Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2006

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Karol » środa, 28 gru 2005, 21:47

Czy tak całkiem bez wyników... no może troszke :wink: Ale jego styl jazdy jest wypassss :lol: Lubiak ma calkiem inne podejście do rajdów. Tylko chyba troche taki ... sztywniak 8) A jeżeli chodzi o efekowność Gallego to mhmmmmmm nie powiedziałbym, że jest aż tak strasznie efektywny :wink:
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Megas WRC » środa, 28 gru 2005, 22:53

Kisiel, czekasz na boka w Lubiaka wykonaniu to wpadnij do niego na co-drive jak będzie :)
Megas WRC
A5

Postprzez _misiek055_ » środa, 28 gru 2005, 23:40

KoTaRbA__fAn napisał(a):Lubiak ma calkiem inne podejście do rajdów. Tylko chyba troche taki ... sztywniak

Wg mnie najlepiej o jego charakterze i podejściu do życia (do rajdów też) świadczy to, że o nim zawsze mówią Maciej, a o trzydzieści lat starszym Wiślaku Maciek. Pamiętam, jak przed startem do Rajdu Polski byłem w Mikołajkach i do Wiślaka nie można się było dopchać. Rozdawał autografy, robił sobie zdjęcia z ludźmi, a Lubiak stał przy samochodzie skwaszony i nikt do niego nie podchodził.
_misiek055_
N3

Postprzez Sylwek_GSi » środa, 28 gru 2005, 23:42

KoTaRbA__fAn napisał(a):Jakbyś stał na oesie to patrzyłbyś na jak najefektowniejszy przejazd a nie kto szybciej i nie będziesz stał z stoperem :wink:

właśnie tu sie mylisz, gdybym myślał tak jak ty - byłbym takiego samego zdania. Ale nie mysle tak i mam zupełnie odmienne zdanie. Stojąc na oesie wcale nie czekam na jak najbardziej efektowny przejazd a na jak najszybszy! mylisz sie ! wole zobaczyć zakręt przejechany o wiele szybciej,prawidłowym torem i widzieć dynamike niż patrzeć na gościa który żle sie sklada go zakrętu, zamiata tylem , ratuje sie a kibole z boku piejąz radości bo zobaczyli BOKA ,który dla ciebie jest chyba najważniejszy w tym wszystkim! :lol:
Ostatnio edytowano środa, 28 gru 2005, 23:47 przez Sylwek_GSi, łącznie edytowano 1 raz
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Sylwek_GSi » środa, 28 gru 2005, 23:44

KoTaRbA__fAn napisał(a):...a nie kto szybciej i nie będziesz stał z stoperem :wink:

tu teżsie mylisz bo czesto stoje ze stoperem, w końcu czas w rajdach to jeden z najgłówniejszych elementów.po czasie widac kto jedzie szybko kto nie. odnosze wrażenie ze ty nie przychodzisz na rajd zobaczyćsport tylko autorodeo. co? :lol:
Sylwek_GSi
A5

Postprzez RajducH » czwartek, 29 gru 2005, 00:52

1. szybki czysty przejazd- jedz na F1 :)
2. jak juz bylo powiedziane zdecydowana wiekszosc kibibow jedzie aby zobaczyc: predkosc, czyst ajazde, dynamike, ale tez efektownosc, boki, jakies bledy, moze dzwony, bo to w polaczeniu jest slodycza rajdow i odroznia je od innych wyscigow :)
3. troche nudnie byloby gdyby kazdy kierowca jechal czysto, idealnym torem, wtedy liczylby sie tylko czas, nie byloby tej wspanialej dramaturgi :)
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez bzyq » czwartek, 29 gru 2005, 02:30

Sylwek_GSi napisał(a): wole zobaczyć zakręt przejechany o wiele szybciej,prawidłowym torem i widzieć dynamike niż patrzeć na gościa który żle sie sklada go zakrętu, zamiata tylem , ratuje sie a kibole z boku piejąz radości bo zobaczyli BOKA ,który dla ciebie jest chyba najważniejszy w tym wszystkim! :lol:

Nie jest powiedziane ze zakret przejechany na okretke jest zawsze najlepsza opcja na najszybsze jego pokonanie. Poza tym, z Twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze kazdy, kto zamiata bokiem zle sklada sie do zakretu. A w tym miejscu obrazasz wielu kierowcow.
taka moja mala dygresja.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Gracko » czwartek, 29 gru 2005, 11:40

Sylwek nie przyjezdzaj na Magurski :) tam bedą same beznadziejne boki , bezsensowne składanie auta w zakręt i pewnie to zupełnie dla Ciebie nie do przeżycia odbijanie się od band śnierznych - poprostu masakra dla Twojego podejścia do rajdów :) - zartowałem

Boki być muszą w tym sporcie bo to jest jeden z najpiękniejszych jego elementów , może nie ważny dla rywalizacji ale poślizgi kontrolowane są dla laików tym czego nie mogą zobaczyć na normalnej drodze i dlatego będą to oglądać,a pozatym dla kogoś kto się na tym nie zna szybki przejazd na okrągło idealnym torem jest poprostu nudny ( tymbardziej w TV) i napewno taka jazda nie przyciąga kibiców ani mediów do rajdów.
Gracko
A5

Postprzez Buncol » czwartek, 29 gru 2005, 13:28

Sylwek_GSi napisał(a):
KoTaRbA__fAn napisał(a):Jakbyś stał na oesie to patrzyłbyś na jak najefektowniejszy przejazd a nie kto szybciej i nie będziesz stał z stoperem :wink:

właśnie tu sie mylisz, gdybym myślał tak jak ty - byłbym takiego samego zdania. Ale nie mysle tak i mam zupełnie odmienne zdanie. Stojąc na oesie wcale nie czekam na jak najbardziej efektowny przejazd a na jak najszybszy! mylisz sie ! wole zobaczyć zakręt przejechany o wiele szybciej,prawidłowym torem i widzieć dynamike niż patrzeć na gościa który żle sie sklada go zakrętu, zamiata tylem , ratuje sie a kibole z boku piejąz radości bo zobaczyli BOKA ,który dla ciebie jest chyba najważniejszy w tym wszystkim! :lol:

dobra kazdy wie, ze jestes anty jazzy, trendi, cool i w ogole i dla ciebie przejechanie zakretow poslizgiem to zlo i tandeta, ale tu sa sami prosci kibice, ktorzy to lubia. :lol:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Karol » czwartek, 29 gru 2005, 14:32

Dobra Sylwek, Lubisz jazde okrągłą, to siedz na oesie ze stoperem i kartką papieru :wink: Ja tam kocham jazde pod publike. Nie zgadzam się, że każdy kto wchodzi bokiem w zakręt to się ratuje :!: Np. na Elmocie samochody uślizgują się na kossce i nie widze żeby kierowcy panikowali, pewna ręka, precyzja do centymetrów :wink:
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez solota_RallyPL.com » czwartek, 29 gru 2005, 15:34

ameryki nie odkryje jak powiem tylko tyle, że nieważne jak kto jeździ(boki czy po cyrklu), ale najważniejszy jest czas i końcowy wynik :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 29 gru 2005, 16:00

KoTaRbA__fAn napisał(a):Dobra Sylwek, Lubisz jazde okrągłą, to siedz na oesie ze stoperem i kartką papieru :wink: Ja tam kocham jazde pod publike. Nie zgadzam się, że każdy kto wchodzi bokiem w zakręt to się ratuje :!: Np. na Elmocie samochody uślizgują się na kossce i nie widze żeby kierowcy panikowali, pewna ręka, precyzja do centymetrów :wink:

no cóż musze cie zmartwic bo takich kierowców jest juz coraz mniej:) i boki sa coraz mniejsze, a jak w koncu nikt nie zapnie boka to bedziecie musieli porzucic rajdy bo staną sie dla was jak to mówicie nudne!
to samo slyszalem na barborce 2004 na temat jazdy kubicy. dla wszystkich byla po prostu jazda nudna i to wy nie doceniacie kierowcy,bo po prostu taka jazda - dla was nudna jest najbardziej efektywną jazdą a nie pelne boki nie do konca opanowane:D tak jezdzą ludzie ktorzy nie maja pojącia albo dopiero to pojecie zaczynają zdobywać. niezgodze sie z wami i juz a wy ze mną:) i wcale mi nie zalezy zebyscie sie zgadzali!

a co do magurskiego nie mam daleko wiec pewnie sie zjawie. Ale czy to śnieg czy suchy asfalt im mniej boka tym lepszy czas i tym lepsza jazda dla mnie. Wole widziec auto pedzące 80 km/h po łuku plynnym przejsciem, niz autojadące 40km/h bokiem do przodu!
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 29 gru 2005, 16:02

KoTaRbA__fAn napisał(a):Dobra Sylwek, Lubisz jazde okrągłą, to siedz na oesie ze stoperem i kartką papieru :wink: Ja tam kocham jazde pod publike. Nie zgadzam się, że każdy kto wchodzi bokiem w zakręt to się ratuje :!: Np. na Elmocie samochody uślizgują się na kossce i nie widze żeby kierowcy panikowali, pewna ręka, precyzja do centymetrów :wink:

nie twoje zmartwienie co robie na oesie :P
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 29 gru 2005, 16:03

Buncol napisał(a):dobra kazdy wie, ze jestes anty jazzy, trendi, cool i w ogole i dla ciebie przejechanie zakretow poslizgiem to zlo i tandeta, ale tu sa sami prosci kibice, ktorzy to lubia. :lol:

skoro sie za takiego uważasz, widocznie masz zbyt niskie mniemanie o sobie :)

[quote="Gracko"]Sylwek nie przyjezdzaj na Magurski :) tam bedą same beznadziejne boki , bezsensowne składanie auta w zakręt i pewnie to zupełnie dla Ciebie nie do przeżycia odbijanie się od band śnierznych - poprostu masakra dla Twojego podejścia do rajdów :) - zartowałem

quote]
żartowniś :)
Ostatnio edytowano czwartek, 29 gru 2005, 16:10 przez Sylwek_GSi, łącznie edytowano 1 raz
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 29 gru 2005, 16:06

czekam na odopwiedzi, wytlumaczcie mi może jedno ,ja tego chyba nie rozumiem w takim razie ,skoro wy wszyscy uważacie inaczej!
Dlaczego najszybszy obecnie kierowca w MŚ czyli jak by nie było najlepszy kierowca na świecie Loeb, czy jemu podobni, duval, gronholm, itp nie jezdzą bokami? jak wy lubicie?
moze was tambrakuje z trąbkami, transparentami,jeszcze jakby wykręcili 5 bączków... :lol:
Sylwek_GSi
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP