39 Rajd Świdnicki Krause

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez kibic » piątek, 11 mar 2011, 13:10

focus_wrc napisał(a):odnośnie otwarcia odcinków między pętlami, będę miał informację z pierwszej ręki ale dopiero ok tygodnia przed rajdem.
Wg mnie będzie otwarte bo czasowo jest to realne ale dla organizatora może być ryzykiem zablokowania OS'u. Realnie też mówiąc musi być otwarte bo ludzie mieszkający np. w Krajanowie (OS Włodowice - Świerki) nie wydostaną się cały dzień z domu, to nie są już rajdy lat '90 tylko teraz jest inaczej. Poczekajmy na odbiór administracyjny.

Odcinki mają być otwierane, oczywiście jeżeli nastąpi jakaś obsuwa w czasie wtedy nic z tego
kibic
N1

Postprzez Motulski » niedziela, 13 mar 2011, 17:37

Dobra ! Zrobiłem OnBoardy, ale... czasu i chęci wystarczyło na dwa oesy, a mianowicie oes 2,5,8 Świerki-Włodowice i 10, 13 Michałkowa-Walim. Reszte odcinków pewnie znacie, bo jeżdżą co roku w takiej samej konfiguracji ! Wolibórz-Jodłownik był za daleko i nie starczyło mi czasu ! Sorki :wink: No i sorki również, ale onboardy będą, troche szarpane, bo kamerka nie ogarniała na dziurach i się wyłączała, ale dzużo tam nie traciłem, max do 200 metrów, bo jak się wyłączyła to zatrzymywałem się i dalej nagrywałem, także max 200 metrów w plecy. Onbaordy pojawią się w krótce, bo musze je obrobić i wrzucić na YT. Odcinek Świerki-Włodowice zrobił na mnie ogromne wrażenie ! Klasyk, super ! Dużo miejsc dla kibiców ! ( taki odcinek piknikowy, łąki, widoki itp )

No i nie wiedziałem, że aż w tak silnie rajdowym terenie mieszkam ! Tu jakaś Astra rajdowa z Peugeotem przemknie, masa aut na obcych blachach z wielkimi batami od CB radia, pełno kolesi w polarkach Subaru i Dark Dog, ale... bez podtekstów :wink:

Elmot przyśpiesz !!!!!!!!!!!!
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Cogonieznajom » niedziela, 13 mar 2011, 19:41

Świerki Włodowice już są zgrane, szkoda że to zdublowałeś. No i wielka szkoda, że nie zapuściłeś się na Wolibórz-Jodłownik (wielu kibicom przydałoby się takie wideo). Ale gratulacje za pracę i czas na to poświęcony:)
Cogonieznajom
A6

Postprzez Motulski » niedziela, 13 mar 2011, 21:08

mam lepszą wersje :wink: Na Włodowice brakło czasu :( , ale oblukajcie jakiś onbaord z Nikonu i wsio :wink:
Wrzucam na YT Świerki-Włodowice. Dzisiaj ten odcinek...

Odcinek :

http://www.youtube.com/watch?v=7uDm7Enh ... ideo_title

I mapka :

Obrazek

I sorki za tą tandetną muze, ale w ciszy to tak jakoś ponuro... :wink:
Motulski
A5

Postprzez padre-mk3 » niedziela, 13 mar 2011, 23:15

ciekawe czy choc troche zalataja te dziury.bo wyryp straszny
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez srubawrc » poniedziałek, 14 mar 2011, 07:49

Motulski napisał(a):mam lepszą wersje :wink: Na Włodowice brakło czasu :( , ale oblukajcie jakiś onbaord z Nikonu i wsio :wink:
Wrzucam na YT Świerki-Włodowice. Dzisiaj ten odcinek...

Odcinek :

http://www.youtube.com/watch?v=7uDm7Enh ... ideo_title

I mapka :

Obrazek

I sorki za tą tandetną muze, ale w ciszy to tak jakoś ponuro... :wink:

(2:49) Ciekawe czy nie zrobią naturalnej szykany za przystanek :idea: :?:
"Kupię 1-szy nr WRC"
srubawrc@wp.pl
srubawrc
N3

Postprzez TGR » poniedziałek, 14 mar 2011, 10:54

Czy są jakieś ciekawe miejsca na oesie Miłków - Kamionki, między Miłkowem a skrzyżowaniem z drogą Sokolec - Kamionki ?
TGR
A5

Postprzez RajducH » poniedziałek, 14 mar 2011, 16:30

jezeli chodzi o konfiguracje milkow- kamionki to nie ma tam za bardzo ciekawych miejsc, troche lepiej jest gdy jada w dol tzn. do milkowa
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez pestkos » poniedziałek, 14 mar 2011, 19:00

Motulski dobra robota ,brawo.
Faktycznie wyryp nie zły na drodze.Ten punkt 6 na mapce wydaje sie być ciekawy.Jka myslicie?
pestkos

Postprzez Motulski » poniedziałek, 14 mar 2011, 19:55

Pierwszy lewy nawrót pod boki :wink: Równy, w miare ostry, ale asfalt szeroki i piachu sporo :wink: ( Punkt 6 )
Motulski
A5

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 14 mar 2011, 20:30

Chyba tam zawitamy na jeden z przejazdów!:) Napad zacny a jak piszesz, że jest syfu na drodze to może byc ciekawie, tym bardziej że jak się ustawić za tym zakrętem na polanie po lewej, to widać tez sporo w dół oesu:)
ps.jaką długośc ma ten odcinek?
Cogonieznajom
A6

Postprzez pestkos » poniedziałek, 14 mar 2011, 21:15

No skoro tak piszecie to może sie skusze na to miejsce.Jeszcze jest troche czasu.
ps.jaką długośc ma ten odcinek?

Odcinek ma 8,1km długości

Trzeba będzie śmigać na nogach ,od mety ,w to miejsce.Wcale tak daleko by nie było.Nie całe 2 kilometry od mety.
pestkos

Postprzez RajducH » wtorek, 15 mar 2011, 08:17

skorzstajcie z najlepszych map: geoportal.pl --- ja znalazlem tutaj dojazd do pkt. 6 (trzeba tylko wjechac do Wlodowic i dalej alternatywna droga lewa strona obok oesu, droga na ortofotomapie wydaje sie byc przejezdna bo sa tam gospodarstwa) pytanie tylko gdzie bedzie start do oesu i czy wpuszcza kibicow autami do samych wlodowic
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 15 mar 2011, 08:31

Ja pytałem o długość, bo my wbijamy na cały dzień na odcinek autem:) i będziemy między pętlami się przemieszczać (na nogach?:).
Wybieram ten oes bo wszystkie inne znam na pamięć, a tutaj dodatkowo 3x RSMP i 3x RPP:)
Cogonieznajom
A6

Postprzez Andrzej » wtorek, 15 mar 2011, 17:49

Cogonieznajom napisał(a):Ja pytałem o długość, bo my wbijamy na cały dzień na odcinek autem:) i będziemy między pętlami się przemieszczać (na nogach?:).
Wybieram ten oes bo wszystkie inne znam na pamięć, a tutaj dodatkowo 3x RSMP i 3x RPP:)

Chyba też rozbijemy przy tym oesie nasz obóz. Klasyki klasykami ale muszę coś nowego na Elmocie zobaczyć. Nie wiem tylko czy wybrać te patelnie bliżej startu ,czy bliżej mety... a może podbicie na mostku? Zobaczymy na zapoznaniu przed samym rajdem chyba :wink:
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP