Witam!
Jestem z Gorzowa, a tutaj eliminacja RMPST to najważniejsza impreza samochodowa jaką można obejrzeć, a co ważniejsze z Gorzowa jest przecież legendarny Stanisław Lisowski, który niedawno skończył 74 lata!!! i ciągle wygrywa razem ze swoim wnukiem (ostatnią eliminację chociażby). Oczywiście co roku śledzę zmagania kierowców w Gorzowie. Jestem na każdej gorzowskiej eliminacji od kilkunastu lat. Kiedyś mieliśmy dwa rajdy RMPST y w roku (to były czas...). Teraz trzeba się zadowoić jednym. Naprawdę jest na co patrzeć. To jest bardzo widowidkowa dyscyplina. Czołowe załogi idą ile fabryka dała. Czasem można zobaczyć cudne skoki, piękne boki itp.
W tym roku w Gorzowie było bardzo gorąco i kurzyło się okrutnie, ale dla prawdziwego kibica to nie problem. Byłem dwa razy nad Wartą na byłym torze motocrossowym, raz na górkach w Czechowie i raz w Chwalęcicach (poligon). Motocross i Czechów to świetne próby dla kibiców - z jednego miejsca widać prawie cały odcinek. W Chwalęcicach jest bardziej jak na zwykłym rajdzie - auto śmignie i tyle je widzieno

. Naprawdę polecam wszystkim RMPST - warto się wybrać - kto raz zobaczy, na pewno jeszcze nie raz się wybierze.
Od 1998 (chyba - bo nie pamiętam dokładnie

) jestem na każdym gorzowskim rajdzie z kamerą i już trochę materiału się nazbierało. Jak znajdę czas to postaram się podzielić z wami jakimiś ciekawszymi "momentami"

Mam też trochę zdjęć.
nara

Ostatnio edytowano piątek, 1 sie 2003, 23:24 przez LEH, łącznie edytowano 1 raz