20 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez kuba.es » niedziela, 24 lip 2011, 16:30

Hubertos napisał(a):
corados napisał(a):Przecież w w 90% procentach wiadomo kto pojedzie i czym w MP więc nie wiem skąd aż tak duże ciśnienie na publikację listy. Wiadomo,że jak zawsze jest kilka zagadek i znaków zapytania jak np. start Habaja, Steca i jeszcze kogoś z N4, ale generalnie lista diametralnie nie będzie różniła się od tej na Karkonoskim czy Elmocie. Chyba,że niektórzy spodziewają się przyjazdu kogoś ze światowej czołówki :wink:

PS Dodi wsiada do WuRCa i jeśli sprzęt się nie posypie to Grigorij może stawać na rzęsach,ale nadrobić różnicę w mocy i momencie będzie ciężko...

Wydaję mi się, że jednak WRC na tych trasach nie poprawi tak czasów Dodiemu w stosunku do Grzyba. Grzesiek zna te trasy świetnie, więc powinien wygrać w MSR :) .

Też tak uważam. Moim zdaniem rajd jest zbyt kręty, wąski i momentami dziurawy, by wrc mu pomogło. No i jest jeszcze Kajto w R4, które też ma spory vmax. Ja wiem, że Joszka to najszybszy Słowak ale popatrzcie co było rok temu z Melicharkiem i Drotarem nawet mimo nieobecności Grześka na mecie.

Moim zdaniem Beres na 99% nie wygra tego rajdu, w MSR też musi się spinać, nawet mimo różnicy sprzętowej.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez piotrrajd » niedziela, 24 lip 2011, 17:50

Czy ktoś może jakiś nocleg w pobliżu Lubeni polecić, w miarę tani.
Kajto OGIEŃ !!!!
Chuchała GO GO!
Chmielewski GO GO!
piotrrajd
N1

Postprzez mlog » niedziela, 24 lip 2011, 20:36

Jak ma być tani to ciężko o to ;) Nie jest to okolica turystyczna. Jeśli byście chcieli bliżej odcinków Ii etapu to np. miejscowości Harta, Błażowa, Dylągówka.. Tam prędzej znajdziesz jakieś noclegi czy agroturystykę.
mlog
N2

Postprzez kremer » niedziela, 24 lip 2011, 22:56

Trneny jedzie to trzeba sie ustawic na 1km rajdu bo pewnie wiecej jego fabiczka nie ujedzie :D Beres dostanie baty. Fabia nic mu nie pomoże. Kajto i Beben mamn nadzieje pomogą Grzybowi :)
kremer
S2000

Postprzez TGR » wtorek, 26 lip 2011, 09:52

Dzisiaj o godz.12:00 ma być opublikowana lista zgłoszeń. Zobaczymy czy dotrzymają terminu :D
TGR
A5

Postprzez Kubix199414 » wtorek, 26 lip 2011, 11:04

witam, mogłby ktoś coś polecić na lubeni? bo mapke oglądałem, ale nie znam tak tej miejscowości, trase na kościół "patelnia" mam w nawigacji zapisaną, ale czy ktoś by polecił coś lepszego, jadać od strony Krosna i powiedział jak sie kierować ;) dzieki z góry
Kubix199414

Postprzez bercik » wtorek, 26 lip 2011, 11:58

Najlepiej to kup sobie ostatnie WRC i przyjedź do Lubeni, masz jeszcze ponad tydzień do rajdu. Objedziesz sobie na spokojnie i obczaisz co i jak. Z Korczyny przecież daleko nie jest. Ciężko tak polecić jakąś miejscówkę i jeszcze tłumaczyć dojazd do niej. Ja osobiście od kiedy jeżdżę na rajdy to zawsze wcześniej analizuje mapy i onboardy z lat poprzednich i zawsze trafiam w miejsca wcześniej upatrzone. Oczywiście oprócz Rzeszowa bo tu odcinki mam objechane. Zaznaczam ze nigdy nie korzystałem z nawigacji. Wystarczą googlemaps w domu i dobra mapa na rajdzie i nie ma problema:)
bercik
A5

Postprzez fotorobart_pl » wtorek, 26 lip 2011, 12:01

są listy....
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez menson » wtorek, 26 lip 2011, 12:02

Gdzie te listy
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez fotorobart_pl » wtorek, 26 lip 2011, 12:06

Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez kuba.es » wtorek, 26 lip 2011, 12:13

Lista prawie zgodna z przewidywaniami, jedynie Sołek w S2000 mimo, że wielu już go wsadzało w RRC. No i Czopik na liście, choć podobno miał nie jechać...
Teraz tylko czekać, aż nasi gladiatorzy rozstawią Słowaków po kątach. :)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Mad Max » wtorek, 26 lip 2011, 12:36

kuba.es napisał(a):Teraz tylko czekać, aż nasi gladiatorzy rozstawią Słowaków po kątach. :)

A później pojadą na Koszyce i sytuacja się odwróci.
Nie ma Trinen'go mimo zapowiedzi - jednego WRCa mniej a szkoda, cieszy za to obecność Czopika - miejmy nadzieję że jedna wystartuje. Ogólnie mam wrażenie że lista wygląda bardzo przyzwoicie i szykuje się nam jeden z najlepszych o ile nie najlepszy rajd sezonu. Jeszcze tylko 9 dni i zaczynamy.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez chicken89 » wtorek, 26 lip 2011, 12:46

Właśnie zastanawia mnie fakt dlaczego Tomas Ondrej dlaczego jest klasyfikowany w klasie "11" jak inne auta WRC? Lista prezentuje się pięknie:D
chicken89
N2

Postprzez Hubertos » wtorek, 26 lip 2011, 12:49

chicken89 napisał(a):Właśnie zastanawia mnie fakt dlaczego Tomas Ondrej dlaczego jest klasyfikowany w klasie "11" jak inne auta WRC? Lista prezentuje się pięknie:D

Ten Lancer to gr. A
Szkoda, że zabrakło Trnenego, Protasowa, Węgrów i Włocha w S1600, natomiast obecność Tamrazova mnie ucieszyła, koleś ładnie bokiem jeździ :twisted: .
Hubertos
A6

Postprzez darek90r » wtorek, 26 lip 2011, 14:00

Hubertos napisał(a):
chicken89 napisał(a):Właśnie zastanawia mnie fakt dlaczego Tomas Ondrej dlaczego jest klasyfikowany w klasie "11" jak inne auta WRC? Lista prezentuje się pięknie:D

Ten Lancer to gr. A
Szkoda, że zabrakło Trnenego, Protasowa, Węgrów i Włocha w S1600, natomiast obecność Tamrazova mnie ucieszyła, koleś ładnie bokiem jeździ :twisted: .

...jeszcze Habaja, Kakusziego brakuje ;/
darek90r
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP