Moderator: SebaSTI
RajducH napisał(a):I proszę nie dziwcie się, że większość uderza we władzę bo to oni robią syf w rajdach i od kilku lat nie potrafią nad tym zapanować, podczas gdy dyscyplina systematycznie stacza się na dno.
Mad Max napisał(a):RajducH napisał(a):I proszę nie dziwcie się, że większość uderza we władzę bo to oni robią syf w rajdach i od kilku lat nie potrafią nad tym zapanować, podczas gdy dyscyplina systematycznie stacza się na dno.
Mad Max napisał(a): . ... kara usunięcia ich z rajdu jest za spóźnienie na pierwszy odcinek i że na kolejny pojechali najszybciej jak to było możliwe...
Mad Max napisał(a): ( a co w przypadku kiedy była by to oficjalna dojazdówka miedzy odcinkami i została by zablokowana na kilka godzin ,a na niej utknęło by np 30 zawodników ?? wszystkim by podziękowano za udział w rajdzie??)
viper napisał(a):Mad Max napisał(a): ( a co w przypadku kiedy była by to oficjalna dojazdówka miedzy odcinkami i została by zablokowana na kilka godzin ,a na niej utknęło by np 30 zawodników ?? wszystkim by podziękowano za udział w rajdzie??)
To jest inna sytuacja niz ta przedstawiona na Barbórce.
SOKÓŁ napisał(a):viper napisał(a):Mad Max napisał(a): ( a co w przypadku kiedy była by to oficjalna dojazdówka miedzy odcinkami i została by zablokowana na kilka godzin ,a na niej utknęło by np 30 zawodników ?? wszystkim by podziękowano za udział w rajdzie??)
To jest inna sytuacja niz ta przedstawiona na Barbórce.
A widzisz viper to jednak potwierdzasz moje słowa że kto ma kasę ten ma lżej w tym KJS-ie i znając życie to samo było z odsunięciem Typy od karowej bo zawodnik "X" czy "Y" musiał pokazać się w relacji LIVE na Tvp Sport![]()
![]()
![]()
Wielkontent napisał(a):Viper,
Wydaje się że Wasze wypowiedzi wynikają z marnej znajomości tematu, zatem wyjaśnię, co poniżej.
1.
"dwukrotnie przekazał im info żeby jechali dalej i nie martwili się spóźnieniem, następnie na koniec imprezy ci sami ludzie podali im info o wywaleniu ich z rajdu"
Nie Ci sami ludzie, tylko najpierw dyrektor rajdu, a potem ZSS, znając znacznie więcej okoliczności sprawy - zgodnie ze swoimi kompetencjami.
Rozumiem, że można mieć pretensje do ZSS-u, bo wykluczył załogi z rajdu, ale dlaczego macie pretensje do Siemczuka?! Dopuścił ich do startu, ponieważ tego chcieli, choć mógł się nie zgodzić. Potem wpuścił ich na Karową, bo tego chcieli i też wcale nie musiał. W zamian jest obrzucony błotem tu i przez samych zawodników. I po co mu to było? Ciekawe jak będzie następnym razem, niejeden dyrektor się zastanowi nad takim gestem w kierunku zawodnika.
2.
"jeśli zawodnicy kontaktują się z Dyrektorem lub też osobą odpowiedzialną za kontakt z zawodnikami i zgłaszają sytuację nietypową to wydaje mi się że takie osoby znające przecież regulaminy po pierwsze nie powinny wprowadzać ich w błąd oraz powinny poinformować o tym ZSS (a co w przypadku kiedy była by to oficjalna dojazdówka między odcinkami i została by zablokowana na kilka godzin a w niej utknęło by np 30 zawodników ?? wszystkim by podziękowano za udział w rajdzie??)"
Po pierwsze ZSS z pewnością o wszystkim od początku wiedział i niemal pewne jest, że dyrektor zasięgał ich opinii. Tyle że kolejne fakty i pismo od zawodników ujawniły się później i tylko ZSS mógł wówczas decydować, nie zaś dyrektor. Podobny temat na dojazdówce, to zupełnie inna para kaloszy i wówczas sprawę rozpatrywałby od początku ZSS.
3.
"wiadomo ze droga tam szła przez obwodnica i większość po prostu tamtędy jechała bo tak było w książce drogowej, a na pewno zawodnicy nie znający Warszawy"
Na Służewiec dróg prowadzi bez liku, można było dotrzeć dowolną, także sprawdzić ewentualne zatory, przewidzieć różne scenariusze.
Pzdr
Zamiast sugerować się wyrwanym z kontekstu "zdaniem" proponuje przeczytać całe zdanie, a najlepiej dwa... myśl zaczyna się od słowa "Znając" a kończy na "OK" - sugeruje też zwrócić uwagę na słowa myślałem uważałem myśląc - jeśli dalej nie zrozumiesz postaram się rozbić swoją wypowiedź na czynniki pierwsze.Adam 420 napisał(a):Mad Max napisał(a): . ... kara usunięcia ich z rajdu jest za spóźnienie na pierwszy odcinek i że na kolejny pojechali najszybciej jak to było możliwe...
Czy mógłbym Cię prosić o wyjaśnienie co miałeś na myśli w tym zdaniu. Chciałbym uwierzyć że to ja to źle zrozumiałem...
Jest dokładnie tak jak mówisz, bo gdyby od razu było powiedziane że Typa kombinował z grzaniem opon i na kolejne odcinki się specjalnie spóźnił to by nie było tematu.Wielkontent napisał(a):Wydaje się że Wasze wypowiedzi wynikają z marnej znajomości tematu,
Mad Max napisał(a):Zamiast sugerować się wyrwanym z kontekstu "zdaniem" proponuje przeczytać całe zdanie, a najlepiej dwa... myśl zaczyna się od słowa "Znając" a kończy na "OK" - sugeruje też zwrócić uwagę na słowa myślałem uważałem myśląc - jeśli dalej nie zrozumiesz postaram się rozbić swoją wypowiedź na czynniki pierwsze.Adam 420 napisał(a):Mad Max napisał(a): . ... kara usunięcia ich z rajdu jest za spóźnienie na pierwszy odcinek i że na kolejny pojechali najszybciej jak to było możliwe...
Czy mógłbym Cię prosić o wyjaśnienie co miałeś na myśli w tym zdaniu. Chciałbym uwierzyć że to ja to źle zrozumiałem...
Mad Max napisał(a):(tak mi się wydawało że było) Chodziło mi o to że dojazdówkę na następną próbę pojechali najszybciej jak tylko mogli (uwzględniając przepisy ruchu drogowego) żeby startować z pozycji jak najbliższej do swojej nominalnej - przecież na kolejnej próbie też mieli określony czas wjazdu więc to było by już drugie spóźnienie - i że spóźnili się tylko na pierwszą próbę - a z wypowiedzi poprzedników wynika że na STW wcale tak bardzo im się nie śpieszyło. Skoro mieli mieć spóźnienie anulowane to można było olać czasy PKCy i jechać jak się podoba tylko ze jak większość twierdzi warunki na STW jednak mocno się zmieniły w porównaniu do konkurencji z klasy.
Mad Max napisał(a):Niestety na to pytanie nie odpowiem ponieważ nie znam się na przepisach (jakoś nigdy dokładniej się w nie nie zagłębiałem bo nie były mi potrzebne) - tak jak napisałem wcześniej moje wcześniejsze wypowiedzi były na podstawie przypuszczeń a nie faktów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość