a, ale nikt sie nad tym nie zastanowi ile to kosztuje i jakie ma to konsekwencje. Kibice maja prawo komentować, ale wyobraźni trochę tez czasami moze sie przydać.
viper
S2000

Postprzez BartekRally » wtorek, 28 maja 2013, 00:13

viper napisał(a):
Gracko napisał(a):
Około 10 załóg we wszystkich klasach razem wziętych i obu ligach, dawało rade - reszta to jakiś dramat. Jadące pieniądze.

Ja ci kolego proponuje kupić auto za własne pieniądze i po tych dziurach po kolana zasówac ile fabryka daje. Zobaczymy jakie bedZie twoje zdanie po zobaczeniu rachunku regeneracji samochodu. Łatwo sie komentuje patrząc na tych spadaniach jakie kto ma jak to kibice mówią j.....a, ale nikt sie nad tym nie zastanowi ile to kosztuje i jakie ma to konsekwencje. Kibice maja prawo komentować, ale wyobraźni trochę tez czasami moze sie przydać.

Pomyśleć że ci wariaci w WRC w Finlandii skaczą na hopach po 180km/h, przecież faktura za naprawę ma chyba kilkanaście stron :roll:
BartekRally
A5

Postprzez Sylwek_GSi » wtorek, 28 maja 2013, 07:18

andrew88 napisał(a):
Glaniu napisał(a):

Pozdrawiam

To znaczy, że skoro nie ma problemów z budżetem, to już pojedzie cały sezon 207 S2000?

troche komicznie to brzmi, ale skoro nie ma budzetu to co on robi autem S2000 na oesach? to obecnie najdroższe auto jakie moze startować w RSMP. A i tak widac w przypadku kilku naszych kierowców - ze nie wystarczające na walke o 1 miejsce. Gdyby nie awarie Habaja i przygody Chuchały żadnego S2000 nie było by na pudle. Nie wiem czy w przypadku Kuchara, lepszym rozwiązaniem nie była by eNka - po co przepłacać ? Parcie na drogie S2000 i RRC ze strony kierowców którzy nie potrafią wykorzystać ich walorów jest dla mnie średnio zrozumiałe.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez martin.h » wtorek, 28 maja 2013, 07:49

viper napisał(a):
Gracko napisał(a):

Jeśli ktoś tak to wszystko rozumuje to powinien zdecydowanie wybrać wyścigi albo Playstation :wink:

PS: Jednak biorę to do serca i na następnej oglśądarze będę podziwiać załogi jadące z głową i odpuszczające na podbiciach, dziurach :D
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez seal » wtorek, 28 maja 2013, 08:38

viper napisał(a):Ja ci kolego proponuje kupić auto za własne pieniądze i po tych dziurach po kolana zasówac ile fabryka daje.

Ręce opadają jak się czyta niektóre komentarze w sprawie słabej jazdy zawodników. Mam nadzieję viper, że nie zostaniesz ukamienowany,
za brak krwi na zawodach. Forum idzie w stronę komentarzy z Wirtualnej Polski, trochę przykre :shock: .
seal
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP