Rajd Arłamów

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 1. Rajd Zimowy Arłamów

Postprzez gregortest » sobota, 8 mar 2014, 22:05

Ogryzek wczoraj dzwon, dzisiaj Rally2 i też dzwon co z nim...

chociaż tyle, że rozwalił wytłuczonego c2 a nie nowego 208, którym nie startował bo... wydzwonił na testach..

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ten gość to przerost formy nad treścią.
O tej 208 na testach też słyszałem.
Kto go tak pompuje ????
gregortest
A5

Postprzez kuba.es » sobota, 8 mar 2014, 22:29

Tak na gorąco po powrocie z rajdu:

Na plus:
Kompaktowe oesy
Ciężkie warunki
Nowe trasy
Fajna walka w czubie, w różnorodnych autach

Na minus:
Rozwalony harmonogram
Mało km oesowych
Mało zgłoszeń
Odczuwalny chaos

Czołówka naprawdę ładnie jechała, szacunek dla Habaja za to co wyprawia "tapczanem". Jeżeli chodzi o Grześka Grzyba to bardzo nie w porządku są głupie insynuacje, że ktoś załatwił mu coś przy zielonym stoliku. Nie wiem czy te osoby były na innym rajdzie, czy może siedziały przy kompie obserwując wyniki online. Ja byłem, widziałem na żywo jego jazdę i w wielu miejscach w których inni hamowali, on szedł bombą. Obojętnie czy ktoś go lubi czy nie, trzeba mu oddać dobre tempo na tym rajdzie.
Z tego co słyszałem od miejscowych to były też pewne sprzeciwy ze strony mieszkańców, to także mogło wpłynąć na skracanie oesów. Rajd raczej ciężki, choć bardzo krótki. Patrząc z perspektywy kibica fajnie że było ciężko ale wielu zawodników ma zdania raczej krytyczne.
I jeszcze coś - czy to w styczniu czy w marcu, czy w Arłamowie, na Magurze, czy też nad Bałtykiem - zimy w tym roku praktycznie nie było. Zobaczcie co działo się w Szwecji w tym roku. Także akurat brak śniegu to nie wina organizatora :)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Hubertos » sobota, 8 mar 2014, 22:43

Udało się zaliczyć dziś 3X Leszczawkę i prawie Birczę, bo niestety ją odwołano. Cały rajd oceniam na plus, całkiem fajne zabezpieczenie (poza odcinkiem Przemyśl i kilkoma nadgorliwymi safeciarzami), super techniczne OSy. Myślę, że to jedne z najlepszych asfaltowych odcinków, więc warto żeby ten rajd pozostał w cyklu RSMP, jeśli nie chcemy rajdów ciągle po tych samych trasach(przykład Świdnickiego). Nie rozumiem, dlaczego odwołano Birczę 3, znaleźliśmy super miejsce i napaliłem się na walkę, a tu taki zonk. Duży minus dla organizatora za te odwołane dzisiejsze OSy, bo dało się tego uniknąć. Mam nadzieję, że ekodebile nie przyczynią się do utrudnienia organizacji rajdu w przyszłych latach. Podobała mi się jazda całej czołówki, która szła naprawdę pełnym ogniem, jestem bardzo zaskoczony tempem Tomka Kasperczyka i Butvilasa. Ten rajd powinien zostać w kalendarzu, mimo wielu problemów, bo ma ogromny potencjał jako rajd asfaltowy, albo rajd zimowy. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich spotkanych forumowiczów, którzy umilili mi oglądarę. Do zobaczenia na kolejnych imprezach :wink: .
Hubertos
A6

Postprzez RALLYjupik26 » sobota, 8 mar 2014, 22:48

http://www.youtube.com/watch?v=edKkfTvK ... e=youtu.be

Póki takie małe ratowanko zapraszam już niedługo na best of :)
http://www.youtube.com/user/RALLYjupik26?feature=mhee
RALLYjupik26
N3

Postprzez Qbek » sobota, 8 mar 2014, 22:49

Ktoś chciał chyba sobie zrobić imprezę zamkniętą...zero promocji przed rajdem. Sami mieszkańcy wiosek to powtarzali, że oprócz ogłoszeń na słupach nie było żadnych reklam dlatego jest mało ludzi. Niby się nie znają ale też swoje widzą... Za poparciem tej tezy może stanąć fakt, że PREZYDENT miasta Przemyśla dowiedział się o rajdzie w piątek (tak, ten wczorajszy, kiedy sędziowie rozkładali PeKaC w rynku - oczywiście od razu były duże problemy, które jako tako udało się szczęśliwie rozwiązać). To jest po prostu żałosne co się dzieje... Oczywiście jak zawsze organizacja na poziomie...taki amk :roll:
Qbek
N3

Postprzez 02rally » sobota, 8 mar 2014, 22:52

Było extra :D :D :D
02rally

Postprzez czarnyolek » sobota, 8 mar 2014, 23:41

Qbek napisał(a):Ktoś chciał chyba sobie zrobić imprezę zamkniętą...zero promocji przed rajdem. Sami mieszkańcy wiosek to powtarzali, że oprócz ogłoszeń na słupach nie było żadnych reklam dlatego jest mało ludzi. Niby się nie znają ale też swoje widzą... Za poparciem tej tezy może stanąć fakt, że PREZYDENT miasta Przemyśla dowiedział się o rajdzie w piątek (tak, ten wczorajszy, kiedy sędziowie rozkładali PeKaC w rynku - oczywiście od razu były duże problemy, które jako tako udało się szczęśliwie rozwiązać). To jest po prostu żałosne co się dzieje... Oczywiście jak zawsze organizacja na poziomie...taki amk :roll:

Na zeszłorocznym "Polskim" przy oficjalnym punkcie widokowym mieszkańcy posesji byli zdziwieni, że nie mogą z domu autem wyjechać - wiedzieli, że rajd ma być, ale nikt im nie powiedział, że drogą przed ich domem idzie oes :D
Zdarza się więc nie tylko debiutantom
czarnyolek
N3

Postprzez martin.h » niedziela, 9 mar 2014, 00:21

Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez jaczylibodzio » niedziela, 9 mar 2014, 03:47

Czasami lepiej jak ktoś coś komuś powie prosto w ryj a nie do kamery się uśmiecha, a przy wyłączonej narzeka. W każdym bądź razie dało się słyszeć głosy że burdel organizacyjny był niesamowity. No ale cóż, od środka nie wiem jak to wyglądało i nie chcę oceniać, ale skoro powtarza to kilka osób a nie jedna, to coś w tym prawdy musi być. Ogólnie mega plus, fajnie widzieć jak pierwsze cztery odcinki w roku wygrywają cztery osoby :) Zacięta walka i rozstrzygnięcia których nikt by się przed sezonem nie spodziewał. Atmosfera ok, choć kibiców mogło by być nieco więcej jak na debiut w RSMP :) Warunki trudne, walka o utrzymanie się na drodze i świetne, techniczne trasy. Chociaż kilometrów oesowych mogło by być nieco więcej...
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez fotorobart_pl » niedziela, 9 mar 2014, 09:09

Hubertos napisał(a): Ten rajd powinien zostać w kalendarzu, mimo wielu problemów, bo ma ogromny potencjał jako rajd asfaltowy, albo rajd zimowy. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich spotkanych forumowiczów, którzy umilili mi oglądarę. Do zobaczenia na kolejnych imprezach :wink: .

rajd będzie jezszcze co najmniej dwa razy ...i nie koniecznie jako zimowy :D
Qubek napisał(a):Ktoś chciał chyba sobie zrobić imprezę zamkniętą...zero promocji przed rajdem. Sami mieszkańcy wiosek to powtarzali, że oprócz ogłoszeń na słupach nie było żadnych reklam dlatego jest mało ludzi. Niby się nie znają ale też swoje widzą... Za poparciem tej tezy może stanąć fakt, że PREZYDENT miasta Przemyśla dowiedział się o rajdzie w piątek (tak, ten wczorajszy, kiedy sędziowie rozkładali PeKaC w rynku - oczywiście od razu były duże problemy, które jako tako udało się szczęśliwie rozwiązać). To jest po prostu żałosne co się dzieje... Oczywiście jak zawsze organizacja na poziomie...taki

w Jodłówce Sołtys osobiscie roznosił imformatory mieszkańcom, a ksiądz informował o rajdzie po mszy :)
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez SkyWalker » niedziela, 9 mar 2014, 10:56

TAk pomijając temat organizacji i samego rajdu, Habaj to chyba łamał wszelakie granice tego Lancera...no miazga po prostu...
SkyWalker
N3

Postprzez Mad Max » niedziela, 9 mar 2014, 14:44

Zacznę od wazeliny: Kolejny raz ukłony dla Pana Marka Kisiela który jako osoba nie będąca na rajdzie napisała jak to wszystko wyglądało - jeśli ktoś z was wszystko wiedzący kibice oglądający rajd zza komputera nie rozumie że cały bajzel i zamieszanie był głównie spowodowany poprzez niedopracowanie rajdu związango tylko i wyłącznie z jego uratowaniem w ostatniej chwili to jest skończonym ..... (proszę sobie wstawić słowo samemu).

TITISE napisał(a):1 Rajd Arłamów i miejmy nadzieję że ostatni ;) Ostatnie odcinki odwołane bo zwycięstwo Grzyba było zagożone a tata w komisji rajdu, Polskie rajdy to syf, dno i wodorosty

Jesteś mistrzem... dawno nie czytałem na tym forum takich bzdur... następnym razem pomyśl cztery razy nad tym co chcesz napisać.

Warunki na rajdzie były bardzo ekstremalne i śmiem twierdzić że pod tym względem było gorzej niż w zeszłym roku w Świdnicy, tyle śliskiego syfu na drodze w życiu nie widziałem, zróżnicowanie tras ogromne, od Leszczawki która wrażenia nie robiła po Jodłówke/Pruchnik których nie wyobrażam sobie po śniegu i kolcu, mała ilość zgłoszeń została zrekompensowana ich jakością oraz walką na trasie, w piątek obejrzeliśmy wszystkie cztery odcinki poruszając się asfaltowym łącznikiem a w sobotę dwa całe przejazdy Leszczawki oraz Pruchnik i gdyby nie odwołanie drugie przejazdu rajd uznał bym za bardzo udany.

Odnośnie tras i organizacji to spokojnie da się nad tym jeszcze popracować i potencjał jest. Oby w przyszłym roku żadne PsełdoEko-Ch**** nie pokrzyżowały tych planów.

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów spotkanych na rajdzie i miłą wspólną oglądre.

RALLYjupik26 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=edKkfTvKI0E&feature=youtu.be
Póki takie małe ratowanko zapraszam już niedługo na best of :)

Miło jest zobaczyć coś co się samemu widziało :wink:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez jaczylibodzio » niedziela, 9 mar 2014, 14:56

...bo zdecydowanie mniej trują środowisko różnego rodzaju tankowce, tiry i elektrownie :roll:
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez Mad Max » niedziela, 9 mar 2014, 15:05

jaczylibodzio napisał(a):...bo zdecydowanie mniej trują środowisko różnego rodzaju tankowce, tiry i elektrownie :roll:

Myślę ze Ci ekolodzy bardziej powinni zwrócić uwagę na szambo wylewane wprost do potoków - na Leszczawce był dość spory potok który miał biały kolor i śmierdział najgorszym szambem - albo na rowy mieszkańców Jodłówki którzy swoje gówno wpuszczają prosto do małych rowów odwadniających.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » niedziela, 9 mar 2014, 15:15

@ Mad Max
Myślę, że bardzo trafnie wszystko podsumowałeś. Na jednym z odcinków rozmawiałem z panem, który mówił, że Hutę Brzuskę odwołano, bo szła przez gminy, które przegłosowały zakaz organizowania imprez motorowych na terenach objętych parkami krajobrazowymi. Co do organizacja to mam taką uwagę, że nie rozumiem dlaczego Pruchnik i Bircza 3 poszły dla RPP, ale już dla RSMP nie. Chciałbym, żeby organizatorzy wypowiedzieli się na ten temat.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP