Rajd Lotos Baltic Cup

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Buncol » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:32

Właściciel Browaru napisał(a):Delegat ds. bezpieczeństwa Joachim Skutta nie miał żadnych uwag do zabezpieczenia odcinków. Raz tylko poprosił, żeby posłać strażaka w miejsce, gdzie był mocno nieświeży kibic ze skrzynką piwa pod bokiem. Wybacz, ale nie sądzę, by Twoja opinia mogła być uznana za bardziej miarodajną.

spoko nie musisz się ze mną zgadzać. Oczywiście jest to tylko moja opinia, a także kilku innych kibiców, których spotkałem na rajdzie. Wiem tylko, że jak bym chciał stanąć na wypadzie jakiegos zakrętu to nikt by mie nie zwrócił uwagi.

Z OS Szemud było trochę problemów, ponieważ gmina wydała zgodę na jego przeprowadzenie, mimo że, jak się okazało, nie jest właścicielem całej przedmiotowej drogi. W poprzednich latach informowali nas o fragmentach prywatnych i załatwialiśmy to zawczasu, tym razem dowiedzieliśmy się o tym dwa tygodnie przed rajdem, po pierwszej serii plakatowania. Jedna taka droga została z właścicielem uzgodniona po jego telefonie do biura, ale niewykluczone, że gdzieś pozostał jakiś fragment, o którym nie wiedzieliśmy, a właściciel nie poczuwał się (z jego perspektywy oczywiście słusznie) do kontaktu z organizatorem. Tyle w temacie.

No widzisz, fragment został a skrzywdzony mieszkanie chciał blokować drogę i bic ludzi "po mordach". Dałem mu alarmowy nr, żeby nikt nie był później zdziwiony. Dzwonił w ogóle? Aha wspomniał jeszcze, że w zeszłym roku też był "wyścig", rozwalili drogę i nikt jej nie naprawił :D
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Gracko » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:36

napewno będzie ciekawie i napewno w sobote się zjawie na rajdzie - napisz z jakim numerem jedziesz to przybędzie Ci kibic który napewno na serwisie nie będzie Cie katował pytaniami - jak sie jedzie itd ... ale na oesie bedzie sie darł w niebogłosy :) ( taki stary a taki ... )
Gracko
A5

Postprzez Darno » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:38

Właściciel Browaru : na subaru rally, delegat też nie miał zastrzeżeń, więc proszę Cię...

LaGadula: N4 to cywil z klatką, no teraz to pojechałeś:) Chyba ładnych parę lat temu, ale nie teraz. Druga sprawa, N4 ma turbine dzięki czemu nie trzeba go trzymać ciągle na obrotach żeby było z czeog jechać. Poprostu gość wymiata a polacy odstają i trzeba to sobie powiedzieć.
Darno
N1

Postprzez herrkam » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:42

DARNO akurat ja woziłem delegata na subaru i nie wiem skąd info że nie miał zastrzeżeń
www.bezpiecznerajdy.pl
herrkam
N2

Postprzez Gracko » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:49

ok lagadula - już wiem co i jak :) różnica punktowa jest rzeczywiście nie duża :) trzymam kciuki za piękną walke i wsiadajcie do takiej 207 jak najszybciej :)
Gracko
A5

Postprzez Właściciel Browaru » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:54

Buncol napisał(a):Dzwonił w ogóle? Aha wspomniał jeszcze, że w zeszłym roku też był "wyścig", rozwalili drogę i nikt jej nie naprawił

To ja nadzorowałem telefon alarmowy i żadnej tego typu informacji nie miałem. Widać musieliście trafić na jednego z nielicznych wiecznych malkontentów, bo generalnie lokalni mieszkańcy są bardzo za rajdem. A gmina dostaje od organizatora kruszywo i pieniądze dla swoich ekip naprawiających drogi (w zeszłym roku pochłonęło to około 20% budżetu całej imprezy!), także wszystko jest ponaprawiane i miejscami wygląda lepiej niż przed rajdem. Niektórym nigdy nie dogodzisz.

Darno napisał(a):Właściciel Browaru : na subaru rally, delegat też nie miał zastrzeżeń, więc proszę Cię...

Nie gadaj bzdur, dobra? Ja wiem o jego bardzo poważnych zastrzeżeniach do co najmniej jednego odcinka. Czy było ich więcej, trudno mi powiedzieć, bo z innych informacje do mnie nie dotarły, ale za to Ty albo jesteś niedoinformowany, albo kłamiesz w żywe oczy. Bez takiej demagogii, ok?
Właściciel Browaru

Postprzez Darno » poniedziałek, 30 lip 2007, 12:58

Chłopie wstrzymaj trochę dziób... Nie wnikam co między sobą rozmawialiście i jakie było stanowisko.Ja wiem jakie było stanowisko oficjalne. A zabezpieczenie na Lotosie widziałem na własne oczy i było tak jak już ktoś wcześniej napisał, w wielu miejscach róbta co chceta.
Darno
N1

Postprzez BartekRally » poniedziałek, 30 lip 2007, 13:05

laGadula - co do "budowania" przez Bouffiera tego S2000 masz rację tylko kiedy ostatnio on tym jeździł prócz Subaru... miał jakies testy? Byłes z Tomkiem w Rajbrocie i przyznasz iż jeździł tylko 3 moze 4 razy i to mu jakos wystarczyło do wygrania rajdu.... sam wiesz, że we Francji jeździ on EVO. O ile sie orientuje w tym sezonie nie startuje w Misztrostwa Asfaltowych we Francji...

Nie wiem czy przed Kaszubami trenował ale przyjechał chłopak z Francji i z Wami wygrał, czy gdybyście Wy pojechali do Francji wygralibyscie z nimi?

Gratuluję pozycji zdobytej na Kaszubach i chce spytac czy będziecie miec własciwy silnik na Rzeszów bo o ile sie orientuje jechaliście zapasowym.

Pozdrawiam. Za jakiekolwiek błędy przepraszam!
BartekRally
A5

Postprzez solota_RallyPL.com » poniedziałek, 30 lip 2007, 13:14

a jest w necie filmik z tym cięciem Karnabala :?:
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez herrkam » poniedziałek, 30 lip 2007, 13:16

Darno napisał(a):Ja wiem jakie było stanowisko oficjalne. A zabezpieczenie na Lotosie widziałem na własne oczy i było tak jak już ktoś wcześniej napisał, w wielu miejscach róbta co chceta.

Organizowałeś SUBARU? Bo ciekawi mnie skąd wiesz jakie było oficjalne stanowisko i że było pozytywne
www.bezpiecznerajdy.pl
herrkam
N2

Postprzez Darno » poniedziałek, 30 lip 2007, 13:19

Między innymi. Od razu żeby była jasność, uważam,że na subaru zabezpieczenie było totalnym dnem, organizacja lepiej, ale nie bardzo. Poprostu rajd nie udany i należałoby o nim zapomnieć, natomiast zdziwiło mnie stwierdzenie z którym spotkałem się kilka razy,że zabezpieczneie było ok.
Darno
N1

Postprzez Tomek K » poniedziałek, 30 lip 2007, 13:46

Buncol napisał(a):Największym minusem tego rajdu było zabezpieczenie. Otaśmowanie miejsc należało do rzadkości. Safeciarzy prawie w ogóle nie widziałem :shock:

Ja tez sie zgadzam, zabezpieczenia mozna powiedziec...ze prawie nie było. No poza miejscami do ktorych dojazd był naprawde dobry. Fakt miejsca te były otasmowane i moze z kilku safeciarzy (gora 2/3) tam było, jednak wystarczylo przejsc 20m w jedna badz druga strone i nie było ani tasm ani safeciarzy. Czasami trafił sie jakis strazak. Pomysł z zaangazowaniem ich moze i ciekawy ale jednak nieudany z racji tego ze nie maja oni wiekszego pojecia o bezpieczenstwie na rajdach. Obejrzałem 8 oesów, tylko na dwoch widzialem reakcje strazaka - raz grzecznie poprosił ludzi zeby przesuneli sie do tyłu 5m (BRAWO, naprawde, poskutkowało) i raz ostrzegł mnie (tylko mnie bo wybieram odludne miejsca pod foty wiec prawie nikogo wiecej tam nie bylo:) ze moga leciec sporej wielkosci kamienie. Troche przesadził, ale po trosze miał racje - jak przejechał Bouffier to sporej wielkosci "pocisk" minał mnie z duza predkoscia, a stalem 25m od wcale nie szybkiego winkla.
Poza zabezpieczeniem wszystko naprawde udane - od oprawy startu/mety zaczynajac. W czasie trwania Jarmarku wcisnac sie jeszcze z rampa na Długi Targ....BRAWO. Odcinki ciekawe, dobrze oznaczone, dobrze wydane materiały (głownie mapa) i kompaktowość. Dojazdow miedzy oesami bylo rekordowo mało.
Co warte podkreslenia, o czyms juz ktos wczesniej wspomniał, po raz pierwszy od kilku rajdow nie widzialem zadnych "elementow" wplatajacych pomiedzy słowo na "k" inne wyrazy. A miejscowi całkiem sympatyczni, a jesli podpici to stali/siedzieli z daleka od drogi. Widac ludnosc z tej czesci Polski ma zdecydowanie nizszy instynkt samobojczy:)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Właściciel Browaru » poniedziałek, 30 lip 2007, 14:28

Darno napisał(a):Chłopie wstrzymaj trochę dziób... Nie wnikam co między sobą rozmawialiście i jakie było stanowisko.Ja wiem jakie było stanowisko oficjalne. A zabezpieczenie na Lotosie widziałem na własne oczy i było tak jak już ktoś wcześniej napisał, w wielu miejscach róbta co chceta.

Skoro wiesz jakie było stanowisko oficjalne, to czemu nie napiszesz? Może dlatego, że w przypadku, o którym pisałem wyżej, stanowiskiem oficjalnym delegata ds. bezpieczeństwa był wniosek o odwołanie odcinka? :lol: :lol: Subaru to była największa rajdowa chałtura ostatnich lat. Bardzo się cieszę, że organizowaliśmy rajd tuż po nim, bo na jego tle wypadliśmy jak... skromność nie pozwala mi dokończyć, ale każdy to chyba widzi :lol: Nic już tego nie zmieni, choćbyś nawet w swoim zacietrzewieniu zniżył poziom tej dyskusji do poziomu bruku. Tyle że wtedy skończymy tę rozmowę, bo ja jestem po rajdzie dość zmęczony i nie zamierzam się tak nisko schylać.
Właściciel Browaru

Postprzez Darno » poniedziałek, 30 lip 2007, 14:50

Widzisz niestety nie trafiłeś, stanowisko było,że zabezpieczenie jest ok. Co było bardzo dziwne biorąć pod uwagę jaki był na tym rajdzie syf w zabezpieczeniu. A co do Twojego piania jak to wypadliście, organizacyjnie może i ok, jeśli chodzi o zabezpiecznie to kiepściutko.
Darno
N1

Postprzez skateman » poniedziałek, 30 lip 2007, 15:14

bounder napisał(a):W sprawie Karnabala poczekajmy na skatemana, on nam chyba coś wyjaśni...

a co ja mam do Karnabala ze mam wyjasniac ta sytuacje?
skateman
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP