Leszek Kuzaj

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Leszek Kuzaj

Postprzez Krzysiek_WrC » czwartek, 22 wrz 2011, 17:39

havk napisał(a):

Nie wiem co tak sie uparles na ta grupe OPEN dla Leszka. Kuzaj jezeli skompletuje budzet, moze w przyszlym roku jeszcze mocno powalczyc, a Ty chcesz go odeslac do OPEN.. Jakby o nic wiecej juz nie potrafil walczyc? Kto by chcial sponsorowac kogos w OPEN, przeciez to wyklucza walke o tytul. Zreszta piszesz o tym koleny raz, znamy Twoja opinie, mysle ze Kuzaj i tak z niej nie skorzysta :wink:. Wyslij jeszcze do OPEN Kuchara, Bebenka i kogo tam jeszcze chcesz, bo w tym sezonie tez jakos rewelacyjnie sobie nie radza. Jezeli chodzi o sponsorow to raczej ciezko ich znalesc jezeli traci sie ich tuz przed sezonem. Zobaczymy w przyszlym roku. A Castrol owszem zostal w rajdach (z Oleksowiczem), ale z czego wiem jest to umowa biznesowa z firma ojca Oleksowicza. Zobaczymy jak bedzie na Rajdzie Polski, moze dobry wynik Kuzaja zamknie usta niektorym malkontentom.

Nie upałem się siłowo, ot tak wybrałem jedna klasę. Miedzy Kucharem, Bębenkiem i Kuzajem jest zasadnicza różnica, o ile ci panowie może pełnym powerem nie jadą, to jednak gdzieś ciśnienie potrafią utrzymać, Kuzaj natomiast odrazu gubi, czego efektem są częste dzwony.
Tak sie zastanawiam na ile by mu pomogło gdyby się nie porobiło z subaru i odczekał jeszcze trochę zamiast porzucać N14 ?
Ten moment, rozstania się był chyba zwrotem w tym wszystkim. Później, wydawało się iż w Peugeocie 207 powoli coś sie ruszy w stronę tego aby przynajmniej ustabilizować wszystko. Jednak jak widać, chyba nerwy gdzieś w pewnym momencie siadły. A że jemu często siadają to nie tajemnica.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez denzel » czwartek, 22 wrz 2011, 23:39

Anbarra napisał(a): kuzaj i holek porownaja sie w jednym rajdzie. holek ma lepsze auto, kuzaj nie wiem co ma ale tanio skory nie sprzeda :D

Jak nie wiesz co ma Kuzaj to skąd wiesz, że Hołek ma lepsze? :D

maxxx napisał(a):Tam nawet mikro mieszkanie kosztuje ok 500tyś. a zapewne w 2 pokojowym nie urzęduje.

Fakt to jedno z droższych miejsc w Krakowie ale nie oczekujmy, że sprzeda mieszkanie, żeby wystartować. Bez przesady, gdzieś mieszkać trzeba lub trzymać nieruchomości jako zabezpieczenie na emeryturę. Nie masz też pewności, że to mieszkanie Leszka. W prawdzie można ten start potraktować jako inwestycję - będzie dobry wynik to może sponsorzy na następny rok się znajdą. Z drugiej strony ryzyko takiego zagrania jest spore więc ja osobiście mieszkania bym nie postawił. Lepiej wyciągnąć kasę od kibiców :wink:
denzel
N3

Postprzez Ziggy » piątek, 23 wrz 2011, 09:50

maxxx napisał(a):Kuzaj bez wątpienia jest świetnym rajdowcem ale też niezłym kombinatorem. W danych do przelewy mamy ul Smoczą w Krakowie. Tam nawet mikro mieszkanie kosztuje ok 500tyś. a zapewne w 2 pokojowym nie urzęduje. Gdyby miał choć odrobinę godności sfinansowałby choć 50% startu! Cwaniaczek każe nawet do wpłat doliczać vat. Jak dla mnie i znajomych... żenujące posunięcie :?

Zastanów się, przecież główną ideą nie była kasa. Zebrał 100% kasy od kibiców na start?? Rozumiem, że masz takie info od zainteresowanego

Apropos mieszkania - ma sprzedać mieszkanie, żeby mieć kasę na start nawet jakby było Floriańskiej (jeśli jest właścicielem mieszkania a nie siedzibą firmy) ??
Ziggy
A5

Postprzez s1quattro » piątek, 23 wrz 2011, 10:03

Leszek OGNIAAAAAAAAA!!!!!!!!!! Tyle w temacie...
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez rallyfan2 » piątek, 23 wrz 2011, 11:37

maxxx napisał(a):Kuzaj bez wątpienia jest świetnym rajdowcem ale też niezłym kombinatorem. W danych do przelewy mamy ul Smoczą w Krakowie. Tam nawet mikro mieszkanie kosztuje ok 500tyś. a zapewne w 2 pokojowym nie urzęduje. Gdyby miał choć odrobinę godności sfinansowałby choć 50% startu! Cwaniaczek każe nawet do wpłat doliczać vat. Jak dla mnie i znajomych... żenujące posunięcie :?

Ale z Ciebie głąb ,to że ktoś w życiu ma mieszkanie, dom itp nie oznacza że ma wszystko sprzedać żeby wystartować, a pózniej mieszkać w kartonie.
rallyfan2
A6

Postprzez redbull46 » piątek, 23 wrz 2011, 13:30

Ale z Ciebie bystrzak :roll:
Żenujące to jest kopiowanie wypowiedź z forum evo. A ty (celowo przez małe "t") masz czelność krytykować czyjąś godność.
Wiesz przynajmniej gdzie jest ta ulica? Zadałeś sobie chociaż tyle trudu aby upewnić się, że faktycznie tyle kosztują tam mieszkania? A co powiesz jeśli kosztują więcej?
Rzeczywistość zweryfikowała pomysł na start Leszka. Była akcja zbieramy kasę która się udała. Czyli znaleźli się ludzie chcący wspomóc start Kuzaja, którzy notabene nie mają z tego nic oprócz satysfakcji, że mogli pomóc lubianemu przez siebie kierowcy. IMO tylko im należy się prawo do krytykowania tej akcji.
Najśmieszniejsi są ci (również celowo małe "c") którzy nie przekazali Leszkowi ani grosza ale są pierwsi w kolejce do krytykowania tej akcji.
Znowu sprawdza się zasada - najsłabsze psy najgłośniej szczekają

Pozdro i miłego Polskiego
redbull46
N1

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 23 wrz 2011, 14:36

Co ma lokalizacja ulicy do całego tematu, notabene ładna okolica, nad Wisła, i pod Wawelem...
A Ceny? no chyba nie chcesz wmówić że od 100 tysięcy :wink:
ale mniejsza o to, nie będziemy wyliczać przecież komuś mieszkania.

BTW, ja już mu raz dołożyłem, czego później szczerze żałowałem, nawet, jeśli to była nie wielka kwota. Nigdy już więcej.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez petro_z » piątek, 23 wrz 2011, 14:41

redbull46 napisał(a):Najśmieszniejsi są ci (również celowo małe "c") którzy nie przekazali Leszkowi ani grosza ale są pierwsi w kolejce do krytykowania tej akcji.

Dobrze, że zastrzegłeś celowe wykorzystanie poprawnej formy, bo wielka litera nie ma tu żadnego uzasadnienia niedouczony szyderco. :twisted: To dopiero jest śmieszne! (celowo wielką literą)

Fajnie, że Leszek użebrał na start - oby tylko wykorzystał łaskę kibiców w odpowiedni sposób i dojechał do mety z jakimś wynikiem.
Zamiast tu ujadać - lecę na trasy oglądać jeżdżący (oby jak najdłużej) album zdjęć kibiców rajdowych oraz inne kolorowe rajdówki. Wam polecam to samo, bo chyba nie marzycie o tym, że kogoś uda się Wam (którąkolwiek ze stron) przekonać do swojego poglądu oponentów.
petro_z
N2

Postprzez redbull46 » piątek, 23 wrz 2011, 15:28

petro_z napisał(a):
redbull46 napisał(a):Najśmieszniejsi są ci (również celowo małe "c") którzy nie przekazali Leszkowi ani grosza ale są pierwsi w kolejce do krytykowania tej akcji.

Dobrze, że zastrzegłeś celowe wykorzystanie poprawnej formy, bo wielka litera nie ma tu żadnego uzasadnienia niedouczony szyderco. :twisted: To dopiero jest śmieszne! (celowo wielką literą)

Fajnie, że Leszek użebrał na start - oby tylko wykorzystał łaskę kibiców w odpowiedni sposób i dojechał do mety z jakimś wynikiem.
Zamiast tu ujadać - lecę na trasy oglądać jeżdżący (oby jak najdłużej) album zdjęć kibiców rajdowych oraz inne kolorowe rajdówki. Wam polecam to samo, bo chyba nie marzycie o tym, że kogoś uda się Wam (którąkolwiek ze stron) przekonać do swojego poglądu oponentów.

Zrozum misiu kolorowy, że w mojej wypowiedzi nie chodziło o przekonanie kogokolwiek do mojego poglądu na całą tą sprawę, tym bardziej do wyliczania wartości nieruchomości. Nie czuję się również niedouczony. Tym bardziej nie wydaje mi się abym był szydercą.
Dziwi mnie natomiast fakt, i tym zdziwieniem chciałem się z wami podzielić w mojej powyższej wypowiedzi, że ludzie uważający się za kibiców rajdowych zamiast cieszyć się z akcji podobnych do tej przeprowadzonej na rzecz Kuzaja, tylko czekają i szukają okazji aby negatywnie je skomentować (np. wypominając Kuzajowi ile warte jest jego mieszkanie etc.). Następnie ci sami (teraz chyba dobrze, tak?) kibice ubolewają nad kondycją rajdów w naszym kraju, żaląc się, że kiedyś po oesach śmigało o wiele więcej rajdówek. Więc jaki w tym sens?
Nie jestem jakimś wielkim fanem Kuzaja, nie namawiam nikogo do wspierania takich akcji. Natomiast śmieszną sytuacją dla mnie jest moment kiedy w temacie "Leszek Kuzaj" pojawia się kilku bądź kilkunastu doradców co powinien zrobić ów kierowca. Sprzedać dom? Nie startować? Prosić o pomoc? Nie prosić o pomoc? A tak naprawdę to co was to obchodzi? Przecież to nie wasza kasa.
Strasznie jesteście niekonsekwentni. Chcecie oglądać jak najwięcej załóg w tym również Kuzaja, ale broń boże, żeby nikt mu nie dał ani złotówki.
Może wynika to z zazdrości? Że Kuzajowi ktoś pomaga a Wam nie? Nie wiem, ciężko mi sobie to wytłumaczyć...
Ważne, że znaleźli się ludzie którzy mało gadają a dużo robią :) Serdecznie ich za to pozdrawiam.
Życzę wielu emocji na Polskim

PS petro_z - dzięki za wskazanie błędu. Jednak obrażanie mnie wydaje się zbyteczne. Przecież mnie nie znasz...
redbull46
N1

Postprzez fluff » piątek, 23 wrz 2011, 16:09

Dajcie juz spokoj, zenada.
Moze jakis moderator by cos zdzialal?
:?
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez petro_z » piątek, 23 wrz 2011, 16:11

I powyższą wypowiedź popieram w całej rozciągłości. :) Uznałem Cię za zagorzałego wyznawcę jednego z bożków (wiadomo którego) i dlatego przyczepiłem się do Twojej, bądź co bądź - nieudanej próby okazania braku szacunku dla innego użytkownika forum. ;) Także no offence - Allah Akbar i do przodu! :D
petro_z
N2

Postprzez Loeb1987 » sobota, 24 wrz 2011, 00:25

Czy Kuzaj wygląda na idiotę? Przecież nikt z czołówki nie ściga się za własną kasę. Akcja była ciekawa, zebrał kasę. Może teraz coś ruszy ze sponsorami. To, że ma nawet miliony o niczym nie świadczy. To jest jego kasa i Lesiu jej nie wyjeździ na rajdach bo to nie ma sensu.
Loeb1987
A6

Postprzez wojtasm461 » niedziela, 25 wrz 2011, 16:27

Pewnie będę zrugany przez wszystkich fanów Kuzaja , ale wydaje mi sie że czas powiesić "kask na wieszak".
Patrze na wyniki i potknięcia na Polskim i chyba trzeba zrobić miejsce młodym zwłaczsza przy braku sponsorów.
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez Glaniu » niedziela, 25 wrz 2011, 17:09

[quote="Loeb1987"
Czy Kuzaj wygląda na idiotę? Przecież nikt z czołówki nie ściga się za własną kasę.[/quote]

Oj cos mi sie wydaje ,ze tylko Kajto nie doklada do zabawy ,a reszta to wlasna kasa plus uklady towarzysko-biznesowe jako dodatek
Glaniu
N3

Postprzez Zajcev » niedziela, 25 wrz 2011, 17:56

wojtasm461 napisał(a):Pewnie będę zrugany przez wszystkich fanów Kuzaja , ale wydaje mi sie że czas powiesić "kask na wieszak".
Patrze na wyniki i potknięcia na Polskim i chyba trzeba zrobić miejsce młodym zwłaczsza przy braku sponsorów.

a to listy w RSMP sa tak oblegane ze brakuje w nich miejsca? :)
jak widac, sa kibice, ktorzy chca Leszka na odcinkach, wiec dlaczego ma konczyc z tym pieknym sportem? szkoda tylko ze Polski taki pechowy...

Obrazek
Zajcev
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP