Subaru Poland Rally 2006 (Rajd Wawelski)

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez szirer205xs » sobota, 1 lip 2006, 13:24

Witam :)
Wrocilem wczorej wieczorkiem ale dopiero przed chwila wstalem :]
Rajdzik generalnie rzecz biorac ekstra, choc zabezpieczenie szkoda slow.... choc szczerze przyznam ze chyba wielu kibicow wzielo sobei do siebie slowa autora strefy zgniotu ostatniego WRC.....
Oes 6 rzeczywiscie byklw strzymany przez kibicow... naprawde nie wiem co za idioci mogli stac w miejscu w ktorym pucharowa 206 (dobrowolski bodajze, ale nie pamietam bo z pezocika niewiele zostalo) wypakowala na spadaniu przed mostkiem (wczesniej wielkei klopoty mial tam tez guzek posedl na centumetry od rzeczki.)
Trszke zawiedziony jestem jazda kuchara, zawsze mu kibicowalem ale jakos w tym sezonie jezdzi bez agresji nei mam zupelnie pojecia dlaczego. A co do Frycza to albo nie mogl zlapac rytmu albo auto nie chcialo jechac bo odglosy z silnika byly conajmniej dziwne :)

Pozdro dla Piotrka z jego ekipa ;)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez Kruk » sobota, 1 lip 2006, 13:28

Tą pucharówką to był Dąbrowski , Dobrowolski jedzie dalej :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Gucio » sobota, 1 lip 2006, 16:07

Powoli zaczyna się dominacja Kuzaja w MP tak jak Loeba w MŚ :D
Szkoda tylko, że Kuchar tak słabiutko. No ale cóż jeszcze kilka rajdów do końca sezonu :wink:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez mda » sobota, 1 lip 2006, 19:03

wedlug mnie najgorszy rajd na jakim bylem..bylo beznadziejnie, zabezpieczenie nie wiedzialo o co chodzi w rajdach, no i kibice, szczegolnie miejscowi ktorzy nie wiedza co to rajdy...pozniej napisze reszte, i wyjasnie moja ocene... :x
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez kicia_pl1 » sobota, 1 lip 2006, 19:32

Wlasnie wrocilam z rajdu bylo zaje fajnie ladnie frycz skasowal furke, rajdzik bardzo mi sie podobal ,wczoraj ktos pisal to takim jednym upartym z safety to chyba dzis na niego trafilismy:) w ladzie odpadlo kolo na sawie :D niektorzy jechali jak do 'kosciola' ale no coz tak juz jest :lol:
kicia_pl1
N3

Postprzez Marmetal » sobota, 1 lip 2006, 20:29

A jednak pojechałem na Subaru Poland Rally :D. Dowiedziałem się, że jadę w czwartek wieczorem :D. Następnego dnia wstałem o 5 rano i pół godziny później wyjechałem z wujkiem z Przemyśla. Ok. godziny 9:30 dotarliśmy na miejsce, którym był oes Żegocina. Pooglądaliśmy pełne dwa przejazdy tego odcinka i... wróciliśmy do domu (po 21) :). Ogólnie wyjazd uważam za udany, choć pogoda troszkę spłatała figla (ale byłem przygotowany). Byłem w dwóch ciekawych miejscach, gdzie w deszczu było trochę ratowań. Na szczęście nikt nie wypadł. Leszek po raz kolejny udowodnił, że jest najlepszy w Polsce. Bębenek nareszcie pojechał szybko i wywalczył drugie miejsce po ostrej walce z Czoperem. Szkoda, że ten drugi odpadł. Sołek po problemach z autem uplasował się ostatecznie na trzeciej pozycji, tuż przed świetnie jadącym Michałem Kościuszko. Lubiak był piąty (nieźle), a Kajetanowicz szósty. Za nimi Adamus, Kuchar, Poloński, Karnabal, Stec, Duda i pechowiec Czopik. Kuzi ma już ogromną przewagę punktową nad resztą stawki po tym rajdzie i jest na najlepszej drodze do kolejnego tytułu Mistrza Polski.
Marmetal
S2000

Postprzez szeler » sobota, 1 lip 2006, 21:18

Wszystko co dobre szybko sie kończy :( łeee... szkoda. Rajdzik bardzo udany poza pewnymi wyjątkami. O nich jak i ogólnie o całym rajdzienapisze pożniej. Musze troche odsapnąc, odpocząc i wkońcu sie wyspać, gdyż trzy rajdowe dni daja sie we znaki :D ale warto było :D
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez BoixoisNois » sobota, 1 lip 2006, 21:42

mda napisał(a):wedlug mnie najgorszy rajd na jakim bylem..bylo beznadziejnie, zabezpieczenie nie wiedzialo o co chodzi w rajdach, no i kibice, szczegolnie miejscowi ktorzy nie wiedza co to rajdy...pozniej napisze reszte, i wyjasnie moja ocene... :x

No prosze Pana, jakby organizator mial zatrudniac prywatna ochrone, ktora przygotowal by na rajd specjalnym szkoleniem to na prologu rajd by sie konczyl. Rajd to nie koncert gdzie artysta przywozi swoja doswiadczona ochrone, ktora wie co ma robic.

Miejscowych tez sie nie czepiaj bo ludzie jak ludzie. Tobie sie wydawalo, ze Oni sa dziwini, a Oni sami pewnie Cie uznali za dziwaka.
Janusz - pamietamy

POMŚCIĆ ZULL GIN'A

UGOTOWAĆ KARTOFLA
BoixoisNois

Postprzez Saruto » sobota, 1 lip 2006, 21:51

z wypadku Frycza ;)
Obrazek
Obrazek
mówili że jak wyszedł Frycz z auta po wypadku to się śmiał :shock:
ale ile w tym prawdy to nie wiem...
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez rallyfan2 » sobota, 1 lip 2006, 22:15

Rajd byl ciezki , rajd byl dlugi za rok bedzie drugi . Szkoda mi Turasa fajnie pojechal prolog , ale ze wgledu na zatrucie nie pojawil sie na prawdziwcyh oseach . Nastepnie Sebastian Frycz , zawsze kibicuje temu zawodnikowi a tu wodowanie punto zafundowal .Cos sie z chlopakiem zlego dzieje :roll: A teraz plusy Kuzi NOKAUT ! Kajtki rowniez szybko , no i Junior nie dosc ze szybko to jescze bezpiecznie . Nigdy nie bylem przekonany do jego osoby ale widac ze starty w MS procentuja i w S1600 nie ma konkurencji tak jak Kuzi w N4 . Sprzetowo Polacy nie maja sie czego wstydzic najnowsze eNki i S1600. Mam nadzieje ze jescze umietnosci pojda w gore .Pozdro
rallyfan2
A6

Postprzez mda » sobota, 1 lip 2006, 22:17

ok, a jak nazwiesz tych ktorzy chodzili i pili piwo, przeklinali i zachowywali sie jakby byli pierwszy raz na takiej imprezie. Co to znaczy, jak przeszedlem aby zmienic miejsce a grupka miejscowych "wypier.. stąd!", "my tu pierwsi bylismy"...jak dla mnie zenujacy poziom, na rajdzie nie spotkalem sie z takim chamskim zachowaniem. Na to policjant zamiast pilnowac siedzial z samochodzie za kilkudziesiecio-osobowym tlumem i nie widzial jak ci ludzie stoja. Natomiast safety, jeden Pan podszedl do mnie i zamiast powiedziec aby grzecznie sie przesunac, zaczal mnie spychac niemalze do rowu..mimo iz stalem za tasma. Organizacja fatalna, drogi ewakuacyjne byly pozapychane przez samochody kibicow i nie wyobrazam sobie ewakuacji w takich warunkach. Dojazd do oesow rowniez srednio zaplanowany, najczesciej jedna waska droga a na niej kilkadziesiat samochodow. Na mazurach, kibice/safety/miejscowi sa o wiele bardziej pomocni, a przede wszyskim zadowoleni! Rajd wedlug mnie zorganizowany po najnizszych kosztach, w biurze prasowym byl nawet balagan i Pan nie wiedzial co komu dawac. No i do tego ta fatalna pogoda...

Ja ich nie uznaje za dziwnych, lecz ich zachowanie! a to jest znaczaca roznica...
Pomiedzy oesami pojechalismy do Łapanowa na grób Janusza [']
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Buncol » sobota, 1 lip 2006, 22:41

Ja wrocilem jakis czas temu. Dobrze, ze padalo bo przynajmniej bylo ciekawie ; ] Widzialem duzo fajnych bokow, Frycza ktory zaliczyl obrot, Karnabala ktory ratowal sie na 3 razy, Rute ktory sie obrocil i wpadl do rowu, Lubiaka ktory rowniez wpadl do rowu i takie tam. Zabezpieczenie w niektorych miejscach faktycznie kulalo. Szkoda mi Czopika, Kuchara, Frycza i Turasa :). Fajnie, ze Bebenek wraca do formy. No i wielkie brawa dla Piatkowskiego, mogl byc pierwszy ale i tak zajal swietna lokate. Brawo dla Radzia T. latajacego swietnymi bokami.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez BoixoisNois » sobota, 1 lip 2006, 23:03

mda napisał(a):Co to znaczy, jak przeszedlem aby zmienic miejsce a grupka miejscowych "wypier.. stąd!", "my tu pierwsi bylismy"...jak dla mnie zenujacy poziom[']

Hmm ... Ciekawe czy to byli miejscowi. Wspolczuje Ci bo sam bym sie zle czól jakby mnie tak traktowano. Cóz, buraków nie brakuje. Na rajdach rowniez. Ale wedlug mnie to nie tylko miejscowi. Bylem nie raz na rajdzie i spotkalem sie z kozakami ktore po raz pierwszy przyjechaly na rajd, popili i cfaniakowali chociazby uwazajac ze Oni najlepiej wiedza gdzie wolno stac a gdzie nie.

Mozna szczerze powiedziec, ze szczegolnie poziom zabezpieczenia stal na fatalnym poziomie, gdyz opinie wszystkich ktozy tutaj pisza sa zgodne :? Chyba RSMP przerosly organizatorow. Wogule organizacja rajdów na wysokim poziomie w Krakowie glownie przez dzialaczy kuleje i to bardzo od dluzszego czasu.
Janusz - pamietamy

POMŚCIĆ ZULL GIN'A

UGOTOWAĆ KARTOFLA
BoixoisNois

Postprzez el_misios » sobota, 1 lip 2006, 23:07

http://www.members.lycos.co.uk/rallydownload/subaru/ foto z rajdu - w krótce klip
Co do rajdu to bardzo udany ale dwie sprawy mie bardzo wkur...
bardzo dużo najebanych kibiców :x dawno tylu niewidziałem i brak naklejek z rajdu nigdzie niemogłem dostac:)
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez BartekRally » sobota, 1 lip 2006, 23:12

mda zgadzam sie z tobą a wiesz czym to jest spowodowane? Tym, że wczoraj takiego bydła nie było ludzie byli w pracy dzis wyszli o 13:00 i robili bydło.
Koło mnie stali jacys wiesniacy zajchali na Amen pieprzyli cos mam jednego fotke jak wszedł na trase i prze niego byłby odwołany Oes 12 :evil:

W Piątek był spokój byli tylko Ci co mieli byc a nie przyjśc z dzieciarnią i drzec sie na cały głos. I z tego jeden wniosek. mda wiesz co by było gdyby rajdy były Sobota - Niedziela? Mozesz z tego wywnioskowac co napisałem.

I jeszcze jedno. Moze wystosujemy petycję a moze nawet nie trzeba. Czy na Oesie mozna pic Piwo? Bo o ile mi sie zdaje jest to nie legalne i mozna za to dostac Kolegium.

Co do rajdu. Na os 9 stal kołomnie pan z TVN Turbo i rozmawiałem z nim nawet sie zaprzyjaźniłem z nim mam kontakt dobry :wink:

Ale do rzeczy...... Ludzie nie którzy robią z siemie "dałnów". Przejdzie jeden debil z drugim wyciągnie Telefon komórkowy i robi zdjęcie z którego nic nie widac normalnie szlag chce człowieka trafic bo stanie Ci w kadrze i jeszcze pyskuje, że pamiątka? Co on z tego widzi? 1,3 megapiksela? Niech sobie plakat zrobi albo nad łóżkiem Kretyn powiesi.

Organizacja moim zdaniem dobra niektórzy są zbyt surowi wiecie czemu tak było do prologu? Bo był Fin z Fia i Wawelski stara się o ME w przyszlym sezonie a Prolog im ma strasznie pomóc w tym staraniu.

Tyle odemnie! :P
BartekRally
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP