tomy halik napisał(a):żóltodziub tyś gorszy od biblijnego niewiernego Tomasza.lepiej przeproscie kolege ktory juz miesiac , półtora temu wam to oglosił i wszyscy go wysmialiscie.
Tak, jam jest niewierny Tomasz, który nie wierzy w cuda i garbate aniołki dopóki ich nie zobaczy i wszystko co hurraoptymistyczne odrzuca. Dla mnie obraz tego kraju jest czarny jak mój avatar, którego dobór nie był przypadkowy.
Poza tym obsmiałem C4, zarówno to po Loebie jak i to po Hansenie. Xsarę uznałem jedynie za bardzo mało prawdopodobną, aczkowiek nie wykluczałem do końca takiej opcji i przeczytaj sobie dokładnie to co pisałem. Pisałem że wyrwac takie auto z kronosa to będzie bardzo trudno i będzie bardzo trudno zgromadzić kasę na traką zabawkę. Zauważ, że w sprawę zaangażował się Citroen, firma która nigdy się na poważnie nie udzielała w polskich rajdach i którą trudno byloby wcześniej podejrzewać o takie zainteresowanie. Decyzja o wsparciu tego jednego startu pewnie też nie jest żadnym przejawem altruizmu, bo altruiści to gatunek zagrożony całkowitym wymarciem, podejrzewam, że traktują to jako możliwość przeszpiegów częściowo sfinansowanych przez Orlen na wypadek gdyby RP miał być w przyszłym roku rundą WRC. I gdyby tak kolega killer napisał od razu że kasę podrzuca Citroen zamiast pleść androny o C4 to pierwsze info na temat Xsary byłoby bardziej wiarygodne.
Poza tym w dalszym cięgu parę rzeczy mi się tutaj jeszcze nie klei w wypowiedzi Hołka, nie będę pisał w szczegółach co, bo znowu ktoś napisze ze się wymądrzam i na niczym się nie znam i wyniknie z tego kolejna zadyma. Możliwe że to wszystko to efekt chwilowego zerwania łącznołści z rzeczywistością u Hołka (czasem miewał przebłyski fantazji, tak jak pojechał kiedyś Imprezą WRC do Australii po to żeby zrobić notatki z tras, którymi później mógł sobie co najwyżej rozpalać grilla, albo jak opowiadał ze jego Impreza WRX STI to jeden z dwóch egzemplarzy w Europie z kierownicą po normalnej stronie) i że w kwestiach zasadniczych rzeczywiscie wszystko jest OK. Ale nie można wykluczać że wszystko nie wygląda tak rózowo jak się mówi. Na chwile obecną jestem umiarkowanie dobrej myśli i bacznie obserwuję rozwój wydarzeń bo ze względu na Hołka w wurcu sklonny jestem w końcu ruszyć dupsko z domu i wybrać się na ten rajd bo wreszcie po paru latach będzie mozna zobaczyć coś co można z czystym sumieniem nazwać prawdziwym rajdowym wozem z prawdziwym rajdowym kierowcą za kierownicą...
xsarawrc: po to się unosić że jak ktoś pisze o polskiej bombie wodorowej, talibach w Klewkach, 100 milionach dla każdego, o tym że Lewandowska zawsze opala sie topless jak jej cała rodzina albo o C4 to tylko ubliża inteligencji adresatów takiej informacji. A na Xsarę to sorry, oprócz zapowiedzi nie było żadnych konkretów, a gdyby nie jeden ważny szczegół o którym pisałem parę wierszy wcześniej to byłoby g... a nie Xsara. Poza tym akurat w przypadku Xsary nie wykluczałem takiej możliwości, jedynie twierdziłem że są bardzo poważne przeszkody, na co wszystkich was zapowietrzyło - zero konkretów. Wniosek z tego taki, że podchwyciliście zajawkę, która okazała się prawdziwa, ale równie dobrze mogła być to kompletna bzdura. Dlatego zawsze trzeba podchodzic do tematu kompleksowo - kto, gdzie, jak dlaczego, kto wykłada kase, kto podstawia auto i jakie inne rajdy w tym czasie mają być tym wozem obsłuzone. Nie dziw się że przy braku takich danych nie osdzalałem ze szczęścia - za długo żyję na tym świecie, żeby wierzyć samym pustym zapewnieniom.