Tomek Kuchar

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Anonymous » sobota, 6 paź 2007, 21:42

I Jarek Baran też jest wolny :lol: :wink:
Anonymous

Postprzez Zajcev » sobota, 6 paź 2007, 21:45

Banan napisał(a):Stawiam na Tolka Banana. Yyy, to znaczy na Jarka Barana.

w tym momencie ja rowniez:)
Zajcev
N4

Postprzez subaru_girl_bc_90 » sobota, 6 paź 2007, 21:54

Air Black napisał(a):Szkoda :( Tomek coś nie ma szczęścia co do pilotów :(
Dzisiaj Kuba był cały dzień u Kuzaja na rajdzie może tu będzie nowym pilotem :(
Szkoda mi Tomka bo znów musi kogoś szukać i się "docierać"
może w przyszłym sezonie będzie załoga Kuchar/ Wisławski ;)
Ola mówiła że chce wrócić do Kajta :) a jak Wiślak będzie wolny :)

pytanie czy Kajtek bedzie chcial oddac Wislaka ;)
A moze QHR poszuka sobie lotniczki tym razem?
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez laGadula » sobota, 6 paź 2007, 22:34

W odpowiedzi na informację prasową Pana Wojtka Dobrzyńskiego, managera zespołu Playstation 3 Rally Team, wyrażam głębokie zaniepokojenie jego postawą. Sezon RSMP 2007 zakończył się dla nas sukcesem, który przypieczętował 3-letnią współpracę z fenomelną grupą ludzi na jaką składał się zespół Playstation Rally Team. Mając świadomość dokonania wszystkiego co w mojej mocy, aby w sezonie 2007 Tomek Kuchar i zespół, zdobyli Vice Mistrzostwo Polski , uznałem że moja rola skończyła się po Rajdzie Orlen , kończącym sezon RSMP 2007. Łączył nas wspólny cel, który mam nadzieję zrealizowaliśmy w 100%.
Niestety brak jakiejkolwiek umowy na piśmie nie określał jasno do kiedy powinienem czuć się związanym na wyłączność z zespołem PS3 RT.
Ponieważ Tomasz Kuchar zrezygnował ze startu w Rajdzie Dolnośląskim, z powodu kontuzji nogi, postanowiłem przyjąć propozycję uczestnictwa w tymże rajdzie jako członek załogi samochodu zabezpieczającego „0” z młodym , obiecującym i potrzebującym doświadczonego pilota kierowcą. Z racji uczestnictwa Leszka Kuzaja i Szymona Ruty w Rajdzie Dolnośląskim, zaproponowano wykorzystanie jednego z samochodów należących do Leszka Kuzaja, a dokładnie auta, którym startował Sebastian Frycz w sezonie 2007. Propozycję tą potraktowałem jako zaszczyt i niebywałą szansę na przejażdżkę z wnukiem Sobiesława Zasady. Uważałem także że taka „kooperacja” przysłuży się oczyszczeniu atmosfery w świecie rajdowym. Dodatkowo, po zaciętej walce z Sebastaniem Fryczem i Jackiem Rathe, w trakcie całego sezonu, czułem się wyróżniony do zajęcia miejsca w aucie naszych szanownych rywali. Niestety problemy techniczne zmusiły nas do przejechania trasy rajdu jedynie w „cywilnym” Subaru Impreza STI.
Po rajdzie przedstawiono mi propozycję startów w kolejnych rundach PZM aby, nabyte doświadczenie przy Tomku Kucharze, przekazać młodemu, dobrze zapowiadającemu się kierowcy. Niestety nie było mi dane wyjaśnić całej sytuacji kierownictwu zespołu PS3 RT.

Serdecznie dziękuję za 3 wspaniałe lata, za przekazaną wiedzę i doświadczenie. Życzę samych sukcesów.
laGadula
N2

Postprzez shejkh » niedziela, 7 paź 2007, 00:32

nie wiem czy to tomek nie ma szczescia do pilotow
czy jest na odwrut
czy to jego wina
ze rozstania z pilotami w jego wykonaniu
sa takie dramatyczne
shejkh

Postprzez d-z rallyfans » niedziela, 7 paź 2007, 09:08

A pomyślał ktoś o tym że to może celowa zagrywka QHR-a, moze szukał tylko powodu do zerwania współpracy, wiecie różnie to bywa w świecie rajdów,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez Ziggy » niedziela, 7 paź 2007, 11:13

dlaczego z góry zakładasz, że to wina pilota, nie znając stanowiska obydwu stron? :?:
Ziggy
A5

Postprzez dziq » niedziela, 7 paź 2007, 11:41

Moim zdaniem Tomek nie miał nic do powiedzenia w tej sprawie. Pan
Wojciech Dobrzyński wszystkim decyduje w teamie i chyba go ponioslo :wink:
dziq
N3

Postprzez bzyq » niedziela, 7 paź 2007, 12:08

przecież laGadula już sięwypowiedział na ten temat. Nie widzę sensu szukania winnych.
Co do spekulowania, to bardzo proszę.
Miejmy tylko nadzieję, że i Tomek, i Kuba będą dalej jeździć z nowymi załogantami.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez MaxxxymalnyTEAM » niedziela, 7 paź 2007, 12:12

A może to celowe zagranie (to tylko spekulacja) ze strony SPRT.
Głowy ZTeamu wiedzą czym taki start grozi, i może chcieli konkurencji podebrać pilota...

Dośc logiczne zagranie, ale dziwi mnie brak jakiego kolwiek oddziewu ze strony Tomka Kuchara.

Cisza....

A nikt mi nie powie, że Kuba jest złym pilotem, bo to jeden z lepszych pilotów w Polsce, czy warto sie pozbywać kogoś kto jest dobry?

To tak, jakby SPRT pozbyło sie Frycza... (głupie nie?)
MaxxxymalnyTEAM

Postprzez matt » niedziela, 7 paź 2007, 12:45

MaxxxymalnyTEAM napisał(a):To tak, jakby SPRT pozbyło sie Frycza... (głupie nie?)

pozbyło się Kajta... a nie sądze, żeby był od Frycza gorszy.
Rajdy to nie piłka nożna, że liczy się tylko talent i umiejętności. Tutaj kasa to 99% sukcesu i to od niej zależy, czy sie w rajdach jeździ czy nie (no są jeszcze różne układziki, które ustawiają czy w ogole jeździsz i gdzie)

Odnośnie całej sprawy to dziwi mnie, że w ogóle takie rzeczy są rozwlekane na forum publiczne. Pilot jest pracownikim w teamie i zapewne ma podpisana jakąś umowe. W niej sa zawarte pewne prawa, tzn co taki pilot moze, a czego nie moze w zwiazku z tym ze pracuje tam gdzie pracuje. Jezeli w umowie nie było nic o tym, co sie stało, to nikt nie zawinił w niczym. Jeżeli jednak pilot złamał warunk umowy, to sie najnormalniej konczy współprace. I tyle w tym temacie. Nie widze powodu na rozwlekanie takich spraw w newsach na stronach. Bo zazwyczaj konczy sie tak, ze kazdy poda swoja wersje, "kazdy swoje wie", a my czytajacy to i tak nie wiemy kto ma racje i o co tak naprawde w sprawie tek chodzi... (tyczy sie to wszystkich sporów, które ostatnio można poczytać w newsach np. na autoklubie.)
matt
N2

Postprzez luks » niedziela, 7 paź 2007, 12:53

coś nie gra w całej historyjce.. Gerber pojechał na rajd do innego teamu i od razu po imprezie zaproponowano mu sezon. coś musiało być na rzeczy przed rajdem.. takich rzeczy przy takiej kasie jaka tkwi w profesjonalnych zespołach nie ustala się w 5 minut. tak samo Gerber nie mógł liczyć, że zostanie to potraktowane jako służenie doświadczeniem etc. kiedy się idzie do konkurencji - łzawa historyjka.

jeszcze jedno mi chodzi po glowie kiedy nie wiadomo o co chodzi :).. kasa.. a dokładnie chodzi o wsparcie Sony? ale to tylko spekulacje .. najbliższe miesiące wyjaśnią sprawę.
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 7 paź 2007, 14:38

luks napisał(a):coś nie gra w całej historyjce.. Gerber pojechał na rajd do innego teamu i od razu po imprezie zaproponowano mu sezon. coś musiało być na rzeczy przed rajdem.. takich rzeczy przy takiej kasie jaka tkwi w profesjonalnych zespołach nie ustala się w 5 minut. tak samo Gerber nie mógł liczyć, że zostanie to potraktowane jako służenie doświadczeniem etc. kiedy się idzie do konkurencji - łzawa historyjka.

jeszcze jedno mi chodzi po glowie kiedy nie wiadomo o co chodzi :).. kasa.. a dokładnie chodzi o wsparcie Sony? ale to tylko spekulacje .. najbliższe miesiące wyjaśnią sprawę.

Wiesz, to co piszesz ma sens. Też nie wierzę żeby to było ot takie przejechanie się-albo SPRT miało jakiś w tym cela, albo Gerber pojechał tam z myślą o ew. zmianie kierowcy. Jeżeli to drugie, i jeżeli rzeczywiście nie miał jakiejś umowy to nic sie nie stało i wszystko jest ok. Pewnie nie mając umowy, czystej sytuacji chciał sie zabezpieczyć na następny sezon. Ale w sumie to co my małe misie możemy wiedzieć. To już bardziej rozgrywki między zespołem a pilotem, Tomek raczej nie miał z tym nic wspólnego-przecież chyba był zadowolony ze swojego pilota, więc nie musi zajmować oficjalnego stanowiska. Szkoda strasznie, że sie niue ułożyło....
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez boss » niedziela, 7 paź 2007, 14:48

Typowe dla Polskich rajdów... zamieszanie duże... ale i tak nic nie wiadomo... zero szacunku dla kibiców!!!!!
boss
A5

Postprzez olo77 » poniedziałek, 8 paź 2007, 12:11

subaru_girl_bc_90 napisał(a):

pytanie czy Kajtek bedzie chcial oddac Wislaka ;)
A moze QHR poszuka sobie lotniczki tym razem?

Wislak zdaje sie wniósł swojego sponsora dla Kajtka wiec chyba moze byc na odwrót :lol:
olo77
olo77
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP