KTO WYGRA WARSZAWSKI !!!!!?????

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez rav » niedziela, 12 paź 2003, 00:30

Szuter w Ponurzycy to leśny dukt przy tym co jest w Nowej Wsi. Też mi się wydawało że pod tym szutrem jest coś twardego, ale po co na asfalt sypaliby żwirek. Na pewno nie nasypali tego na potrzeby rajdu, bo klub jeszcze musi przygotować tor szutrowy, co i tak jest sporym wydatkiem. Możlwe że to jest nowo zrobiona droga, dobrze ubita walcem.
rav
A6

Postprzez Jump » niedziela, 12 paź 2003, 01:04

Noo na potrzeby rajdu napewno tego nie wysypali :lol: ale czasem tak robia w tych gminach ze sypia cos w stylu szutru, zwiru na jezdnie, pozniej samochody to "wjezdzaja" w droge, pozniej jakis walec i maja remont z glowy :shock: mam nadzieje ze to nie ta opcja... pozdrawiam
Jump
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 12 paź 2003, 01:07

golden: o nie bracie, teraz to ci tak łatwo nie przepuszczę, pisz co wiesz :) znasz mój punkt widzenia i wyostrzyłeś mi apetyt aby poznac Twoje zdanie, jak cię znam to na pewno go nie zmieniłeś pod wplywem moich wypocin więc gadaj o co biega...
żółtodziób
A8

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 12 paź 2003, 10:22

ja mam jedno zdanie o rajdach w warszawie !!
po barburce czułem sie jakbym z 5 godzin pływał w zimnym oceanie po rozbiciu się transatlantyka !!
NIGHDY WIĘCEJ W ZIMIE TAM NIEPOJADE , niedosć ze zimno to jeszcze cholernie wieje!!!
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Jump » niedziela, 12 paź 2003, 10:37

No to glównie tylko w tej Warszawie tak mocno pada, wieje i jest strasznie zimno hihihhihhi ja nie wiem jak tam mozna zyc wogole :lol:
Jump
N3

Postprzez rav » niedziela, 12 paź 2003, 10:44

Bo ten cholerny automoliklub oszczędza nawet na ogrzewaniu OS-ów. Jak nie doprowadzą w tym roku do tego, że na Karowej będzie temperatura 20 stopni to w przyszłym roku nikt nie przyjdzie i nie będzie sponsorów. Telewizjio. Pozwól nam oglądać rajdy w domu.
rav
A6

Postprzez Jump » niedziela, 12 paź 2003, 11:03

rav: dobrze mowisz jak to mozliwe snieg ? karowa ? mnie tez w zeszlym tak zmoczylo, ze zastanawiam sie czy byc nadal kibicem :lol: 20 stopni i proponuje rozgrywanie OS-u wczesniej np. okolo 12 zeby slonce jeszcze mocno swiecilo 8)
Jump
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » niedziela, 12 paź 2003, 11:33

rav: Mam do Ciebie następującą prośbę. Czy mógłbyś napisać, czy za hopą przez mostek na OS-ie Szerominek jest możliwość w miarę bezpiecznego i komfortowego oglądania fruwających aut :?: Ze zdjęcia na stronie rajdu nie mogę tego wywnioskować. :(
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez GregHGT » niedziela, 12 paź 2003, 13:04

rav napisał(a):Szuter w Ponurzycy to leśny dukt przy tym co jest w Nowej Wsi. Też mi się wydawało że pod tym szutrem jest coś twardego, ale po co na asfalt sypaliby żwirek. Na pewno nie nasypali tego na potrzeby rajdu, bo klub jeszcze musi przygotować tor szutrowy, co i tak jest sporym wydatkiem. Możlwe że to jest nowo zrobiona droga, dobrze ubita walcem.

Tak wygladaja takze niektore mazurskie drogi - powstaja calkowicie naturalnie. Przyklad Wymoj - Manki po wyjezdzie z lasu. Tam takze pod luzna wierzchnia warstwa jest cos na ksztalt "betonu". To wlasnie jest prawdziwy "szuter" a nie jakies "ruchome piaski". :wink:

Mialem okazje dosyc dokladnie zapoznac sie z nawierzchnia tego odcinka, bo na Moto 2002 na piechote przeszedlem w obie strony prawie caly Wymoj w poszukiwaniu urwanego zderzaka pewnej zawodniczki...ale to juz zupelnie inna historia :D

pzdr
GregHGT
N2

Postprzez golden » niedziela, 12 paź 2003, 14:09

bylismy dzis na bialolece na lekkiej wycieczce - i niestety co raz gorzej - dziurki niezle :) i sporo wody mamy foty wiec moze cos sie uda zapodac :)
golden
A6

Postprzez rav » niedziela, 12 paź 2003, 18:54

Niech Barbórka będzie w środku lata. Nie zwróciłem uwagi czy można bezpiecznie obejżeć hopę przez mostek. Powiem wam tylko że zawsze się znajdzie miejsce. Trzeba do niej iść ok. 500 metrów, więc myślę że nie będzie tłumów. Nie polecam stania na zewnętrznej na wyjściu, bo naperwno ktoś tam wyrąbie. Dużo więcej miejsca jest przy hopie na skrzyżowaniu. Dlatego w informatorze jest napisane że jest to ciekawsze miejsce.
rav
A6

Postprzez krzychd » niedziela, 12 paź 2003, 20:16

Panowie, gdzie najlepiej ustawić się na Białołęce? I jak tam z Centrum dojechać, bo samochodem z ursynowa to raczej nie chce sie pchać.
Potem chcę pod pałac skoczyć a na końcu na Bemowo.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez rav » niedziela, 12 paź 2003, 20:18

Jak chcesz zobaczyć wiele przejazdów to weź lepiej samochód. Na 2gim etapie będzie może ze 30 samochodów więc lepiej nie stracić zbyt wielu okazji do oglądania.
rav
A6

Postprzez tomas » poniedziałek, 13 paź 2003, 16:26

mam prośbe do wszystkich doświadczonych kibiców. jako iż tegoroczny rajd warszawski będzie pierwszym który mam zamiar obejżeć od początku do końca, zwracam się z prośbą o pomoc przy spożądzeniu planu. na które odcinki pojechać aby zdążyć na następne. które miejsca są ciekawe. za wszystkie porady będę ogromnie wdzięczny. chciałbym zoabaczyć jak najwięcej. dodam może, że razem z Piterem jedziemy samochodem, więc transport między odcinkami nie będzie dla nas barierą. pozdrawiam.
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez Wilu » poniedziałek, 13 paź 2003, 16:37

powiem szczerze że choć okolicy nie znam i nie wiem jakie są realia tzn przepustowość to mogę stwierdzić, że się da obaczyć 4 przejazdy w różnych miejscach. pozostaje wybór albo 2 pełne przejazdy albo 4 częściowe. a skoro jadę na rajd 350 kilometrów to chcę zobaczyć jak najwięcej więc wybiorę opcję z 4 przejazdami, oczywiście ostatni do końca. które to jeszcze nie wiem, wiem że się da zobaczyć około 20-30 załóg bezstresowo. oczywiście w tym przypadku szczególnie fajne miejsca np w środku oesu są wykluczone, ale cóż coś za coś.

aha i się przyłączam do prośby o charakterystykę ciekawych miejsc.
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP