Mad Max napisał(a):Ja rozumiem doskonale jak to się odbywa i Dziękuję Ci Bardzo że wytłumaczyłeś mi to jeszcze raz, rozumiem też że zabieg jaki zrobiono w tym roku (inne ułożenie harmonogramu) nie był możliwy do wykonania w roku ubiegłym, dziwnym trafem w latach poprzednich na innych rajdach również jakoś się dało to ogarniać.
Zresztą nie ważne, nie ma sensu kontynuować wątku testowego, jest jak jest.
Pozdr.
Ja ci bardzo prosto odpowiem na to pytanie , dlaczego tak jest, ze jednego roku da sie zrobić to, a drugiego tam to. Rajdy to nie wyścigi i każdy rajd ma wiele rożnych cech tzn. Inne os, a jak inne oesy to i dojazdówki mogą sie skracac bądź wydluzac. Krótko mówiąc każdy rajd jest inny, a ty wszystko pakujesz do jednego wora dla przykładu zobacz tu: Czasami jest tak, ze miedzy jednym a drugim oesem jest 10 min dojazdówki, bo oesy idą jeden po drugim i meta jednego jest blisko startu drugiego, ale wystarczy, ze za rok jednen z tych oesów zrobisz w druga stronę i dojazdowka moze bedZie trwać godzinę, a praktycznie jednego i drugiego roku są te same kilometrzy oesowe do przejechania, dlatego każdy rajd jest inny. Natomiast o tym wie tylko organizator czy starczy mu czasu i ludzi, bo często te same osoby obsługują testowy i pilnują zapoznania z trasa, wiec fizycznie nie da sie , zeby byli tu i tu. Jaki kibic wiesz jaki jest harmonogram rajdu , ale pojęcia nie masz od strony organizacyjnej.
W całej tej dyskusji wymienilem ci kilka powodów , dlaczego testowy nie mógł sie odbyć i jeszcze 3 grosze dorzucił menson. Wierz mi nie bez powodu wydluzyli rajd o 6 godzin po tym jak testowy stał sie obowiązkowy.