Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » czwartek, 17 maja 2007, 17:49

A co to za przyjemnośc wygrć autem które nie daje szans wszystkim innym? I co by z tego zwyciestwa miał? zero jakichkolwiek punktów. I jak to się ma do wcześniejszych zapowiedzi że WRC jesy głównie po to żeby pomóc lansować RP? Wreszcie gdzie są te wzystkie pozostałe WRC co miały niby być? Poza tym poczekajmy na oficjalne stanowisko jednej i drugiej strony, bo to nie jest pierwsza rzecz która się w tym wszystkim nie klei a wszyscy jakoś dziwnie nabrali wody w usta.
żółtodziób
A8

Postprzez Kafe » czwartek, 17 maja 2007, 19:00

Kafe
A5

Postprzez Banan » czwartek, 17 maja 2007, 19:46

żółtodziób napisał(a):I co by z tego zwyciestwa miał? zero jakichkolwiek punktów.

A na co mu te punkty? Aby byc na ktorym tam miejscu w koncowej klasyfikacji RSMP? Holo jedzie po prostu, by zwyciezyc w jedynym rajdzie w roku, w ktorym startuje, a nie zdobyc jakies punkty. Ktos wczesniej pisal, ze Holek boi sie jechac eNka. A jednak wystartuje N12B i zloi wszystkich pozostalych tak, ze nawet kurzu za nim nie powachaja. HOLO GO!!!

PS. To by bylo chyba na tyle z eliminacji WRC w Polsce :roll:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez kirloy » czwartek, 17 maja 2007, 20:01

hehe ja pisalem ze sie boi i chyba dal sie podpuscic:D

a tak na serio - to to jest sport - zobaczymy na mecie kto wygra

Rozumiem stanowisko innych zawodnikow. Rajd polski to najwazniejszy rajd w kraju. Oni walcza caly sezon maja zobowiazania wobec sponsora, chca sie sami promowac. Jesli Holo bylby WRC to nic innego by w TV nie pokazali. Jesli pojedzie Nka przynajmniej beda mieli jakas szanse z nim powalczyc o miejsce i o czas antenowy(choc w TV na 100% przegraja).

ORLEN robi dobry business ten jeden start w kraju zalatwia im moto-sportowa promocje w kraju na caly rok. Dla nie interesujacych sie rajdami relacje z Dakaru to tez mega wypas a maja zasieg ogolno europejski. Jasne ze boli mnie ze najwiekszy koncern paliwowy w kraju nie angazuje sie w narodowy championat - to chyba nie jest normalne. Ja juz nie mowie jakies wypas kasie, ale wesprzec jakis team mlodych jakies grosze komus rzucic tak zebym logo olrenu od czasu do czasu zobaczyl na OSie... I tak wiem ze to nie moja kasa wiec gowno mnie to powinno obchodzic.

Ja patrze na rajd jako na rywalizacje a nie tylko show - dlatego nie rozumiem co z tego jednego WRC szczegolnie na szutrze. Patrzac pod katem rywalizacji dopuszczenie WRC byloby przyznaniem Holkowi zwyciestwa.

W kazdym razie ciekawy jestem jak alfa i omega polskich rajdow sie spisze.
kirloy
N3

Postprzez killer wrc » czwartek, 17 maja 2007, 20:20

http://www.autoklub.pl/15560,hotnews.html?

Podoba mi się list rajdowej śmietanki którą wymienił Hołek.Bez Kuzaja:-)
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez qbus » czwartek, 17 maja 2007, 20:28

wez wyluzuj chlopaku... niby skad sie tam Kuzaj mial wziasc skoro na Agapit sie nie zglosil, kubel zimnej wody na glowe i troche dystansu do zycia.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Krzysiek_WrC » czwartek, 17 maja 2007, 20:29

RajducH napisał(a):
a masz na to dowod :?: czy to tylko domysly?

W tym przypadku to trzeba ich bardzo mało tak jak w PZPN aby udowodnic. :lol:
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Karol » czwartek, 17 maja 2007, 20:48

Nie wiem o co się tak gorączkujecie, jakie tutaj słowa płyną pod adresem PZM i Hołka, Orlenu.

