6. Rajd Nikon 2005

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kruk » sobota, 23 lip 2005, 20:08

Booogi napisał(a):Junior pięnie na oesie nr 12 tylko 2,9 do kuzaja, moze dojdzie jeszcze frycza

Chyba masz jakieś zwidy.

Byłoby może ciekawiej , ale Junior traci do Frycza , aż 49,4 i nie jest możliwe , aby odrobił to na 6 jutrzejszych oesach. Może połowę , ale z całą pewnością nie wszystko. Chyba , że fryczowi przytarafiłaby się jakaś przygoda z konsekwencjami. Przekonamy się jak będzie , już jutro :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Łukasz » sobota, 23 lip 2005, 20:08

No się dzieje :) Kuzaj przycisnął, byle w granicach rozsądku choć z nim to różnie bywa. Gabryś szaleje, szkoda że Lubiak został w tyle, ale niech się chłopak weźmie do roboty bo go Sołek łyknie. Fryczu też nadspodziewanie dobrze jedzie. Kuchar ma jebitnego pecha w tym sezonie i kompletny brak formy. Widać też że Adamus coraz to lepiej se radzi w S1600 :) Fajny rajdzik.
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez Buko » sobota, 23 lip 2005, 20:20

KuziWrc napisał(a):tak QHR out.Poszla mu pompa paliwa na dojazdowce :?

Dokładnie to zaraz za wyjazdem ze strefy servisowej. chyba z 20 min walczyli z wymiana pąpy i odjechali, ale za 20 min byli spowrotem w strefie.
Fajny tekst Kuchar powiedział "Dobra jedź pełna bąbą, żeby wiesz policja" Albo cos bardzo podobnego. I odjechał pełną bąba.
Szkoda go
Buko
N1

Postprzez Kruk » sobota, 23 lip 2005, 20:40

Moje podsumowanie pierwszego dnia.

Kuzaj + za to że prowadzi w rajdzie

Gabryś + za nieustępliwość i walkę o drugą pozycję, za wygrane oesy i gonienie Kuzaja :D

Frycz + kilka świetnych wyników na oesach i prowadzenie w klasie :D

Duda + to jeden z lepszych jego występów, od oesu 7 był zawsze w pierwszej dziesiątce. Na oesie 12 Stanik wyrzucił go z dziesiątki, ale w generalce jest na miejscu 9 :shock:

Typa + nieźle w okolicach 10 miejsca na oesach i 10 w generalce

Kuchar + za to co pokazał do czasu awarii. To w porównaniu z dotychczasowymi startami niezłe rezultaty.

Kajetanowicz + normalnie aż brak słów na określenie co ten facet wyprawia. Istna rewelacja , wyprzedza nawet mocniejsze samochody od niego. Był taki oes gdzie cała klasa A7 przyjechała za nim :shock: :D

Nivette + za wyniki i prowadzenie w klasie do czasu awarii

Adamus + jest coraz szybszy w peugeocie

Sołowow +/- jedzie nieźle , ale jakby czegoś brakowało

Grzyb +/- kilka świetnych wyników , ale również spore błędy , które zepchnęły go niżej

Pelikan +/- ładnie jechał , ale nie ukończył

Junior +/- drugie miejsce w klasie , ale raczej bezbarwnie

Stanik +/- niezłe wyniki , ale i uszkodzenia , które zrzuciły go niżej. Nie poddał się i z determinają jedzie dalej

Ale się rozpisałem , a i tak pewnie zapomniałem o kimś wspomnieć :wink:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez SuN » sobota, 23 lip 2005, 20:55

Pelikan nie urwal dwoch kol ! bylem na tym OSie i w tym miejscu i jest tak jak pisze ze urwalo cos z tam z ukl kierowniczym, a kolo jedno wymienial bo cos z nim nie tak bylo. z 500 m za tym co pelikan walnal to karnabal lezal na dachu, odwrocilismy go z kibicami ale nie ruszyl dalej bo kolo bylo skierowane w druga strone i nie dalo rady jechac. w tym samym miejscu solowow i grzyb mieli problemy, solek sie wyratowal a grzyb przecial row i moze z 300-400 pilowal skrzynie biegow na polu :D to moja relacja...
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez Banan » sobota, 23 lip 2005, 21:30

Bylem na OS3. Kuzaj scial jedna belke od plotu, wlasciciel sie wkurzyl ;) gryc wpadl do rowu, ale niestety widzialem tylko z daleka. Za to na drugim przejezdzie w to samo miejsce wpadl Stanik i stracil ze 3 minuty, pozniej zapodam foty. Na ostatnim przejezdzie juz sie nic ciekawego nie dzialo. Szkoda Pelikana :( I Kuchara... :/ I Karnabala. I wszystkich, ktorzy odpadli. Ale dzieje sie, szkoda tylko, ze nie w tym meijscu co ja jestem :P
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez piter306 » sobota, 23 lip 2005, 22:01

Niedawno udało się nam wrócić i było nieźle. Zaliczone 3 pętle 1 oesu.
Pierwsza pętla miejsce zapowiadało się ciekawie, spadanie w lesie i taka lekka eska, Grzyb, Typa i jakieś 3/4 RPP dość ostro jak na wolny przejazd.
Druga pętla: minimalna eska na wejściu do lasu, nie wyglądało za dobrze ale jak Kuzi wparował pełną bombą, to rozwiał wszelkie wątpliwości, i tak to wyglądało przy większości załóg. W tym miejscu dowiedziałem sie też ,że Kuzi jechał Fordem, a w zeszłym sezonie katował Subaru GRC, no i na pierwszej pętli to jakoś tak inaczej jechali, że ich rowerem szło przegonić, taki miejscowy koloryt . :D
Trzecia pętelka to taki lewy 90 w lesie, zaraz po tej bombie z drugiej pętli, na wyjciściu był lekki maras no to i odejścia wyglądały ciekawie zwłaszcza czterołapów.
Ogólnie wrażenia calkiem całkiem, niedosyt to brak Tercjaka i ogólnie mała ilość załóg, a harmonogram przygotowany chyba na 150.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez Banan » sobota, 23 lip 2005, 22:18

Obrazek
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Mroowa » sobota, 23 lip 2005, 22:50

I ja dobiłem już do domu :)
A byłem ..
Na OSie 2 miał byc pierwszy ale tak wyszło że 2 i dobrze bo pierwszy odwołali. Dojechaliśmy do punktu nr 6 na mapkach z WRC i się rozdzieliliśmy. Ja osobiście stałem w 2 miejscach fotki nr 4 i 7. Na 4 mało co się działo w WuRcu napisali że mocno wcięta ostroga ale dawali radę bez rękawa jednak i Gabryś i Abram musieli hamować bo obrali azymut zamiast na prawo to na lewo :). Na 7 pierwsze załogi fajnie uślizgiwały się.

Os nr 7 to wielka porażka szukając zakrętów praktycznie oprócz lekkich łuczków cały czas prosta choć po nierównym asfalcie idąc w strnę kościoła gdzie słyszałem że były dzwony każdy safeciarz mówił 15-20 min drogi i tak za każdym razem. Odpuściłem, doszłem dopiero po przejeździe autek, no powiem że Ukrainiec nieźle podzierżył po płotkach. to były wszystkie atrakcje tego OSu.

Ostatnim OSem jaki udało się zobaczyć był OS nr 9 i zakręt ze zdjęcia nr 8 dokładnie to kawałek od tego zdjęcia było widać jak pikniusio wychodzą z tego zakrętu prócz kilku ciekawych boków moja kamera zarejestrowała jak Micra niemca leci na żywopłot itd. potrzebna była pomoc kibiców którzy spisali się na medal.

Przed przejazdem Micr nie mogłem oczom uwierzyć jedzie Plucha pierw słychać pisk dochamowania później się wytacza z zakrętu i booom zgasił autko. N o naprawdę pierwszy raz od 30 lat chyba mu się to przytrafiło :).

Jutro drugi etap zobaczymy co tam siębędzie działo.

Oby Kuzi dojechał na 1 miejscu. Szkoda wszystkich którzy już nie jada w rajdzie :(

Mała garstka się robi na jutro ale myślę że dadzą radę :)
Mroowa
S2000

Postprzez PAWEŁek » niedziela, 24 lip 2005, 10:39

Gabryś stoi na odcinku :!: :!: :!: Awaria techniczna :!: :!: Szkoda - świetnie jechał - echhh :!:
PAWEŁek

Postprzez Marek106 » niedziela, 24 lip 2005, 10:53

Ja jestem w szoku jeśli chodzi o jazdę Frycza...jest szansa na pudło w generalce. Nie chcę wywołać gniewnej dyskusji,ale podoba mi się, że Fryta leje Grzyba jak chce.
Marek106

Postprzez maciek_nysa » niedziela, 24 lip 2005, 10:53

szkoda Gabrysia, bardzo dobrze jechal, ten lancer jest jakis pechowy
maciek_nysa

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 24 lip 2005, 10:57

Ale się dzieje...Jestem ciekawy czt Frycz zdoła osiągnąć drugie miejsce do którego brakuje mu w tej chwili 6.3s(po 13 oesie),jeśli dalej będzie jechał szybko jak dotąd(najlepiej jakby jechał jeszcze szybciej:)) - kto wie - ja mu tego życzę.Życzę mu też,żeby zachował taką formę na pozostałe rajdy sezonu.Ciekawe jest też to czy Oleksowicz dojdzie i objedzie "Dżuniora"Kościuszkę.Jeszcze wszystko się może zdarzyć...
rally_fan1
N3

Postprzez KMart » niedziela, 24 lip 2005, 11:04

Jestem pod wrażeniem jazdy Frycz teraz czekam na czasy Sołka, Frycza i Grzyb...
KMart
A5

Postprzez krzychd » niedziela, 24 lip 2005, 11:10

Bravo Frycz, oby tak dalej!!!!!! 8)
KRzychd
krzychd
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP