skateman napisał(a):Andrzej napisał(a):Ja byłem na Karkonoskim jako safety.Plan zabezpieczenia był super, dostaliśmy wszystko wyrażnie rozpisane i narysowane, podobnie jak było na Rajdzie Polski.Jest tylko jedno ale- czasami wyglądało to tak jakby osoba ustalająca plan zabezpieczenia (syn dyrektora rajdu) nie robiła tego przejeżdżając oesy, tylko siedząc za biurkiem.Dla przykładu, na oesie Karpacz, na lewym 90, przed szykaną poprzedzającą hopę, postępując zgodnie z planem zabezpieczenia zrobiliśmy kopertę po wewnętrznej zakrętu, za drzewami i kamiennym murem
.Dodam ,że dojście do zakrętu było prostym odcinkiem drogi pod górę.Co do strefy dla kibiców w tym miejscu- mogła by być 2 razy bliżej moim zdaniem.Ale w sumie lepiej dmuchać na zimne niż zabezpieczać rajd tak jak się to robi w Krakowie. W niedzielę zabezpieczałem szybką partię na OS-ie Podgórzyn.Tutaj pozdrowienia dla ekipy atmo-sfery - po relacji widzę ,że staliście na ,,moim'' mostku. Co do samego rajdu -trasy super, moim zdaniem najlepsze w RSMP, piękne widoki, super atmosfera , no i pomysł połączenia RSMP z Lausitz Cup.Można było zobaczyć kilka ciekawych aut.
Pozdrawiamy również i dzięki za bezproblemowe filmowanie, mimo iż nie miałem akredytacji
Nie miałeś ale powiedzmy sobie szczerze ,że miejsce w którym staliście nie należało do niebezpiecznych.Poza tym wyglądaliście na ludzi znających się na rajdach i w sytuacji zagrożenia wiedzieli byscie co zrobić.