Sprawa wygląda tak (i nie oszukujmy się), że Orlen dałby kase na Xsare gdyby Hołek mógł zostać sklasyfikowany w tym rajdzie, a co za tym idzie Orlen mógłby ogłosić się zwyciężcą rajdu, byłby w mediach itd I wtedy naprawdę nie miałoby znaczenia, że reszta jechała w eNkach a Holo w WRC, dla laika to bez znaczenia większego, on przyjmuje to co mu się zaserwuje w reklamie. Jaki sens medialny dla Orlenu miał by start Hołowczyca po za klasyfikacją, w dodatku może nawet na końcu stawki? Całość się o to rozbija, a że PZM (FIA?) nie chciał robić wyjątku dla jednego startującego to wcale nie taka zbrodnia. Pytanie tylko czy od kiedy Orlen i Citroen planowali WRC na Polski to wiedzieli o tym, że klasy A8 na Rajdzie Polski nie będzie?
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez kremer » czwartek, 17 maja 2007, 21:10

wystarczy oglosic klas. A8 i pucharek za 30 zeta
wzorem czech nie puscic aut wrc na jednym oesie, zeby nie bylo porownan caloksztaltnych i problem rozwiazany
kibice zadowoleni i wszystko cacy - tak sie tworzy widowisko - dla mnie tu sprawa jest jasna - komus to sie nie podobalo - moze po prostu ludzie z czolowki nie chca rzeczywiscie zebe o nich bylo mniej w mediach
takto holek ma n12 do uplania i jeszcze "czolowce" zabierze punkty w mp 8) a nawet cala pule 10 ptk
kremer
S2000

Postprzez skrendi » czwartek, 17 maja 2007, 21:22

kremer napisał(a):wystarczy oglosic klas. A8 i pucharek za 30 zeta
wzorem czech nie puscic aut wrc na jednym oesie, zeby nie bylo porownan caloksztaltnych i problem rozwiazany
kibice zadowoleni i wszystko cacy - tak sie tworzy widowisko - dla mnie tu sprawa jest jasna - komus to sie nie podobalo - moze po prostu ludzie z czolowki nie chca rzeczywiscie zebe o nich bylo mniej w mediach
takto holek ma n12 do uplania i jeszcze "czolowce" zabierze punkty w mp 8) a nawet cala pule 10 ptk

Dobrze mówisz.
Tylko w Polsce wszyscy myślą, że są najmądrzejsi i nie potrzebują czerpać wzorców - tych dobrych - z innych źródeł!
skrendi
N2

Postprzez Booogi » czwartek, 17 maja 2007, 23:50

skrendi napisał(a):
kremer napisał(a):wystarczy oglosic klas. A8 i pucharek za 30 zeta

Dobrze mówisz.
Tylko w Polsce wszyscy myślą, że są najmądrzejsi i nie potrzebują czerpać wzorców - tych dobrych - z innych źródeł!

Zgadzałoby się gdyby ktoś oprócz Hołeckiego zgłosił się w WRC, bo tak naprawde organizatorzy dali mu szanse jechać ale jak napisałem w innym topiku nie ma takiej klasyfikacji, w której mógłby zająć jakieś miejsce ( chyba, że byłoby kilka WRC).
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Picias » piątek, 18 maja 2007, 07:03

He he no powinno być coś takie jak klasa gość i sprawa jasna. Rajd może sobie wygrać ale punkcików nie ma no bo i po co skoro nie startuje reguralnie w mistrzostwach. Chciałem jakiego wurca zobaczyć a tu lipa no trudno życie. A władzą rajdu dzienkuję baaaardzo bo jak zwykle nie chciało im się ruszyć główkami i coś wwykombinować mądrzejszego.
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Cogonieznajom » piątek, 18 maja 2007, 10:56

teoretycznie każdy po troszku mamy rację... ale jakby się poważnie zastanowić, to nie można zmieniać regulaminów, tworzyć klasy na jeden rajd, zmieniać sprawdzonego układu itp. tylko dlatego, żeby w jednym rajdzie pojechało jedno auto wrc... bardzo przykro że nie zobaczymy wurca na odcinkach w Polsce w ciągu dalszym, ale wydaje mi się, że takie zmiany są za mało realne dla jednego auta klasy wrc - bo nikt inny chociażby nie zadeklarował udziału w tym rajdzie wurcem...]pozdrawiam serdecznie
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Stig » piątek, 18 maja 2007, 15:27

Na Rajdzie Polskim WRC raczej nie wystartuje - Hołek jedzię N-ką, Stobart potwierdził, że Latvala również się u nas nie pojawi. Sam jestem rozgoryczony tym, że na starcie w Mikołajkach nie zobaczymy żadnego wurca. Liczyłem, że po 4 latach znów zobaczę w Polsce auto tej klasy. Przeliczyłem się. Ale nie załamuje rąk - w sporcie najważniejsza jest rywalizacja, której na "Polskim" na pewno nie zabraknie - wierzę, że także dzięki występowi Krzyśka Hołowczyca, który wystartuje "tylko" N-ką.

Można doszukiwać się wielu przyczyn zaistniałego stanu rzeczy. Mnie najbardziej irytuje fakt, że organizator narobił nam nadziei, że na Mazurach zobaczymy kilka wurców, a mógł przewidywać, że jest to raczej niemożliwe, głownie z powodu terminu imprezy. IMHO Rajd Polski powinien obdyć się najwcześniej 2 tygodnie po Rajdzie Grecji. Tylko wówczas moglibyśmy liczyć na kogoś ze światowej czołówki, jak np. Jari-Matti Latvalę. Jednak rajd jedzie w takim, a nie innym terminie. Może FIA nie pozwoliła na inny, może organizator nie pomyślał o tym, że tydzień różnicy między rundą WRC a Rajdem Polski to za mało... Odpowiedzi na te pytania pewnie nigdy nie poznamy.

W sytuacji, w której w rajdzie miała wystartować tylko jedna załoga w aucie WRC, podjęcie decyzji o nie klasyfikowaniu wurców uważam za "mniejsze zło". Oczywiście wszelkie zmiany w regulaminie na trzy tygodnie przed rajdem nie powinny mieć miejsca. Patrząc na to jednak możliwie obiektywnie, bez udzielających się emocji, można dojść do wniosku, że gdyby nie ta decyzja, wyniki rywalizacji na Rajdzie Polski byłyby wypaczone. Bo jak tu mówić o uczciwym zwycięstwie, kiedy załoga dysponuje nieporównywalnie lepszym sprzętem od konkurecji?

Myślę, że w tej sytuacji nie ma sensu doszukiwać się intryg, czy to ze strony PZMłotu, czy "dużego rajdowego teamu z Krakowa", czy kogolwiek. A w szczególności okazywania swojej dezaprobaty do np. działań organizatora już na samym rajdzie. Sam nie lubię (łagodnie powiedziane) PZMłotu, ale nigdy nie wygwiżdżę przedstawicieli związku podczas startu rajdu, będącego oficjalnym kandydatem do WRC. Właśnie dlatego, że jest to impreza o charakterze międzynarodowym i także od postawy kibiców zależy, czy w przyszłym roku zobaczymy w Mikołajkach Loeba, Gronholma, Solberga i innych. Jestem przekonany, że własne brudy należy prać na własnym podwórku, a rajd o charakterze miedzynarodowym z pewnością nie jest do tego właściwym miejscem.

Drodzy kibice! Rajd Polski jest najważniejszą imprezą sportu samochodowego w Polsce, świętem dla większości z nas. I choć w tym roku nie ujrzymy na nim aut WRC, zróbmy wszystko, aby za rok przyjechało ich do nas kilkanaście! I choć może organizator nie popisał się w sprawie startu wurców, pokażmy, że Polska ma wspaniałych kibiców rajdów samochodowych, co powinno być poważnym atutem w walce o miejsce Rajdu Polski w przyszłorocznym kalendarzu Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Świata!
"Bo po to jest warto na polu tym stać | I moknąć w deszczu, i w słońcu się grzać, | Włazić w pokrzywy i przez błoto brnąć, | By ujrzeć na szutrze bok"
Stig
N2

Postprzez Cogonieznajom » piątek, 18 maja 2007, 17:10

stig to chyba wypowiedź do forum o rajdzie polski a nie o hołku:)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP