Co-Drive & Testy

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez laGadula » wtorek, 31 sty 2006, 19:29

Wypowiedzi pewnych osób zmusiły mnie do interwencji. Zabezpieczenie testów przez Skateman'a i jego ekipe jest w 100 % profi. Wszyscy robią to bezinteresownie - czasami nawet do 6 rano. Jeśli zdarzy sie przewieźć całe zabezpieczenie, chociaz przez Karola - to tylko dlatego że jedynie w ten sposób możemy im podziękowac.
laGadula
N2

Postprzez majkos » wtorek, 31 sty 2006, 21:19

Witam
Dopiero poczytałem teraz ostatnie posty (i wtrącę później swoje 3 grosze na ich temat) ponieważ byłem przez dwa dni na testach Marcina Bełtowskiego.
Fotki z testów (sorry za jakość ale jak aprat i fotograf do bani to fotki też):
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Muszę powiedzieć, że Marcin całkiem fajnie sobie dawał radę - szybko i ostro choć oczywiście zdarzały sie błędy - zakopał się w zaspie czy nierówno wyszedł z nawrotu. Ale wrażenia i czasy były naprawde dobre porównując je do innych kierowców na tych samych trasach. Pogoda tez była super - życzę by taka była na Magurskim.

A teraz jeśli pozwolicie moje 3 grosze do dyskusji z ostatnich postów:
Pewne osoby na tym forum to chyba nie znają powiedzenia "Kocham rajdy"... Że można w nocy, w mrozie, deszczu czy upale spędzać czas w kontakcie z rajdami - czy to na zawodach czy na testach. To naprawdę nie nasza wina, że mieszkamy, jak ktoś to ładnie ujął, w Krainie Wiecznych Rajdów, i mamy sporo możliwości do oglądania również testów. I uwierzcie, że naprawdę najlepszą satysfakcją jest "uścisk dłoni Prezesa" i słowo dziekuję. A że można przy tym spełnić swoje marzenia - przejechać się u boku świetnych kierowców w prawdziwej rajdówce to nie dziwcie się tym słowom zachwytu. Pewna moja znajoma po przejeżdżce z Kuzajem powiedziała, że skok na bungee to małe piwo po tym co czuła w rajdówce. Przepraszamy, że może u co poniektórych wzbudzają te wypowiedzi zazdrość. W Kotlinie Kłodzkiej jest masa miejsc do zagospodarowania więc przenoście się tutaj i będziecie też mieli więcej możliwości obcowania ze sportem rajdowym. A jeśli macie problemy z zazdrością to mamy przecież tutaj psychologa :wink: więc może udzieli wam porady.....
Co do wypowiedzi prywatnych to popatrzcie na topici o rajdach - jest tam cała masa wypowiedzi typu "ja tez tam stałem, czy to byłes Ty" itd. I jakoś nikomu to nie przeszkadzało. Nikt sie nie oburzał żeby gadać na PW. A myslę, że nawet mała prywatna wymiana zdań na ogólnym forum nikomu nie zaszkodzi i za jakiś czas niepotrzebne będą koszulki forumowicza bo wszyscy się i tak bedziemy znali. No i nikt nie daje bonusów czy większych uprawnień za ilośc postów. Więc na Boga przetańcie sie czepiać licznika postów.....
Gracko - gratuluję podejścia do sprawy. Chyba nie chciałbym mieć takiego kumpla na którego nie moge liczyć..... A teraz zacytuję Ciebie - cytat pochodzi z "obrony" organizacji Rajdu Magurskiego cyt. "czasem się zastanów nad tym co piszesz bo możesz komuś odebrać chęc do jakiejkolwiek pracy " społecznej " koniec cytatu. No comments......
Przepraszam za przydługie przynudzanie ale podejście niektórych forumowiczów mnie do tego zmusiło.
Aha - do psychologa - wiek forumowiczów sie obniżył i cieszmy sie z tego bo rosną nowe zastępy rajdowych maniaków. I nie oczekujmy od nich kwiecistych wypowiedzi bo teraz zycie szybkie i oni tak szybko piszą i myślą. Jeśli masz dzieci to po troche ich chyba rozumiesz....
Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio edytowano sobota, 25 lut 2006, 17:32 przez majkos, łącznie edytowano 4 razy
majkos
A5

Postprzez Gucio » wtorek, 31 sty 2006, 21:26

laGadula napisał(a):Wypowiedzi pewnych osób zmusiły mnie do interwencji. Zabezpieczenie testów przez Skateman'a i jego ekipe jest w 100 % profi. Wszyscy robią to bezinteresownie - czasami nawet do 6 rano. Jeśli zdarzy sie przewieźć całe zabezpieczenie, chociaz przez Karola - to tylko dlatego że jedynie w ten sposób możemy im podziękowac.

ooo widze, że i tu zawitał pan szanowny :D
Zgadzam się z Gadułą w 100%, bo wiem co ma na myśli i zaprzecza temu co pisze Gracko i inni w złym słowa znaczeniu...
W niedziele byłem na testach u Was i powiem, że lepszej imprezy nie miałem okazji widzieć nawet pełnego rajdu...poprostu pełen spontan i to było to co mi się podobało, a ludzie twierdzący, że jesteśmy naiwni przyjeżdżając na testy są poprostu zazdrośni tak jak juz to słowo tutaj padło wcześniej i ja sie pod tymi słowami podpisuję, bo zabezpieczyć taką trasę na mrozie to jest sztuka i miałem okazję sie o tym przekonać :)
I tak jak napisał Gaduła: tylko w ten sposób mogą nam się odwdzięczyć za pracę włożoną w całe przedsięwzięcie, a nie robimy tego tylko dlatego, aby potem sie przejechać z Karolem czy Tomkiem to poprostu nasza dobra nieprzymuszona wola i nikt nas o nic nie prosi !!
Jak to Tomek powiedział..." Chłopaki ja wiem, że macie czasami ważniejsze sprawy niż nasze testy. My sobie jakoś damy radę, ale fajnie jak się zjawiacie liczną grupą bo wtedy nam raźniej i cieszymy się, że jest "obstawa" :)
Także jesteście chętni jeden z drugim na testy to jedźcie w okolice Gorlic tam napewno ktos testuje i napewno nie będziecie się źle bawić. Ja mimo swojego wieku jak i inni świetnie sie bawię na takich imprezach z ekipą QHR Team i ekipa skatemana :) 8)
Pozdrawiam Wszystkich z forum którzy tam byli ;)
Ostatnio edytowano wtorek, 31 sty 2006, 21:56 przez Gucio, łącznie edytowano 1 raz
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Gracko » środa, 1 lut 2006, 11:03

Chłopaki ale ja nie mam nic przeciwko temu abyście jezdzili na testy i informowali nas o tym nawet po , tylko róbcie to normalnie a nie jak to miało miejsce w kilku postach - testy fajna rzecz wiem o tym dokładnie.

Majkos na szczęście nigdy nie będziesz moim kumplem bo jeżeli wymagałbyś ode mnie zabezpieczania Ci testów w nocy i kładł na szale naszą przyjaźń ( jezeli nie przyjdziesz to nie jestes moim kumplem ) to ja serdecznie dziękuje za takie kumplowskie układy bo umówmy sie trening rajdowy to nie jest jakaś sprawa która miała by ważyc na prawdziwej przyjaźni. Rozumiem że jestes bliskim kolegą Tomka i zapewne gdybyś Ty chciał sobie polatać w nocy po lesie to Tomek też przyjedzie bez problemu i będzie pilnował jakiejś bocznej drogi dojazdowej i pewnie też byłaby to dla niego świetna zabawa , ale to jest Wasza sprawa Wasza przyjaźń i jeżeli macie taki układ to dobrze - wiec nie pisz że nie chciał byś mieć takiego kumpla jak ja bo mnie zupełnie nie znasz i mam nadzieje że w zaistniałej sytuacji nie poznasz .

Porównywanie bez interesownej pracy przy organizacji eliminacji RSMP do nocnych testów w lesie to jest chyba nie na miejscu troche ale może ja się nie znam zupełnie.

Rozumiem że wszyscy jesteście bliskimi kolegami Tomka , chodzicie razem na piwo , na imprezy , spotykacie się na grilu od czasu do czasu i że jesteście prawdziwymi kumplami przez duże K - w takiej sytuacji jestem w stanie zrozumieć Waszą bezinteresowność i bardzo przepraszm tych których jakoś uraziłem swoją wypowiedzią . Moje wątpliwości wynikają z tego że w dzisiejszych czasach bezinteresowność często równa się naiwności ale najwyraźniej w tym przypadku się pomyliłem.

Pozdrawiam wszystkich kumpli Tomka Kuchara i wogóle wszystkich forumowiczów - co złego to nie ja :)
Gracko
A5

Postprzez tomi_kl » czwartek, 2 lut 2006, 02:13

:D Dobra Panowie - koniec roomakowania :D
Proszę miejscowych o info gdzie i o , której w weekend testuje w kotlinie seba BASTO frycz. Napiszcie to jawnie! Przeciez nie kazdy maniak bedzie zaginał do kotliny na pare godzin np.tak jak ja z Poznania.

laGadula - funkcjonujesz jeszcze w Poznaniu ?

Ps.Jak macie info o innych testach podczas zblizajacego weekendu to napiszcie!

Pozdro
tomi_kl
A6

Postprzez skateman » czwartek, 2 lut 2006, 12:06

Gaduła nadal funkcjonuje w Pozaniu :) Testy seby będą gdzieś koło nas...
skateman
A6

Postprzez WRX_STI » czwartek, 2 lut 2006, 15:56

skateman napisał(a):Gaduła nadal funkcjonuje w Pozaniu :) Testy seby będą gdzieś koło nas...

Skateman mam do Ciebie pytanie bo wiem ze masz wszelkie info o QHR Team. Kumpel widziął dzisiaj busa z lawetą z PS2 RallyTeamu jak jechcał w od Katowic w stronę Bielska, i tutaj nasówa się moje pytanie czy PS2 RT ma gdzieś w tej okolicy testy ?
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez majkos » czwartek, 2 lut 2006, 15:57

Testy seby będą gdzieś koło nas...

Ale nie wiemy jeszcze gdzie (naprawdę :( ) się odbędą.
Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez skateman » czwartek, 2 lut 2006, 16:55

WRX_STI napisał(a):
skateman napisał(a):Gaduła nadal funkcjonuje w Pozaniu :) Testy seby będą gdzieś koło nas...

Skateman mam do Ciebie pytanie bo wiem ze masz wszelkie info o QHR Team. Kumpel widziął dzisiaj busa z lawetą z PS2 RallyTeamu jak jechcał w od Katowic w stronę Bielska, i tutaj nasówa się moje pytanie czy PS2 RT ma gdzieś w tej okolicy testy ?

Hmmm...nie wiem gdzie mogli jechać. Podejrzewam, że gdzies do elektronika, nie mam pojęcia. Testów naewno tam nie będzie to wiem.
skateman
A6

Postprzez Gucio » czwartek, 2 lut 2006, 22:10

Tomek mówił, że będą jechali do elektronika przed wyjazdem na rajd a wyjeżdżają we wtorek prawdopodobnie...
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Piotrek_Górki Wielkie » poniedziałek, 3 kwi 2006, 12:12

ja wracajac w niedziele z bielska ok 21 spotkalem na stacji w pogórzu busa serwisowego i lawete ps2. podjechalem spytac czy trnowali a gosciu powiedzial ze jezdzili w okolicach cieszyna. no i grzecznie go pozdrowilem i do zobaczonka na elmocie. aha tak na marginesie to jakby ktos chcial jechac z oklic bielska na elmot a nie ma transportu to ipsac na prv. mam 3 wolne miejsca.
Kajtka w Subaru mamy i za Niego kciuki trzymamy
Piotrek_Górki Wielkie
N1

Postprzez MarcinRallyCieszyn » poniedziałek, 3 kwi 2006, 21:58

Witam, kuchar trenowal w Kaczycach pod cieszynem ... zdjecia na ox.pl ;) ponoc cos na torze szutrowym ... ale tez widze ze jakis placyk .. Pozdraiwam
KAJTO OGNIA!!!!
MarcinRallyCieszyn

Postprzez ŁukaszWRC » wtorek, 4 kwi 2006, 17:21

Właśnie wróciłem z testów Kuzaja i Kajetana na placu przy Stella-Sawickiego w Krakowie. Jeździli N11 na asfaltowych i szutrowych gumach. Najpierw dość długo śmigał Leszek z Kajtkiem na prawym, potem za strery wsiedli Kajto z Olą i muszę przyznać, że nieźle im szło. Miejscami były pełne booooki, Kajtek miał tylko problemy na jednym z nawrotów. Poza tym podejżewam, że Impreza miała zawias na śnieg, bo jakoś dziwnie się przechylała.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Picias » wtorek, 4 kwi 2006, 19:57

Fajnie, że dajecie wcześniej znać o testach dzięki temu inni też mogą zobaczyć rajdówki poza rajdem, gdy doskwiera nam ta długa przerwa między kolejnymi eliminacjami. Super
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Gucio » wtorek, 4 kwi 2006, 20:05

Picias nie jestes sam. Nam wielu doskwiera dźwięk rajdówki i zapach palonej gumy...to uzależnia 8) :shock:
Niestety info przed testami żadko tutaj się pojawia, ale to już się tak przyjęło :?
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP