Rajd Karkonoski 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Karkonoski 2012

Postprzez Glaniu » piątek, 15 cze 2012, 20:40

Posypac łeb popiołem przeprosic stwierdzic, ze nie bylo mnie na samej trasiue, ale kare przyjmuje to jeszcze na bezszczela odwołaniami straszy . Boże widzisz i nie grzmisz
Glaniu
N3

Postprzez woocasch » piątek, 15 cze 2012, 20:47

Na początek zaznaczę, że nie bronię ani Grzyba ani Stalmacha. Ale mam takie pytanie, czy harmonogram to jest publikacja trasy? Przecież lokalizacja PKCów i nazwy odcinków nie muszą w 100% określać przebiegu trasy. A to, że nasze odcinki są powtarzalne i taka osoba jak Grzesiek Grzyb na podstawie harmonogramu potrafi "narysować" na mapie cały oes to już inna sprawa. Notatka policji stwierdza niby, że Grzyba zatrzymali 400m od odcinka, czyli na odcinku mógł być ale nie musiał. W regulaminie jest napisane, że zawodnik nie może przebywać na trasie rajdu, a skoro był 400m od trasy rajdu, to był obok a nie na. Tak biorąc to na logikę :)
Co do wycofania zgłoszenia, to przecież zgłoszenie wysyłał PSP a nie Grzyb, więc to PSP wycofało zgłoszenie i potem wysłało nowe. Sądzę, że decyzję podjął szef zespołu/szef marketingu/szef PR*.

* niepotrzebne skreślić.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Szkucik » piątek, 15 cze 2012, 21:27

niby tak ale podobnie było z Bettim też ponoć nie bł na trasie tylko obok, 400 metrów w tym sporcie to jest bardzo mało i jak dla mnie to taki margines błędu mogło być na mogło być po za
Szkucik
N3

Postprzez krist » piątek, 15 cze 2012, 21:31

Czytamy ze zrozumieniem:

Jak wynika z zeznań świadka poruszali się po trasie odcinka specjalnego. Niespełna 400 metrów od oesu Grzyb i Stalmach zostali zatrzymani do rutynowej kontroli policyjnej.

Świadek ich widział. Na odcinku. Raport policji to było uwiarygodnienie jego słów. Fakt że mieli pecha że ich zatrzymali :)

Zgodnie z przepisami, zawodnik zgłoszony do udziału w rajdzie może przebywać na trasie zawodów tylko i wyłącznie w czasie do tego wyznaczonym w regulaminie.
Byli już obaj zgłoszeni, wydaje mi się że nie ma znaczenia że było powyżej 2 tygodni do BK

I naprawde nie rozumiem tego co się dzieje z tą sprawą. W końcu złapanie na nieleglali to nie jest koniec świata, Kajto to przeżył, Grzyb też by sobie poradził z karą. Były takie czasy (pisze bo pewnie nie wszyscy pamiętają) kiedy nielegalne zapoznanie było powszechne i nikt się z tym specjalnie nie krył. OK, teraz jest inaczej, walczy się z tym (jak widać bardziej teoretycznie) i dobrze, ale jak można w tym samym roku uchwalać przepis o gigantyczniej karze finansowej i go nie stosować kiedy właśnie wpadł ktoś z czuba? Cała sprawa zamiast jawnie odbywa się w tajemnicy, tak naprawdę oprócz różnych plotek oficjalnie nic nie wiadomo. Zamiast szybko i oficjalnie dać mu 3 miesiące zawieszenia licencji, potępić zachowanie ale nie łamać karier kierowcom i zapomnieć o sprawie zrobiła się z tego medialna szopka gdzie nikt nic nie wie a dziennikarze sport.pl którzy rajdu od wyścigu nie odróżniają mają używanie. I tylko niesmak pozostanie i podejrzenia, że układy, że wybiórcze stosowanie przepisów i tak dalej.
krist
N3

Postprzez Zajcev » piątek, 15 cze 2012, 21:51

kpina...
Zajcev
N4

Postprzez Sejol » piątek, 15 cze 2012, 23:11

krist napisał(a):W końcu złapanie na nieleglali to nie jest koniec świata, Kajto to przeżył, Grzyb też by sobie poradził z karą

Trzymajmy się faktów - Kajtka nikt nie złapał na upalaniu...
Sejol
N3

Postprzez simprez_ » piątek, 15 cze 2012, 23:16

Panie Grzyb, co Pan tu za kit wciska?
Regulamin uzupełniający nie podaje daty publikacji mapy i trasy rajdu? Trasę rajdu zawarto w harmonogramie opublikowanym na 2 tygodnie przed dniem 15.05.2012. Tzn. że w dniu 15.05 trasa rajdu była znana. Co zatem do sprawy stwierdzenia faktu Pańskiego nielegalnego zapoznania się z trasą Rajdu Karkonoskiego wnosi Pańska uwaga, że terminu tego nie podano w Reg. Uzup.?
Na jakiej podstawie twierdzi Pan, że terminem publikacji map jest data 18.05.2012? Jak Pan zauważył, regulamin ramowy RSMP używa w odniesieniu do tej kwestii określenia "najpóźniej 14 dni przed". Nie "14 dni przed". Publikacja map tegorocznej edycji mogła odbyć się chociażby w zeszłym roku!
Fair play - takie wyświechtane hasło. Polecam ku rozwadze...
www.924.pl
simprez_

Postprzez Marek Kisiel » piątek, 15 cze 2012, 23:24

Na to wszystko na dzień dzisiejszy odpowiem krótko i to pod swoim iminiem i nazwiskiem:

:!@@##$$%$%%^^^&*(()))(*&^%$#@@@!@#$$%%^^&&**(((*&^&%$#@@!!@#$%%^^&**(*(((*&^%$#@@!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przepraszam to tyle w tym temacie.

Pozdrawiam!
"czasem życie powoduje, że nabierasz dystansu do niego - i zaczynasz żyć chwilą"
Marek Kisiel
N1

Postprzez Worldrallyfan » piątek, 15 cze 2012, 23:38

Panie Marku, nie ma co się wkurzać. Rajd był świetny i to się liczy, a Pan zrobił wszystko co było do zrobienia dla organizatora w tej sytuacji.

liczę że za rok też zaśpiewamy "Marek Kisiel aeja eja ooo" :)
Worldrallyfan

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 16 cze 2012, 07:59

Nie mam zamiaru również brać kogoś w obronę, ale 400 metrów od odcinka to nie to samo co na odcinku, dodatkowo Noworól przyznaje że dostarczone materiały są słabe, a że każdy ma prawo do obrony więc GG się broni i tyle.
Zastanawia mnie jeszcze sprawa przekazania notatki policyjnej, czy było to zgodne z prawem, ktoś ma o tym pojęcie i może się wypowiedzieć :?:
d-z rallyfans
A5

Postprzez Zajcev » sobota, 16 cze 2012, 08:46

d-z rallyfans napisał(a):Nie mam zamiaru również brać kogoś w obronę, ale 400 metrów od odcinka to nie to samo co na odcinku, dodatkowo Noworól przyznaje że dostarczone materiały są słabe, a że każdy ma prawo do obrony więc GG się broni i tyle.

Jak wynika z zeznań świadka poruszali się po trasie odcinka specjalnego. Niespełna 400 metrów od oesu Grzyb i Stalmach zostali zatrzymani do rutynowej kontroli policyjnej.

Skoro materiały są słabe to na jakiej podstawie w ogóle został "ukarany" ? Prawda jest taka, że są równi i równiejsi...
Zajcev
N4

Postprzez rallyfan2 » sobota, 16 cze 2012, 09:11

d-z rallyfans napisał(a):Nie mam zamiaru również brać kogoś w obronę, ale 400 metrów od odcinka to nie to samo co na odcinku, dodatkowo Noworól przyznaje że dostarczone materiały są słabe, a że każdy ma prawo do obrony więc GG się broni i tyle.
Zastanawia mnie jeszcze sprawa przekazania notatki policyjnej, czy było to zgodne z prawem, ktoś ma o tym pojęcie i może się wypowiedzieć :?:

Dla Noworola będą słabe bo to jedna klika z Rzeszowa, a Grzyb jest na tyle bezczelny że się jeszcze będzie odwoływać, a wszyscy wiemy jak było.
rallyfan2
A6

Postprzez SebaSTI » sobota, 16 cze 2012, 09:42

rallyfan2 napisał(a):

Dla Noworola będą słabe bo to jedna klika z Rzeszowa, a Grzyb jest na tyle bezczelny że się jeszcze będzie odwoływać, a wszyscy wiemy jak było.

Upalał być możę..ale nie przesadzaj tak jakby to było jakies morderstwo, zreszta odwałac sie moze każdy, zasady jak w sadzie itp, każdy ma prawo do obrony, mówisz ze wszyscy wiedzą to chyba tylko ty...
SebaSTI
A6

Postprzez Zajcev » sobota, 16 cze 2012, 12:12

SebaSTI napisał(a):
Upalał być możę..ale nie przesadzaj tak jakby to było jakies morderstwo, zreszta odwałac sie moze każdy, zasady jak w sadzie itp, każdy ma prawo do obrony, mówisz ze wszyscy wiedzą to chyba tylko ty...

oj biedny Grzegorz G. nigdy nie upalał i teraz jeszcze niesłusznie go oskarżają... :cry:
Całkiem przypadkowo się tam znalazł ze Stalmachem... a skoro mieli jakieś wspólne interesy, to co za problem poinformować organizatora, że wtedy i wtedy, będzie musiał przebywać w okolicy lub na odcinku?

Wszystko to jest pięknymi i grubymi nićmi szyte, pamiętam akcje z Kajtkiem, kiedy to złapano Olę na odcinku, nie było zmiłuj się, mimo, że Kajtka tam nie było, licencja zawieszona, tutaj mamy Pana Grzesia, którego widziano na odcinku, co następnie potwierdziła również policja, która zatrzymała go 400m od odcinka, pogrożono mu tylko paluszkiem..., trochę to wszystko śmieszne...

Dla rozluźnienia:
* Co mówi Grzyb na zapoznaniu? - ja już tu byłem
* Co mówi Grzyb do pilota przed odcinkiem? - siedź cicho, żebym się nie pomylił ....
Zajcev
N4

Postprzez bercik » sobota, 16 cze 2012, 12:29

Wiecie co, czytam i czytam i jedna kwestia mnie trochę dziwi a może nawet i śmieszy.
Mianowicie, mamy tutaj na forum chyba samych moralizatorów, etyków itp. Wydawać by się mogło że same ideały i wzory cnót wszelkich piszą na autoklubie. Ludzie, ta dajcie se już spokój bo i tak ch.. z Waszego pisania i nadymania się. Tak się zastanawiam, czy wszyscy krytykujący tak bardzo Grzyba są tacy nieskazitelni i czyści względem obowiązujących przepisów prawa czy nawet ogólnie przyjętych zasad funkcjonowania w społeczeństwie??? Ja wiem, że sam na pewno nie jestem i jakieś grzeszki mam...
Kończę już mój wywód i więcej się w tym temacie nie wypowiem.
Zaznaczam, że post ten nie jest próbą bronienia GG.
Jeśli ktoś się poczuje dotknięty to z góry przepraszam.
bercik
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP