Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez cubus1 » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:05

No nie wiem, ale nigdy nie byłem wcześniej jak o 16.30 i nie było takich cyrków. Fakt, rok temu mnie nie było ale w poprzednich latach caternig był. Nie jest to jakiś mega problem ale tylko zaznaczam.
Niemniej jednak uważam, że postawienie jeszcze jednej bramki usprawniłoby wejście na strefę.
cubus1

Postprzez Blackbirdsr71 » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:23

Cześć

Jestem tu nowy, byłem na Karowej i pomijając Kajta ogromne wrażenie zrobiła na mnie jazda drugiej na pudle ekipy czyli Michała Ratajczaka w EVO IX.
Auto bądź co bądź nie tak mocarne jak fura Kajta, widać było że analizowali poprzednie przejazdy bardzo dokładnie i cieli gdzie się tylko dało, poślizg ograniczony do minimum i pięknie zrobione beczki. Ich jazda bardzo mi się podobała. Mylę się ?
Blackbirdsr71

Postprzez Diwados1 » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:36

ludzie rajdami w latach 80 tych i 90tych zaczeli sie interesowac dlatego, ze rajdowki byly szybkie, glosne, widowiskowe i ziemia drzala jak przejezdzaly i to sprawilo tez, ze ten sport mnie zainteresowal dlatego wielu kibicow stoi w srodku lasu w deszczu lub mrozie bez trybuny itd i oglada rajd, forum jest od wyrazania opinii a moja jest bez zmian KIA jak ma tak jechac po sznurku na karowa nie powinna byc wpuszczana, Mad Max napisalem, ze nie pamietam ktory to byl rok i nie sugeruj problemow z moja mamiecia tylko czytaj uwaznie i wtedy sie wypowiadaj, dobrze wiesz, ze ludzie siedzacy na trybunach w deszczu woleli by ogladac Kuliga lub Kuzaja w WRC na sniegu nie mogacych zlapac przyczepnosci niz jadace po sznurku resoraki (nie umniejszajac tym kierowcom), jak tak PZMot bedzie organizowal to "swieto rajdow w Polsce" to zobaczymy co z tej poprawnosci wyjdzie za pare lat, a teraz mozecie dalej lac to swoja zolc... :lol:
Diwados1

Postprzez Blackbirdsr71 » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:44

Tak, "zakaz" użycia ręcznego przez Kijanki szczególnie przy beczkach wyglądał komicznie.
Blackbirdsr71

Postprzez seal » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:54

Blackbirdsr71 napisał(a):ogromne wrażenie zrobiła na mnie jazda drugiej na pudle ekipy czyli Michała Ratajczaka w EVO IX.
Auto bądź co bądź nie tak mocarne jak fura Kajta,

Proponuję wybrać się w góry i stanąć na starcie próby, zobaczysz co to znaczy mocarne auto!
seal
A5

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 14 gru 2015, 15:08

Diwados1 napisał(a):ludzie rajdami w latach 80 tych i 90tych zaczeli sie interesowac dlatego, ze rajdowki byly szybkie, glosne, widowiskowe i ziemia drzala jak przejezdzaly i to sprawilo tez, ze ten sport mnie zainteresowal dlatego wielu kibicow stoi w srodku lasu w deszczu lub mrozie bez trybuny itd i oglada rajd
Tu się z tobą zgodzi prawie każdy ja również
Diwados1 napisał(a):forum jest od wyrazania opinii a moja jest bez zmian KIA jak ma tak jechac po sznurku na karowa nie powinna byc wpuszczana,
Czy ty rozumiesz znaczenie zwrotu "przejazd pokazowy"?? Po raz kolejny Ci powtórzę że Barbórka Warszawska to impreza na zakończenie sezonu motorsportu w polsce - całego motorsportu a nie tylko rajdów - i tak było od zawsze.
Diwados1 napisał(a):Mad Max napisalem, ze nie pamietam ktory to byl rok i nie sugeruj problemow z moja mamiecia tylko czytaj uwaznie i wtedy sie wypowiadaj,
Przeczytałem uważnie Twoją wypowiedź i nie tyle pomyliłeś lata co pomyliłeś fakty, wrzuciłeś wszystko do jednego wora gdzie w rzeczywistości było zupełnie inaczej
Diwados1 napisał(a):dobrze wiesz, ze ludzie siedzacy na trybunach w deszczu woleli by ogladac Kuliga lub Kuzaja w WRC na sniegu nie mogacych zlapac przyczepnosci niz jadace po sznurku resoraki (nie umniejszajac tym kierowcom), jak tak PZMot bedzie organizowal to "swieto rajdow w Polsce" to zobaczymy co z tej poprawnosci wyjdzie za pare lat, a teraz mozecie dalej lac to swoja zolc... :lol:
Wiesz ja bym wolał zobaczyć czołówkę WRC na Karowej, tylko jakie ma znaczenie co by ludzie woleli, mają co mają i nikt tego nie zmieni. Od kilku lata są robione przejazdy pokazowe i uważam że puszczanie tego przed przejazdami na czas jest dobrym rozwiązaniem - chyba że wolisz wrócić parę lat wstecz gdzie zamiast taki przejazdów były dwie godziny oczekiwania z przerywnikami w postaci samochodów funkcyjnych - jak tak to OK. Z tym co by kto wolał to też bym się tak bardzo nie rozpędzał bo po przejeździe Kajta na czas ludzie zaczęli wychodzić i o ile jeszcze Hołka trochę narodu oglądało o tyle na przejeździe pokazowym Kajta nie został już prawie nikt (mówię o tej części publiki która oglądała Karową od strony wjazdu pod wiadukt). I ostatnia kwestia czy nie sądzisz że jednak warto jest zrobić ukłon w stronę największego sponsora w polskim motorsporcie puszczając taki przejazd ??

Blackbirdsr71 napisał(a):Auto bądź co bądź nie tak mocarne jak fura Kajta, widać było że analizowali poprzednie przejazdy bardzo dokładnie i cieli gdzie się tylko dało, poślizg ograniczony do minimum i pięknie zrobione beczki. Ich jazda bardzo mi się podobała. Mylę się ?
Przy takiej pogodzie jak była w trakcie Karowej nadmiar mocy bardzo przeszkadza do tego dobór opon jest bardzo bardzo ważny bo ta kostka nawet lekko zroszona staje się zajeb**** śliska i podstępna. Jeśli będziesz miał kiedyś możliwość przejechania się Karową to polecam to zrobić, ja za każdym razem gdy to robię nabieram do niej i do kierowców którzy na niej startują ogromnego szacunku.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Diwados1 » poniedziałek, 14 gru 2015, 17:40

Mad Max zdecydoanie trzeba sie klaniac w pol kazdmu sponsorowi ktory wyklada duze pieniadze na sport a juz zwlaszcza na nasze rajdy, ale chlopaki w tych KIAch zachowywali sie jak by im zabroniono jechac widowiskowo bo czy to przejazd podziekowanie, czy jakikolwiek inny powinien byc show (o czas nie walczyli) a nie to co tam zaprezentowali, aaaaaaaa juz wiem napisy Lotos na autach mialy byc widoczne jak najdluzej i dokladnie dlatego tak rowno od cyrkla na tyle ile im skretu wystarczylo beczki pokonywali :wink: :D
Diwados1

Postprzez nick555 » poniedziałek, 14 gru 2015, 21:23

Ty, a Ty próbowałeś kiedyś jechać cywilnie po Karowej i wiadukcie Markiewicza? Oni jechali rządkiem w 6 (bodaj) aut, tempem na jakie 60koni z przednionapędowej pucharówki pozwala, w odległościach dość mikrych od siebie. Mieli ciągnąc rękaw żeby się zatrzymać na tej beczce?!? Widać było, że tam było dokładnie rozpisane kto gdzie którędy i kiedy. Poza tym, nie umniejszałbym znaczenia tego pucharu, wieeeele nazwisk przezeń przeszło i chyba tylko ta seria jest na liście FIA.
Co do samej Karowej, imo znośnie jak dla takiego kibola jak ja, trochę się opuszczającego przez ostatnie lata. Karowa oczywiście w TV, wszystko widac, jakieś tam gadające głowy są, dużo farmazonów nie walili, no może jak ktoś zauważył wcześniej, nie wszystko chyba od siebie widzieli. Brawo dla chłopaków z gór, do nich mi najbliżej.Myślę, że Kiler jakby miał auto goowe tydzień wcześniej, mogłoby być różnie, z całym szacunkiem dla naszego Mistrza Europy.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Fotodarius.lt » wtorek, 15 gru 2015, 12:14

Fotodarius.lt

Postprzez nikt ważny » wtorek, 15 gru 2015, 14:13

Podsumowując ...kibiców baaaaardzo mało..podjechalismy na Bemowo 15 min przed czołówką weszlismy bez kolejki i przy bramkach na nawrocie kolo serwisu byly PUSTKI .W poprzednich latach nieraz 15 min stalismy aby wejsc . Sporo znajomych pojechało jako zawodnicy ale ogólnie jakos Barbara taka niemrawa chyba ze ja sie starzeje :).Stawialem na Colina bo imponuje mi jego podejscie do tego sportu i jego styl jazdy ( precyzja ,spokój , wszystko tzw''wyważone'') , Ratajczyk tez prawie wszystkie R5 pokonał w 9 wiec SZACUN ,Grzesiński też pieknie .Sporo liczyło na Siemanke ale moim zdaniem auto mocne ale skrecało słabo .Wiec Barbara w tym roku taka szara ..obejrzelismy 3 odcinki + serwisy i gardłowalem przed impreza czemu Kubicy nie ma .Po obejrzeniu proby tysiąca opon na tym placyku Bemowo juz wiem czemu nie przyjechał :)....Wie ktoś może czemu Buff nie startowal na Karowej ???? Wina auta może bo jak zauwazlismy nie jechalo idealnie na Sluzewcuczy Narodowym .....
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez nikt ważny » wtorek, 15 gru 2015, 14:16

a sorki ...zapomniałem .....gratuluje pseudo Organizatorom za te szmaty i przescieradła na dworcu Stadion.Brawo .brawo ..brawo AK POLSKI ....Bareja by tego nie wymyslił :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez Zoe » wtorek, 15 gru 2015, 14:58

nikt ważny napisał(a):a sorki ...zapomniałem .....gratuluje pseudo Organizatorom za te szmaty i przescieradła na dworcu Stadion.Brawo .brawo ..brawo AK POLSKI ....Bareja by tego nie wymyslił :)

No, a wiesz jak fajnie było jak przy podmuchach wiatru te zastretchowane bramki na Służewcu wpadały pod koła samochodów...? ;)
Zoe
A5

Postprzez viper » wtorek, 15 gru 2015, 15:38

nikt ważny napisał(a):a sorki ...zapomniałem .....gratuluje pseudo Organizatorom za te szmaty i przescieradła na dworcu Stadion.Brawo .brawo ..brawo AK POLSKI ....Bareja by tego nie wymyslił :)

Kolego ale do kogo masz pretensje. Zaplac i wejdz. Przeciez bez sensem by bylo robic wstep platny i ogrodzenie przezroczyste. W kazdej nnej dyscyplinie z zewnatrz nie ma mozliwosci oglada ia , bo jest stadion itd.
viper
S2000

Postprzez posejdon » wtorek, 15 gru 2015, 15:42

viper napisał(a):Kolego ale do kogo masz pretensje. Zaplac i wejdz. Przeciez bez sensem by bylo robic wstep platny i ogrodzenie przezroczyste. W kazdej nnej dyscyplinie z zewnatrz nie ma mozliwosci oglada ia , bo jest stadion itd.

A ten jak zwykle na odwrót :roll:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Śmiechol » wtorek, 15 gru 2015, 15:53

Ludzie sobie elegancko stali na Narodowym przy przystanku i wszystko widzieli bo nie mieli organizatorzy jak zasłonić :D
Śmiechol
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP