Moderator: SebaSTI
kostek45 napisał(a):Mad Max napisał(a):kostek45 napisał(a):No niestety, bieda straszna jeżeli chodzi o załogi. Jechać przez całą Polską żeby zobaczyć w 1 dzień 40 załóg, a w drugi to pewnie z 25? Ewidentnie opcja tylko dla HIPERfanatyków.
Nie uważam się z HIPERfana/fanatyka/et.c tylko za normalnego kibica i do Arłamowa się jak najbardziej wybieram pomimo że lista zgłoszeń nie powala jeśli chodzi o ilość zgłoszeń to jednak co do jej jakości nie można mieć pretensji. Zapowiada się bardzo fajny rajdzik z "chillałtowym" podejściem i sposobem oglądania.
A masz całą Polskę do przejechania?
Bo ja mam koło 600. Jakbym miał połowę z tego to pewnie bym się mocno zastanowił, ale walnąć 1200km+to, co podczas rajdu... Hmm.
gorki napisał(a):Złote czasy rajdów wcale nie mineły. Niech ktoś wytłumaczy mi dlaczego na Śląsku w RO jeździ po 70-75 rajdów, a w amatorkach (np. w Małopolsce) zdarzają sie imprezy na odcinkach drogowych w których startuje po 70-80 załóg (w większości w przygotowanych samochodach). Tymczasem całkiem nowy rajd gromadzi 24 i 21 załóg?
Jeszcze rozumiem zimowy lotos (zimowy na szutrowych odcinkach - wyjątkowo trudny w przygotowaniu samochodu), Arłamów jest asfaltowy. Myślę i liczę na to że nadejdzie taki rok że sezon RSMP się nie odbędzie i wtedy nareszcie coś ruszy w tym starokomunistyczno-biznesowo-znajomościowym myśleniu, które psuje coś co bez ingerencji z góry nakręca się samo.
viper napisał(a):gorki napisał(a):Złote czasy rajdów wcale nie mineły. Niech ktoś wytłumaczy mi dlaczego na Śląsku w RO jeździ po 70-75 rajdów, a w amatorkach (np. w Małopolsce) zdarzają sie imprezy na odcinkach drogowych w których startuje po 70-80 załóg (w większości w przygotowanych samochodach). Tymczasem całkiem nowy rajd gromadzi 24 i 21 załóg?
Jeszcze rozumiem zimowy lotos (zimowy na szutrowych odcinkach - wyjątkowo trudny w przygotowaniu samochodu), Arłamów jest asfaltowy. Myślę i liczę na to że nadejdzie taki rok że sezon RSMP się nie odbędzie i wtedy nareszcie coś ruszy w tym starokomunistyczno-biznesowo-znajomościowym myśleniu, które psuje coś co bez ingerencji z góry nakręca się samo.
Kolego nic nie rozumiesz. Rajd jest planowany na kilka miesięcy wstecz i zagwarantuj mi w grudniu ze śniegu nie bedzie bo tak trwają rozmowy. Na arlamow nawet asfaltowy musisz mieć góre opon tzn. Od slickow po przez medie potem deszczowki do zimówki przez kolce. Kolego to jest wbrew pozorom droższe niż lotos w kwesti opon , bo tam jest nawierzchnia szutrowa i temat jest prostszy.
Nie rozumiem zdziwienia odnośnie frekwencji, bo tego można było sie spodziewać tzn. Czołówka jedzie a reszta czeka na przewidywalna swidnice. Ja w tym nic dziwnego nie widzę.
woytek napisał(a):Zimowy Arłamów pojedzie po asfalcie a będzie cyrk jak Świdnicki pójdzie po śniegu
gorki napisał(a):nie mam czasu sie kłócić, choć nie masz racji
krist napisał(a):Od mniej więcej miesiąca wiadomo że rajd będzie asfaltowy. Nie będzie się różnił niczym od innych asfaltowych rajdów. Wczoraj rozmawiałem z Grześkiem Dulem, też się z tego cieszył że nie musi kupować kolców bo to mocno naciąga budżet na rajd, dodatkowe komplety opon do wykorzystanie tylko raz.
Nie rozumiem co się stało że nikt nie przyjechał, zwłaszcza frekwencja RPP wygląda dramatycznie. Nie wiem czy to kwesta budżetów, przepisów, licencji, ale coś jest kompletnie nie tak skoro na nowy, ciekawy rajd nikt nie przyjeżdża. W tym przypadku sponsor, Arłamów jest konkretny i raj pewnie odbył się i dla 10 zawodników, ale może warto coś zmienić zanim i w takiej sytuacji będziemy się cieszyc że przecież z tych 10 at aż 3 to R5
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości