Leszek Kuzaj

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez xander » piątek, 12 sie 2005, 22:47

nielegala napisał(a):Mógłby sobie jeden sezon w MP odpuścić i pojechać cały cykl ME w przyszłym roku. (Kulig i Hołek tak własnie robili, ze rezygnowali z MP a jechali na podbój Europy - jest to dobra recepta na sukces, bo ciężko pogodzic starty w MP i ME).

nielegala napisał(a): najważniejsze żeby Kuzaj pojechał w końcu pełny sezon w ME tak jak to zapowiada już do paru lat. Nawet jak zdobędzie po raz trzeci tytuł Mistrza Polski to wielkiej chluby mu to nie przyniesie.

Kuzajowi pieniędzy na starty na pewno nie brakuje, ale nie pomyślałeś, że Kuzaj może nie mieć aż takich ambicji żeby walczyć o ME?
Może lubi bardzo rajdy ale wystarczy mu ściganie się na własnym podwórku?
Może lubi czasem wystartować za granicą dla treningu ale nie chce mu się jeździć całego sezonu?
W końcu jego kasa i startuje tam gdzie chce. Może walka o kolejny tytuł MP mu wystarcza?
Obrazek
xander
N2

Postprzez Ohlins » piątek, 12 sie 2005, 22:48

nielegala napisał(a):
szirer205xs napisał(a):z reszta kuzi chyba nigdy nic oska nie osiagnol

Chyba, że Kuzaj ma zamiar wywalczyć 3 albo 4 tytuły MP i dopiero wtedy brać się za ME...

ale ME przyciaaja teraz coraz więcej bardzo dobrych kierowców wiez nei ma co ukrywac że Kuzaj nie ma szans...
Ohlins
A6

Postprzez Cobra » piątek, 12 sie 2005, 22:58

osobisice uwazam ze zmiana samochodu z n-ki na s1600 to nie taak prosta sprawa ze sobei postanawiam bede jezdzil takei rajdy tym a takei tym. jak pokazuja rajdy s1600 nie kazdemu pasuje, wymaga specyficznego stylu jazdy i nie kazdy potrafi to latwo przeskoczyc. najlepszym tego przykladem wedlug mnei jest solek n-kowym driverem jest bardzo dobrym pasuje mu charakter nki i widac ze dobrze ja czuje po jego czasach, jesli chodzi o jego jazde w s1600 to jest raczej slaba widac ze nie czuje takiej jazdy tak jak powinein i jego czasy mocno odbiegaja od reszty driverow. dlatego nawet jak rajd jest typowo pod oske to nie zdobywa w nich punktow w tym roku albo niewiele. Takze nei zawsze dopasowywanie fury pod rajd daje spodziewane rezultaty.

Druga sprawa wiadomo ze ten sezon kuziego jest raczej stracony ale tak czy siak troche tych punktow naciulal, a zobaczcie w tym roku lubiaka ten to dopiero ma stracone, dobry sponsor, kupa kasy, nowiutka topowa fura czasy niby tez niezle i co ?? bida z nedza, ten do dopiero stracil w tym roku a zapowiadalo sie ze powalczy o mp....
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez nielegala » piątek, 12 sie 2005, 23:10

Cobra napisał(a):nie taak prosta sprawa ze sobei postanawiam bede jezdzil takei rajdy tym a takei tym.

troche w tym racji, ale popatrz taki Pan Travaglia, jezdził wurcem potem S1600, a na Rajd Polski wsiadł do enki i co? pojechał tak bardzo szybko... teraz znowu przesiadł się do S1600 i kręci świetne czasy...

Ale mniejsza z tym samochodem jakiej klasy Kuzaj będzie jezdził, ważne żeby w końcu pojechał pełny cykl tak jak miał jechać :!:

Chyba. że xander ma racje :?

W końcu jego kasa i startuje tam gdzie chce. Może walka o kolejny tytuł MP mu wystarcza?
nielegala
N3

Postprzez Cobra » sobota, 13 sie 2005, 00:00

ok ale to co powiedziales ty wcale nie przeczy temu co powiedzialem ja po prostu musi byc odpowiedni driver ktory potrafi wsaisc w fure i niemal od razu ja poczuc i prawie optymalnie wykorzystywac. Takim driverem byl sp. Janusz i za to najbardziej go podziwialem w co by nie wsiadl praktycznie od razu wykorzystywal ten sprzet na tyle na ile sie dalo, niemal stawal sie jednym z samochodem. mysle ze gdyby zyl to mielibysmy mistrza europy i mistrza polski w samochodzie s1600..... :(
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Ohlins » sobota, 13 sie 2005, 06:55

nielegala napisał(a):
Cobra napisał(a):ale popatrz taki Pan Travaglia
W końcu jego kasa i startuje tam gdzie chce. Może walka o kolejny

ale tez nie ma co porównywać Kuzaja do Travagli, a co do tego ze kuzaj nie jedzie ME tonie zapominajcie że on nieumie przegrywać, więc nie chce
Ohlins
A6

Postprzez RajducH » sobota, 13 sie 2005, 09:53

jakos ja nie zauwazylem tego ze on nie umie przegrywac, dokladnie jest tak ze sam rozporzadza swoja kasa i sam decyduje gdzie jezdzi, a czy kiedys powalczy o ME to sie dopiero przekonamy, bo gdybyac to se mozna...
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Ohlins » sobota, 13 sie 2005, 09:55

RajducH napisał(a):jakos ja nie zauwazylem tego ze on nie umie przegrywac,

a powiedział kiedyś - dobra po prostu ktos był szybszy ode mnie, a nie zawsze sie wykrecać
Ohlins
A6

Postprzez RajducH » sobota, 13 sie 2005, 10:07

wykreca sie bo rzadko kiedy przegrywa w sensie ze jedzie czysto caly rajd a na mecie jest ktorys tam z kolei, bynajmniej w polsce tak sie dzieje; przewaznie wykluczaja go jakies dzwony lub awarie- wowczas owszem przegrywa- ostatnio tak bylo i sie przyznal ze przegral, to byla jego wina, on zawinil, nie bylo zadnych wykretow
RajducH
A6

Postprzez beeper_ » sobota, 13 sie 2005, 10:17

A ja życze Wam wszystkim, żeby każdego było stać, kiedy bedziecie w średnim wieku, na rozpiepszanie sie na odcinkach.
beeper_
N4

Postprzez nielegala » sobota, 13 sie 2005, 12:47

A ja życze Wam wszystkim, żeby każdego było stać, kiedy bedziecie w średnim wieku, na rozpiepszanie sie na odcinkach.

a ja jednak twierdzę, że w tym sporcie pieniądze to nie wszystko - potrzebny jest jeszcze talent 8)
ale tez nie ma co porównywać Kuzaja do Travagli, a co do tego ze kuzaj nie jedzie ME to nie zapominajcie że on nie umie przegrywać, więc nie chce

poczekajmy, może w przyszłym roku pojedzie cały sezon :roll:
nielegala
N3

Postprzez Alex K » niedziela, 14 sie 2005, 15:35

Wydaje mi się, że Kuzajowi duma nie pozwala(li) przesiąść się do Super1600, Super2000 może być inna bajką, ale on nie będzie nigdy jeździł S1600, nie ważne czy będzie miał umowę z Subaru, czy też nie, czy Subaru zbuduje S1600 czy też nie.
Alex K
N1

Postprzez RajducH » niedziela, 14 sie 2005, 15:45

a co duma ma do tego??? skoro woli jezdzic N4 to znaczy ze ta fura bardziej mu lezy , krotka pilka...
RajducH
A6

Postprzez Gucio » niedziela, 14 sie 2005, 16:10

Co wy tu o dumie pier.... ? :?
A pamiętacie jak kuzi przesiadł się na jeden rajd do puga 106 bo 206 nie udało się odbudować? Ja tam był bym hapy jakby kuzi wsiadł w s2000 to by dopiero sie działo łohoho :D :D :wink:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 14 sie 2005, 16:43

Gucio napisał(a):Co wy tu o dumie pier.... ? :?
A pamiętacie jak kuzi przesiadł się na jeden rajd do puga 106 bo 206 nie udało się odbudować? Ja tam był bym hapy jakby kuzi wsiadł w s2000 to by dopiero sie działo łohoho :D :D :wink:

pamiętam jak Kuzi się przesiadł do 106Maxi - nie przejechał nawet jednego pełnego oesu,tak się zastanawiam czy do wypadnięcia z trasy też był(jak to zawsze w jego przypadku bywa)najszybszy w rajdzie(na pierwszych [kilo]metrach?)

co wy macie z S2000 :?: też mam nadzieję,że będą to samochody szybsze od N4 i S1600 na każdej nawierzchni i w każdych warunkach,ale przezywacie te grupę tak jakby nie wiadomo co to miało być:"jak Kuchar wsiądzie...","jak Kuzaj wsiądzie..." - jak wsiądą w te auta to będą nimi jeździć i tyle,tak jak i teraz jeżdżą tym czym jeżdżą...mam nadziję,że ta ta grupa nie będzie na tyle droższa,żeby mogło sobie pozwolić na nią tylko kilku zawodników

dobry kierowca potrafi pojechać szybko samochodem każdej klasy,ostatnim takim kierowcą w Polsce był Janusz Kulig...
rally_fan1
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP