havk napisał(a):
Nie wiem co tak sie uparles na ta grupe OPEN dla Leszka. Kuzaj jezeli skompletuje budzet, moze w przyszlym roku jeszcze mocno powalczyc, a Ty chcesz go odeslac do OPEN.. Jakby o nic wiecej juz nie potrafil walczyc? Kto by chcial sponsorowac kogos w OPEN, przeciez to wyklucza walke o tytul. Zreszta piszesz o tym koleny raz, znamy Twoja opinie, mysle ze Kuzaj i tak z niej nie skorzysta. Wyslij jeszcze do OPEN Kuchara, Bebenka i kogo tam jeszcze chcesz, bo w tym sezonie tez jakos rewelacyjnie sobie nie radza. Jezeli chodzi o sponsorow to raczej ciezko ich znalesc jezeli traci sie ich tuz przed sezonem. Zobaczymy w przyszlym roku. A Castrol owszem zostal w rajdach (z Oleksowiczem), ale z czego wiem jest to umowa biznesowa z firma ojca Oleksowicza. Zobaczymy jak bedzie na Rajdzie Polski, moze dobry wynik Kuzaja zamknie usta niektorym malkontentom.
Nie upałem się siłowo, ot tak wybrałem jedna klasę. Miedzy Kucharem, Bębenkiem i Kuzajem jest zasadnicza różnica, o ile ci panowie może pełnym powerem nie jadą, to jednak gdzieś ciśnienie potrafią utrzymać, Kuzaj natomiast odrazu gubi, czego efektem są częste dzwony.
Tak sie zastanawiam na ile by mu pomogło gdyby się nie porobiło z subaru i odczekał jeszcze trochę zamiast porzucać N14 ?
Ten moment, rozstania się był chyba zwrotem w tym wszystkim. Później, wydawało się iż w Peugeocie 207 powoli coś sie ruszy w stronę tego aby przynajmniej ustabilizować wszystko. Jednak jak widać, chyba nerwy gdzieś w pewnym momencie siadły. A że jemu często siadają to nie tajemnica.