RSMP 2015

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2015

Postprzez martin.h » poniedziałek, 1 gru 2014, 10:27

Ja się zastanawiam w jaki sposób przerobienie karoserii czy zawieszenia wpływa na niezawodność samochodu? :lol:

Poza tym patrząc na Polo od Dytki, które pojechało do Hiszpanii to sobie chyba tak źle nie radzi ;)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 1 gru 2014, 11:47

Witcher1990 napisał(a):
Zoe napisał(a):A w mocnych klasach w górach to nie jest tak, że te wszystkie auta to tak właściwie proto?

Mógłby mi ktoś wyjaśnić, bo trudno mi zrozumieć z czego biorą się awarie samochodów proto? Skoro lancer jest niezawodny, to co zawodnego jest w lancerze włożonego do innego pudełka?

Ano to, że taki Lancer jest pół metra dłuższy i nieco szerszy oraz jest projektowany od podstaw w fabryce i nie wymaga rozbierania do gołej blachy i przeróbek punktów mocowania zawieszenia, kombinowania jak upchnąć intercooler czy jak wyciąć kanał przez cały samochód żeby poprowadzić wał napędowy do tylniej osi nie wspominając już o samym rozkładzie masy gdzie silnik z evo jest znacznie cięższy i cała ta masa idzie na przód maleńkiego hatcha.
Idea jest bardzo dobra pytanie- jak ją poprawić? Trzebaby się przyjżeć tym Argentyńskim wynalazkom

Argentyńskie wynalazki to właśnie konstrukcje rurowe których wnioskuje nie widział min Viper i jakieś dziwactwa wypisuje. Fabryka tez miała by problemy z opchnięciem tego czy tego tak samo jak tuner. Tyle ze fabryka o tym nie wspomni.
Generalnie to nie ma nic do rzeczy w jakim nadwoziu są te bebechy. Problemem może być ich poskładanie. Dytki auta jak już to się psuły przez nie dokładne składanie spowodowane robieniem tego w ostatniej chwili. Nie raz się czytało ze auto zbudowali na styk tuz przed rajdem czy jakimś 10km testem.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez viper » poniedziałek, 1 gru 2014, 18:48

MSG Racing napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):
Zoe napisał(a):A w mocnych klasach w górach to nie jest tak, że te wszystkie auta to tak właściwie proto?

Mógłby mi ktoś wyjaśnić, bo trudno mi zrozumieć z czego biorą się awarie samochodów proto? Skoro lancer jest niezawodny, to co zawodnego jest w lancerze włożonego do innego pudełka?

Ano to, że taki Lancer jest pół metra dłuższy i nieco szerszy oraz jest projektowany od podstaw w fabryce i nie wymaga rozbierania do gołej blachy i przeróbek punktów mocowania zawieszenia, kombinowania jak upchnąć intercooler czy jak wyciąć kanał przez cały samochód żeby poprowadzić wał napędowy do tylniej osi nie wspominając już o samym rozkładzie masy gdzie silnik z evo jest znacznie cięższy i cała ta masa idzie na przód maleńkiego hatcha.
Idea jest bardzo dobra pytanie- jak ją poprawić? Trzebaby się przyjżeć tym Argentyńskim wynalazkom

Argentyńskie wynalazki to właśnie konstrukcje rurowe których wnioskuje nie widział min Viper i jakieś dziwactwa wypisuje. Fabryka tez miała by problemy z opchnięciem tego czy tego tak samo jak tuner. Tyle ze fabryka o tym nie wspomni.
Generalnie to nie ma nic do rzeczy w jakim nadwoziu są te bebechy. Problemem może być ich poskładanie. Dytki auta jak już to się psuły przez nie dokładne składanie spowodowane robieniem tego w ostatniej chwili. Nie raz się czytało ze auto zbudowali na styk tuz przed rajdem czy jakimś 10km testem.

Dziwactwa. Zobacz ile rajdow czy imprez proto skończyło. Przelicz to na procent startów i pogadamy kto tu dziwactwa wypisuje. W Polsce ta statystyka jest na dnie dla proto. Po za tym mam w nosie Argentynę bo tu jest Polska. Jak chcesz sie porównywać to porównaj sie do Czech. Mnustwo samochodów i proto im do szczęścia nie jest potrzebne. Argentyńskie no kurczę tez masz wzór do naśladowania :)
viper
S2000

Postprzez gabrally » poniedziałek, 1 gru 2014, 20:23

Ja tu tylko zostawię. Wyniki z 386 ankiet nt przyszłego roku.
http://rajdy24.pl/zmiany-sa-zdecydowani ... ki-ankiety
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Wloch a ty? » wtorek, 2 gru 2014, 13:40

Gabriel a kto wziął udział w tej ankiecie ? Nie sadzę aby zawodnicy chcieli 8 rund. Pewnie można robic ankiety nie rozuiem dlaczego nie zrobiono tego przez inside PZM lub przez platformę w której mogą wypowiedzić WSZYSCY ZAWODNICY. A decyzje powinno się podjąć odpowiedzialnie a nie macając czy jakimś ruchem nie nadepnę jakiemuś lobby na odcisk.
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » wtorek, 2 gru 2014, 13:44

Wloch a ty? napisał(a):Gabriel a kto wziął udział w tej ankiecie ? Nie sadzę aby zawodnicy chcieli 8 rund. Pewnie można robic ankiety nie rozuiem dlaczego nie zrobiono tego przez inside PZM lub przez platformę w której mogą wypowiedzić WSZYSCY ZAWODNICY. A decyzje powinno się podjąć odpowiedzialnie a nie macając czy jakimś ruchem nie nadepnę jakiemuś lobby na odcisk.

Dokładnie. Gabrally przecież miałeś pytanie w ankiecie czy jesteś zawodnikiem czy kibicem, czemu nie rozpiszesz wyników na te grupy? albo chociaż napisz ilu zawodników wypełniło twoją ankietę.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez gabrally » wtorek, 2 gru 2014, 16:17

ZbyszekChaosu napisał(a):
Wloch a ty? napisał(a):Gabriel a kto wziął udział w tej ankiecie ? Nie sadzę aby zawodnicy chcieli 8 rund. Pewnie można robic ankiety nie rozuiem dlaczego nie zrobiono tego przez inside PZM lub przez platformę w której mogą wypowiedzić WSZYSCY ZAWODNICY. A decyzje powinno się podjąć odpowiedzialnie a nie macając czy jakimś ruchem nie nadepnę jakiemuś lobby na odcisk.

Dokładnie. Gabrally przecież miałeś pytanie w ankiecie czy jesteś zawodnikiem czy kibicem, czemu nie rozpiszesz wyników na te grupy? albo chociaż napisz ilu zawodników wypełniło twoją ankietę.

Wszystko jest napisane na stronie. Dodatkowo dorzuciłem też tam link do pełnych odpowiedzi, kto chce może sobie popatrzeć jak odpowiadali zawodnicy, a jak inne "grupy"
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez posejdon » wtorek, 2 gru 2014, 19:34

Poczytajcie sobie przy okazji uzasadnienia do ankietowych odpowiedzi. Najciekawsze dotyczą pytania "czy jesteś za likwidacją RPP?". Dziwię się, że jeżeli ktoś - jak sam nadmienia - nie ma zdania na ten temat to mimo tego głosuje za likwidacją. I jeszcze jeden "fajny" argument - "trzeba RPP połączyć z RSMP bo i tak jadą te same rundy" :lol:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez blady11 » piątek, 5 gru 2014, 11:58

"Wiele osób działa żeby te rajdy wyglądały lepiej. Ja jestem o to spokojny, ludzie chcą to oglądać, ważne żeby to przekuć na pokazywanie w telewizji i kondycja rajdów w Polsce będzie na wysokim poziome."

Wojtek Chuchała w RMF FM

http://www.rmf24.pl/raport-na-rajdowym- ... ign=chrome"
blady11

Postprzez maciek127 » niedziela, 7 gru 2014, 19:10

Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Honiclbr » niedziela, 7 gru 2014, 19:10

Honiclbr
A5

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 7 gru 2014, 19:14

No to Świdnicki rozpocznie sezon,szkoda że niema zimowego. Świdnicki karkonoski gdansk rzeszowski wisly nadwislanski dolnoslaski arlamow
Jarek55511
S1600

Postprzez stachniak14 » niedziela, 7 gru 2014, 19:31

Hejka. Ktos wie kiedy pojawia się regulaminy ? Kościuszko wczoraj wspomnial o proto w generalce..
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Bad-i » niedziela, 7 gru 2014, 19:34

stachniak14 napisał(a):Hejka. Ktos wie kiedy pojawia się regulaminy ? Kościuszko wczoraj wspomnial o proto w generalce..

Niestety mysle ze na to nie mamy co liczyc...

Na regulaminy czekaja prawie wszyscy :)
Bad-i
N3

Postprzez viper » niedziela, 7 gru 2014, 19:36

Kalendarz terminowo lipa.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP