Rajd Karkonoski 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Karkonoski 2012

Postprzez Air Black » piątek, 15 cze 2012, 13:16

Bad-i napisał(a):Swoją droga, ciekawi mnie dlaczego Kuchar tak długo czeka z komentarzem.

Bo wiedział co z tego będzie(długo już tu siedzi).
On starał się piętnować i jakoś nagłaśniać. Ale gdyby powiedział za dużo to znów 5 tysięcy za grzanie opon, wydech i jeszcze coś się na niego znajdzie.
A w tym sezonie i tak ma dość problemów. Liczył,że ktoś coś głośniej powie, media poinformują, a tu wszystko zamiecione sprawy nie było.
I my piszemy o wkurzeniu a na rzeszowskim i tak pod namiotem będzie czekać na Grzyba tłum ludzi, będzie przybijał piątki i rzucał koszulkami jak to było za czasów Suzuki.
Air Black
N3

Postprzez Bad-i » piątek, 15 cze 2012, 13:27

Air Black napisał(a):
Bad-i napisał(a):Swoją droga, ciekawi mnie dlaczego Kuchar tak długo czeka z komentarzem.

Bo wiedział co z tego będzie(długo już tu siedzi).
On starał się piętnować i jakoś nagłaśniać. Ale gdyby powiedział za dużo to znów 5 tysięcy za grzanie opon, wydech i jeszcze coś się na niego znajdzie.
A w tym sezonie i tak ma dość problemów. Liczył,że ktoś coś głośniej powie, media poinformują, a tu wszystko zamiecione sprawy nie było.
I my piszemy o wkurzeniu a na rzeszowskim i tak pod namiotem będzie czekać na Grzyba tłum ludzi, będzie przybijał piątki i rzucał koszulkami jak to było za czasów Suzuki.

Mimo wszystko mam nadzieje ze wiele osób tak nisko nie upadnie :(
Bad-i
N3

Postprzez wanderer » piątek, 15 cze 2012, 14:04

Ciekawe jak postąpi Peugeot Sport Polska? W rajdach jak widać bywa różnie, ale np w środowisku piłkarskim jak komuś coś udowodniono, to sponsorzy raczej się wycofywali, a nowi nie walili drzwiami i oknami, bo nikt nie wydaje masy pieniędzy po to aby być kojarzonym z niedozwolonymi praktykami. No ale środowisko rajdowe jest trochę inne i temu czy innemu zawodnikowi raczej nie grozi sytuacja by np na mecie zostać wyzwanym od oszustów i wygwizdanym przez co najmniej kilka tysięcy kibiców.
Ostatnio edytowano piątek, 15 cze 2012, 14:18 przez wanderer, łącznie edytowano 1 raz
wanderer
A6

Postprzez kremer » piątek, 15 cze 2012, 14:17

Pamiętajcie, że za Grzybem stoi dobra kasa ze Słowacji. PSP nie finansuje w 100% startów GG. Czyli małym nakładem (może nie małym, alę o wiele mniejszym niż w poprzednich latach) mogą się reklamować. Być może przełkną tą pigułkę :) $$$
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez kmederski » piątek, 15 cze 2012, 15:11

Czemu Kuchar nie reaguje ? Bo może nie na tego akurat ptaszka zastawił sidła :idea: A poza tym nagroda chyba cały czas jest aktualna, bo duet karkonoski został złapany na oesie na radar raczej przypadkowo.
kmederski
N3

Postprzez Air Black » piątek, 15 cze 2012, 15:22

Ogólnie instytucja Policji chyba nie może dostać od osoby fizycznej "prezentu" w postaci 50 tysięcy złotych. Mogę się mylić. Ale np.Kuchar może zafundować szkolenie policjantów w ABJK.
A nagroda pewnie będzie aktualna. Polowanie jest urządzone na wielu zawodników nie jednego określonego.
A co ma powiedzieć ? jak się odnieść ? Mówię, powiedz coś złego w mediach (social media też się zaliczają) źle na PZM to skończysz z karą taką na następnej rundzie,że jeździć się w moment odwidzi.
Air Black
N3

Postprzez kmederski » piątek, 15 cze 2012, 15:32

kmederski
N3

Postprzez Mirek:) » piątek, 15 cze 2012, 15:46

To nie jest kara za nielegalne zapoznanie, a za to, że dał się złapać.
Mirek:)
N2

Postprzez Zoe » piątek, 15 cze 2012, 16:58

Kara jest i zawodnicy zostali o niej poinformowani na piśmie - mówi nam Jarosław Noworól członek GKSS, odpowiedzialny za rajdy. - Jej wymiar jest tak niewielki ze względu na to, że dokumenty przedstawione nam, były po prostu słabe - dodaje.

http://www.youtube.com/watch?v=25C8xGm-Pl4

Co to są "słabe dokumenty", czemu nie zostały upublicznione...
Zoe
A5

Postprzez Sejol » piątek, 15 cze 2012, 17:07

Kuchar niech się nie kompromituje gadając coś takiego: "Proceder nielegalnego zapoznania z trasą wprost kwitnie wśród czołowych polskich zawodników", czyli kto jeszcze? Niech przedstawia dowody, a nie s r a do swojego gniazda, lepiej by prostował prawą nogę.
Sejol
N3

Postprzez Zoe » piątek, 15 cze 2012, 17:24

Sejol napisał(a):Kuchar niech się nie kompromituje gadając coś takiego: "Proceder nielegalnego zapoznania z trasą wprost kwitnie wśród czołowych polskich zawodników", czyli kto jeszcze? Niech przedstawia dowody, a nie s r a do swojego gniazda, lepiej by prostował prawą nogę.

Cientki komentarz. Co Cię obchodzi jak jeździ i co i kiedy prostuje (sam nie za bardzo przepadam za Kucharem)? Czołówka polskich zawodników jak widać upala - masz przykład wśród dwóch załóg Rajdowego Samochodowego Pucharu Polski, które w świetle przepisów stanowią czołówkę.

Parę postów temu pisałem, że boję się o to, żeby Grzyb ze Stalmachem nie zostali zlinczowani jakąś kosmiczną karą... Ale tego co się stało to się kur... nie spodziewałem.
Zoe
A5

Postprzez kuba.es » piątek, 15 cze 2012, 17:30

Od wielu lat kibicowałem Grzybowi, bo pochodzi z moich okolic i prostował dobrze prawą nogę. Wiele razy włóczyliśmy się po Słowacji głównie dla niego. Od czasu do czasu docierały do mnie informacje o jego nieczystych zagrywkach ale zawsze to ignorowałem. A teraz co? Teraz czuję się jak oszukany frajer i już nigdy nie podniosę ręki w górę widząc go na oesie. Na Kajta jest i tak za słaby, choćby nie wiem ile upalał. A sama "kara" jest jedną wielką kpiną...
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Zygo Z Kolebocji » piątek, 15 cze 2012, 17:43

Przeczytałem tu, że GKSS nałożył na nich karę. Czy ktoś widział gdzieś Komunikat GKSS? Nie doczytałem się nigdzie na stronie PZM/samochody/Komunikaty GKSS.
http://www.rajdpodlaski.pl/?pg=galeria&directory=2011-05-30%2030.%20RAJD%20PODLASKI--%20%20--%20Foto_Ralph
Zygo Z Kolebocji
N2

Postprzez misiekreg » piątek, 15 cze 2012, 19:40

Takie coś się pojawiło, nie wiem czy było:

http://news.wrc.net.pl/?p=4582
misiekreg

Postprzez Air Black » piątek, 15 cze 2012, 20:27

Jeszcze teraz opluć organizatora co do terminów itp.
Najlepsze jest to,że news z Autoklubu pochodzi z dnia 1 Maja http://rajdy.autoklub.pl/news/17-oesow-karkonoskiego,42403
Gdzie już było wiadomo gdzie jadą odcinki. Tylko czekam na komentarz,że organizator nawalił bo gdyby wcześniej opublikował mapę to opisałbym dobrze odcinek a nie tą drogę obok.
I skoro wiedział,że jest niewinny to czemu wycofał się z rajdu ? Jest stara zasada "tylko winny się tłumaczy".
Air Black
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP