Pan Ryszard Plucha

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez sumo » środa, 18 sie 2004, 09:07

Lasse - to byla jedna z ciekawszych wypowiedzi. Ja tez nie mam nic odnosnie jego startow... jak ktos nie lubi pana Ryszarda Pluchy to niech nie czeka te 30 minut az przyjedzie - Nie chcesz go ogladac to jedz na nastepny oes.. proste.

No i robi troche glupawe z tą gadką o mocniejszym samochodzie.. yhm
sumo
N4

Postprzez Kris_WRC » środa, 18 sie 2004, 09:32

Też miałem sie nie wypowiadac, ale cush. Jak dla mnie Pan Ryszard, choć jest obiektem żartów na Polskich rajdach to nalezy mu sie jakiś szacunek. A dlaczego? Z prosstego wzgledu Pan ryszard nie startuje w rajdach od Rajdu Elmot w tym roku, a startował juz duzo wczesniej, a z tego co pamietam jakies osiagniecia tam miał. Wiec polecam troszeczke sie zastanowic zanim napiszemy cos o człowieku, który spokojnie mógłby być ojcem każdego z nas. A to, że gada... Kazdy tak gada. Hołek wygra dakar za pięć lat, a Pan Ryszard bedzie miał silnik ERC. Druga sprawa, że wystarczy postać chwile na odcinku i znawcy rajdów sami sie znajdą i zaczną opowiadać, jak to oni poszliby na tym a tamtym zakręcie szybciej. To jest normalna postawa niemal kazdego z nas, bo kazdy w mniejszym lub wiekszym stopiu komentuje przejazdy w swoim gronie, jedynie co Razi, że Pan Ryszard zrobił to publicznie i nie obdarzam Go za to symaptią, ale za to co napisałem wczesniej jakis szacunek mu sie nalezy.
Kris_WRC
A6

Postprzez mototom » środa, 18 sie 2004, 09:41

Lasse nie ma klasy historycznej bo PZMłoT postwawił jej takie wymagania, ze nie ludzi na to nie stac. Wiadomo, ze u nas nie są Niemcy czy Belgia więc Porsche 911 czy Renault Alpine prędko nie robaczymy, ale pojazdy co startowały kiedyś w mistrzostwach KDLu napewno. Więc kogo stać do samochodu wartości mniejwiecej 5 tyś dołozyc drugie 5 tyś na homologowane kubły, pasy czy kombinezony? To kur... ma być klasa historyczna więc elementy bezpieczenstwa stosowane w tamtych latach byłyby bardziej stosowne. Z tego samego powodu PZMłoT zabił na amen Folkrace, który był w załozeniu drugą ligą rallycrossu. I co sie stało? Nakazał chłopakom homologowane bzdety i z ponad 50 zgłosiło się 14 zawodnikow, wiec nie było sensu organizowac. A kto się zglosił? Ci co jezdza w rallycrossie wiec te elementy mają i chcieli na folku potrenowac. PZMłoT i te wszystkie stare skorumpowane pierdziele co tam siedzą a dawno na emeryturze w ich wieku sie siedzi zniszczy wszystko co dobre.
mototom
A6

Postprzez Kuba M. » środa, 18 sie 2004, 10:13

Banan napisał(a):Pisze co mysle

Że coś tam piszesz to wszyscy wiemy, ale nie okłamuj nas, że myślisz.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez Szambelan » środa, 18 sie 2004, 10:41

Poszperałem trochę w necie aby udowodnić, że Pan Ryszard Plucha ściga się już trochę w rajdach i ma osiągnięcia sportowe.

XI Rajd Elmot
I Eliminacja RSMP
24-24.04.1981
długość rajdu - 596 km
OS - 19 o łącznej długości 202 km
Tomasz Ciecierzyński - Jacek Różański Polonez 2000
Andrzej Koper - Włodzimierz Krzemiński Renault 5
Ryszard Plucha - Tomasz Szostak Renault 5
wystartowało 66 załóg, ukończyło 36 załóg

A to zdjęcie zostało wykonane w 1976 roku podczas Rajdu Barbórki
Obrazek
http://www.barborka.pl/2002/galeria/arc ... 6/7622.jpg
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez PeterWRC » środa, 18 sie 2004, 11:08

Respekt dla Pana Mistrza Pluchy :D Możecie go nie lubić ,ale nie możecie mu zakazywać startów tawrią w MP.
RWD...../ /---*---/ /......--->RWD <--- ! ! !
PeterWRC
N2

Postprzez mototom » środa, 18 sie 2004, 11:14

Niestety niemozemy a szkoda.
mototom
A6

Postprzez Kris_WRC » środa, 18 sie 2004, 12:28

Nie rozumiem dlaczego on Was tak kłuje w oczy, przecież jak nie chcecie to nikt nie kaze Wam czekać na niego. Po drugie nie startuje za Wasze pieniadze. A po trzecie jexdzi jak mu sie podoba i tego nikt mu nie moze zabronic. nie spotkałem sie z sytuacja kiedy przez Pana Rysia byłyby jakies problemy z wyrywnywaniem czasow w karcie drogowej. Skoro miesci sie w limicie spóxnien nie opóxnia kolejnych oesów, jesli nie zmiesciłby sie zostałby wykluczony, co jasno stoi w regulaminie RSMP. Jak nie chcecie to nie oglądajcie i nie ma sprawy
Kris_WRC
A6

Postprzez mototom » środa, 18 sie 2004, 12:34

Kris mi juz niechodzi o to, ze ten gosc opowiada bzdury o swoim torze jazdy itp. Olac to, facet jest blaznem i jego sprawa. Ale, jesli od niego na OSach szybsza bywa szachownica i go dogania to wybacz ale pieprzenie o jego milosci do rajdow, ze za wlasna kase jezdzi mozna sobnie wiesz gdzie wsadzic. Ten facet stwarza zagrozenie dla zdrowia tych ludzi w szachownicy, ludzi naokolo, bo swoje zdrowie to on ma chyba w dupie skoro tak robi. I tyle z mojej strony na temat "Przygod Pana Rysia".
mototom
A6

Postprzez Kris_WRC » środa, 18 sie 2004, 12:37

Zgadzam sie mototom w 100% ale co my na to mozemy poradzic?? W kazdym razie szanuje tego człowieka za to jak dawniej jeździł a teraz mam nadzieje ze nieco weźmie sobie do serca to co tutaj jest wypisywane. A to ze kłuje w oczy to odmienna sprawa. nie zrozumiałem w pełni poprzedniego zamysłu postów stąd tak wyglądał mój poprzedni
Kris_WRC
A6

Postprzez mototom » środa, 18 sie 2004, 12:53

Ja nieneguje tego, ze Plucha byl czolowym kierowca w latach 70 i na poczatku 80 ale to juz historia. Zyjmy terazniejszoscia, a ona ewidentnie wskazuje, ze ze starego mistrza pozostal tylko cien. Umiejetnosci zostaly ale szybkosc uciekla wiec albo dac sobie spokuj albo jakos jednak zmobilizowac sie do szybszej jazdy. Ja jestem jak najbardziej za tym zeby jezdzilo jak najwiecej egzotycznych samochodow, ale zeby niestwarzaly zagrozenia. Potem jest placz, ze TVN robi nagonke na rajdy gdy sie zdarzy jakies nieszczescie.
mototom
A6

Postprzez Alien » środa, 18 sie 2004, 18:13

Ech, a na zerach w Rzeszowskim pomykala taka gustowna Sierra i nawet eleganckie nawroty wykonywala na pierwszym oesie. Zeby chociaz z pare Ład wystartowało, to qrde siedziałbym do ostatniej. A na RP ludzie tak samo czekają, jak na takich dwóch kolesi, którzy w zeszłym roku na Elmocie przebiegali patelnie walimskie trzymając się pod ręce i jeden czytał mu trase z kartki a drugi kierował jakąś obręczą. Polewka była na maksa :lol: . I pewnie jakby biegali tak kazdy oes, to ludziska by na nich czekali. Ale sie w limicie czasu nie mieszcza :wink:
Alien
A5

Postprzez Akow » środa, 18 sie 2004, 19:56

Alien napisał(a): A na RP ludzie tak samo czekają, jak na takich dwóch kolesi, którzy w zeszłym roku na Elmocie przebiegali patelnie walimskie trzymając się pod ręce i jeden czytał mu trase z kartki a drugi kierował jakąś obręczą. Polewka była na maksa :lol: . I pewnie jakby biegali tak kazdy oes, to ludziska by na nich czekali. Ale sie w limicie czasu nie mieszcza :wink:
Ha ha Alien potwierdzam....Kolesie byli the best...A co do Pana RP...szacunek dla zawodnika - ale brak akceptacji co do atmosfery którą wokół siebie wytwarza....I to chyba jest dobry moment aby zakończyć tą dyskusję.....
Akow
N1

Postprzez Akow » środa, 18 sie 2004, 19:59

Alien napisał(a):Kury tez sraja tam gdzie je przycisnie
:lol: no i trafił chłop w sedno...Ciekawe tylko czy adresat zrozumie aluzję i wyciągnie wnioski ....
Akow
N1

Postprzez micz » czwartek, 19 sie 2004, 16:43

Lasse napisał(a):Nie chciałem zabierać głosu w tej dyskusji, ale...

Polecam fanom talentu pana Pluchy ślęczenie w ulewnym deszczu na mecie stop oesu o pół godziny dłużej, niż trzeba. To również wielka przyjemność dla dobrych kilkuset osób obstawiających trasę...

Nie chcę sie po raz kolejny czepiać, ale...nikt nie karze ci zabezpieczać odcinka. Możesz siedziec w domu i oglądac telewizję. A jeżeli się na to zdecydujesz, dla przyjemności bo kasa żadna (wiem-sędziuję) to nie marudź.

Banan jak dorośniesz to zrozumiesz, że wolność nie polega na tym, że mówisz wszystko co ci slina na język przyniesie.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP