Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez ceofx » piątek, 18 gru 2015, 13:26

Hubertos napisał(a):Troszke Cię kolego fantazja ponosi w drugą stronę, Kuchar może nie jest teraz najszybszym kierowcą w Polsce, ale mimo wszystko zawsze w tej szerokiej czołówce był. Szczególnie jak jeździł w PSP, to zawsze był jednym z kandydatów do zwycięstwa w rajdzie, trochę szczęścia mu zabrakło, by zdobyć tytuł.

Ok, trosze surowy w ocenie byłem, ale nie wiele.

To samo napiszesz o Sołowowie?
W sumie to Sołowow "więcej" zdobył niż Kuchar , tak to widzę.
Jak wspomniałem na takie doświadczenie , sprzęt i ilość lat to Kuchara będziecie za 10 lat też tłumaczyć szczęściem?
A to winny Bufi , a to Siemanko, a to Gryzb , Habajaszi , Colin , ..... no tak , wina rywali, jak by byli ciut wolniejsi to by pewnie kilka generalek wygrał :mrgreen:
ceofx
N1

Postprzez Mad Max » piątek, 18 gru 2015, 13:33

ceofx naprawdę to co napisałeś jest na poważnie?? ja nie jestem fanem Tomka ale chyba trochę popłynąłeś
4 raz Mistrza Polski w klasach i 3 razy Vice Mistrza Polski nie zdobywa się przypadkiem, nawet nie będę wspominał że QHR ma już prawie 40 na karku i najlepsze lata chyba ma za sobą
chcesz porównywać kierowce rajdowego z góralem na odcinku rajdowym i twierdzisz że góral będziesz szybszy ?? co innego wąski oes między drzewami a co innego kręciołek na parkingu.
To że Pan Maruda zawsze się czymś tłumaczył i na coś narzekał to już inna kwestia, oraz to że przy takim doświadczeniu powinien mieść konkurencję o niczym nie świadczy, nie on taki pierwszy i nie ostatni.

EDIT
Ostatnio edytowano piątek, 18 gru 2015, 13:46 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez ceofx » piątek, 18 gru 2015, 13:41

Panie Mad Max , proszę bez obrażania i wycieczek osobistych.
ceofx
N1

Postprzez Mad Max » piątek, 18 gru 2015, 13:48

ceofx napisał(a):Panie Mad Max , proszę bez obrażania i wycieczek osobistych.
Sam pocisnąłeś z kogoś a innym zwracasz uwagę.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Tomek K » piątek, 18 gru 2015, 13:48

@ ceofx
Nawet nie wiem jakie trzeba mieć pojęcie o rajdach żeby porównywać zawodnika od -nastu lub nawet -dziestu lat jeżdżącego w rajdach na stosunkowo wysokim poziomie do gościa, który nigdy w prawdziwym nie wystartował.
Nikt Rafałowi Grzesińskiego szans nie odbiera. Bo w górach też trzeba cisnąć. Jednak Twoje twierdzenie, bez jego startu w normalnym rajdzie, gdzie przy błędzie nie czeka barierka lub opony, tylko drzewo, a złe opisanie licznych podbić kończy się skasowaniem fury, o tym że na pewno pokonałby Kuchara jest jak powiedzenie, że piłkarz, który strzelił 25 bramek w okręgówce na pewno jest lepszy od napastnika drużyny z Ekstraklasy, który zdobył 15 bramek. W końcu 25 to więcej niż 15.
Ten z okręgówki mógłby zrobić karierę w Ekstraklasie...tylko najpierw musi w niej zagrać.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez ceofx » piątek, 18 gru 2015, 13:54

Sołkowi też nie raz szczęścia zabrakło... to ma wspólnego.
A i tak patrząc na przebieg kariery, wiek, ilość startów, i podpinanie się pod czołówkę okazuje się większym talentem niż Kuchar.
To moja opinia i każdy ocenia po swojemu.

Mad Max napisał(a):
ceofx napisał(a):Panie Mad Max , proszę bez obrażania i wycieczek osobistych.
Sam pocisnąłeś z kogoś a innym zwracasz uwagę.

Pocisnąć a obrażać....
Mimo wszystko dziękuję za edytowanie posta który już nie obraża.
Zgadzać się nie musisz , ale bez przesady.

Tomek K napisał(a):...
Nawet nie wiem jakie trzeba mieć pojęcie o rajdach żeby porównywać zawodnika od -nastu lub nawet -dziestu lat jeżdżącego w rajdach na stosunkowo wysokim poziomie do gościa, który nigdy w prawdziwym nie wystartował.
....

Jedyne co chcę to pokazać Wam że porównywanie arcy talentu Kuchara do Kilera i z góry skazując go na przegraną jest fanatyzmem tego pierwszego.

A mojej stylistyki i ortografii proszę nie oceniać bo mało kto błędów w postach nie popełnia , a to nie jest forum profesora Miodka.

No i jeszcze jedno, chyba porównujemy jaki obecnie poziom reprezentują Kuchar i Kiler, a nie poziom z przed 5 czy 15 lat.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rajdowe_S ... olski_2015
Raz drugie raz trzecie. Aż tyle.
ceofx
N1

Postprzez Tomek K » piątek, 18 gru 2015, 14:18

Teraz pokrótce ale będzie czas później.

Ok, to jaki poziom aktualnie prezentuje Kiler w RSMP?:)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez ceofx » piątek, 18 gru 2015, 14:23

Tomek K napisał(a):Teraz pokrótce ale będzie czas później.

Z pewnością nie taki aby pisać (viper i inni go popierający) że Kilerowi by kredki z tornistra powypadały , bo Kuchar to taki prze kozak na oesach.
ceofx
N1

Postprzez wanderer » piątek, 18 gru 2015, 14:35

Tomek K napisał(a):Teraz pokrótce ale będzie czas później.

Nie jestem pewny, czy dobrze rozumiem. Mowa o Rafale Grzesińskim? Przecież on w życiu nie startował w czymś poważniejszym niż Barbórka i Memoriał Kuliga.
wanderer
A6

Postprzez viper » piątek, 18 gru 2015, 14:39

ceofx napisał(a):
viper napisał(a):... jak to zweryfikowac. Ano bardzo prosto. Moze kiedys kiler wystartuje w prawdziwym rajdzie, bo sukcesow mu odmowić nie mozna. Tyle że nie rajdowych :) , bo slowa "sprawdzenie z bardziej doswiadczonymi zawodnikami" to bardziej ruch medialny niż faktyczny. Gwarantuje ci , że na prawdziwym oesie typu MICHAŁKOWA Kuchar zmiazdzyłby kilera, ze ten niewiedzialby jak sie nazywa i skad ta roznica sie wziela. Nie mowie tego , żeby w jaki kolwiek sposob komuś dobiec, ale wiem po prostu z czym sie je próby na poziomie kielc a z czym sie je prawdziwy odcinek specjalny, ktory na barbowrce w 10% nawet nie wystepuje.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Nie wiem kto na Kuchara kładzie $, nie moja sprawa, ale on poza superoesami kompletnie nie podpina się pod czołówkę.
Nie mówię tu o wygrywaniu rajdów bo jest brzmi jak żart, wygrać oes to jest rzadko spotykane u tego zawodnika.
Kiedy on cokolwiek osągnoł, viper no wypisz mi , bo może coś mnie ominęło :P
Na prawdziwym oesie w tym samym sprzęcie KILER by zjadł na śniadanie Kuchara.
https://youtu.be/GwZf47WqygA
https://youtu.be/-Moq1oyTar8
https://youtu.be/7TuaGfM0dGI
Na tyle lat jazdy , tyle topowych fur, fabryczny kierowca, w sumie nie zdobył nic, a w pl rządził tylko jak sprzętowo miał przewagę (golf kit).
Więc viper to porównanie KILERA do Kuchara to jest żart tego roku w Twoim wykonaniu.
Nie to abym był przeciwnikiem Kuchara! , ma kasę niech śmiga ! Zawsze to kolejne auto na oesach, ale naprawdę trochę powagi w ocenie faktów....
Jak już to napiszę inaczej, Barbórka to jedyny rajd (kjs :) ) który Kuchar jest w stanie wygrać , właśnie przez specyfikę mocno odbiegającą od prawdziwych oesów...

Jednym przykladem obale twoje filmy i zarazem teorie. Ciekawe czy pojechalby dokladnie tak samo po trzech zapoznaniach ( bo zaloze sie ze ta trase w gorach zawodnicy przejezdzaja po kilkanascie razy z racji braku limitu ktory jest w rajdach ) z trasą zgodnie z przepisamii bez 3 podjazdów treningowych w ktorych mozna dokladnie sie scigac na ostro. Kolego pojecia zielonego nie masz z czym sie je rajdy i jakie sa cechy charakterystyczne tej dyscypliny. Pokazales filmy gdzie jedzie sie bez pilota :lol: , a to kluczowy element rajdow co swiadczy o tym ze pojecia nie masz o rajdach. Specjalnie wymienilem Kuchara, bo to dzisiaj powiedzmy dobra srednia połka o habaju nie musze wspominac. Facet mial juz swoje pieć minut z pewnością , ale 3 tytuły vica mistrza polski i kilka kolejnych mistrzostw w klasie to nic, wiec chyba nie mamy o czym dyskutować. Jestes zapewne z kielc, wiec to biore pod uwage. Kiler kupil proto wiec moze kiedys wrocimy do tej rozmowy. No chyba ze wroci do gor wtedy nie bedziesz musial sie go tlumaczyc brakiem doswiadczenia ktore w rajdach jest nizbedne.
viper
S2000

Postprzez ceofx » piątek, 18 gru 2015, 14:47

viper napisał(a):Jednym przykladem obale twoje filmy i zarazem teorie. Ciekawe czy pojechalby dokladnie tak samo po trzech zapoznaniach ( bo zaloze sie ze ta trase w gorach zawodnicy przejezdzaja po kilkanascie razy z racji braku limitu ktory jest w rajdach ) z trasą zgodnie z przepisamii bez 3 podjazdów treningowych w ktorych mozna dokladnie sie scigac na ostro. Kolego pojecia zielonego nie masz z czym sie je rajdy i jakie sa cechy charakterystyczne tej dyscypliny. Pokazales filmy gdzie jedzie sie bez pilota :lol: , a to kluczowy element rajdow co swiadczy o tym ze pojecia nie masz o rajdach. Specjalnie wymienilem Kuchara, bo to dzisiaj powiedzmy dobra srednia połka o habaju nie musze wspominac. Facet mial juz swoje pieć minut z pewnością , ale 3 tytuły vica mistrza polski i kilka kolejnych mistrzostw w klasie to nic, wiec chyba nie mamy o czym dyskutować. Jestes zapewne z kielc, wiec to biore pod uwage. Kiler kupil proto wiec moze kiedys wrocimy do tej rozmowy. No chyba ze wroci do gor wtedy nie bedziesz musial sie go tlumaczyc brakiem doswiadczenia ktore w rajdach jest nizbedne.

No tak, bo Kuchar to nie zna na pamięć wieszośći oesów w PL , klepiąc je od 15-20 lat.
Dobrze to skwitowałeś: Kuchar to dobra średnia półka i tyle.
Dobry talent przyjedzie i go objedzie, i uważam że takim talentem jest Kiler.
Colin tak samo, chłopak spadł z nieba i robi z tą naszą DOBRĄ średnią półką co chce i jak chce. Taki to poziom.
Odszczekam jak Kuchar wyjmie MP. Ale chyba by musiał dostać WRC, bo w równym sprzęcie koledzy są szybsi.
Nie , nie jestem z Kielc. A osobiście Kilera nie widziałem na oczy.
ceofx
N1

Postprzez viper » piątek, 18 gru 2015, 15:04

ceofx napisał(a):
viper napisał(a):Jednym przykladem obale twoje filmy i zarazem teorie. Ciekawe czy pojechalby dokladnie tak samo po trzech zapoznaniach ( bo zaloze sie ze ta trase w gorach zawodnicy przejezdzaja po kilkanascie razy z racji braku limitu ktory jest w rajdach ) z trasą zgodnie z przepisamii bez 3 podjazdów treningowych w ktorych mozna dokladnie sie scigac na ostro. Kolego pojecia zielonego nie masz z czym sie je rajdy i jakie sa cechy charakterystyczne tej dyscypliny. Pokazales filmy gdzie jedzie sie bez pilota :lol: , a to kluczowy element rajdow co swiadczy o tym ze pojecia nie masz o rajdach. Specjalnie wymienilem Kuchara, bo to dzisiaj powiedzmy dobra srednia połka o habaju nie musze wspominac. Facet mial juz swoje pieć minut z pewnością , ale 3 tytuły vica mistrza polski i kilka kolejnych mistrzostw w klasie to nic, wiec chyba nie mamy o czym dyskutować. Jestes zapewne z kielc, wiec to biore pod uwage. Kiler kupil proto wiec moze kiedys wrocimy do tej rozmowy. No chyba ze wroci do gor wtedy nie bedziesz musial sie go tlumaczyc brakiem doswiadczenia ktore w rajdach jest nizbedne.

Odszczekałbys to szybiutko. Wystarczy, zeby kiler wystartował w rajdzie, choc watpie zeby do tego doszlo.
No tak, bo Kuchar to nie zna na pamięć wieszośći oesów w PL , klepiąc je od 15-20 lat.
Colin tak samo, chłopak spadł z nieba i robi z tą naszą DOBRĄ średnią półką co chce i jak chce. Taki to poziom.
Odszczekam jak Kuchar wyjmie MP. Ale chyba by musiał dostać WRC, bo w równym sprzęcie koledzy są szybsi.
Nie , qnie jestem z Kielc. A osobiście Kilera nie widziałem na oczy.

Zna i dlatego zmiazdzylby kilera, bo tam ta przewage bedzie duzo wieksza niz znajomosc trasy w gsmp. Stec w GSMP mial wiele tytułów i to w Generalce. Zobacz gdzie jest w rajdach i przy jakim doswiadczeniu rajdowym, a ma je nie male, bo rajdy to nie memorial Kuliga i Bublewicza lub tor kielce czy barborka. Kazda z tych dyscyplin przejedziesz bez pilota i bez opisu trasy. Te dyscyplina przy prawdziwym rajdzie w deszczu i błocie na zakretach to " przedszkole i zabawa w ściganie "., a kazdy bład kosztuje duzo wiecej niz w w/w zawodach. Colin i mlode wilki to zupelnie inna bajka, bo taka jest kolej rzeczy.
viper
S2000

Postprzez martin.h » piątek, 18 gru 2015, 18:43

Możecie już skończyć? Póki co jeden jeździ naście lat, a drugi jeszcze nie startował w rajdach więc co to za porównania :roll:
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez Tomek K » piątek, 18 gru 2015, 19:14

ceofx napisał(a):No tak, bo Kuchar to nie zna na pamięć wieszośći oesów w PL , klepiąc je od 15-20 lat.
Nie , nie jestem z Kielc. A osobiście Kilera nie widziałem na oczy.

Zdecyduj się, albo ma wyjąć MP, albo pokonać Grzesińskiego. Bo teraz zmieniasz temat. Kolega wyżej podsumował idealnie. Co Ty chcesz porównywać? Jeden z wymienionych nie jechał w górach, a drugi w rajdach, więc Twoje osądy są tyle warte co przykład z piłkarzami. I tak samo usilne wplatanie a to Colina, a to Sołowowa. Nie mówimy o ich starciu z Kucharem. Zresztą ich porównanie jest prostsze. Na tą chwilę wygląda, że Colin będzie wygrywał z Kucharem, biorąc pod uwagę formę z tego sezonu. Co do Sołowowa ciężko powiedzieć, biorąc pod uwagę przerwę w startach. Ale powtarzam. W ich przypadku mamy informacje, które pozwalają nam na taki, a nie inny osąd. W przypadku Rafała takich po prostu nie ma bo być nie może. Zgodnie z Twoją logiką można powiedzieć, że wpadnie Vettel i wszystkich zleje, bo przecież trzyma 250km/h w winklach:)) Dziwne tylko, że Raikkonenowi się nie udało:)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez ceofx » piątek, 18 gru 2015, 19:28

1) Kuchar nigdy nie wyjmie MP bo jest ZA CIENKI, zawsze się znajdywali i będą znajdywali szybsi z większym szczęściem.
2) Jesteście pewni ze Kuchar zlałby Kilera, a ja próbuje dowieść że nie koniecznie, Wy natomiast że to pewne.
3) Do tych porównań Vettel też pasuje ...

Ja wtrąciłem się do tematu bo jak czytam jak to Kuchar by nie objechał Kilera, bo na Barb to byle burak wygra i to żadna sztuka... to interweniuję.
Moja logika jest taka że Kuchar jest dobry, tylko i aż.
Wy stawiacie go jako pewniaka, że taki Kiler nie dałby rady, mam inne zdanie, a taki Colin pokazał, że obecna "mocna" czołówka jest do pokonania przez "nowicjusza"... bez 15 lat doświadczenia i tytułów MP w N3 i fabryk wrc na koncie.
Nawet taki dziadek Sołowow był w stanie po czasie walczyć z "profesjonalistami", a śmiem twierdzić, że to jego hobby było tak jak dla zwykłych zjadaczy "biedaków" kjsy, gokarty , szybowce, paralotnia czy rzutki.
Ostatnio edytowano piątek, 18 gru 2015, 19:44 przez ceofx, łącznie edytowano 1 raz
ceofx
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP