Rajd Dolnośląski.

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » czwartek, 2 mar 2006, 19:18

Możliwe że w niedzielę będę w okolicach Spalonej ... zobaczymy co tam słychać :)
Mroowa
S2000

Postprzez wallygator » czwartek, 2 mar 2006, 20:13

weź aparat żeby nie opierało się wszystko tylko na słowach :wink:
wallygator
N3

Postprzez skateman » czwartek, 2 mar 2006, 23:01

No i Jak ma Mroowa zrobić zdjęcia dziur, jak tam jest śniegu po szyje.........
skateman
A6

Postprzez GrzegorzChyla » piątek, 3 mar 2006, 00:00

GrzegorzChyla napisał(a):Jak chcecie to policzę dziury na moich 25 kilometrach dojazdu do domu.

Na pierwszych około 15 kilometrach, czyli do granicy Wrocławia naliczyłem 200 dziur różnej wielkości.
GrzegorzChyla
N3

Postprzez gumowy » piątek, 3 mar 2006, 08:29

...no to nawywijali z tym rajdem....
Nawiązując do waszych wczesniejszych wypowiedzi, to wszystko wszystkim, moze i sprawa budżetu tez odegrała tu role, ale jeśli o mnie chodzi, to ja bym najchętniej wszystkich z zarządu dróg i komunikacji zaj...bał sqrwysynów!!!
Bo to co sie dzieje na naszych drogach- to jest przegiecie pały po całosci!!
Gdzie idą te wszystkie nasze podatki??
Co sie dzieje z pieniędzmi z Unii??
Krew mnie zalewa...
gumowy
N1

Postprzez Picias » piątek, 3 mar 2006, 14:48

No trudno wyczuć co było przwdziwą przyczyną, miejmy nadziwję, że rajd odbedię się w późniejszym terminie. Pieniądze z uni czekają aż jakiś urzędas wypelni porządnie papiery, poza tym są przecież poważniejsze wydatki niż jakieś tam drogi :shock: . Dlatego z takim podejściem musimy poczekać na lepsze drogi i rajdy. Pozdro
Picias
N2

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 3 mar 2006, 18:32

Ponoć drogowcy z urzedu wojewodzkiego nie dali zgody na przeprowadzenie rajdu, m.in przez zły stan dróg,ponoć są zdania że rajdowcy jeszcze bardziej je zniszczą,a jeszcze nie daj boze cos by sie stało na tych drogach to kto by za to odpowiadal,
niestety bez zgody urzedasów AZK nie wiele może w tej sprawie zrobić,pozdrawiam
d-z rallyfans
A5

Postprzez SiwY » piątek, 3 mar 2006, 19:25

d-z rallyfans napisał(a):Ponoć drogowcy z urzedu wojewodzkiego nie dali zgody na przeprowadzenie rajdu, m.in przez zły stan dróg,ponoć są zdania że rajdowcy jeszcze bardziej je zniszczą,a jeszcze nie daj boze cos by sie stało na tych drogach to kto by za to odpowiadal,
niestety bez zgody urzedasów AZK nie wiele może w tej sprawie zrobić,pozdrawiam
A daj spokoj te nasze drogi to jedna wielka porazka :evil: mój tato zna goscia co kładzie asfalty i pyta sie czego tak robia te drogi ze co chwila jakies nowe dziury sa?? a on ze robia tak zeby miec cały czas robote :evil: no nie no masakra :!: :evil: :evil:
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez Miedziu » piątek, 3 mar 2006, 19:39

serio tak powiedzieli??jezu dla mnie to taki wstd i chanba ze masakra :? "zeby miec robote" nie wierze ze im tak sie chce pracowac tylko robia wszystko na odwal!!! a potem szybko do domciu i leniuchuja skandal :(
Miedziu
A6

Postprzez Picias » piątek, 3 mar 2006, 22:47

Chyba ci się coś SiwY pomieszało, mój stary robi w drogach i a to jak robią zależy od zleceniodawcy. Jak tylko połatać dziurki to nie będą czaskać mowej nawierzchni (a tu by sie przydało bo dziura na dziurze) ale to temat na dłuższą rozmowę. Teraz Meksyk rządzi
Picias
N2

Postprzez bzyq » piątek, 3 mar 2006, 23:36

No to skoro Twoj tata pracuje w zarzadzie drog, to chyba w takim razie wiesz jak wyglada latanie dziur. Rozumiem, ze na polozenie nowego dywanu potrzebne sa pieniadze, ale latanie dziur to tylko uciekanie przed problemem.
Ile taka lata wytrzyma ??
Poza tym, samo latanie tez jest pracochlonne. Trzeba wyczyscic dziure, zalac lepikiem, posypac grysem. A pozniej przejedzie sie po tym kilkaset opon i wszystko wraca spowrotem.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez wallygator » sobota, 4 mar 2006, 00:01

Picias napisał(a):...... mój stary robi w drogach i a to jak robią zależy od zleceniodawcy....

no chyba wyjaśnił sprawę :?
wallygator
N3

Postprzez Picias » sobota, 4 mar 2006, 11:48

Żeby takie łatanie było w miarę trwałe to musi być porzadna robota, wycięcie w prostokąt, wykucie słabego materiału i porządna łata + pryskanie emulsją+ odpowiednia do tego temperatura. A jak w dziurze stoi woda no to chyba domyślacie się jaka jest jej trwałość, jak jescze lekko mrozi. Dopuki pogoda nie będzie wyraźnie lepsza to na niewiele się zda takie łatanie ( no tyle żeby się dało przejechać ). Sory za odbieganie od tematu. Ale wyjasnić chciałem. Nara
Picias
N2

Postprzez SiwY » sobota, 4 mar 2006, 17:44

Picias napisał(a):Żeby takie łatanie było w miarę trwałe to musi być porzadna robota, wycięcie w prostokąt, wykucie słabego materiału i porządna łata + pryskanie emulsją+ odpowiednia do tego temperatura. A jak w dziurze stoi woda no to chyba domyślacie się jaka jest jej trwałość, jak jescze lekko mrozi. Dopuki pogoda nie będzie wyraźnie lepsza to na niewiele się zda takie łatanie ( no tyle żeby się dało przejechać ). Sory za odbieganie od tematu. Ale wyjasnić chciałem. Nara
Ja widziełem jak kleili w Świdnicy jakos w Styczniu i ostatnio sa juz 2x takie dziurska :? w tym samym miejscu :? :x i nawet ostanio widziełem jak kładli na wilgotnych dziurach :?
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez Marmetal » sobota, 4 mar 2006, 17:51

Właśnie mówili w Teleexpressie o przesunięciu terminu Dolnośląskiego i pokazali fatalny stan dróg w tamtym rejonie :).
Marmetal
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP