Moderator: SebaSTI
Blackbirdsr71 napisał(a):ogromne wrażenie zrobiła na mnie jazda drugiej na pudle ekipy czyli Michała Ratajczaka w EVO IX.
Auto bądź co bądź nie tak mocarne jak fura Kajta,
Tu się z tobą zgodzi prawie każdy ja równieżDiwados1 napisał(a):ludzie rajdami w latach 80 tych i 90tych zaczeli sie interesowac dlatego, ze rajdowki byly szybkie, glosne, widowiskowe i ziemia drzala jak przejezdzaly i to sprawilo tez, ze ten sport mnie zainteresowal dlatego wielu kibicow stoi w srodku lasu w deszczu lub mrozie bez trybuny itd i oglada rajd
Czy ty rozumiesz znaczenie zwrotu "przejazd pokazowy"?? Po raz kolejny Ci powtórzę że Barbórka Warszawska to impreza na zakończenie sezonu motorsportu w polsce - całego motorsportu a nie tylko rajdów - i tak było od zawsze.Diwados1 napisał(a):forum jest od wyrazania opinii a moja jest bez zmian KIA jak ma tak jechac po sznurku na karowa nie powinna byc wpuszczana,
Przeczytałem uważnie Twoją wypowiedź i nie tyle pomyliłeś lata co pomyliłeś fakty, wrzuciłeś wszystko do jednego wora gdzie w rzeczywistości było zupełnie inaczejDiwados1 napisał(a):Mad Max napisalem, ze nie pamietam ktory to byl rok i nie sugeruj problemow z moja mamiecia tylko czytaj uwaznie i wtedy sie wypowiadaj,
Wiesz ja bym wolał zobaczyć czołówkę WRC na Karowej, tylko jakie ma znaczenie co by ludzie woleli, mają co mają i nikt tego nie zmieni. Od kilku lata są robione przejazdy pokazowe i uważam że puszczanie tego przed przejazdami na czas jest dobrym rozwiązaniem - chyba że wolisz wrócić parę lat wstecz gdzie zamiast taki przejazdów były dwie godziny oczekiwania z przerywnikami w postaci samochodów funkcyjnych - jak tak to OK. Z tym co by kto wolał to też bym się tak bardzo nie rozpędzał bo po przejeździe Kajta na czas ludzie zaczęli wychodzić i o ile jeszcze Hołka trochę narodu oglądało o tyle na przejeździe pokazowym Kajta nie został już prawie nikt (mówię o tej części publiki która oglądała Karową od strony wjazdu pod wiadukt). I ostatnia kwestia czy nie sądzisz że jednak warto jest zrobić ukłon w stronę największego sponsora w polskim motorsporcie puszczając taki przejazd ??Diwados1 napisał(a):dobrze wiesz, ze ludzie siedzacy na trybunach w deszczu woleli by ogladac Kuliga lub Kuzaja w WRC na sniegu nie mogacych zlapac przyczepnosci niz jadace po sznurku resoraki (nie umniejszajac tym kierowcom), jak tak PZMot bedzie organizowal to "swieto rajdow w Polsce" to zobaczymy co z tej poprawnosci wyjdzie za pare lat, a teraz mozecie dalej lac to swoja zolc...
Przy takiej pogodzie jak była w trakcie Karowej nadmiar mocy bardzo przeszkadza do tego dobór opon jest bardzo bardzo ważny bo ta kostka nawet lekko zroszona staje się zajeb**** śliska i podstępna. Jeśli będziesz miał kiedyś możliwość przejechania się Karową to polecam to zrobić, ja za każdym razem gdy to robię nabieram do niej i do kierowców którzy na niej startują ogromnego szacunku.Blackbirdsr71 napisał(a):Auto bądź co bądź nie tak mocarne jak fura Kajta, widać było że analizowali poprzednie przejazdy bardzo dokładnie i cieli gdzie się tylko dało, poślizg ograniczony do minimum i pięknie zrobione beczki. Ich jazda bardzo mi się podobała. Mylę się ?
nikt ważny napisał(a):a sorki ...zapomniałem .....gratuluje pseudo Organizatorom za te szmaty i przescieradła na dworcu Stadion.Brawo .brawo ..brawo AK POLSKI ....Bareja by tego nie wymyslił
nikt ważny napisał(a):a sorki ...zapomniałem .....gratuluje pseudo Organizatorom za te szmaty i przescieradła na dworcu Stadion.Brawo .brawo ..brawo AK POLSKI ....Bareja by tego nie wymyslił
viper napisał(a):Kolego ale do kogo masz pretensje. Zaplac i wejdz. Przeciez bez sensem by bylo robic wstep platny i ogrodzenie przezroczyste. W kazdej nnej dyscyplinie z zewnatrz nie ma mozliwosci oglada ia , bo jest stadion itd.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości