Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez piotrg » sobota, 12 gru 2015, 21:47

Pan Ratajczyk pojechał rajd i karową w stylu brajana z przed kilku lat w rsmp, pokazał że starym kondonem można i umiejętności przede wszystkim. Czapki z głów.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez bercik » sobota, 12 gru 2015, 21:48

Miałem zamiar pisać podobnie. Wie gość co z autem robić
bercik
A5

Postprzez andrew88 » sobota, 12 gru 2015, 22:07

Diwados1 napisał(a):Ogladam tvp sport i Panowie ktorzy to relacjaonuja to jakis dramat, laicy nie wiem skad wzieci totalnie zieloni chyba w tym sporcie i z calym szacunkiem dla mark kia ale puszczanie tego na Karowej to kpina kolesie jada po sznurku i wyprzedzaja sie na beczce dramat to nie wyglada totalnie......

Miałem nadzieję, że jak legendy skończą przejazdy, to tego starszego pana ktoś zmieni, ale nie on dalej gadał swoje. Zupełnie nie na temat zawodników i rajdu, tylko m.in. o sprawdzaniu kierowców mających startować w mistrzostwach Holandii. A jak już coś na temat to babol, jak np. że Ratajczyk jedzie enką. Już nie mówiąc o rzekomo poważnym wypadku Nivetta na Świdnickim. Komentarz bardzo słaby, wolałbym słuchać samych dźwięków dochodzących z Karowej.
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez Shaitan » sobota, 12 gru 2015, 22:09

Kajto zrobił to, czego chyba większość od niego oczekiwała :wink: . Gratulacje oczywiście.

Ratajczyk? Wow! Za całą Barbórkę oraz za Kryterium Asów.

Mirecki ładnie także odpalił na Karowej, przyznam że mocno mnie zaskoczył.

Warto wspomnieć również o Colinie, bo gdyby nie błąd na SS2 i wiążące się z tym konsekwencje, to całkiem możliwe, że nie Kajetan a właśnie on cieszyłby się z triumfu na Barbórce (odliczając SS2 był najszybszy na pozostałych odcinkach). Czekam niecierpliwie na jego przyszłoroczną szarżę w RSMP.
Shaitan
N3

Postprzez Zajcev » sobota, 12 gru 2015, 22:14

KIA jak najbardziej na Karowej! Pamiętajmy że jest to święto wszystkich zawodników, nie ważne czy chodzi o rajdy samochodowe czy wyścigi...
Czy krótki przejazd Picanto jest aż takim problemem? W ramach podziękowania za to co ta marka robi dla motosportu? Następnym razem proponuję przemyśleć co się piszę, bo z jednej strony jest lament, że nie ma pucharów markowych, a w sytuacji gdy mamy jedną markę która od dłuższego czasu to robi, znajdą się osoby które narzekają na to, że jak śmiali przejechać po Karowej.. :roll:

Nie nie róbmy nic, żadnych pokazów, zero przejazdów pokazowych dla sponsorów itp.. niech przejedzie czołówka a później płaczmy, że rajdy nie są medialne i nikt nie chce na to wykładać kasy..
Zajcev
N4

Postprzez Diwados1 » sobota, 12 gru 2015, 22:29

Kolego Zajcev fajnie, ze KIA jezdzi ale to wyscigi a miedzy rajdami a wyscigami jest zasadnicza roznicza, i chwala firmie KIA, ze robia te mikro wyscigowki ale to sa wyscigowki a nie rajdowki a to, ze tam pokechali to jest pewnie kwestia ukladow w PZMlocie ktory na to pozwolil, bo ja zamiast ogladac tego wyscigowego cyrku wole zobaczyc utalentowanych zapalencow z RSMP ktorzy nie moga tam wystartowac bo im na to nie pozwolili bo da zbyt maluczcy, aaaaaale to moja opinia masz pelne prawo sie z nia nie zgadzac, pozdrawiam
Diwados1

Postprzez Zajcev » sobota, 12 gru 2015, 22:40

O czym Ty w ogóle piszesz, to co charakteryzuje Barbórkę, to fakt, że w jednej imprezie spotykają się reprezentanci wszystkich dziedzin motosportu, JEST TO OGÓLNOPOLSKIE KRYTERIUM ASÓW.. nie jest to impreza tylko dla kierowców rajdowych, nie jest to impreza tylko dla zawodników RSMP. Bardzo dobrze, że zawodnicy z Pucharu Picanto mają szanse pokazać się na Karowej! Bardzo dobrze, że dzięki temu mogą pokazać swoich sponsorów i podziękować im, jak i KIA, czy sponsorowi generalnemu za cały sezon.

Nie będzie dobrze w tym sporcie, kiedy nie zaczniemy szanować sponsorów, może to zabrzmi prostacko, ale trzeba im robić dobrze! O to w tej zabawie chodzi, jest to medialna pokazówka, im dłużej dany znaczek będzie w TV tym lepiej. Więc jeśli Lotos wykłada ogromną kasę na wspieranie rajdów, dodatkowo angażuję się w KIA Lotos Race, jeśli KIA wspiera młodych kierowców wyścigowych, to trzeba im wchodzić do d...py!

…”Co roku na początku grudnia, odbywa się jeden z najbardziej niezwykłych rajdów na świecie. Wyjątkowo krótki, bo liczący niecałe 20 km prób sportowych, ale też wyjątkowo prestiżowy. Na starcie stają wszyscy liczący się zawodnicy nie tylko z rajdów, ale i z wyścigów oraz rallycrossu. Historia zawodów sięga 1962 i niemal od zawsze były one zwieńczeniem sezonu sportów samochodowych w Polsce." Magazyn Rajdowy WRC.
Ostatnio edytowano sobota, 12 gru 2015, 22:45 przez Zajcev, łącznie edytowano 1 raz
Zajcev
N4

Postprzez PeKa » sobota, 12 gru 2015, 22:44

piotrg napisał(a):Fajne miejsce jest na osie Stadion od strony ul. Targowej dojazd do takiego nawrotu powiedzmy z wykroczeniem z opon po śliski płytach, wiele załóg miało tam problemy to dla tych co szukają miejscówki na drugi przejazd.

Czyli stalismy gdzies obok siebie ;)
To 205 T16 to była rzeczywiście B Grupa? Widziałem tylko na Karowej w TV, ale to nie jechało...
Zaliczyłem każdy z odcinków i szczerze mówiąc, na żadnym nie było nic specjalnego.
PeKa
N2

Postprzez posejdon » sobota, 12 gru 2015, 22:58

PeKa napisał(a):To 205 T16 to była rzeczywiście B Grupa? Widziałem tylko na Karowej w TV, ale to nie jechało...
Zaliczyłem każdy z odcinków i szczerze mówiąc, na żadnym nie było nic specjalnego.

Jak zaglądałem do środka to wyglądał na T16. Albo wierną replikę. Silnik był tam gdzie powinien być w T16, brzmiał też fajnie choć myślałem, że powinien być głośniejszy. Też spodziewałem się większych fajerwerków po nim ale chyba tam były jakieś problemy. Nie tylko z autem ale również (z całym szacunkiem) kierowca troszkę jednak zardzewiał. Straszna walka była, żeby dwójkę wbić.

A co do oesów to były takie same jak zwykle. Z wyjątkiem oczywiście nowego pod stadionem, który nie był w sumie taki tragiczny bo nie zrobili kręcioła i było dość szybko. Reszta standard. Czego specjalnego się spodziewałeś? Jakichś mega szybkich łuków przez szczyty? Szutrowych dróg przez lasy i łąki? :wink:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez piotrg » sobota, 12 gru 2015, 23:10

PeKa napisał(a):
piotrg napisał(a):Fajne miejsce jest na osie Stadion od strony ul. Targowej dojazd do takiego nawrotu powiedzmy z wykroczeniem z opon po śliski płytach, wiele załóg miało tam problemy to dla tych co szukają miejscówki na drugi przejazd.

Czyli stalismy gdzies obok siebie ;)
To 205 T16 to była rzeczywiście B Grupa? Widziałem tylko na Karowej w TV, ale to nie jechało...

Miał awarie i nie pojechał w swojej kolejności, pojechał tylko żeby pokazać to auto. Wydaje mi się że to replika bo oryginał na polskie warunki to było by trochę grubo. Fajny miał wydech jak otworzył tylna maskę rura jak od kanalizacji w domu :).
Szkoda że hołek nie wystartował normalnie w rajdzie, takie pokazówki na karowej to jak dla mnie bezsensu. Nie chodzi mi żeby bił się w czołówce tylko żeby się normalnie zgłosił do rajdu taką stara imprezą i jechał na czas, to było by coś. Czas ma, nie startuje w dakarze z marka samochodową żadną umowy niema a ze sponsorami u niego problemów by nie było, może za rok.
Karowa w tym roku była spoko, na kie nie ma co narzekać trwało to może 5 minut i tak jak koledzy wspominali wyżej SPONSORZY SĄ ZAWSZE NAJWAŻNIEJSI, legendy nie jeździły bez sensu tylko na czas i nie było tych dziwnych driftów czy jak to się tam nazywa. Szkoda że zabrakło sołka i czopika stałych elementów karowej. Brakowało wurców ale cóż nie znaleźli chłopaki na wypożyczenie wystarczającej kasy, trzeba się z tym pogodzić i cieszyć tym co jechało.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Zajcev » sobota, 12 gru 2015, 23:13

Diwados1 napisał(a):To dalej czytaj ta gazete WRC.......ja tam wole kramarczyka w starym kadecie ktoremu nie pozwola na wjazd na karowa bo chlopaka nie stac, niz przejazd mikroscigowek ktorym chwala, ze jezdza ale w wyscigach!!!!!!!!!!!no chyb, źe jestes z tych ktorzy tak jak pseudo reporterzy myla pewne sprawy i mowia o Kubicy startujacym w rajdzie relacjonujac , ze " Robert prowadzi w wyscigu w Monte Carlo" , fajnie, ze KIA jezdzi ale jezdzi w wyscigach a nie w rajdach

Drogi ogromny fanie rajdów, kolejny raz Ci powtarzam, że Barbórka nie jest imprezą przeznaczoną tylko dla kierowców rajdowych.
Jak dobrze pamiętam Tomek nigdy nie startował Kadetem, wypadałoby nazwisko zacząć od dużej litery. Dodatkowo, ale tutaj mogę się mylić, jeśli tak to mam nadzieję, że sam zainteresowany mnie poprawi, ale chyba nigdy nie startował w Rajdzie Barbórki, więc jak mieli mu nie pozwolić?

A porównania do pseudo dziennikarzy sobie daruj... bo sądząc po sposobie pisowni, długo tym sportem się nie interesujesz..
Zajcev
N4

Postprzez martenzyt » sobota, 12 gru 2015, 23:14

Ratajczyk i Mirecki - trzeba przyznać na Karowej zrobili robotę (oczywiście pomijam Kajetanowicza bo nie ma o czym mówić) - ten drugi do momentu ratowania przed ostatnią beczką... byłem pewien, że w końcu pokona Byśkiniewicza. Komentarze - jak dla mnie w sumie ok też kilka ciekawych rzeczy się dowiedziałem, może rzeczywiście lepszy byłby komentarz słyszalny z samej Karowej a nie ze studia bo też chyba Panowie nie mieli podglądu na całą trasę bo np. chyba Chuchała pomylił trasę na samym początku (pomylił czy celowo to mniejsza z tym) tak samo jak Grzesiński na początku strzelił w beczkę a w komentarzach to było bez echa. Co do KIA... cóż można powiedzieć - myślę, że to w najbliższej przyszłości rajdu barbórka będzie naszym najmniejszym zmartwieniem (swoja droga wolałbym żeby ktoś takim autkiem startował w rajdzie tak jak to kiedyś zrobił Kisiel alfą - co z tego, że go później wycinali z barierki ale na karową się dostał autem wyścigowym).
martenzyt
N3

Postprzez posejdon » sobota, 12 gru 2015, 23:36

Szczerze to te KIjE zrobiły dziś wrażenie szczególnie gdy jedna z nich, po wyjeździe spod wiaduktu poszła prosto w krawęznik i tylko cudem nie przeturlała się przez stojących za barierą widzów :shock: . Widziałem całe jej podwozie bo dobrych pare metrów poszła na dwóch kołach. Nie było tego w TV?
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Śmiechol » niedziela, 13 gru 2015, 00:39

Barbórka dla mnie bardzo udana w tym roku. Zaliczylismy każdy oes po razie, odwrócony Służewiec bardzo pozytywnie, szczególnie hamowanie w bramę, dużo ratowań, kilka przestrzelen i to konkretnych. Narodowy średni. Kajto profesorsko na Karowej, idealnie. Nawet te pokazowki jakoś przelknelismy.

A mam pytanko, tylko proszę się nie śmiać bo nie znam się do końca na tych regulaminach.
Czy załoga może korzystać z pomocy z zewnątrz na dojazdowce? Zakladam że nie. Ratajczyk po drugim Narodowym pojechał chyba inna droga i zajechał do niego bus, wyszło kilku gości, otworzyli mache i grzebali ale spieszylismy się na Bemowo i nie przygladalismy się za długo :D
Śmiechol
N2

Postprzez Kubus » niedziela, 13 gru 2015, 10:33

Diwados1 napisał(a):Kolego Zajcev fajnie, ze KIA jezdzi ale to wyscigi a miedzy rajdami a wyscigami jest zasadnicza roznicza, i chwala firmie KIA, ze robia te mikro wyscigowki ale to sa wyscigowki a nie rajdowki a to, ze tam pokechali to jest pewnie kwestia ukladow w PZMlocie ktory na to pozwolil, bo ja zamiast ogladac tego wyscigowego cyrku wole zobaczyc utalentowanych zapalencow z RSMP ktorzy nie moga tam wystartowac bo im na to nie pozwolili bo da zbyt maluczcy, aaaaaale to moja opinia masz pelne prawo sie z nia nie zgadzac, pozdrawiam

Haha, no Panie - idziesz Pan na Nobla... . Walduś daj już spokój. To Grzesińskiego i Ratajaczyka trzeba zdyskwalifikować bo to kierowcy... WYŚCIGOWI (aleee zaskoczenie coo? ). Byśkiniewicza też, bo to akurat kierowca rajdowy, ale jechał samochodem wyścigowym ...(wooooowww kolejny szok). A Przecież to rajd był. Jak Ty to Biduśko ogarniesz w swojej głowie :) . Haha dawno mnie nikt tak nie rozbawił. Ale żeby nikt mi nie zarzucił że tylko szydzę - za kolegami (w formie wyjaśnień) Rajd Barbórka to spotkanie zawodników (obecnych i byłych) z WSZYSTKICH DYSCYPLIN MOTORSPORTU. Samochody startujące są również z różnych dyscyplin, a regulamin imprezy jest tak liberalny, że startujące tam samochody nie muszą być zgodne z homologacjami. Może to jakoś ogarniesz... A może nie. Pozdro
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP