Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Mateox » sobota, 5 sty 2013, 21:58

wspaniały wynik ! Tylko szkoda tej 1,1 sek.:D
Noo ale co ma powiedzieć Bouffier :D
Mateox
N1

Postprzez SOKÓŁ » środa, 27 lut 2013, 12:50

Nowe barwy Kajtka na sezon 2013

Obrazek
SOKÓŁ
A6

Postprzez hudyj » środa, 27 lut 2013, 12:52

Dynamic był zdecydowanie ładniejszy
hudyj
N3

Postprzez RajducH » środa, 27 lut 2013, 13:20

do mnie to malowanie też jakoś nie przemawia; jakieś takie przeciętne - mogli się postarać o coś lepszego dla mistrza Polski
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez woocasch » środa, 27 lut 2013, 13:36

Malowanie jest jak dla mnie bardzo słabe, szczególnie w porównaniu do poprzedniego "dynamicznego" malowania. Szkoda też, że nie udało się rozszerzyć programu na rajdy zagraniczne, co do pozostania w Subaru, to skoro do tej pory połączenie Kajto+Subaru się sprawdzało to po co kombinować? Sołowow często zmienia auta i nie wiem czy to wpływa pozytywnie na jego wyniki.
A Lotos widać, że ostro inwestuje w rajdy i ogólnie jest to bardzo pozytywna sytuacja. Tylko tak jakoś szkoda, że nie dali szansy Kajtkowi na więcej startów w ERC :( Może za rok :?:
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez tadeknovak » środa, 27 lut 2013, 13:44

Malowanie malowaniem,ale jest wielu lepszych kierowców niż Kościuszko a w niedalekiej przyszłości niż Kajetanowicz. Jaki jest sens inwestowanie w 30 sto latków na kolejne 3 lata? Skoro jest paru już szybkich 20 sto latków..ale cóż.Mecenat w tym sporcie jest jeszcze "zaklętymi rewirami" dla niektórych managerów
tadeknovak

Postprzez Gąsior » środa, 27 lut 2013, 13:59

tadeknovak napisał(a):Malowanie malowaniem,ale jest wielu lepszych kierowców niż Kościuszko a w niedalekiej przyszłości niż Kajetanowicz. Jaki jest sens inwestowanie w 30 sto latków na kolejne 3 lata? Skoro jest paru już szybkich 20 sto latków..ale cóż.Mecenat w tym sporcie jest jeszcze "zaklętymi rewirami" dla niektórych managerów

To zbierz kolegów, zróbcie zrzutkę i zainwestuj w młodych. To jest biznes i kupuje się wyniki (Kajto) oraz oprawę (MiKo). Tu nie ma kontraktów wieloletnich więc jakby do takiego wytrenowanego przez Lotos młodziana przyszedł Orlen i powiedział, że daje mu szansę na start przykładowo w ERC to nie sądzę, żeby były wielkie sentymenty. Sam Kajto wypowiadał się, że jak będzie szansa na inny program to on chętnie skorzysta. Ale lepszy wróbel w garści.
Co do malowania to pasztet. O ile na Mini ta krata jest pewnym nawiazaniem do fabrycznych barw, to tutaj efekt jest marny.
Gąsior
N3

Postprzez wanderer » środa, 27 lut 2013, 14:00

tadeknovak napisał(a):Jaki jest sens inwestowanie w 30 sto latków na kolejne 3 lata? Skoro jest paru już szybkich 20 sto latków..ale cóż.Mecenat w tym sporcie jest jeszcze "zaklętymi rewirami" dla niektórych managerów

Takimi rzeczami raczej powinien zajmować się PZM i nie chodzi nawet o znalezienie kasy dla pojedyńczych 20 latków, tylko o to, aby zwycięzcy (albo całe podium) z niższych klas mieli zapewnioną odpowiednią widoczność w oficjalnych trasmisjach z RSMP.
wanderer
A6

Postprzez TITISE » środa, 27 lut 2013, 14:42

Miała być przesiadka Kajta do S2000 a tu dalej Subaru czyli zapowiada się nudny sezon :(
TITISE
N3

Postprzez wanderer » środa, 27 lut 2013, 14:43

tadeknovak napisał(a):Jaki jest sens inwestowanie w 30 sto latków na kolejne 3 lata? Skoro jest paru już szybkich 20 sto latków..ale cóż.Mecenat w tym sporcie jest jeszcze "zaklętymi rewirami" dla niektórych managerów

Takimi rzeczami raczej powinien zajmować się PZM i nie chodzi nawet o znalezienie kasy dla pojedyńczych 20 latków, tylko o to, aby zwycięzcy (albo całe podium) z niższych klas mieli zapewnioną odpowiednią widoczność w oficjalnych trasmisjach z RSMP.

woocasch napisał(a):co do pozostania w Subaru, to skoro do tej pory połączenie Kajto+Subaru się sprawdzało to po co kombinować?

Nic nie trwa wiecznie, widać to było chociażby na ostatnim Polskim, gdzie KK jak i Hołek już nie dawali rady w Subaru. A co będzie jak ktoś w tym roku przesiądzie się do R5?
wanderer
A6

Postprzez woocasch » środa, 27 lut 2013, 14:51

wanderer napisał(a):
woocasch napisał(a):co do pozostania w Subaru, to skoro do tej pory połączenie Kajto+Subaru się sprawdzało to po co kombinować?

Nic nie trwa wiecznie, widać to było chociażby na ostatnim Polskim, gdzie KK jak i Hołek już nie dawali rady w Subaru. A co będzie jak ktoś w tym roku przesiądzie się do R5?

To znając naszych kierowców przez kilka rajdów będą uczyć się tego R5 i Kajto i tak wygra mistrza :)
A jeżeli Kajtek nie da rady w Subaru to będzie znaczyć tylko tyle, że tytuł w MP zgarnie ktoś inny, i mimo mojej sympatii do Kajtka, nie będę płakać gdy mistrzem będzie Sołowow/Bębenek/Grzyb/Kuchar/czy ktokolwiek inny. Odmiana też jest pożądana, był okres dominacji Kuzaja, potem Bouffiera, teraz Kajetanowicza, ale wszystko kiedyś się kończy i tyle. Mam nadzieję, że walka o tytuł w tym roku będzie wyrównana i potrwa do ostatniej rundy.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Jarek55511 » środa, 27 lut 2013, 16:03

Nikt jeszcze nie wie jak R5ki będą szybkie. Myślę że RRC będzie szybsze od R5. Myślę że Sołek kupi Fieste RRC i zawsze będzie mógł pojechać na którąś rundę WRC swoim autem WRC.
Jarek55511
S1600

Postprzez wanderer » środa, 27 lut 2013, 16:30

Jarek55511 napisał(a):Nikt jeszcze nie wie jak R5ki będą szybkie. Myślę że RRC będzie szybsze od R5. Myślę że Sołek kupi Fieste RRC i zawsze będzie mógł pojechać na którąś rundę WRC swoim autem WRC.

Nikt jeszcze nie wie, ale biorąc pod uwagę, że zwężka będzie większa (WRC 33mm, RRC 30mm, R5 32mm) to można się spodziewać, że auto będzie śmigać szybciej.
wanderer
A6

Postprzez Kajto18 » środa, 27 lut 2013, 22:13

Lekko mnie szczela nie powiem co.. Jak widze mistrza Kościucha.. A co do Kajta.. No to krok do tyłu, nie ma o czym gadać. Co do oklejenia to.. naprawdę nie wiem co za środek kierował projektantem... ale lepiej jakby tego nie brał więcej..
Kajto18
N2

Postprzez gabrally » czwartek, 28 lut 2013, 00:30

Kajto18 napisał(a):Lekko mnie szczela nie powiem co.. Jak widze mistrza Kościucha.. A co do Kajta.. No to krok do tyłu, nie ma o czym gadać. Co do oklejenia to.. naprawdę nie wiem co za środek kierował projektantem... ale lepiej jakby tego nie brał więcej..

Domyślać się można, że środek zwany działem marketingu w firmie :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP