17 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez pan milosz » sobota, 9 sie 2008, 19:47

Rajd był fajny szkoda, że tyle dzwonów było, ale PZMot sobie radził. Bardzo fajny przejazd przez tyczyn. A na 1 etapie Lubenia dobry był przejazd przez wode. Pozdro dla wszystkich zalanych. Rajd bardzo fajny
:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
pan milosz

Postprzez Piotrek_WRC » sobota, 9 sie 2008, 19:50

Hej no to czas na mnie :)

1 Dzień
Postanowłiem jak co roku udać sie na Lubenie znaną i lubianą. Na pierwszym przejeżdzie udałem się na watersplash i powiem, że nuda lekka. Fajnie Grzyb na szybkości aż płytą dobil do podłoża , Kajto też szedl ostro Rzeźnik jak na ośke też miło no i Małyszczycki fajnie poszedł boczkiem przy wyjeździe z mostku na główną. reszta jakoś bez rewelacji. Tragicznie zaś Maliński który miał tempo rowerowe można to tak ująć bo stanął w miejscu prawie ;). Na drugi przejazd udałęm się na objazd przystanku poprzedzonym prawym 90 po spadaniu. Ładnie i czysto Grzyb, Kuchar,Bębenek, Kajto szybko i też troche pod publike, Dytko z Rzeźnikiem bardziej pod publike ( sporo się kurzyło )

2 Dzień
OS Tyczyn miejsce nr 11 z opisu FanGrzyba. Grzyb bardzo ładnie i szybko , Kuchar troche za wcześnie zaczął hamować i nieco wolniej od Grześka, Kajto opóźnił hamowanie co dało efekt chycenia pobocza tyłem ale za to szybki przejazd, Bębenki czysto technicznie i też szybko, Dytko bez wiekszych wrażeń ale wiadomo złe opony, Rzeźnik szybko jak na ośke i bardzo pozytywnie Dobrowolski swoim C2R2 ;). Po przejeżdzie RSMP chwilka przerwy i nagle słychac dżwięk rajdowki. Troche zdziwienia bo PZM miał jechać za godzinę. W oddali widać białą Astre jadącą pełną bombą. W miejscu gdzie każdy hamował on trzyma gaz w podłodze ułąmki sekund widząc, że przesadził ratuje się hamowaniem ale za późno. Na podbiciu uciekł tył i z impetem uderza w rów i rosnące w pobliżu brzozy. Załoga OK uśmiechnięta a kierowca swój wyczyn skwitował słowami " mam styl jak Kajto pełna bomba, przynajmniej pójdę na wesele " ;) Szybko zepchnęliśmy Astre w bezpieczne miejsce bo PZM już miał startować, usunęliśmy wydarty syf z rowu i pozostałości po astrze z jezdni i udaliśmy się na punkt obserwacyjny. Zawodnicy z PZM jechali z zapasem ryzyka lecz zdarzyło się kilka kozaków, którzy musięli się ratować ale o dziwo wychodziło im to efektownie i widowiskowo. Ale żeby nie było za różowo w samej końcówce musiało się też coś wydarzyć. W oddali słychać było ostre hamowanie, potem znów dodanie gazu i widok Cinquecento lecącego w krzaki. Załoga nr 153 straciła kontrolę na wyjściu z prawego zakrętu na którym było mnóstwo syfu i ratując się zaliczyła krzaki i drzewo urywając przednie lewe koło. Nadjeżdżająca załoga nr 154 widząc OK się rozkojarzyła i pilot jak mówił zamiast podyktowac prawy 3 z uwagą podyktował lewy 5. Efektem było wypadnięcie w tym samym miejscu co wcześniej Astra tylko, że nie bokiem a przodem. Samochód wyląodował na prawej stronie. Szybko przewróciliśmy samochód na koła i usunęliśmy samochód obok Astry. O dalszej jeździe nie było mowy z racji urwanego koła i rozwalonego przedniefgo zawieszenia. Drugi przejazd RSMP i PZm był już z rozwagą z racji padającego deszczu. Każdy znał już to miejsce i widać było wcześniejsze hamowanie wszystkich załóg i wszyscy przejechali ten fragment bezpiecznie. ;) Ode mnie to tyle:)

Pozdrowienia dla ekipy z Jastrzębia od załogi 125 Poliński/Janik ;)
Piotrek_WRC

Postprzez JPN » sobota, 9 sie 2008, 20:28

Zdjęcia z dzwonów Astry i Seicento:

:arrow: http://rl23.fotosik.pl/albumy/484627.html
JPN

Postprzez darude » sobota, 9 sie 2008, 23:07

Wróciłem! Ale był gnój! Oczywiście w pozytywnym sensie tego słowa znaczeniu. :lol:
Myślę, że po tym rajdzie Janusz Szafraniec będzie miał gromadę swoich fanów. To co gość pokazuje, po prostu miażdży! :lol: Szkoda, że Wiesiek Ingram nie dojechał, a że Filip PZMocie nie wystartował. :lol:
EZBI na podium! To cieszy, ale i tak dalej problemy z Astrą ehh. Mikiewicz wycesoł na blokach. :roll:
pozdro dla FanGrzyba i oczywiście for all dla JareczkaVFTS :*
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez PawelRally » niedziela, 10 sie 2008, 11:07

Ostro porozbijał Mikiewicz Hondę ? Nie wiem czy wiecie ale on przyjeżdża na rajdy właśnie tą Hondą...
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez FanGrzyb » niedziela, 10 sie 2008, 11:25

PawelRally napisał(a):Ostro porozbijał Mikiewicz Hondę ? Nie wiem czy wiecie ale on przyjeżdża na rajdy właśnie tą Hondą...

No troszkę przywalił przodem w tym miejscu co w 2005 Oleksy i Stec, postaram sie wrzucić film potem. Chwile leżał, pilot zwalniał załogi a potem ludzie się skrzykli i wypchali, do mety chyba dojechali bo było niedaleko :)
FanGrzyb
A5

Postprzez corados » niedziela, 10 sie 2008, 13:18

No to teraz moja kolej na relację:

Testowy:
byłem na spadaniu przed metą w Straszydlu. Oj była to chyba moja najlepsza miejscówa na rajdzie łagodne łuki na zabójczym spadaniu widac było kto ma jaja :lol: Buffier ładnie, Dytko ratował sie przy bardzo dużej predkości w miejscu w którym w tamtym roku wypadł Gabryś.

OS3 Lubenia:
Zdradliwy hak na spadaniu w miejscowosci Sołonka niedaleko miejsca w którym w tamtym roku wypadł Grzyb. Kujawski maksymalnie opóźnił hamowanie i musiał ratowac się ciągnąc rękaw.Małyszczycki i Kajto wizualnie najpóźniej hamowali. Poza tym bez rewelacji
OS 6 Lubenia: Zakręt Butruka :D fajna miejscówka, trawa wykoszona namioty karpackie a pod nimi m.in pan Zdzisław Grzyb i fanklub Kakusziego :shock: trelinka spowodowała że zawodnicy nie mogli przejechac tego zakrętu po rajdowemu :evil:
II Dzień
OS 9 Księży Lasek punkt widokowy tzw. grzybek Kajto i Bęben bardzo szybko poza tym problemy Najdy tył jego Hondy myszkował jak piłeczka ping-pongowa, kilka kilometrów dalej skończył rajd burząc kapliczkę :!:
OS 12 spadanie nad Kościołem w Lubenii Maliński zaliczył ratowanie mimo że jechał jak kelner :lol: poza tym większośc odpuszczała nie chcąc skończyc jak niegdyś Oleksowicz w tym miejscu
Puchar PZM to samo miejsce co na OS12: Filip Gęca ten gośc ma jaja przy padającym deszczu przeszedł to miejsce pełną bombą :!: :!: :!: Po odcinku przejechalismy się osem i na jednym zakrecie na polance stały po dzwonach auta Piękosia Mikiewicza i Kwaśnika
corados
A6

Postprzez Robecki » niedziela, 10 sie 2008, 13:26

Mikiewicz zakończył udział w rajdzie na ostatnim oesie przelatując przez rów - ten sam do którego wpadli Jędrusiński (po otwarciu się maski i zbiciu szyby), Kwaśnik i Piękoś.
Robecki
N3

Postprzez FanGrzyb » niedziela, 10 sie 2008, 13:47

Dzwon Mikiewicza i parę ciekawych akcji --> http://www.youtube.com/watch?v=_lrEZirnz90
FanGrzyb
A5

Postprzez Mad Max » niedziela, 10 sie 2008, 14:04

FanGrzyb napisał(a):Dzwon Mikiewicza i parę ciekawych akcji --> http://www.youtube.com/watch?v=_lrEZirnz90

na tym winklu kilka lat wcześniej porządnego dzwona miał Oleksowicz i Stecu tez auto w jabłonkach zaparkował
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez SebaSTI » niedziela, 10 sie 2008, 14:12

SebaSTI
A6

Postprzez MarcinRally » niedziela, 10 sie 2008, 14:43

Piękoś się fest rozbił? :? czy tylko wpadł?
MarcinRally
A5

Postprzez Robecki » niedziela, 10 sie 2008, 14:55

Piękoś przeleciał przez jeden rów i wpadł do drugiego znajdującego się w polu, rów był na tyle głęboki, że nie dało rady wyciągnąć auta przy pomocy kibiców. Zniszczenia raczej niewielkie, możliwe że gdyby dało radę go wyciągnąć, pojechałby dalej.
Robecki
N3

Postprzez niechwia » niedziela, 10 sie 2008, 15:14

SebaSTI napisał(a):Wyciaganie Rzeznika

http://www.youtube.com/watch?v=6exAvPJ2 ... re=related

szkoda ze nie ma tam miszczowskiego safeciarza który darł ryja ze auto ma zostać w rowie... To samo po dzwonie mikiewicza...
niechwia
N3

Postprzez Miedziu » niedziela, 10 sie 2008, 15:23

niechwia napisał(a):
SebaSTI napisał(a):Wyciaganie Rzeznika

http://www.youtube.com/watch?v=6exAvPJ2 ... re=related

szkoda ze nie ma tam miszczowskiego safeciarza który darł ryja ze auto ma zostać w rowie... To samo po dzwonie mikiewicza...

http://pl.youtube.com/watch?v=nlygjZX95BM

Na tym filmie jest. Nie mam słów do tego Pana. Widać że z łapanki. :roll:
Miedziu
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP