RSMP 2016

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2016

Postprzez Hubertos » sobota, 19 gru 2015, 21:16

Witkowski powiedział, że niektóre rundy RSMP nie powinny być w kalendarzu ze względu na liczne pomyłki i niedociągnięcia. Chodziło mu o Wisłę.
Hubertos
A6

Postprzez HenriS12B » sobota, 19 gru 2015, 21:21

Mad Max napisał(a):
Hubertos napisał(a):Taki Oleksowicz mógłby powędrować za granicę, teraz może zostanie.
Oleksowicz taki był obrażony że aż nie przeszkadzało mu to w udziale w Warszawskiej Barbórce, do tego myślę że pomimo tego że olał końcówkę sezonu na znak protestu będzie startował dalej u nas w kraju/.../

Pokazanie logotypów umieszczonych na aucie na ulicach stolicy jest chyba jednym z większych atutów Barbórki i żadne waśnie ze związkiem sportowym nie spowodują, że zawodnik zrezygnuje z przywileju zaprezentowania swoich sponsorów podczas takiego święta motosportu. A co zrobi w przyszlym sezonie? W ciągu 4m-cy może się jeszcze wiele wydarzyć...
HenriS12B
N2

Postprzez viper » sobota, 19 gru 2015, 21:40

krzysiek_aleks napisał(a):Szutry to prosta droga do wyeliminowania proto z walki o tytuł. Przecież Stecowie mówili, że dopiero w przyszłym roku chcieli PRACOWAĆ nad specyfikacją szutrową, więc zanim by to ogarnęli to minęłoby sporo czasu.

Szutry to gwoźdz do trumny dla rajdow a nie wyeliminowanie proto, bo to tylko kwestia ustawienia zawieszenia na testach.
viper
S2000

Postprzez Motulski » sobota, 19 gru 2015, 21:51

A mi tu nie chodzi o galę...
Nie wiedziałem, że ja, najbardziej zagorzały fan RSMP, który od 3 roku życia zawsze jakieś tam rundy w sezonie zalicza, nie będe miał już ochoty jeździć na RSMP !
Może to i też moje "zmęczenie" materiału, ale wątpię :wink:
Jak dla mnie sponsor tytularny może się nie znaleźć, organizatorzy rund się wysypać, a kierowcy uciec za granicę.
Tak jak jest obecnie nie ma to sensu.

Pewnie po kilku miesiącach posuchy i tak pojadę na jakieś rundy, ale... ech.

PZDR !
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez seal » sobota, 19 gru 2015, 22:00

Motulski napisał(a):Pewnie po kilku miesiącach posuchy i tak pojadę na jakieś rundy, ale... ech.

Zaufaj potędze mocy, nie przechodź na ciemną stronę ;-)
seal
A5

Postprzez bimber » sobota, 19 gru 2015, 22:53

w ciągu ostatnich kilku lat, odwiedzałem tylko rundy mistrzostw czech. Za sprawą wisły byłem też jednorazowo bywalcem RSMP. Niestety przyszły rok to znowu "jedynie" mistrzostwa czech, ale jakoś nie żałuje że nie odwiedze RSMP, żałuje za to że nie odwiedze wisełki... no chyba że pójdzie w mistrzostwach śląskich. no i ten rzeszowski ciągnie... a tak. niech to zdycha. może wtedy ktoś się obudzi.
bimber
N3

Postprzez Mad Max » sobota, 19 gru 2015, 23:39

bimber napisał(a):w ciągu ostatnich kilku lat, odwiedzałem tylko rundy mistrzostw czech. Za sprawą wisły byłem też jednorazowo bywalcem RSMP. Niestety przyszły rok to znowu "jedynie" mistrzostwa czech, ale jakoś nie żałuje że nie odwiedze RSMP, żałuje za to że nie odwiedze wisełki... no chyba że pójdzie w mistrzostwach śląskich. no i ten rzeszowski ciągnie... a tak. niech to zdycha. może wtedy ktoś się obudzi.
Żeby nie było że jest to tylko przytyk do Ciebie bo takich niuniutków jest znacznie więcej... ale jak Wy (jako rzekomo kibice rajdów w Polsce) chcecie uleczać ze swojej strony barykady rajdy w Polsce, jak takimi tekstami ewidentnie udowadniacie że wykładacie na nie lachę bo wolicie jeździć do Czech??

no drodzy dziewczęta i chłopcy powrót szutrów do rsmp jest już chyba przesądzony... jak by była mała frekwencja wśród startujących i trzeba będzie odwołać to PZM powie że przecież" próbowaliśmy i chcieliśmy" i będzie komu ew, dojeb**** jakąs karę, ciekawe czy Kaszuby po szutrze.
PROJEKT KALENDARZY NA SEZON 2016 - RSMP
15-17.4 Rajd Świdnicki Krause
27-29.5 Rajd Kaszub Gdańsk Baltic Cup
17-19 lub 24-26.6 Rajd Warmiński
4-6.8 Rajd Rzeszowski
2-4.9 Rajd Nadwiślański
7-9.10 Rajd Dolnośląski
3-5.11 Rajd Arłamów
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » niedziela, 20 gru 2015, 00:01

Kaszuby i Warmiński idą po szutrze, potwierdzone info.
Hubertos
A6

Postprzez bimber » niedziela, 20 gru 2015, 00:26

Mad Max napisał(a):
bimber napisał(a):w ciągu ostatnich kilku lat, odwiedzałem tylko rundy mistrzostw czech. Za sprawą wisły byłem też jednorazowo bywalcem RSMP. Niestety przyszły rok to znowu "jedynie" mistrzostwa czech, ale jakoś nie żałuje że nie odwiedze RSMP, żałuje za to że nie odwiedze wisełki... no chyba że pójdzie w mistrzostwach śląskich. no i ten rzeszowski ciągnie... a tak. niech to zdycha. może wtedy ktoś się obudzi.
Żeby nie było że jest to tylko przytyk do Ciebie bo takich niuniutków jest znacznie więcej... ale jak Wy (jako rzekomo kibice rajdów w Polsce) chcecie uleczać ze swojej strony barykady rajdy w Polsce, jak takimi tekstami ewidentnie udowadniacie że wykładacie na nie lachę bo wolicie jeździć do Czech??

no drodzy dziewczęta i chłopcy powrót szutrów do rsmp jest już chyba przesądzony... jak by była mała frekwencja wśród startujących i trzeba będzie odwołać to PZM powie że przecież" próbowaliśmy i chcieliśmy" i będzie komu ew, dojeb**** jakąs karę, ciekawe czy Kaszuby po szutrze.
PROJEKT KALENDARZY NA SEZON 2016 - RSMP
15-17.4 Rajd Świdnicki Krause
27-29.5 Rajd Kaszub Gdańsk Baltic Cup
17-19 lub 24-26.6 Rajd Warmiński
4-6.8 Rajd Rzeszowski
2-4.9 Rajd Nadwiślański
7-9.10 Rajd Dolnośląski
3-5.11 Rajd Arłamów

Już mówie. od 3 jestem kierowcą rajdowym "AMATOREM" !!startuje na śląsku i czasem jak sponsor ciepnie groszem na opolszczyźnie, i szczerze, jak mam wydać 400 zł za oglądnięcie weekendu rajdowego czyli 2x 40 aut to szczerze powiedziawszy wole pojechać jedne zawody, a takich ludzi jak ja jest steki w tym kraju... Mad Max ja na prawde cenie Ciebie na tym forum, ale w mojej sytuacji, mieszkając 10 km od cieszyna to na prawde wole mistrzostwa czech, tymardziej że najprawdopodobniej bede miał okazje tam zobaczyć mistrza polski,a wy na rsmp nie bardzo ;p
bimber
N3

Postprzez iceman150 » niedziela, 20 gru 2015, 11:12

A ja bardzo się ciesze z takiego kalendarza. Blisko siebie mam dwie rundy co nie zdarzyło się nigdy i w dodatku szutrowe. Oby frekwencja dopisała.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez martin.h » niedziela, 20 gru 2015, 11:18

Frekwencja na szutrowych rundach na pewno będzie rewelacyjna, ciekawe czy będzie gorzej niż na Arłamowie :roll:
A Łukasz Habaj już chyba nie ma dylematu gdzie startować :wink:
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez luxxx » niedziela, 20 gru 2015, 12:53

martin.h napisał(a):Frekwencja na szutrowych rundach na pewno będzie rewelacyjna, ciekawe czy będzie gorzej niż na Arłamowie :roll:
A Łukasz Habaj już chyba nie ma dylematu gdzie startować :wink:

Tak samo Byśkiniewicz ;)
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez rito123 » niedziela, 20 gru 2015, 13:47

Przy obecnej sytuacji zawodnicy typu Oleksowicz zostaną jak zobaczyli szuterek , ale obawiam się że frekwencja na Kaszubach 15-20 załóg , Warmiński 30 , Arłamów 15-20 ( chyba że pójdą też Mistrzostwa Słowacji to 30-35 ) :lol: Ale ma to swoje + że PZM nie uległ pod wzywaniem zawodników tylko postanowił tak a nie inaczej ;)
rito123
N1

Postprzez viper » niedziela, 20 gru 2015, 15:20

rito123 napisał(a):Przy obecnej sytuacji zawodnicy typu Oleksowicz zostaną jak zobaczyli szuterek , ale obawiam się że frekwencja na Kaszubach 15-20 załóg , Warmiński 30 , Arłamów 15-20 ( chyba że pójdą też Mistrzostwa Słowacji to 30-35 ) :lol: Ale ma to swoje + że PZM nie uległ pod wzywaniem zawodników tylko postanowił tak a nie inaczej ;)

Boje sie ze nie mial innego wyjscia pod nieobecnosc dwoch klasycznych rajdow. Wrzucil to co zostalo a ze to szutry no coz. Lepszy rydz ni nic. W przeciwnym wypadku kalendarz liczylby 5 rajdow.
viper
S2000

Postprzez iceman150 » niedziela, 20 gru 2015, 15:32

Jeśli sezon składałby się z 6 rund i wszystkie liczyłyby się do klasyfikacji to myślę że frekwencja by tak znacznie nie odbiegała. Ja osobiście cieszę się z powrotu szutrów, bo w końcu nasi zawodnicy będą bardziej kompletni i będzie to spore urozmaicenie. No i oczywiście moim zdaniem szutry są o wiele bardziej widowiskowe od rund asfaltowych. Faktycznie minusem jest kwestia finansowa i zakupowanie kitów szutrowych, ale przy 2 rundach szutrowych koło siebie ten koszt już będzie miał jakieś uzasadnienie. Oby tylko te odcinki szutrowe nie były wyniszczające.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP