Moderator: SebaSTI
gregortest napisał(a):Co do Kopciuszki, to dobiło i wybiło, bo nie było schamowane , tylko szedł pełną bombą.
Pilot wyraźnie mówił.
A kamień to był cały czas, tylko leżał pod ziemią i on go wyjął tym dobiciem.
A co do oglądarki, to wzorem z roku 2009 mam w d....ie karnety.
I wjechałem wszedzie gdzie chciałem. Po prostu nalezy pojechać mocnym 4x4 i walić na skróty przez krzaki i pola.
Wystarczyło mi spotkanie z safeciarzem , który 3 godziny przed os-em nie pozwolił wjechać zgodnie z ruchem na os.
Jeszcze pod prąd i 2 godzinki no max 1 godzinę to bym się zgodził. ...
dlatego objechaliśmy gamonia i wjechaliśmy w fajne miejsce po polach.
Takich było sporo.
Dlatego zamiast karnetów, niech onanizator pomyśli nad kibicami, bo dla nich jest ten rajd. i drogi powinny być czytelne i dostępne nawet godzinę przed 0 zerówkami.
Marcin Szopa napisał(a):Zgodnie z przewidywaniami przyjechał junior z Finlandii pierwszy raz na rajdzie nowym dla siebie samochodem i odstawił naszą czołówkę o lata świetlne. Jak u nasz szkolenie młodzieży nie ruszy jakoś mocniej to raczej za kilka lat nie będziemy mieli żadnego eksportowego kierowcy
viper napisał(a):Jakie szkolenie młodzieży. W Polsce grupa bogatych osób sie bawi w rajdy, a większość tu obecnych dziwi sie jakim cudem to sie dzieje. W Polsce są mistrzostwa najbogatszych, a nie najszybszych, dlatego taki kopciuszek, który miał trochę szczęścia leje wszystkich bo nie ma konkurencji i jeszcze długo jej nie bedzie miał. Ja jestem tylko ciekaw czy tem młody z Finlandii jest z domu taki bogaty czy rzeczywiście tam tak programy młodych talentów funkcjonują.
Esapekka started his carting career in 1996. At that time, Esapekka - age 5, was practing at Paltanen racing center near Pieksämäki. As his skills progressed and he grew older, Esapekka earned considerable success in various races and classes, topping everything off with a victory in ICA -class Finnish National Championship in 2007. On that same year he drove couple of races in Rallysprint's youth -class. Year 2007 marked also the end for his carting career, and he switched his "go-carts" for a fully qualified rally car for good at the beginning of 2008.
Esapekka Lappi is a member of the Finnish AKK-Motorsport ry association’s Driver Academy, known for its top-notch coaches, and involved in a development programme for Norwegian EvenRally. The long-term objective of the latter is to get Lappi signed as a factory team driver by one of the WRC rally teams.
Witcher1990 napisał(a):Każdy motosport jest drogi, dlaczego nie możecie tego zrozumieć? Również tego, że ten kto nie jest szybki i zdolny nigdy nie miałby szans zostać sponsorowanym przez duży koncern i walczyć o czołowe lokaty w topowym sprzęcie? Co w takim razie proponujesz, wprowadzić zakaz używania aut 4x4 i zrobić mistrzostwa na wzór BRC?
Może nie mam racji, nie wiem, ale najlepiej ponarzekać jak prawdziwe Polaczki bo to leży w naszej naturze i wychodzi nam najlepiej. Dobrych stron nie ma nigdy. Nawet takiej postaci jak Hołek nie potraficie docenić pomimo, że widać było po nim ogromną mobilizację i chęć szybkiej jazdy i sprawienia frajdy kibicom.
wanderer napisał(a):viper napisał(a):Jakie szkolenie młodzieży. W Polsce grupa bogatych osób sie bawi w rajdy, a większość tu obecnych dziwi sie jakim cudem to sie dzieje. W Polsce są mistrzostwa najbogatszych, a nie najszybszych, dlatego taki kopciuszek, który miał trochę szczęścia leje wszystkich bo nie ma konkurencji i jeszcze długo jej nie bedzie miał. Ja jestem tylko ciekaw czy tem młody z Finlandii jest z domu taki bogaty czy rzeczywiście tam tak programy młodych talentów funkcjonują.
Już samo to, że urodził się Finem sprawia, że kolokwialnie mówiąc wygrał życie, bo karting i inne formy motorsportu dla młodych raczej stoją tam na niezłym poziomie, a u nas większość leży.Esapekka started his carting career in 1996. At that time, Esapekka - age 5, was practing at Paltanen racing center near Pieksämäki. As his skills progressed and he grew older, Esapekka earned considerable success in various races and classes, topping everything off with a victory in ICA -class Finnish National Championship in 2007. On that same year he drove couple of races in Rallysprint's youth -class. Year 2007 marked also the end for his carting career, and he switched his "go-carts" for a fully qualified rally car for good at the beginning of 2008.
Esapekka Lappi is a member of the Finnish AKK-Motorsport ry association’s Driver Academy, known for its top-notch coaches, and involved in a development programme for Norwegian EvenRally. The long-term objective of the latter is to get Lappi signed as a factory team driver by one of the WRC rally teams.
Jarek55511 napisał(a):Widze że ten sport robi się tylko dla bogatych. Nie tylko dla załóg startujących,ale też kibiców.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości