Rajd Lotos Baltic Cup

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez skateman » wtorek, 31 lip 2007, 13:14

Wybacz nie jestem może wtajemniczony....
skateman
A6

Postprzez piguła » wtorek, 31 lip 2007, 13:18

to nie pisz że nie mają z tym nic wspólnego jak nie znasz tematu
piguła
N3

Postprzez solota_RallyPL.com » wtorek, 31 lip 2007, 13:35

wtajemniczeni :lol: .... cały serwis o tym huczał :!:
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez majkos » wtorek, 31 lip 2007, 13:39

Piguła - a w czym ty szukasz sensacji?? czy nawet jeśli team wnosi o ukaranie zawodnika za niedozwolone skróty to widzisz w tym coś złego?? jasne... My Polacy nigdy nie donosiliśmy i kto donosi ten kapuś i szpicel.... Pomyliły Ci się chyba czasy i zdarzenia. Najlepiej według Ciebie być cicho i w imię, nie wiem, wyższego celu nic nie mówić... a potem wszyscy będą sobie omijać regulaminy, robić skróty itd. Jak napisał wczesniej Herrkam to raczej Karnabal postąpił niezgodnie z regulaminami i zwykłym poczuciem przyzwoitości. Więc spotkała go kara. A że na skutek "podjaśnienia" przez inny zespół?? To co z tego. Chcemy by sami rajdowcy dbali o czysośc walki więc dbają. Ty na pewno byś nie podjaśnił Stefana..... I jakie ma znaczenie, że zrobił to team zawodnika co słabo jeździ?? Widać mieli dowody. A jeśli nie podobają ci się rajdowcy co wolniej jeżdżą od czołówki to myslę, że po 5 przejazadach na każdym oesie możesz jechać na inny. Albo wybrac się na MŚ......
Echss - znów ciśnie się porównanie do komentarzy z RO i że więcej mamy kiboli już na oesach niż normalnych cieszących się rajdami zwykłych kibiców.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano wtorek, 31 lip 2007, 13:51 przez majkos, łącznie edytowano 1 raz
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez piguła » wtorek, 31 lip 2007, 13:51

oczywiście że ja bym nie "podjaśnił" jak to nazwałeś...Bełtowskiemu dawało to tyle co nic,no chyba że liczył na to że wskoczy na 15-ste miejsce i będzie kolejny powód do zachwytów.tyle że później we wspomnianych przez Ciebie komentarzach na RO wszyscy wieszaja psy na ZSS i organizatorach a tu jak widać zawodnicy i zespoły sami między soba mieszają i podkładaja sobie kłody pod nogi...

PS.Akurat miejsc gdzie zawodnicy mocno cieli droge było kilka i nie był to tylko Karnabal.
piguła
N3

Postprzez majkos » wtorek, 31 lip 2007, 13:56

piguła napisał(a):oczywiście że ja bym nie "podjaśnił" jak to nazwałeś...Bełtowskiemu dawało to tyle co nic,no chyba że liczył na to że wskoczy na 15-ste miejsce i będzie kolejny powód do zachwytów.tyle że później we wspomnianych przez Ciebie komentarzach na RO wszyscy wieszaja psy na ZSS i organizatorach a tu jak widać zawodnicy i zespoły sami między soba mieszają i podkładaja sobie kłody pod nogi...

PS.Akurat miejsc gdzie zawodnicy mocno cieli droge było kilka i nie był to tylko Karnabal.

A nie przyszło ci do głowy, że może nie chcial zyskać tylko właśnie "dba o czystość polskich rajdów"???? Proszę nie czytaj info od Bełtowski Motorsport, a na pewno będziesz spał spokojniej.
Na innych niestety, jak ktoś napisał ,nie było dowodów. I nie chodziło ponoć o te głębokie cięcie gdzie sporo załóg głęboko cięło. A niestety kibole wieszają psy na ZSS, bo wyklucza się lub daje kary ich idolom. Dlatego twierdzę, że więcej mamy już kiboli niż kibiców. Przynajmniej tu na forum i innych wortalach samochodowych. Hmmmm wymóg jazdy zgodnej z trasą nazywasz rzucaniem kłód pod nogi??? Przepraszam koła??? Niech zgadnę... Jesteś z okolic Gdańska??
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano wtorek, 31 lip 2007, 14:10 przez majkos, łącznie edytowano 1 raz
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez RajducH » wtorek, 31 lip 2007, 14:08

widzisz majkos masz racje coraz wiecej na forum jest kiboli, coraz wiekszy syf sie robi z ich powodu :evil: coraz bardziej ciesnie sie to na oczy

im i tak nie przetlumaczysz o co w tym sporcie chodzi, wazne ze sa jeszcze takie osooby ja Ty, czy ja i inni uzytkownicy dla ktorych rajdy to poprostu RAJDY, a nie nowa dyscyplina

w tym przypadku popieram zespol Beltowskiego
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Kafe » wtorek, 31 lip 2007, 14:44

Buncol napisał(a):Jednak spodziewałem się lepszych wrażeń akustycznych po WRC. Dobrze by było jakby na każdym rajdzie jechała jakaś fajna rajdówka na 0 np: WRC, jakieś Kitcary, RWD :wink:

Na wrażenia akustyczne zapraszam do piątkowego programu Odcinek Specjalny:) Ze wstępnych przesłuchań moge powiedzieć, że wyszły niesamowicie i polecam słuchanie w stereo;)

Jeżeli zaś komuś bedzie mało to zaprezentuję Fabię WRC Małyszcyckiego, Corollę Krolikowskiego i Lancera Steca z wyścigu w Siennej:)

pozdrawiam i do uslyszenia

Karol
Kafe
A5

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 31 lip 2007, 15:10

RajducH napisał(a):widzisz majkos masz racje coraz wiecej na forum jest kiboli, coraz wiekszy syf sie robi z ich powodu :evil: coraz bardziej ciesnie sie to na oczy

dlaczego moderator/administrator nie reaguje na takie dewiacje? :roll:
Cogonieznajom
A6

Postprzez pchachaj » wtorek, 31 lip 2007, 16:10

Wracając do Octavii Małyszczyckiego to na prologu aż się ciepło na sercu zrobiło i wspomnienia wróciły... :)
A wracając do organizacji to aspekt sponsorów został rozwiązany bardzo dobrze. I takim rajdom chciało by się sponsorować.
pchachaj

Postprzez piguła » wtorek, 31 lip 2007, 17:27

majkos napisał(a):Jesteś z okolic Gdańska??

nie jestem z okolic Gdańska jak równiez nie jestem zwiazany w żaden sposób z zespołem S.K. ale za to widzę że zdanie niektórych tu piszących jest zależne od tego jak wiatr zawieje(czytaj-który zawodnik przewiezie na testach,treningach ten jest cacy...). cofnij się kilka stron dalej gdzie pisano o sprawie Karnabala i poczytaj opinie...tam jakoś nie było postów piętnujących zachowanie Stefana .
piguła
N3

Kara dla Karnabala.

Postprzez BrodKol » wtorek, 31 lip 2007, 17:59

Stefan: "To fakt, że przycięliśmy zakręt, ale to miejsce nie było otaśmowane, zakręt nie był opisany w książce drogowej, nie było tam też sędziego faktu. Wobec tego ten fragment odcinka specjalnego potraktowałem, jako taki, który mogę przejechać z pełną dowolnością. Dostaliśmy bardzo surową karę, która jest równoznaczna z dyskwalifikacją. Cały wysiłek, praca mechaników, przygotowanie moje i Michała, wkład finansowy sponsorów, zostały po prostu przekreślone."

Czy ktos wie co mowi regulamin ?
Skoro zakret nie jest opisany w itinererze (przykladowo przez blad organizatora) to mozna pewnie zastosowac dowolnosc i sciac zakret. Widzielismy iz zrobila tak czesc kierowcow, ale przyczepiono sie tylko do Karnabala.
ZSS tym czasem nie wytlumaczyl sensownie dlaczego ukaral az 4 minutami, mimo iz sam OS trwal 6 minut !!! , swierdzili tylko ze ktos musi za to odpowiedziec a Karnabal jest po prostu kozlem ofiarnym.

To jakis HORROR, Warta stwierdzila ze skoro rajdy polegaja na szukaniu ofiar to ona nie zamierza sie w to bawic i wycofala sie z rajdow !!!
Karnabal nie ma wiec sponsora.

--
BrodKol
BrodKol

Postprzez piguła » wtorek, 31 lip 2007, 18:11

czepiasz się,przecież to jest "dbanie o czystość polskich rajdów". a Warta pewnie zacznie sponsorowac żeglarstwo lub inny sport gdzie rywale nawzajem na siebie nie donoszą ...
chyba że Bełtowski zacznie Karnabala teraz sponsorować :P
piguła
N3

Postprzez rallyfan2 » wtorek, 31 lip 2007, 18:36

Hehe OK scieli zakret. Tylko jesli naruszyli regulamin kare powinni dostac w piatek , na koniec pierwszego dnia.Wiedzieli by na czym stoja.Nie fair postapil konfident i sędziowie , to tyle.
rallyfan2
A6

Postprzez BartekRally » wtorek, 31 lip 2007, 18:38

Wiadomo czy Bełtowski sciął ten zakręt czy przejechał go prawidlowo? Aaaa zapomnialem.... jemu cięcia są obce tylko droga i droga czasem rów.. :o
BartekRally
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP