Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez MisiekClio » środa, 11 lut 2009, 15:07

Booogi napisał(a):Chore podejście :shock: Zaglądanie w portfel to nasz sport narodowy.

Co konkretnie masz na mysli??
MisiekClio
N3

Postprzez Booogi » środa, 11 lut 2009, 15:11

Dyskuje na temat tego, że Sołowow nie powinien robić tego czy tamtego, bo go stać... Najlepiej niech sam nie jeździ bo ten czy tamten nie ma budżetu - po co takie dyskuje :?:
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez uszczelka » środa, 11 lut 2009, 15:25

bo to forum :twisted:
uszczelka

Postprzez MisiekClio » środa, 11 lut 2009, 15:37

Booogi napisał(a):Dyskuje na temat tego, że Sołowow nie powinien robić tego czy tamtego, bo go stać... Najlepiej niech sam nie jeździ bo ten czy tamten nie ma budżetu.

Czytaj ze zrozumieniem.
Nikt ( a z pewnoscia nie ja) nie wymaga, zeby Solowow wysiadl z auta, odwiesil kask po to zeby mogl sobie pojezdzic ktos szybszy/inny od niego.

Wynik jest jednak taki, ze jesli Solek wsiadlby hipotetycznie do PSP to z 2-och zespolow zrobilby sie jeden.

A ze obydwa zespoly nalezaly do najbogatszych (sorry - zmienie slowo) - najmocniejszych w tym kraju, to rezultat tym gorszy...
Chyba, ze PSP nie moze juz sie dluzej utrzymac samo.

A co do zagladania w kieszenie:
taki ten sport. Nie unikniesz tego.
Mozesz sie starac, ale wtedy zupelnie nie bedziesz rozumial co sie wokol Ciebie dzieje.

Mozesz udawac, ze interesuja Cie wylacznie przejazdy na oesach i osiagane wyniki - piekne, ale czy jesli cos kochasz, to nie warto o tym wiedziec jak najwecej?

Wiecej niz przecietny Kowalski ktory najczesciej wierzy ze:

wszyscy kierowcy sa wspanialymi sportowcami, ktorych wypatrzyl PR manager wielkiego koncernu podczas prowincjonalnego KJS-u i od tego czasu startuja wylacznie za pieniadze sponsorow i jeszcze dostaja pensje...
A wiekszosc pochodzi z domow klasy sredniej nizszej, a ich pierwszym samochodem byl Maluch po dziadku. Gdy przyszly pierwsze sukcesy dostali sprzet od automobilklubu (serio - z takim wyobrazeniem czesto sie spotykam) i szlifowali technike pod okiem starych Mistrzow.

Ale niestety jak pewnie wiesz, rzeczywistosc wyglada calkiem inaczej.
(z baaardzo nielicznymi wyjatkami)
MisiekClio
N3

Postprzez KaMiLL WRC » środa, 11 lut 2009, 16:48

Czyżby historia miałaby się powtórzyć... Tak samo było przecież z Fiatem... :roll:
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Mroowa » czwartek, 12 lut 2009, 14:10

Sieklucki sprzedaje Citroena swojego, dużo się nie najeździł, a były plany challenge`u. Hmmm wszyscy sprzedają.
Mroowa
S2000

Postprzez piguła » czwartek, 12 lut 2009, 14:39

hmm,to cienko widze puchar w tym roku...ciekawe kto będzie jeździł/ a z kim Chmielewski i Typa mają jeździć skoro podobno zmieniają pilotów ?
piguła
N3

Postprzez RallyStar.pl » czwartek, 12 lut 2009, 14:40

To raczej piloci zmieniają kierowców :lol: :lol: :lol:
RallyStar.pl
N2

Postprzez piguła » czwartek, 12 lut 2009, 15:04

a to ciekawy przypadek :lol: a na kogo zmieniają ?
piguła
N3

Postprzez Anonymous » czwartek, 12 lut 2009, 18:31

piguła napisał(a):hmm,to cienko widze puchar w tym roku...ciekawe kto będzie jeździł/ a z kim Chmielewski i Typa mają jeździć skoro podobno zmieniają pilotów ?

Zadawałem w którymś temacie czy ktoś nie wie co Typa planuje... :)) Pozostaje kolejny sezon jechać Citroenem?
Anonymous

Postprzez Gucio » czwartek, 12 lut 2009, 19:09

Fuck :!:
Kuchar pauzuje sezon 2009...Statoli własnie sie wycofał :x
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Mad Max » czwartek, 12 lut 2009, 19:23

Gucio napisał(a):Fuck :!:
Kuchar pauzuje sezon 2009...Statoli własnie sie wycofał :x

skąd to info ??????
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Mroowa » czwartek, 12 lut 2009, 20:33

Trzeba mieć świadomość, że wiele lat nie siedziałem w WRC i żeby próbować ścigać się z tymi najlepszymi to trzeba się sporo rozjeździć. Jeszcze nie wiem jaki rajd wybiorę na testy - może Agapit, bo jest blisko domu, to łatwiej będzie się przygotować do tego rajdu. Bardzo fajny rajd jest też na Kaszubach, Rajd Lotos. Jeszcze nie wiem, który wybiorę. Jeśli komisja nie zezwoli na start autem WRC, to zamienimy to na testy.

No... w sumie wiele lat minęło od występu w WuRCu :D

Holo nie siedzi w przepisach skoro nie wie, że WuRCusiem będzie mógł pojechać sobie Lotos. :)
Mroowa
S2000

Postprzez Gucio » czwartek, 12 lut 2009, 20:40

Ale Agapit juz nie :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Krzysiek_WrC » czwartek, 12 lut 2009, 23:40

Mnie to denerwuje jedna rzecz w Rajdach o której już raz na forum pisałem,Sołowow jako człowiek mający tak potęzny biznes i utożsamiający się z środowiskiem rajdowym (bo przeciesz sam startuje w Rajdach) powienien jednego ze zdlonych i młodych zasponsorowac w startach.Podsawic mu samochód i serwis.

To jest ewidente skąpienie.Przeciesz powiedzmy sobie szczerze że koszta te w najgorszym przypadku odrabia w ciągu tygodnia.W dodatku z zyskiem !

Ostatnio słuchałem na TVN24 jak mowili o wszechchodzacym kryzysie finansowym i była mała wzmianka o opcjach walutowych.Akurat wspomnieli że Cersanit też wpadł na tych opcjach.To ja się pytam po co się w takie gówno pchac i dawac zarobic bankom takie gignatyczne pieniądze idące w kiklanascie milionów złotych?

Akutrat mnie w tym wypadku nie przekonuje strategia firmy że taką ma.
Cersanit na samej działalnosci ma full kasy.Po co się pchac w takie instrumenty finansowe?
A nie lepiej by było na szczytniejszy cel (spnsoring zawodnika,nawet jakby Sołowow z własnej kieszeni a nie firmowej wystawił kase to dla niego był by wydatek porównywalny z wydatkiem mojego 1 grosza) ,albo na jakąś fundacje zajmującą sie chorymi dziecmi,tutaj też Sołowowa nie widac.

Przepraszam ale to ewidentne skąpstwo :?

I przez to jest jak jest,jeśli prawda z Statoilem to jak Kuchar nie znajdzie sponsora,będzie pauzował.
Krzysiek_WrC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP