Moderator: SebaSTI
Tomek K napisał(a):Według mnie jest to trochę dziwne tłumaczenie na język polski, angielskiego odpowiednika. Jak dla mnie to chodzi o strefy przed regrupingiem na oddalonych lub stałych serwisach. Rampa, chyba jest strefą mety. Czyli ma swój PKC przed i tablicę informującą o końcu po zjeździe z rampy. Ale mogę się mylić.
sejlot napisał(a):Ciekawe co by było gdyby GG zjechał z rampy, zablokował wyjazd i tam naprawiał auto w towarzystwie mechaników, tłumacząc, że nie może tego zrobić dalej bo będzie wykluczony?W ten sposób przyblokowałby resztę zawodników i pewnie zrobiłoby się niezłe przedstawienie .
sejlot napisał(a):Czyli żeby wszystko było zgodne z regulaminem, mechanicy po zjeździe GG z rampy powinni udać się 1 km od auta, po czy GG mógłby do nich zadzwonić i przy ich pomocy odpalić auto?
posejdon napisał(a):d-z rallyfans napisał(a): co robi tam Grzyb w dżinsach i zwykłej bluzie ??? przebrał się w przerwie między odcinkami ??
Jesli masz na mysli tę fotę to gdzie tu widzisz Grzyba? Po czapce poznałeś?![]()
Mad Max napisał(a):To nie kara tylko pogrożenie palcemd-z rallyfans napisał(a):Kara w zawieszeniu to też kara, a że wiele osób twierdzi że słaba to kara to już podejście indywidualne.![]()
sejlot napisał(a):Ciekawe co by było gdyby GG zjechał z rampy, zablokował wyjazd i tam naprawiał auto w towarzystwie mechaników, tłumacząc, że nie może tego zrobić dalej bo będzie wykluczony?W ten sposób przyblokowałby resztę zawodników i pewnie zrobiłoby się niezłe przedstawienie .
żółtodziób napisał(a):Pytanie czy strefa mety jest strefą mediów i jak daleki jest jej "zasięg.
posejdon napisał(a):Sądzę, że taki właśnie scenariusz będzie następnym razem. Będą jaja.
Honiclbr napisał(a):Rampa nie jest strefą mediów. Takowa w RSMP od kilku lat jest wyznaczana jedynie na strefie serwisowej Rajdu Świdnickiego: http://rajdkrause.pl/pliki/prasa/44rsk_ ... y_book.pdf (strona 13)
SOKÓŁ napisał(a):
Honiclbr napisał(a):Rampa nie jest strefą mediów. Takowa w RSMP od kilku lat jest wyznaczana jedynie na strefie serwisowej Rajdu Świdnickiego: http://rajdkrause.pl/pliki/prasa/44rsk_ ... y_book.pdf (strona 13)
Mówimy tu nie o Serwisie a rampie i na większości rajdów też są wyznaczone strefy dla Foto/TV zazwyczaj przed rampą
Tomek K napisał(a):
Dlatego też mówiłem o nieprecyzyjnym określeniu. Strefa media FOTO/TV na starcie/mecie czy odcinku specjalnym, nie może mieć związku ze strefą (ja bym tu użył sformułowania z piłki nożnej "mixed zone") gdzie udziela się wywiadów podczas regrupingu czy wjazdu na serwis. Zawsze mechanicy idą tam, oglądać zza barierki jak wygląda auto.
Jakby te dwie strefy "zrównać" to mogło by dojść do absurdu - zawodnik wypada z trasy akurat w strefie foto na oesie:) Po czym samochód terenowy jego zespolu wyciagą go liną na trasę:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości