Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 12 gru 2014, 15:37

Wielkontent napisał(a):Co do Drzewa Typy (nowy gatunek rosnący w okolicach Wisły i Ustronia!), dziwne iż tylko dla niego stało się ono problemem.

Sorki za offa.

Widzę chłopcze że czytanie ze zrozumieniem boli ale to już nie mój problem :!: A co do reszty to tak sobie tłumacz tyle twojego.
SOKÓŁ
A6

Postprzez viper » piątek, 12 gru 2014, 19:30

sprawa tak naprawde ma dwa dna, ktore można interpretować w podwójny sposob. Z punktu widzenia rywalizacji na pewno to spóźnienie miało wpływ " na korzystny " wynik, bo Służewiec rozjeżdżał sie z minuty na minuty czy przejazd kolejnej załogi. Błąd popełnił dyrektor rajdu obiecując gruszki na wierzbie, a i tak mieli fuksa bo Karowa pojechali wiec ja na ich miejscu bym sie nie skarżył tylko podziękował organizatorowiz za czas antenowy. Zss z pewnoscia rozważył inna kwestie. Ilu zawodników sie spóźniło i o ile minut. Nie od dziś wiadomo ze na pkc należy byc o czasie a niestety trzeba wyjeżdżać wcześniej, bo sa rozne przygody. Realnie rzecz biorąc ja sie zgadzam z decyzja zss natomiast bałagan wyniknął z powodu dyrektora rajdu.
viper
S2000

Postprzez Wielkontent » piątek, 12 gru 2014, 19:38

Sokół, mężczyzno:
Temat drzewa Typy rozstrzygnie się chyba na sali sądowej, ponieważ krąży informacja, że zawodnik złożył pozew przeciwko organizatorowi rajdu. Proponuję go odpuścić bo jest offtopic, pewnie jest omówiony gdzie indziej na tym forum i się nie dogadamy.

Mad Max:
Po pierwsze napisz co uważasz w temacie i uzasadnij. Wyciąganie poszczególnych zdań z kontekstu i ich komentowanie nie ma sensu. O ile w przypadku Pana Sokoła, nie ma złudzeń co do wartości merytorycznej jego przekazu, to w Twoim przypadku widzę możliwości (bez ironii). Zakładam przy tym, że to co napisałeś o regulaminie (że należy mieć go w dupie), to teza nieco na wyrost w Twoim przypadku. Prośba więc abyś napisał powinien postąpić ZSS, może to przeczytają i następnym razem będą wiedzieć. Doprecyzuje, że chodzi konkretnie o ZSS, bo chyba poza dyskusją jest, iż dyrektor zrobił co mógł - chyba że uważasz, że mógł zrobić coś jeszcze, albo inaczej - jeśli tak, to napisz. To drugie pisze zupełnie poważnie, bo ja uważam, że postąpili właściwie. Jedyne co może mogli zrobić, to nadać załogom czasy przejazdów z drugiej pętli na oesach 1 i 2. Natomiast trzeba pamiętać, że ZSS miał prawdopodobnie (naj)więcej informacji o sprawie, dlatego podjął - wierzę - w ich mniemaniu najsprawiedliwszą decyzję. My wszyscy razem wzięci na temat okoliczności nie wiemy wystarczająco dużo.
Co do omijania korka przez inne załogi, jechali pasem awaryjnym z prawej strony.
Wielkontent

Postprzez Wielkontent » piątek, 12 gru 2014, 19:39

viper, ale konkretnie - jaki błąd popełnił dyrektor rajdu? napisz, proszę
Wielkontent

Postprzez viper » piątek, 12 gru 2014, 20:15

Wielkontent napisał(a):viper, ale konkretnie - jaki błąd popełnił dyrektor rajdu? napisz, proszę

Napisałem obiecał chłopakom ze nie bedzie konsekwencji ich spóźnienia, a ta decyzja nie należy do niego tylko do zss. Dyrektor rajdu nie mogl wiedzieć ze czas spóźnienia bedzie miał wplyw na wynik, a tak było. Ja sie osobiście chłopakom nie dziwie ze złożyli protest, bo po części racja jest po ich stronie, a zawsze podobno sprawiedliwy wynik jest najważniejszy. Myśle ze jeżeli rywalizacja była by w warunkach podobnych nie było by tematu. Dzisiaj typa powołuje sie na rozmowe z dyrektorem rajdu. Jak by dyrektor powiedział przez telefon np. Panowie jedziecie dalej, bo to wiadomo kjs i bez spiny, ale decyzja i tak należy do zss , bo mnie nie ma na miejscu wtedy nie było by tematu.
viper
S2000

Postprzez PKCowiec » piątek, 12 gru 2014, 21:19

Byłem przy drzewie Typu kilka razy, wszyscy o nim wiedzieli, nawet sam Radzio, omijając je na 1 przejezdzie.
Byłem też na Barbórce, widziałem warunki jak się poprawiają, szczególnie na STW. Stawiam kamienie przeciwko orzeszkom, że jak okazało się po telefonie że nie będzie kar za spóźnienia to się chłopakom nie spieszyło bo wiedzieli że jest gołoledź. Znam Radka wystarczająco aby wiedzieć jak mysli. Natomiast nie mogę zrozumieć dlaczego Ryszard nie popędzał.... Chcieli wykorzystać sytuację, ZSS się zorientował i nie poszło. Życie. Następnym razem nie będzie kombinatorstwa. Dobrze że nie było GPS w rajdówkach bo niezłe cuda by wyszły.
Czas rajdowy jest po to aby się go trzymać. I po to są zasady. Za chwilę będziemy spać do południa przed startem bo kar nie będzie.
PKCowiec

Postprzez Wielkontent » piątek, 12 gru 2014, 22:12

viper, nie wiem skąd wiesz co powiedział dyrektor rajdu zalogom, ale obawiam się, że powiedział o tym co on sam moze zrobić w temacie spóźnienia. Co do decyzji ZSS, jako sędzia z długoletnim doświadczeniem, z pewnością wiedział, że ZSS jako organ sprawujący faktyczną władzę podczas rajdu, może ponownie zająć się sprawą, niezależnie czy ktoś go o to poprosi. W ogóle mam wątpliwości czy dyrektor rajdu miał kompetencje aby anulować kary, moze mógł zmienić godzinę startu załóg?
Wielkontent

Postprzez viper » piątek, 12 gru 2014, 22:42

Wielkontent napisał(a):viper, nie wiem skąd wiesz co powiedział dyrektor rajdu zalogom, ale obawiam się, że powiedział o tym co on sam moze zrobić w temacie spóźnienia. Co do decyzji ZSS, jako sędzia z długoletnim doświadczeniem, z pewnością wiedział, że ZSS jako organ sprawujący faktyczną władzę podczas rajdu, może ponownie zająć się sprawą, niezależnie czy ktoś go o to poprosi. W ogóle mam wątpliwości czy dyrektor rajdu miał kompetencje aby anulować kary, moze mógł zmienić godzinę startu załóg?

Nie wiem dopowiedział innym ja sie odnoszę do wypowiedzi Typy.
Typa/BieleckiRADEK TYPA: - IPo telefonicznym zapewnieniu od odpowiedzialnego za kontakty z zawodnikami Marka Jaczewskiego - żebyśmy się nie martwili i jechali spokojnie, zadzwoniliśmy jeszcze do dyrektora rajdu, który potwierdził, ze organizator wie o wypadku i korku na drodze, a tym samym naszym spóźnieniu, które tej sytuacji nie będzie miało regulaminowych konsekwencji.
Zaden dyrektor ani osoba od kontaktu z zawodnikami nie ma prawa weryfikować i wydawać decyzji bo od tego jest zss. No chyba że nie zna regulaminu.
viper
S2000

Postprzez Wloch a ty? » sobota, 13 gru 2014, 21:07

Wbijcie sobie do głów że ani dyrektor a nie osoba do kontaktów nie ma żadnej sportowej władzy podczas rajdu. Dyrektor ma jedynie podjąć podczas rajdu czy np wysłać dodatkowe służby safety. Albo gdzie ustawić kible. Dyrektor ma za zadanie tak prowadzić rajd aby przebiegał zgodnie z planem.

Czy sekretarka odpowiedzialna za przyniesienie dokumentów do ZSS może podjąć takie decyzje? Chorzy jesteście ? Czy jak sekretarka powie wam że dostaniecie milion na sezon to w to uwierzycie??? skoro takie decyzje podejmuje ZSS. Przestańcie drążyć temat sTypy który zawsze ma problem, Byśkiniewicz i kilku innych też stali w tym korku też sie kontaktowali z Dyrektorem i z odpowiedzialnym i oni zdążyli, a biedny Typa nie.

Pojechał rajd dalej, a powinien być wyj....ny na zbity pysk. Koniec DOSTAŁ OD DYREKTORA, przejazd na karowej to jeszcze mu źle. DOSTAŁ COS ZA CO INNI SŁONO PŁACĄ. Dyrektor też chciał coś zrobić pro zawdonikom Jeżeli ktoś sobie przekalkulował że skoro dyrektor powiedział to pojedziemy później, czym później tym lepiej. Czy wam trzeba wbić do łaba że np zawodnik który nie podpisuje sie pseudonimem typu sriper fiutas wielosrak mówi wam że widzi Typę jak sobie grzeje koła a nie wjeżdża w pkc to jeszcze wam mało?

Czy wy naprawde macie nasrane do tych łbów. Wybory sfałszowane Radek niczym Maciarewicz pokrzywdzony. Mógł wjechać w pkc a nie pajacować. Dlaczego inni z tego korku zdążyli bo nie starali sie wykorzystać sytuacji na drodze do polepszenia wyniku. Dosyć pier....lenia.... Tak samo jak na wiśle przywalił w drzewo które leżało na zapoznaniu leżało podczas pierwszego przejazdu. strzelił na drugim i straszy organizatora sądem. Też płakał jak to go organizator skrzywdził.

Piszą durnie którzy nie mają pojęcia o tym sporcie na polecenie Typy co sam nie umie napisać? tylko sie zasłania jakiś tam boguuuu. Następni idioci nie patrząc na konsekwencje, na rzetelność, publikują te miałki i brednie nie opierając sie na faktach tylko na jednostronnej ocenie skrzywdzonej załogi. Ich akredytacje powinny zostać wysłane nad morze kiblem. A wy kibice nie znając stanowiska drugiej strony która nie wszystko może napisać bo chyba sobie nie wyobrażacie że napiszą ze ZSS popenił błąd. Skoro popełnił to dlaczego Typa przyjął decyzje o wykluczeniu a nie odowołał się od niej do GKSS przecież jak ma racje to by wygrał. No Ku....wa dlaczego??? przecież każdy ma możliwość się odwołać dlaczego tego nie zrobił tylko wylewa pomyje na organizatra.

Mnie chyba znacie nie jestem stronniczy, politycznie się nie wypowiadam, coś mi pasuje mówię jak jest. Nie raz organizator dostał ode,nie po dupie ale w3iedział że miałem racje i sprawiedliwie oceniłem sytuacje. Zawsze stoje po stronie zawodników i chętnie bym stanął po stronie Radka ale nie bo nie ma racji i płacze jak ciota. I psuje imię rajdowców barbórki a Ci którzy w rajdach są zorientowani tak ja wy w przepisach nawet nie będą rozróżniać o którą barbórkę chodziło.

Myślicie że organizatorzy i władze tego nie czytają To Wam powiem że czytają. Wicie jakie będzie posunięcie następnym razem. Po prostu wypieprza zawodnika bez zastanowienia bo się naucza na własnych błędach a dlaczego inni mają cierpieć przez pajaca który wykorzystuje w bezczelny sposób przepisy i dobrą wolę dyrektora ? No dlaczego? Skończcie to pie..lenie bo to nie jest normalna dyskusja tylko nagonka.

Takie są przepisy nie ma Cię ponad 15 min to dowiedzenia. A jakby im się winda w hotelu zacieła to też by płakali że siedzą w windzie i to nie ich wina? To niech sie nauczą chodzić po schodach jak inni który się udało stojąc w korku dojechać na czas. nawet z lewego pasa w 40 minut przedostali by się na awaryjny i przejechali obok ale trzeba chcieć. Jak pijakowi nie uda się ukraść wina to też winny będzie sklepikarz że go wywalił ze sklepu? Weźcie sie zastanówcie.

Viper Ciebie proszę nie odpisuj mi.... Do Kaczyńskiego napisz... jak już musisz.

WARN_SebaSTI
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez iceman150 » sobota, 13 gru 2014, 22:56

Włochu jak tak pilotujesz jak się wypowiadasz na forum to się dziwie ze na odcinku trafiacie w drogę. Sorry, ale poziom twojej kultury jest zerowy to ze siedzisz na prawym i coś tam wiesz nie oznacza ze mozesz bluzgać innych na forum.
Wg mnie to twój post nadaje się do kosza.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez viper » niedziela, 14 gru 2014, 01:15

Wloch a ty? napisał(a):Viper Ciebie proszę nie odpisuj mi.... Do Kaczyńskiego napisz... jak już musisz.

Prowokujesz gosciu, bo ja napisałem ogólnie, ale mnie to rybka. dla mnie nie jestes żadna rewelacją wsród pilotów, bo za duzo kierowców przeszedłeś. Dobry pilot zmienia kierowców raz na jakiś czas. ty co roku masz nowego, a to mowi samo przez siebie, bo jak bys był dobry to by z toba po prostu jeździli, wiecej niz sezon czy rajd.
Dla mnie jestes malutki zarówno jako pilot jak i działacz.
Co do barbórki to swoje juz powiedziałem i z twojego powodu nie mam zamiaru tego rozwijać.
Pozdrawiam cie serdecznie i życzę mniej zadufania w sobie.
Ostatnio edytowano niedziela, 14 gru 2014, 09:57 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez CzarnyWRC » niedziela, 14 gru 2014, 04:09

Jeżeli prawda o grzaniu opon to w 100% się zgadzam z Ł.Włochem. Jesteś cwaniak - WYPAD z rajdu !!! Powinnien się cieszyć że na Karową go wpuścili mimo że Karowej prestiż sięgnął kabaretu nie rajdu.... Ile przejazdów na czas!? WTF!? To jest RAJD czy Verva-Lotos-Street-Dancing!? Dobrze że nie bylo Szai bo by go chyba szlag trafił! Burdel, burdel i jeszcze raz drifty... Dzięki Bogu (nie Boguuuu) nie było żadnego crash-testu rajdówek i potrącenia, nikt nad tym wszystkim nie panował!
BTW. Janek Chmielewski zrobił to jak TRZEBA!!!!!!!!!!!!!!!!!
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez Kramar » niedziela, 14 gru 2014, 05:57

A ja się podpisze pod powyższym.

I dodam kilka wykrzykników do nazwiska Chmielewski.
Zacnie było Panie Janie !!!

Pozdrawiam
TK
Kramar
N1

Postprzez viper » niedziela, 14 gru 2014, 10:53

Jeszcze jeden taki drobiazg mi sie nasunął. Wielu gada inni zdążyli on nie , a jechali ta sama droga. Przecież kazdy z tych co zdążył jechał pasem awaryjnym. Ciekawe co by było jak by policja na końcu łapała rajdowców i kazdemu mandat dowaliła, bo co innego trochę naginać przepisy, co innego bezpośrednio zablokować drogę, ktora moze byc jedynym dojazdem do wypadku.. Trochę łyso by było a wszystkie media by wówczas trąbiły o tym i kolejna krecha na honorze medialnym. Chociaż to pikus problem tak naprawde byłby jak by potrzebny był dojazd karetki a tam pas awaryjny zawalony przez kierowców rajdowych bo im sie spieszy na pkc. Z punktu bezpieczeństwa i przepisów typa i pieniążek postąpili prawidłowo, wiec teraz niech ktos odpowie co ważniejsze.

Postać w korku i obsowe wiadomo ma cały rajd czy bezpieczeństwo na drodze, ktore z pewnoscia mogło zostać naruszone.
viper
S2000

Postprzez RajducH » niedziela, 14 gru 2014, 11:29

napiszę jeszcze raz: to nie była rajd o złote kalesony !!! to była Barbórka !!! jestem przekonany że w innym kraju w takiej sytuacji organizator czy też władze podjęłyby taką decyzję, że nikt nie byłby pokrzywdzony.
I proszę nie dziwcie się, że większość uderza we władzę bo to oni robią syf w rajdach i od kilku lat nie potrafią nad tym zapanować, podczas gdy dyscyplina systematycznie stacza się na dno.

Do Pana Włocha mała prośba - szanujmy się wszyscy i zachowujmy chociaż minimalny poziom podczas wypowiadania się.
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP