Rajd Polski 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2012

Postprzez Sebekrally » niedziela, 30 wrz 2012, 21:49

Pare slow od ojca prowadzacego :D
1 Lappi zgodnie z moimi przewidywaniami jechal koncertowo wszedzie gdzie stalem robil robote
2 Solek solidnie zawsze byl szybki na szutrachwizualnie bylo bardzo ladnie
3 Kosciuszko super puki jechal niestety nie radzi sobie z presja
4 Kajto cieniutko szkolne bledy na torze chyba brakowalo mu motywacji
5 Grzyb wynik ponad to co pokazywal na odcinkach
6 Stanik na swoim poziomie tylko nie wytrzymal cisnienia
7 Holek najwieksze rozczarowanie rajdu nie pokazal nic, a wlasciwie pokazal brak motywacji do jazdy hamowal duzo wczesniej niz np Kajto brakowalo tego blysku w jego jexdzie tempo dakarowe
8 Bebenek drugie rozczarowanie zadnych postepow w jezdzie 207
9 Ruta osmiesza tylko marke Verva
Prawde powiedziawszy ciekawie jechalo tylko trzech pierwszych zawodnikow reszta tobyla NUDA nasi kierowcy nie potrafia jezdzic po szutrach. :?
Sebekrally
A5

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 30 wrz 2012, 22:45

d-z rallyfans napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):Grzyb wynik dzięki nie szczęściu innych. I nie podobała mi się wypowiedź że Stanik miał skróty,jeszcze kto to mówi....

Zwycięzcy są na mecie, taki sport
Co do skrótów to chodziło o cięcia których Grzyb nie ciął i było powiedziane to humorystycznie, nie wiem czy to słyszałeś na antenie bo było to na żywo :wink:

Dzięki za info :wink:
niestety nie słuchałem tego
Jarek55511
S1600

Postprzez wojtasm461 » niedziela, 30 wrz 2012, 22:58

Sebekrally napisał(a):Pare slow od ojca prowadzacego :D
1 Lappi zgodnie z moimi przewidywaniami jechal koncertowo wszedzie gdzie stalem robil robote
2 Solek solidnie zawsze byl szybki na szutrachwizualnie bylo bardzo ladnie
3 Kosciuszko super puki jechal niestety nie radzi sobie z presja
4 Kajto cieniutko szkolne bledy na torze chyba brakowalo mu motywacji
5 Grzyb wynik ponad to co pokazywal na odcinkach
6 Stanik na swoim poziomie tylko nie wytrzymal cisnienia
7 Holek najwieksze rozczarowanie rajdu nie pokazal nic, a wlasciwie pokazal brak motywacji do jazdy hamowal duzo wczesniej niz np Kajto brakowalo tego blysku w jego jexdzie tempo dakarowe
8 Bebenek drugie rozczarowanie zadnych postepow w jezdzie 207
9 Ruta osmiesza tylko marke Verva
Prawde powiedziawszy ciekawie jechalo tylko trzech pierwszych zawodnikow reszta tobyla NUDA nasi kierowcy nie potrafia jezdzic po szutrach. :?

Psycholog normalnie...
Jakoś nie wydaję mi się żeby Kostuch nie wytrzymał ciśnienia,po prostu miał pech i widać to na on-boardzie. :?
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez Sebekrally » niedziela, 30 wrz 2012, 23:30

Psycholog normalnie...
Jakoś nie wydaję mi się żeby Kostuch nie wytrzymał ciśnienia,po prostu miał pech i widać to na on-boardzie. :?[/quote]
Nie trzeba byc psychologiem by zauwazyc ze 4x z rzedu to juz nie pech.
A i nie jestem hejterem w razie watpliwosci przesledz moje posty dotyczace MK
Sebekrally
A5

Postprzez michalziem » niedziela, 30 wrz 2012, 23:35

Obrazek
michalziem
N2

Postprzez RALLYjupik26 » poniedziałek, 1 paź 2012, 07:42

http://www.youtube.com/watch?v=waCE7k_k ... ature=plcp

Kilka boków i ciekawych akcji z 69.Rajdu Polski :)
http://www.youtube.com/user/RALLYjupik26?feature=mhee
RALLYjupik26
N3

Postprzez RajducH » poniedziałek, 1 paź 2012, 08:04

trochę sprzeczne informacje dotarły do mnie co do Kościuszki; z mediów wywnioskowałem że odpadł na skutek awarii po wjeździe w dziurę, co uszkodziło samochód; tymczasem z onboardu wynika, że faktycznie wjechał w jakieś zagłębienie, ale nie opanował auta i wydzwonił - wina kierowcy jak byk
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez gregortest » poniedziałek, 1 paź 2012, 08:30

To i ja coś dodam.
Wcale nie było nudno, szczególnie jak stało się i widziało nie tylko pierwszą 10 zawodników.
Lappi - widać, że wie co robi- i co najważniejsze gość po prostu myśli, a już na finlandi widać było że zapie...la mądrze i szybko.
Kopciuszko - nie bedę się rozpisywał, bo moje posty sa widoczne- tylko to nie jest już pech, tylko głupota.
Jechał naprawdę fajnie i szybko - zupełnie inaczej niż na innych rajdach, więc spitolić taki wynik, gdzie miał przewagę i nie słucha pilota? Stałem 300 metrów dalej - tam gdzie wydzwonił i z safety chłopak powiedział - że uderzyli i awaria dyfra- napędu - potem po OS- wracaliśmy i dowiedzieliśmy się że dzwon. Jeżeli to pech - może za winy tatusia? się los na nim mści??
W każdym razie, albo zmieni się mentalnie i spuści głowę i zmieni rzecznika, albo to fatum się nie skończy.
Sołek, zasłużony wynik. W jego wieku, dotrzymywał tempa Kopciuszce i UKOŃCZYŁ rajd na pudle - bravo.
Kajto - jechał maxem - wydaje mi się że w tych warunkach odrobić taką stratę ? - szok .Max limit pecha z całego sezonu.
Chuchała - rozsądek i gdyby nie skrzynia - wynik byłby rewelacyjny. bardzo uczciwie jechane i wizualnie i czasowo.
Grzyb - wjeżżony jest w 207 i ma ogromnego farta - umiejętności też ma bo to widać - że nie pęką na robocie.
Co do reszty - to bład Kuchara rozczarował, bo jechałszybko i bez przygód - widać że siepilnuje i nie szalaeje - szkoda.
Perkusyjni - totalna porażka - brak filingu u kierowcy - auto zrobiło wynik - bo na pewno nie kierowca- gdzie jest ten Bębenek z N-ki ?
OŚKI to po prostu rewelacja- chłopaki cieli sie do końca, choć Nivet druga pętla niedzielna ostrożniej.
Gryc super - czuje szutry chyba lepeiej niż asfalty.
Chmielewski - jak zwykle - tak sobie- choć w miarę szybko.
O reszcie - Luty - HR- extra.
Tylko nie piszcie o PSYCHOLOGOWANIU - to są moje wrażenia, po 3 - 2 dniach ogladarki.
gregortest
A5

Postprzez d-z rallyfans » poniedziałek, 1 paź 2012, 09:01

Według mnie Bębenki to co najlepsze mają już za sobą a nie przed, a szkoda bo po ogłoszeniu zmiany auta na początku sezonu liczyłem że powalczą o MP,
niestety przez cały sezon nie mieli podejścia do Kajtka i to raczej się już nie zmieni :?
d-z rallyfans
A5

Postprzez Fotodarius.lt » poniedziałek, 1 paź 2012, 09:15

Ostatnio edytowano poniedziałek, 1 paź 2012, 14:21 przez Fotodarius.lt, łącznie edytowano 3 razy
Fotodarius.lt

Postprzez kmederski » poniedziałek, 1 paź 2012, 09:46

Zasadnicza roznica polega na braku profesjonalizmu u naszych kierowcow. Taki zoltodziob Lappi perwszy raz wsiadl w Skode i pokazal naszym, gdzie raki zimuja :D .I ani slowa o tym, ze to dla niego nowe auto, ze jeszcze nim nie jezdzil. Wsiadl i robil swoje. A nasi wspaniali kierowcy ciagle narzekaja, a to nie jezdzilem tym autem jeszcze po szutrze( po asfalcie itp), a to za malo kilometrow testowych zrobiilem. Zenada.

Dwaj smarkacze z Finlandii i Estonii maja duzo wieksze umiejetnosci i klase niz nasi, troche glupio. Niczego sie od BB nie nauczyli przez te wszystkie lata :( .

Faktem jest ze warunki w tym roku byly inne niz rok temu, bardzo kopny piach, szczegolnie drugiego dnia. Ale narzekanie na daleka pozycje startowa w pierwszej petli pierwszego dnia i poprawianie czasu w drugiej gdzie wszyscy jechali po bardziej rozkopanym jakos sie kupy nie trzyma.
kmederski
N3

Postprzez Sylwek_GSi » poniedziałek, 1 paź 2012, 10:01

Jak nie Brayan to Lappi, porozstawiali naszych gwiazdorów po kątach.

Z drugiej strony Lappi zapowiada się na kierowce światowego formatu. W linlandii jechał na poziomie Ogiera i Mikkelsena. Jeżeli będzie sponsor i coś go nie zje to za pare lat może walczyć o najwyższe tytuły.

Wieszace psy na kościuszce, a moim zdaniem jechał bardzo obrze, jako jedyny z naszych mogl walczyć o wygraną. Wypakował fakt, przesadził. Tu pretensje moze mieć tylko do siebie bo z tego co było widać na onbordzie był to wypadek, błąd załogi a nie awaria. No chyba że mówimy o awarii spowodowanej dzwonem. Wg mnie pretensje do Kościuszki można mieć tylko za to że nie nazywa rzeczy po imieniu.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Ethanhunt » poniedziałek, 1 paź 2012, 10:27

kmederski napisał(a):Zasadnicza roznica polega na braku profesjonalizmu u naszych kierowcow. Taki zoltodziob Lappi perwszy raz wsiadl w Skode i pokazal naszym, gdzie raki zimuja :D .I ani slowa o tym, ze to dla niego nowe auto, ze jeszcze nim nie jezdzil. Wsiadl i robil swoje. A nasi wspaniali kierowcy ciagle narzekaja, a to nie jezdzilem tym autem jeszcze po szutrze( po asfalcie itp), a to za malo kilometrow testowych zrobiilem. Zenada.

Dwaj smarkacze z Finlandii i Estonii maja duzo wieksze umiejetnosci i klase niz nasi, troche glupio. Niczego sie od BB nie nauczyli przez te wszystkie lata :( .

Faktem jest ze warunki w tym roku byly inne niz rok temu, bardzo kopny piach, szczegolnie drugiego dnia. Ale narzekanie na daleka pozycje startowa w pierwszej petli pierwszego dnia i poprawianie czasu w drugiej gdzie wszyscy jechali po bardziej rozkopanym jakos sie kupy nie trzyma.

Dokładnie. Płytkie te wszystki tłumaczenia tych naszych asów. Jak Kajto cały sezon wygrywał swoja R4 to było ok teraz nagle auto nie takie. Masakra :roll:
Ethanhunt

Postprzez hyzym » poniedziałek, 1 paź 2012, 10:46

To co najciekawsze + dzwon Felixa:
http://www.youtube.com/watch?v=dVGFAdf3oB0
http://www.youtube.com/user/hyzym
hyzym
N2

Postprzez Gąsior » poniedziałek, 1 paź 2012, 11:05

No to teraz ja kilka słów od siebie:
Ogólnie: maaało ludzi. Dla obecnych lepiej bo mozna się było przemieszczać ale na dolnośląskich zdecydowanie więcej kibiców (może kwestia nietaniego w końcu karnetu). Mikołajki w piątek wieczór wymarłe.

Do organizatora:
- fajnie oznaczone dojazdy do punktów kibiców.
- start. Skoro organizuje się ceremonię startu dla kibiców to należy zrobić to tak, żeby coś było widać. A tak to z jednej strony oficjele i "VIPy" a z drugiej szpaler mediów dla których był zresztą przygotowany specjalny podest. Szary człowiek za ogrodzeniem g... widział. Jak chcecie się Pańśtwo bawić tylko w swoim towarzystwie to zrócie sobie start po wygonieniu ludzi ze strefy serwisowej a nie udajecie imprezę dla kibiców. Na mecie nie nie było ale obstawiam taką samą historię. Zresztą powtarza się to na każdym rajdzie. Chyba trzeba trochę przewietrzyć akredytacje.
- Hopa na Miłkach i tunel - z jednej strony skarpa, z drugiej szpaler reklam których nikt nie widział (vide skarpa). Hopy nie było widać. Reklam zresztą też ani na onboardach ani na zdjęciach. Sponsorzy sponsorami ale ja zapłaciłem za karnet i chcę rozrywki nie przerywanej reklamami.

Wrażenia wizualne z przejazdów:
Lappi - trochę jak BB. Bez zbędnego szamotania ale szybko
Kościuszko - duże zaskoczenie in plus. Widać było, że ogarnia auto
Sołowow - Jak to on. Bez szaleństwa ale do celu.
Grzyb - pewnie znał trasę :)
Stanik - było widać, że się rozkręcał
Kajto - obudził się dopiero 2-go dnia -
Hołek - przez cały rajd szedł jak na początku 2009 roku czyli bez kofeiny
Bębenki - obstawiam ostatni sezon z Platinium
F. Nivette - była moc

Ogólnie rajd OK ale termin wrześniowy jest dobry chyba tylko dla hotelarzy (przedłużenie sezonu) i dla samorządu (nie kolidowanie z sezonem urlopowym).
Gąsior
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP