Silnik 2.5 zamiast 2.0 jest bardzo malo prawdopodobny - zle by to swiadczylo o naszych BK, to po pierwsze, po drugie nie takie to proste zrobic Swapa, a juz napewno nie w rajdowce.
Chyba Kuzi kiedys zrobil na Barborke i dlugo toto nie wytrzymalo o ile pamietam. Poza tym nie ma sensu najmniejszego.
Dzwiek Kajtkowej Imprezy jest zdecydowanie inny, ale wcale nie jest powiedziane, ze nie zmienil wydechu na inny rowniez homologowany.
Ja dalej uwazam, ze to Gabel dal ciala ze swoja wypowiedziedzia na temat zmian w elektronice i sprowokowal, ze Solek tylko temat podchwycil, bo myslal ze sie Gabel wygadal i wolal sprawdzic. A ze on akurat z regulaminem jest sam mocno na bakier, to tym bardziej sprawa mocno niefajna.
Na moje oko auto Kajetana rowniez zawieszeniowo roznilo sie od auta Holka, byc moze jest to niepelna R4. Generalnie jakies takie skaczace jest - w zeszlym roku zachowywalo sie lepiej- zwlaszcza w porownaniu z autem Holkowym i Chuchalowym. Ale moze to tylko kwestia niewlasciwego ustawienia.
Co do tego, ze na swiecie R4 nie wygrywaja z S2000 i to by mialo wskazywac na jakies kombinacje, to jest to argument zupelnie nietrafiony. W Polsce jest bardzo duzo prostych i tam N-ki sa szybsze, traca w zakretach ze wzgledu na mase. A zatem w Polsce moga jak najbardziej N-ki wygrywac.
Poczekajmy, zobaczymy, nie ma sie czym ekscytowac. Problemu na razie nie ma. Rally Technology ma drugie auto( jak wynikalo z wywiadu), a zatem nie bedzie klopotow z silnikiem i skrzynia, a zawieszenie i tak bylo szutrowe. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby to przelozyc do rajdowki Kajtkowej.
Natomiast problem jaki widze jest ten, ze jak sie FIA nie pospieszy( a moga sobie te 6 tygodni spokojnie odczekac), to do listopada nie bedziemy wiedzieli jakie sa wyniki tegorocznych RSMP

. A to mnie juz mocno zlosci.