Leszek Kuzaj

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez mototom » niedziela, 22 maja 2005, 10:53

Cogonieznajom napisał(a):a tu jeszcze coś: http://forum.miasto.walbrzych.pl/viewto ... fb1ecf180c

pozwolę sobie zacytować:
.:Trinity:. napisał(a):Hehehehe musze się pochwalić że mój kumpel z klasy Lord Kalifon dostał Liścia w Sobotę od mistrza Kuzaja na skrzyzowaniu Jedlina Zdrój - Olszyniec, po przykrej kolizji Kuzaja za to ze wyzwał go....hehe [boks]

No to Leszek bardzo dobrze zrobił, ja bym mu jeszcze złamał nos. Weźcie sobie ciekawszego tematu poszukajcie.
mototom
A6

Postprzez żółtodziób » niedziela, 22 maja 2005, 21:31

Prywatnie popieram liścia, sam nie jestem święty i często stosuję przemoc jak mnie ktoś wkurwi, przez co parę osób na tym forum nazwało mnie prostakiem. Policja nie może dać sobie rady z bydłem to trzeba radzić sobie samemu, jak mi ktoś wchodzi w drogę reaguję z całą stanowczścią. Jeśli dwóch kolesi z czystej bezinteresownej zawiści przyszło się pośmiać prosto w twarz, mieli tyle tupetu czy odwagi to mogli liczyć się z tym, że dostaną wpierdal.

Niemniej jednak stare przysłowie mówi: co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. Według mnie to działa także w druga stronę, ja ktoś jest "na świeczniku" to musi się pilnować w kwestiach zachowania. "Spieprzaj dziadu" to bardzo niewinny zwrot w porównaniu do tego jakie wiąchy puszczamy wszyscy na codzień, ostre ripsty kwacha jak fgo nacisali żeby zeznawał w sprawie Orlenu też przeszłyby każdemu zwykłemu śmiertelnikowi w podobnej sytuacji. Kuzaj jest postacią mniej lub bardziej publiczną i z tego powidu powinien kontrolować swoje łapska. Liść zapewne był wychowaczo słuszny, na pewno nie był większym chamstwem niż wyśmiewanie się po dzwonie (tak się zachowują drechy na stadionach a nie kibice rajdowi), ale "co ujdzie smrodzie to nie wojewodzie"
żółtodziób
A8

Postprzez Zajcev » niedziela, 22 maja 2005, 22:36

Mhm . Leszek był i jest taki jaki jest , a jaki jest to pewnie wszyscy wiedzą , nie cieszy się dobrą opinią , jednak to co zrobiłna Elmocie jedynie zasługuje na drobną pochwałę . Przepraszam bardzo , ale jeśli ja bym miał wypadek i to taki jak Leszek i widze jak koleś obok się śmieje z tego to poprostu wyszedł bym i bym mu przypierd*lił i zwracając uwgi na nic , przypier*olił nie znaczy zwykły liść , liściem to kobieta faceta bije ;) ...*ał bym facetowi kilka razy i by się nauczył , że z cudzego neiszczęścia się nie śmieje ... Mówicie , że Leszek postąpił prostacko , jednak to ten chłopak tak postąpił , zachował się niczym jak dziecko które nie wie co się dzieje wokój niego , bo przecież jakby wiedział co siętam stało nigdy by się z tego nieśmiał . Rozmawiałem o tym z zajściu z znajomymi , ofkors tylko ja byłem w tym gronei fanem Leszkai byłem przygotowany na porażke moich argumentów , jednak co mnei ździwiło czy fani Hołka czy ś.p . Janusza podzielili moją opinie i nei chodzi tu o to , że go bronię bo jestem jego fanem , chodzi o to co się stało i jak się stało . Myśle , że ten chłopaczek kiedyś gdy będzie siedział z kolegami powie , że zachował się jak idiota i nie ma za złe Leszkowi co zrobił , wręcz dziękował by mu za to , że uświadomił mu co zrobił , w końcu przepraszam bardzo gdyby Leszek podszedł do kolesia i puśćił mu "kazanie" to by nic nie dało , jeszce chłopaczek by go wyśmiał i wogule , jednak gdy dostał karę cielesną już może się zastanawiać co zrobił i dlaczego właśnie taka kara .
Zajcev
N4

Postprzez Whitek » poniedziałek, 23 maja 2005, 01:13

Inteligentny czlowiek nigdy nie posunie sie do uzycia sily i nie da sie wyprowadzic z rownowagi. Zrozumialbym takie zachowanie jezeli Kuzaj oberwalby w twarz i bylby zmuszony odpowiedziec przemoca na przemoc. W innym wypadku nie widze dla niego usprawiedliwienia.
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez koval » poniedziałek, 23 maja 2005, 10:36

Whitek troszku przesadzasz.
Inteligencja nie musi isc w parze ze spokojną naturą. Pozatym to za szerokie pojecie - klasyfikowanie ludzi według ilorazu IQ czy sa inteligentni tez nic nie da bo mozna w nim uzyskac wysoki wynik i być jednostką aspołeczną, ktrej "IQ_inteligencja" przydaje sie tylko w statystykach.
Pozatym pamietaj ze od sportowa nie wymaga sie intelektualnych (od tego są naukowcy) wyzyn tylko osiagania wyników. Rowniez od typu wojownia ciezko wymagac aby unikał walki i konfrontacji (naturalnie podejmuje rękawice) co nie znaczy ze taki czlowiek nie jest inteligentny (cokolwiek to znaczy). Rozumiem, ze chodzi Ci o fakt prowokacji i jego następstwa ale agersja słowna czesto bardziej pobudza niz fizyczna (zalezy od czlowieka). Tak jak są flegmatycy, tak są i cholerycy a inteligencja nijak się wiąze z tymi "typami" ludzkimi.

Zatem jako, ze stawiasz taką teze, tym samym wykluczając Kuziego z grona inteligentnych - przeginasz.

Nie wypowiadam sie co do czynu Leszka, bo nie wchodze w takie spory - jedynie reaguje na wypowiedz Whitek'a.
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez xander » poniedziałek, 23 maja 2005, 13:50

RallyFanTomek napisał(a):No masz 100% racji. Twoi mistrzowie i Ty po takim wypadku i po wyśmianiu przez jakiegoś gówniarza odpowiedzieli by: "Przepraszam Cie młody człowieku", albo "Masz racje, to mój błąd. Przyjdź na strefę to Ci dam moje prywatne Subaru, albo Porsche jak wolisz", albo powinniście się zaczerwienić i zacząć uciekać??

("Moi Mistrzowie" potrafili trzymać ciśnienie i nie dzwonili tak jak leszek..)

Mistrzowie na pewno nie bili by kogoś po twarzy, takie zachowanie jest raczej spotykane na wsi wśród wieśniaków albo na meczu piłkarskim wśród kiboli...

:twisted:

RallyFanTomek napisał(a):Ja poprostu chciałbym wiedzieć jak ty i cała reszta pseudo forumowiczów by się zachowała w takie sytuacji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"pseudo forumowiczem" to chyba Ty jesteś koleś - 10 postów na liczniku a już innych wyzywasz :?

RallyFanTomek napisał(a):Tyle się słyszy w telewizji o przestępstwach i innych rozbojach no a na tym forum zalogowani są sami przyszli kandydaci na świetych!!!![...]

Nikt nic nie wspominał o kandydatach na świętych.
Cała za dyma wzięła się stąd, że Leszek zachował się jak prostak, a jego fani robią z tego normalność... cuż widocznie u niekórych takie zachowanie to normalność

Whitek napisał(a):Inteligentny czlowiek nigdy nie posunie sie do uzycia sily i nie da sie wyprowadzic z rownowagi. Zrozumialbym takie zachowanie jezeli Kuzaj oberwalby w twarz i bylby zmuszony odpowiedziec przemoca na przemoc. W innym wypadku nie widze dla niego usprawiedliwienia.

Bardzo dobra konkluzja na zakończenie tego tematu. W cywilizowanym świecie wśród normalnych ludzi takie sprawy załatwia się inaczej.. No ale żyjemy w Polsce.

:!:
xander
N2

Postprzez Wilu » poniedziałek, 23 maja 2005, 13:57

właśnie a kto to jest wg. autora pseudo forumowicz ? prosił bym o jakąś definicję :wink:
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez Sergiey » poniedziałek, 23 maja 2005, 14:10

PSEUDO forumowicz to nasz forumowy kolega o pseudonimie PSEUDO
tu link do jego profilu:

;)
uprzedzam potencjalnych wichrzycieli że jest to forma żarciku sytuacyjnego. :twisted:
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Cobra » poniedziałek, 23 maja 2005, 16:23

Whitek napisał(a):Inteligentny czlowiek nigdy nie posunie sie do uzycia sily i nie da sie wyprowadzic z rownowagi. Zrozumialbym takie zachowanie jezeli Kuzaj oberwalby w twarz i bylby zmuszony odpowiedziec przemoca na przemoc. W innym wypadku nie widze dla niego usprawiedliwienia.

Śmieszny jesteś Whitek jeśli naprawde wierzysz w to co napisales. Ja uwazam ze kazdy czlowiek chocby nie wiem jak inteligentny, madry i prawy w pewnej bardzo konkretnej sytuacji ucieknie sie do przemocy. wszystko jest kwestia w jakiej sytuacji sie go postawi i jak sie na niego pooddzialywuje :P
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Whitek » poniedziałek, 23 maja 2005, 17:04

Piszac o inteligencji nie mialem na mysli IQ.

Chodzi o to ze osoba publiczna musi myslec co robi.
To ze facet smial sie z wypadku to swiadczy tylko o nim a Kuzaj powinien sprawe zignorowac.
Poza tym to nie pierwszy jego wypadek wiec powinien sie przyzwyczaic. WRC rozgwizdzil nawet jak nikt mu na ogonie nie siedzial bo jego WRC bylo jedyne.
Jak facet potrzebuje rozglosu przed sezonem to niech sie przespi z Monika Levinsky bo za pobicie ja bym mu zalozyl od razu sprawe z powodztwa cywilnego. W normalnym swiecie nie ma miejsca na naruszanie nietykalnosci osobistej. To nie jest szkola gdzie mozna sobie dac po pysku i co najwyzej tlumaczyc sie pozniej przed rodzicami. Ale widze ze wiele osob musi sie o tym przekonac
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez PAT » poniedziałek, 23 maja 2005, 18:41

xander napisał(a):Bardzo dobra konkluzja na zakoñczenie tego tematu. W cywilizowanym ¶wiecie w¶ród normalnych ludzi takie sprawy za³atwia siê inaczej.. No ale ¿yjemy w Polsce.

Inaczej to znaczy jak? Nie oceniam czy masz racjê czy nie, natomiast chcia³bym siê dowiedzieæ co rozumiesz przez pojêcie "inaczej" w tej konkretnej sytuacji...

Pozdrawiam
PAT
Site Admin

Postprzez nielegala » poniedziałek, 23 maja 2005, 19:14

Cobra napisał(a):

Śmieszny jesteś Whitek jeśli naprawde wierzysz w to co napisales. Ja uwazam ze kazdy czlowiek chocby nie wiem jak inteligentny, madry i prawy w pewnej bardzo konkretnej sytuacji ucieknie sie do przemocy. wszystko jest kwestia w jakiej sytuacji sie go postawi i jak sie na niego pooddzialywuje :P

To Ty Cobra jesteś śmieszny!
Z twojego wywodu nasuwa się wniosek, że kibole na stadionie to też bardzo inteligentni, mądrzy i prawi ludzie, tylko w pewnych bardzo konkretnych sytuacjach uciekając się do przemocy. No bo tak czasem ktoś na nich ‘pooddzialywuje’
:roll:
nielegala
N3

Postprzez Cobra » poniedziałek, 23 maja 2005, 19:31

stary albo nie rozumiesz tekstu pisanego albo nie wiem co?? w jaki sposob doszedles do takiego wniosku, jakiez to szalone sciezki dedukcji cie doprowadzily do takich przemyslen?? z mojej wypowiedzi wynika ze ja uwazam ze kibole to inteligentni i prawi ludzie ??? stary kompletnie mnie roz... tym tekstem
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez frajerek » poniedziałek, 23 maja 2005, 19:54

Cobra napisał(a):stary albo nie rozumiesz tekstu pisanego albo nie wiem co?? w jaki sposob doszedles do takiego wniosku, jakiez to szalone sciezki dedukcji cie doprowadzily do takich przemyslen?? z mojej wypowiedzi wynika ze ja uwazam ze kibole to inteligentni i prawi ludzie ??? stary kompletnie mnie roz... tym tekstem

Cobra ty już sam chyba się gubisz w swoich wypowiedziach, sam nie wiesz o co ci chodzi :lol:

Od połowy Tematu dużo osób sugeruje żeby zakończyć tą rozmowę, ale jeszcze się nie zakończyła więc też coś dodam. :)

Ja Sprawę stawił bym jasno (dziecka bym nie uderzył) jeżeli byłby trochę starszy to bym mu sprzedał parę butów i do widzenia... :wink:
Ale
Ja nie jestem kimś sławnym jak Kuzi i uważam, że nie powinien tak postąpić (żaden przedstawiony argument powyżej go nie usprawiedliwia!) Leszek przestał panować nad swoimi emocjami... mówię to tym bardziej, choć darzę lecha sympatią ...

Whitek napisał(a):Chodzi o to ze osoba publiczna musi myslec co robi.
To ze facet smial sie z wypadku to swiadczy tylko o nim a Kuzaj powinien sprawe zignorowac.

Z tym się zgodzę...

To pewnie nikogo nie interesuje ale powiem, że z dużym uśmiechem na twarzy czytam wypowiedzi niektórych osób.
...łups zaraz zaczną pioruny walić

Wilu napisał(a):właśnie a kto to jest wg. autora pseudo forumowicz ? prosił bym o jakąś definicję :wink:

może sam autor :D
Ostatnio edytowano poniedziałek, 23 maja 2005, 20:28 przez frajerek, łącznie edytowano 1 raz
frajerek

Postprzez krzychd » poniedziałek, 23 maja 2005, 20:24

Dajcie se siana, ta dyskusja nie prowadzi do niczego.

Wie ktoś może jak idą przygotowania bohatera tego tematu do rajdu Polski?? Jak kondycja fizyczna i psychiczna itd??
KRzychd
krzychd
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP