LIPciu napisał(a): wartek: colin jest mistrzem który nie potrafi opanować swoich emocji.(wymienić ci jeszcze kogoś???) o to tez chcesz się spierać?? nie idz do skrajność tylko czytaj uważnie moje posty bo tworzysz chore teorie!
porównywanie mistrza świata i zawodnika który zdobył MP jako jedyny jeżdżąc WRCem jest trochę bez sensu... jakoś Colin mimo swojego temperamentu potrafił coś osiągnąć.. poza tym ma kupę wygranych rajdów w MŚ, czyli 'czasem' dojeżdża..
żółtodziób : świetnie zdajesz sobie prawe z tego że wcale nie najlepsza drużyna zdobywa mistrzostwo, najlepszy kierowca też może nie zdobyć tytułu (tak to bywa w sporcie) Dlatego dla mnie liczy się to jak szybko ktoś jeżdzi. niżej cenie kierowców którzy zawsze sobie dojadą tu punkt tam punkt już sie uzbiera jakieś fartowne wicemistrzostwo
np. burns (dojerzający do mety) czy martin (wygrywa odcinki na każdym rajdzie, ma też chłopak niefarta) kto z nich powinien być mistrzem ??
nazie bliżej jest rychu ale i tak wszyscy wiemy że lepszym od niego wymiataczem jest martin!!
jest jeszcze coś takiego jak taktyka... taktyką Burnsa na ten sezon jest dojeżdżanie w jak największej ilości rajdów, co jest sensowne przy aktualnej punktacji.
gdybając: być może Burns jadąc na 100% by wygrywał odcinki z Martinem, kosztem nieukończonych niektórych elimiancji MŚ i nie liderowania w tabeli MŚ? kto wtedy byłby lepszy? jakaś paranoja

lepszy jest po prostu ten który zakończy sezon z większą ilością punktów..
leszek nie może jeżdzić wolniej (np. ma pewnie że wygra) on startując w rajdzie mp jedzie nie po to żeby zdobyć punkty i w efekie tytuł. gdzie ma się dokształcać jako kierowca żeby potem w razie czego ścigać się z takimi camposami?? chyba nie nauczy sie tego jadąc w jakimś tam rajdzie rzeszwskim bez żanej spinki pełen relaks. podnosi sobie poprzeczke. pamięta też o kibicach bo wielu zapomniało!
ja go szanuje jednocześnie mu gorąco kibicuje (nieważne czy dzwoni cały sezon czy zdobywa tytuł)
a więcej nauczy się na 3 czy 15 OSach?

poza tym nie zawsze bardziej widowiskowa jazda oznacza szybszą...