Moderator: SebaSTI
kmederski napisał(a):A czy znaczaco wzrosla sprzedaz Karpackiego czy chociazby STP tez nie wiem.
A szkoda, bo gdyby wzrosla( a to od nas zalezy) to i moze Sponsorow by przybylo.
Moge powtarzac w nieskonczonosc - jesli chcemy, zeby nasze rajdy sie rozwijaly kupujmy produkty Sponsorow
kmederski napisał(a):Nie sadze, zeby zaangazowanie Subaru Polska w rajdy sie w jakikolwiek przekladalo na wyniki sprzedazy, jakos tych Lanosow malo widac na drodze![]()
kmederski napisał(a):przelozenie glownie polega na budowaniu wizerunku firmy Sponsora, sympatii do niej, postrzeganie jej jako firmy zaangazowanej we wspieranie czy to sportowcow, czy wydarzen kulturalnych, czy tez domow dziecka. I to naprawde nie przeklada sie na finansowe zyski zwiazane ze wzrostem sprzedazy( ostatni raz o ile pamietam wzrost udzialow rynkowych mial miejsce w przypadku ery tytoniowej czy tez Laycow( ale w tym przypadku raczej wplyw na wzrost sprzedazy mialy reklamy z Holkiem).
jajo napisał(a):nie wiem skad sie tu niektorzy wzieli ale nie wiem w co wy wiezycie! skoro tak madrze piszecie to prosze powiedzcie mi jak sie przeklada pierwsze miejsce w rajdzie rsmp na ilosc sprzedanych butelek oleju lotos kwazar??? albo ile samochodow dodatkowo zatankowalo na stacjach lotosu jak kk zdobyl tytul mistrza????
o to chodzi! ze anagzowanie w sponsoring nie ma bezposredniego przelozenia na wyniki sprzedazy wiec ma charakter czysto prestizowy i w durzej mierze zalezy od dobrej woli dajacego pieniadze a nieraz jest po prostu kasa wywalona w bloto!!!!
... bo chyba nie myslicie ze kapelusznikowi kupujacemu skode fabie diesel 1.2 zalezy na tym ze kuzaj nia jezdzi w rajdach??? hehe
po prostu wniosek jest jeden ze my ludzie kochajacy rajdy i bedacy zaangazowani jako kibice albo dzialacze powinnismy byc wdzieczni WSZYSTKIM SPONSOROM bo dzieki ich prawie bezinteresownemu dzialaniu rajdy wogole egzystuja
ps nie dotyczy solowowa i cersanitu hehehe
jajo napisał(a):prosze powiedzcie mi jak sie przeklada pierwsze miejsce w rajdzie rsmp na ilosc sprzedanych butelek oleju lotos kwazar??? albo ile samochodow dodatkowo zatankowalo na stacjach lotosu jak kk zdobyl tytul mistrza????
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości