RSMP 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2013

Postprzez speedyzxz » sobota, 15 gru 2012, 21:53

To już zależy od podejścia, może czuje się spełniony w roli kierowcy. I cieszy się że nie dokłada ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez gregortest » sobota, 15 gru 2012, 21:58

Ha, ha ha.
Uśmiała się kura wchodząc do gara z gorącą wodą.
Nie chcielibyście mieć takiego kontraktu jak Bębenek z Dr Marcus.
A wiecie o tym, że Platinium podpisało umowę z Dr Marcus .....a dopiero potem z Bębenkiem, kazdy z osobna.
Grzyb jeździ i nic więcej z tego nie ma, nie dokłada, ale nic niema.
Po prostu - w polsce jak przychodzą do Ciebie to oni stawiają warunki.
To są zupełnie inne układy niż w WRC. Powiem tak. W WRC nie ma układów, jesteś dobry, masz promotora i kasę śmigasz.
A w polsce, to połowę kasy oddajesz pod stołem.
gregortest
A5

Postprzez viper » sobota, 15 gru 2012, 22:28

gregortest napisał(a):To są zupełnie inne układy niż w WRC. Powiem tak. W WRC nie ma układów, jesteś dobry, masz promotora i kasę śmigasz.
A w polsce, to połowę kasy oddajesz pod stołem.

kolego to są te same układy tylko na wyższym poziomie. To samo jest w wielu przypadkach w F1 np. Pietrov, bo jak by nie Lukoil to by mógł marzyć o F1 to samo perez jak porami trząs przed ostatnimi wyborami w swoim kraju itd. Kiedyś loix za którym stało Malboro. To jest to samo tylko za dużo wyższe pieniądze. W polsce najprostszy przykład to chuchala. Myślisz, ze w subaru siedzi za darmo, bo ja jestem pewien , ze nie. Pytanie ile to kosztowało. O rożnych kwotach słyszałem, wiec nie będę zucal kwotami, bo to bez sensu, ale na pewno nie za darmo tam siedzi.
viper
S2000

Postprzez Air Black » niedziela, 16 gru 2012, 00:07

Tutaj zdajecie sobie sprawę,że nikt za darmo nie jeździ. A wszyscy krzyczą,że Lotos wrzuca kasę w błoto w Kościuszkę, a kto wie ile lotos tam wkłada ?
Może wcale nie więcej niż w Kajta tylko głupio by było mieć napis przez pół auta "dzięki tato!"

Zrobił nam się rajdowy pudelek, pewnie jak co roku usłyszymy,że Kuchar odwiesza kask na kołek i wraca Hołek :wink:
Ja jestem Ciekaw co z tymi pucharami, cisza o Peugeocie, cisza o Fordzie a tym bardziej nie wiem kto ma wsiadać do Cirtoena DS3 R1 gdy 2 puchary R2.
PZM na ostatnią chwilę rzuci kalendarze, na dzień przed świętami regulaminy a ty się zawodniku martw, my bez Ciebie damy radę.
Air Black
N3

Postprzez CzarnyWRC » niedziela, 16 gru 2012, 01:13

Air Black napisał(a): A wszyscy krzyczą,że Lotos wrzuca kasę w błoto w Kościuszkę, a kto wie ile lotos tam wkłada ?

Zrobił nam się rajdowy pudelek, pewnie jak co roku usłyszymy,że Kuchar odwiesza kask na kołek i wraca Hołek
PZM na ostatnią chwilę rzuci kalendarze, na dzień przed świętami regulaminy a ty się zawodniku martw, my bez Ciebie damy radę.

POLAĆ MU!!! Najlepiej tylko się g.... doszukiwać zamiast dopingować KAŻDEMU! A później stoją i dziwią że 30 załóg na starcie 15 na mecie... Żal na to patrzeć, szkoda czytać...
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 16 gru 2012, 01:39

Dytko buduje 208,ale czy to będzie kolejne proto,czy R5/R2...
Jarek55511
S1600

Postprzez Hubertos » niedziela, 16 gru 2012, 02:11

Jakie R5, czy R2 :lol: ? Żartujesz sobie? Chyba będzie to jednak Polo,a nie 208, na pewno do gór.
Hubertos
A6

Postprzez d-z rallyfans » niedziela, 16 gru 2012, 10:12

Air Black napisał(a):Tutaj zdajecie sobie sprawę,że nikt za darmo nie jeździ. A wszyscy krzyczą,że Lotos wrzuca kasę w błoto w Kościuszkę, a kto wie ile lotos tam wkłada ?
Może wcale nie więcej niż w Kajta tylko głupio by było mieć napis przez pół auta "dzięki tato!"

Zrobił nam się rajdowy pudelek, pewnie jak co roku usłyszymy,że Kuchar odwiesza kask na kołek i wraca Hołek :wink:
Ja jestem Ciekaw co z tymi pucharami, cisza o Peugeocie, cisza o Fordzie a tym bardziej nie wiem kto ma wsiadać do Cirtoena DS3 R1 gdy 2 puchary R2.

Jakiś czas temu zadałem pytanie do osób dobrze poinformowanych czy kasa z Lotosu jest taka sama dla tej dwójki, niestety nie było żadnej odpowiedzi, wynika z tego że nikt dokładnie nie wie, ale wszyscy krzyczą żeby kasę zabrać Kościuszce bo nie starcza na zagraniczne starty Kajtka. A mi się wydaje że jest tak jak napisał Air Black dostają tyle samo, Kajto nie dokłada a wręcz zarabia i jeździ w RSMP, Kościuch dokłada, też pewnie zarabia i jeździ WRC.

Co do pucharów to pewnie jeszcze trochę ciszy będzie, sezon startuje w kwietniu, więc jeszcze trochę poczekamy na konkrety.
d-z rallyfans
A5

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 16 gru 2012, 11:27

Hubertos napisał(a):Jakie R5, czy R2 :lol: ? Żartujesz sobie? Chyba będzie to jednak Polo,a nie 208, na pewno do gór.

Chyba jednak 208,ale pewnie na zasadzie Polo link do fb(przepraszam że z komórki) http://m.facebook.com/photo.php?fbid=30 ... 4654008888
Jarek55511
S1600

Postprzez kmederski » niedziela, 16 gru 2012, 11:34

Zbaczam nieco z tematu, aczkolwiek nie zupelnie.

Nie wiem tego napewno, niech mnie ktos poprawi jesli sie myle, ale czy motorsport nie jest jedyna dziedzina, gdzie organizacja nadrzedna nie wspiera finansowo zawodnikow? PZN, lekkaatletyka maja stypendia, ktore pozwalaja zawodnikom zwiazac koniec z koncem. A PZM co? Oglosil tryumfalnie powstanie reprezantacji Polski na Dakarze. I czy w zwiazku z tym zawodnicy dostali jakies wsparcie oprocz moralnego udzielonego przez prezesa Witkowskiego? Z regulaminu wynika, ze Reprezentacja Polski musi miec na kombinezonach logo PZM i nie wiem, czy nie takze godlo Polski. Ciekawe jak to zrealizuje Holek. Czy za Reprezentacja Polski nie powinny isc przypadkiem jakies zobowiazania do finansowego wsparcia, czy zawodnicy musza reprezentowac za friko z milosci do milosciwie nam panujacego zwiazku? Chyba jednego z najbardziej finansowo preznych sposrod wszystkich zwiazkow sportowych.
kmederski
N3

Postprzez Honiclbr » niedziela, 16 gru 2012, 13:38

kmederski napisał(a): Z regulaminu wynika, ze Reprezentacja Polski musi miec na kombinezonach logo PZM i nie wiem, czy nie takze godlo Polski. Ciekawe jak to zrealizuje Holek.

Ustawa o symbolach narodowych nakazuje używanie godła na stroju, chyba, że inne są przepisy międzynarodowej federacji. W tym przypadku w rajdach wystarczy flaga na szybie. Z flagą na strojach grają też siatkarze.
Honiclbr
A5

Postprzez mrmonk » poniedziałek, 17 gru 2012, 00:12

Zastanów się kmenderski co piszesz, bo ty jako szara eminencja zespołu SPRT sama dobrze wiesz jak to jest i było ze sponsorami. Zastanów sie czemu odeszli z zespołu sponsorzy od różnych zawodników którzy w tym zespole jeździli. A nie mieli raczej słabych wyników!! Dotyczy to Mistrzów Polski jak i tych zawodników którzy jeździli słabiej. Zastanów się czemu odszedł Prosperplastik, zielone kółeczko i Lotos?? Bo chyba nie przez to ze Chuchała jeździ wolno i nie jest Mistrzem. Zastanów się czemu po SPRT WSZYSCY zawodnicy mieli problem ze sponsorami. A Chuchała jest taki jaki jest od zawsze, i chomik czy żółwik jest jego..czy ci sie to podoba czy nie. I nie sraj we własne gniazdo, bo później na serwisie będziesz musiała po sobie powycierać. Hawk, jak to mówią Indianie z Alaski.
mrmonk

Postprzez woocasch » poniedziałek, 17 gru 2012, 09:36

kmederski napisał(a):W zeszlym roku byl Prosperplastik i cos okraglego zielonego, a w tym roku tylko na poczatku to zielone.

mrmonk napisał(a):Zastanów się czemu odszedł Prosperplastik, zielone kółeczko i Lotos??

Nie żebym się czepiał, ale nie jakiś Prosperplastik tylko Prosperplast. Firma z moich okolic i właściciel lubi rajdy, więc musiałem wyprostować tą kwestię :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez woytek » poniedziałek, 17 gru 2012, 20:14

Coś się poważnie L-SPRT posypał podobno - nie wiadomo czy pojadą... :(
woytek
N3

Postprzez Gąsior » wtorek, 18 gru 2012, 11:36

Biorąc pod uwagę ile kosztuje zespół, a ile Subaraków więcej sprzedadzą to wydaje się niestety logicznie. QHR i Kajto poniekąd dają tez efekt marketingowy dla marki - za free. Kryzys Panie, kryzys.
Gąsior
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP