RMPST

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 19 lut 2003, 23:19

Ja w tamtym roku miał okazję wzionść udział w imprezie (Jako widz) w Mercedes Trucka Rally , zostałem zaproszony przez Miesięcznik Transportu Drogowego i Spedycji pod nazwą " Polski Traker ".

Imprezka jest super a wszystko jest sponsorowane i orgazniwane. Organizatorem jest Podwrocławski klub samochodów ciężarowych terenowych i motocykli. A głownym sponsorem jest juz poraz 5-ty Firma Mirosław Wróbel DaimlerChrysler Automotive Polska.

Dla fanów samochodów i ciężarówek terenowych to poprostu coś fajnego przeżycia nie do opisania . Polecam :lol: 8) :wink:
**FanKuzaja**
A6

Postprzez marcin » piątek, 21 lut 2003, 00:05

Może Hołek by odnosił większe sukcesy w terenówkach niż zwykłych rajdówkach. Sugerując się wynikiem można by było stwierdzić że ma do takich rajdów "nosa" :wink: .
marcin
A5

Postprzez thompson40 » piątek, 21 lut 2003, 00:11

marcin napisał(a):Może Hołek by odnosił większe sukcesy w terenówkach niż zwykłych rajdówkach. Sugerując się wynikiem można by było stwierdzić że ma do takich rajdów "nosa" :wink: .

hołek ma 40-stke na karku i myśli chyba o mocnym akcencie na koniec kariery niż o angażowaniu się w "nową" dyscypline. a start hołka samochodem terenowym to było chyba takie urozmaicenie jak np. start hakinena w rajdzie arktycznym. wcale nie twierdzę że hołek nie nadaje się do rajdów terenowych, wręcz przeciwnie.
pzdr
thompson40
N3

Postprzez marcin » piątek, 21 lut 2003, 00:14

Takim mocnym akcentem mogłabybyć dobra pozycja w końcowej klasyfikacji PC . No albo dobry występ w Dakarze ......... :lol:
marcin
A5

Postprzez mototom » piątek, 21 lut 2003, 00:32

Do rajdów maratonów wielu znanych zawodników się przeniosło a wielu o tym myśli. Vatanen, Biasion, DeMevius. Waldegard też startował a Delecour za kilka lat ma to w planach. Więc czemu Hołek nie miałby spróbować?
mototom
A6

Postprzez alfan » czwartek, 27 lut 2003, 00:18

adam napisał(a):bylem raz na jakims rajdzie terenowym (czarnozeki, podkarpacie) i calkiem mi sie podobalo. dosyc wygodnie sie to oglada poniewaz odcinek byl w lesie, bylo duzo podjazdow i mozna bylo przejsc z jednego miejsca na inne zeby zobaczyc ta sama zaloge. wedlug mnie ciekawa dyscyplina.

Adam a w niedzielę na torze nie byłeś :?: Jak nie to żałuj bo ominęł cie masa świetnych aut nie startujacych na trasie extreme,z Uralem na czele :) .Świetnie też było tradycyjne przygotowtwanie toru w sobotni wieczór(tzn rozjeżdzanie błocka do oporu przez zawodników,w większości w stanie wskazującym)

Trasa extreme była bardzo ciekawa w 2001 roku,przejechały ją 2 auta :D
Niezbędne do przejechania trasy były ze 4 akumulatory(ach te wyciągarki,ależ to żre :lol: )I padał deszcz,padał deszcz.....
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez adam » czwartek, 27 lut 2003, 07:20

Urala widzialem (taki fioletowy odrestaurowany). jego wlasciciel jest sasiadem mojej Babci. clkiem fajny pojazd tylko duuzo pali (z tego co mowil to ok.30 litrow). pojazd ten ma sluzyc do zworzenia drzewa z lasu. Z tego co wiem to tylko raz ugrzazl w lesie poniewaz wjechal w 1,5m bloto i drzwi byly na wysokosci poziomu blota. Fajny samochod!
Dytki the best!!!
adam
N1

Postprzez mototom » piątek, 14 mar 2003, 00:10

Wszystkich zainteresowanych informuje, że zmieniły się terminy dwóch rund w tym sezonie:
IV Runda (AK Polski) przeniesiona na 4-5 lipca
VIII Runda (AK Ziemi Kłodzkiej) na 24-25 października
mototom
A6

Postprzez mototom » piątek, 28 mar 2003, 00:17

Kolejna zmiana. 5 runda przesunięta o tydzień, czyli odbędzie się w dniach 25/26-go lipca.
mototom
A6

Postprzez mototom » piątek, 28 mar 2003, 00:17

Kolejna zmiana. 5 runda przesunięta o tydzień, czyli odbędzie się w dniach 25/26-go lipca.
mototom
A6

Postprzez golden » piątek, 28 mar 2003, 12:44

a w słomczynie kiedy jest w takim razie?
golden
A6

Postprzez mototom_ » środa, 4 cze 2003, 17:15

Wszystkich zainteresowanych informuję, że:
W najbliższą sobote 7 czerwca odbędzie w GORZOWIE się 2 runda Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów Terenowych.
Lokalizacja rajdu - Warsztat samochodowy "AUTO-KORDYL" - WAWRÓW 111. Dojazd w Gorzowie - ul. Warszawską i dalej drogą Gorzów - Czechów - Santok lub Santok - Czechów.
BK1 odbędzie się w piątek w godzinach 16.00 - 19.00,
Zapoznanie z trasą nastąpi w 6 czerwca br. *kolumną * o godz. 19.00.
Start Rajdu w sobote godz. 10:00 na Placu Grunwaldzkim w Gorzowie.
Meta o 15,10 w bazie rajdu.
Co do lokalizacji tras najlepiej dowiadywać się w piątek lub w sobote na starcie.
Jeśli ktoś się wybierze niech zda tutaj na forum relacje jak było.
mototom_

Postprzez mototom_ » wtorek, 10 cze 2003, 15:33

Wyniki rajdu w Gorzowie dostępne pod tym linkiem. http://www.rmpst.republika.pl/wyniki/runda3.html
mototom_

Postprzez mototom » niedziela, 27 lip 2003, 18:58

Wyniko wczorajszej 3 rundy RMPST pod tym adresem. http://www.pzm.com.pl/terenowe/wyniki/runda5.html Do rywalizacji powrócił Paweł Oleszczak.
mototom
A6

Postprzez LEH » wtorek, 29 lip 2003, 11:23

Witam!

Jestem z Gorzowa, a tutaj eliminacja RMPST to najważniejsza impreza samochodowa jaką można obejrzeć, a co ważniejsze z Gorzowa jest przecież legendarny Stanisław Lisowski, który niedawno skończył 74 lata!!! i ciągle wygrywa razem ze swoim wnukiem (ostatnią eliminację chociażby). Oczywiście co roku śledzę zmagania kierowców w Gorzowie. Jestem na każdej gorzowskiej eliminacji od kilkunastu lat. Kiedyś mieliśmy dwa rajdy RMPST y w roku (to były czas...). Teraz trzeba się zadowoić jednym. Naprawdę jest na co patrzeć. To jest bardzo widowidkowa dyscyplina. Czołowe załogi idą ile fabryka dała. Czasem można zobaczyć cudne skoki, piękne boki itp.

W tym roku w Gorzowie było bardzo gorąco i kurzyło się okrutnie, ale dla prawdziwego kibica to nie problem. Byłem dwa razy nad Wartą na byłym torze motocrossowym, raz na górkach w Czechowie i raz w Chwalęcicach (poligon). Motocross i Czechów to świetne próby dla kibiców - z jednego miejsca widać prawie cały odcinek. W Chwalęcicach jest bardziej jak na zwykłym rajdzie - auto śmignie i tyle je widzieno ;-). Naprawdę polecam wszystkim RMPST - warto się wybrać - kto raz zobaczy, na pewno jeszcze nie raz się wybierze.

Od 1998 (chyba - bo nie pamiętam dokładnie ;-) ) jestem na każdym gorzowskim rajdzie z kamerą i już trochę materiału się nazbierało. Jak znajdę czas to postaram się podzielić z wami jakimiś ciekawszymi "momentami" :-) Mam też trochę zdjęć.

Obrazek

nara :-)
Ostatnio edytowano piątek, 1 sie 2003, 23:24 przez LEH, łącznie edytowano 1 raz
LEH

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP