25 Rajd Rzeszowski 2016

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 25 Rajd Rzeszowski 2016

Postprzez DonCorrado » sobota, 16 lip 2016, 13:35

Jeżeli chodzi wam o VIPy to może faktycznie do tych kilkuset metrów które trzeba przejść można by się przyczepić, że jedni dojadą, a inni dojdą (w głowie mam Lubenie i wydaje mi się, że straszliwie dużo marszu nie będzie jak sięgam pamięcią).

Natomiast reszta mnie nie oburza, cena dla prostego kibica 10zł jest jak najbardziej uczciwa wg mnie choć faktycznie ktoś słusznie zauważa, że "nadal" nie wie co ma za korzyść z tego karnetu.

Dodam jednak, że jakbym jechał z kolegą, któremu ot tak chciałbym pokazać rajd, to zapewne musiał bym się tłumaczyć, czemu musi kupić bilet i dlaczego my dymamy na nogach a inni nadal jadą samochodem pod sam oes - tu nie ma takiego gnoju jak na RP ale mimo wszystko pozyskiwanie nowych kibiców w tym stylu chyba nie jest łatwe :roll:
DonCorrado
A6

Postprzez sebaWRC » sobota, 16 lip 2016, 13:37

Mad Max napisał(a):
SebaSTI napisał(a):Była sama runda RSMP to było narzekanie , że słaba stawka...teraz jak trzeba bulic za ME to jest narzekanie i wielkie zdziwienie :shock:
Nie chodzi o cenę karnetu bo ta jest w miarę OK tylko o to że znowu powtarza się historia z Polaka gdzie pospólstwo (59pln) trzeba trzymać krótko za morde i niech zapier**** km skoro nie chce zapłacić a VIPy (249pln) to pełna kulturka i rasowi kibice więc oni niech oglądają rajd tak jak wszędzie indziej na świecie :roll:
druga sprawa jest taka że każą oglądać rajd tam gdzie sobie wymyślili a nie tam gdzie ty chcesz... czuje się jak bym miał deja vu.
Jak widać Królikowi i spółce patent na rozdzielenie karnetów sprawdził się więc trenują to dalej.

Zgadzam się kolego w zupełności ! Ehh :(
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez daryush » sobota, 16 lip 2016, 16:02

A mnie zastanawia, w sumie zastanawiało już podczas Rajdu Polski... Trasa odcinka zamknięta dla ruchu drogowego - wiadomo. Zakazy wjazdu na drogach dojazdowych - ok, ktoś tak wymyślił z jakiegoś powodu, są, droga wyłączona z ruchu, zakaz wjazdu, pilnuje go funkcjonariusz policji opłacany z pieniędzy podatników. Przez zakaz przepuszczane są samochody organizatora, sędziów zabezpieczenia, ok, jest to uzasadnione. Ale na jakiej podstawie funkcjonariusz policji znosi zakaz wjazdu dla osób, które uiściły odpowiednią opłatę u komercyjnie działającego podmiotu jakim jest partner organizatora?
daryush
N2

Postprzez viper » sobota, 16 lip 2016, 16:13

Ludziska, ale marudzicie. Nie podoba sie nie jadę na płatny rajd i dowiedzenia. Mowa była o rallycrosie ze sie rozpędza podobno. Śmiało mozna sie przerzucić. Tylko niezapomnijcie , że tam też sie płci. Jednym słowem Wszędzie lepiej tam gdzie nas nie ma. Problem w tym, że jak sie tam pojawiamy to nagle okazuje sie nie nie jest tak różowo.
viper
S2000

Postprzez lewap0808 » sobota, 16 lip 2016, 17:08

Witam
Mam pytanie znacie ten odcinek KORCZYNA sprawdzał juz go ktoś ..??
SA jakieś fajne miejscówki gdzie coś się dzieje ?
Pozdrawiam. :)
lewap0808
N1

Postprzez Tomek K » sobota, 16 lip 2016, 18:38

A przeczytałeś chociaż 2-3 ostatnie strony TEGO tematu? Zorientowani koledzy już się wypowiadali, a niektórzy z nich pewnie zrobią objazd i podzielą się wrażeniami. Onboardy pewnie też będą, także cierpliwości.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Hubertos » sobota, 16 lip 2016, 21:12

viper napisał(a):Ludziska, ale marudzicie. Nie podoba sie nie jadę na płatny rajd i dowiedzenia. Mowa była o rallycrosie ze sie rozpędza podobno. Śmiało mozna sie przerzucić. Tylko niezapomnijcie , że tam też sie płci. Jednym słowem Wszędzie lepiej tam gdzie nas nie ma. Problem w tym, że jak sie tam pojawiamy to nagle okazuje sie nie nie jest tak różowo.

Rozumiem, że jesli organizator zechciałby walić po ryju każdego kibica znajdującego się na odcinku to też powinniśmy się na to godzić, bo taka jest wola organizatora? Wiem, że podałem coś irracjonalnego, ale idąc twoim tokiem myślenia to właśnie tak to powinno wyglądać. W życiu do wszystkiego podchodzisz tak bezrefleksyjnie i dajesz się oszukiwać za każdym razem? Gratuluję zatem.
Hubertos
A6

Postprzez viper » sobota, 16 lip 2016, 22:37

Hubertos napisał(a):
viper napisał(a):Ludziska, ale marudzicie. Nie podoba sie nie jadę na płatny rajd i dowiedzenia. Mowa była o rallycrosie ze sie rozpędza podobno. Śmiało mozna sie przerzucić. Tylko niezapomnijcie , że tam też sie płci. Jednym słowem Wszędzie lepiej tam gdzie nas nie ma. Problem w tym, że jak sie tam pojawiamy to nagle okazuje sie nie nie jest tak różowo.

Rozumiem, że jesli organizator zechciałby walić po ryju każdego kibica znajdującego się na odcinku to też powinniśmy się na to godzić, bo taka jest wola organizatora? Wiem, że podałem coś irracjonalnego, ale idąc twoim tokiem myślenia to właśnie tak to powinno wyglądać. W życiu do wszystkiego podchodzisz tak bezrefleksyjnie i dajesz się oszukiwać za każdym razem? Gratuluję zatem.

Oszukiwać :). Nie podoba mi sie to nie korzystam co jest jednoznaczne z tym że sie z tym nie godzę. To i cała prostota . Mnie nikt nie oszukuje. Jadę na rajd który jest za Free, albo płace za wejście i nie bręcze na forum, wiec nie masz mi czego gratulować, bo to jest proste. Nie kupuje towaru który mnie sie nie podoba tak prościej mówiąc.
viper
S2000

Postprzez stefan » sobota, 16 lip 2016, 23:26

Yrtat napisał(a):
stefan napisał(a):
Yrtat napisał(a):Zależy co się chce oglądać, mnie serwis nie interesuje więc nie kupuje karnetu, taniej oes każdego dnia :)

No ja już zauważyłem po twoich wcześniejszych wpisach że nie lubisz biletów kupować.... Ja natomiast uważać że powinno się.

Ale co Ty gadasz? Napisałem że mogę kupić 3 bilety zamiast karnetu i wyjdzie mnie taniej. Dlaczego mam płacić drożej jeśli nie muszę? Nie jestem organizacją charytatywna...

A ja piszę że lepiej kupić bilet zamiast kombinować. No ale cóż, jak ktoś chce kombinować to jego sprawa....
stefan

Postprzez speedyzxz » sobota, 16 lip 2016, 23:50

A gdzie w tym kombinowanie? :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Yrtat » niedziela, 17 lip 2016, 00:28

Stefan przecież ja piszę ze kupię bilet na każdy oes i nic nie kombinuje :D tylko ze mi wyjdzie taniej niz karnet.
Ostatnio edytowano niedziela, 17 lip 2016, 00:39 przez Yrtat, łącznie edytowano 1 raz
Yrtat
A5

Postprzez Yrtat » niedziela, 17 lip 2016, 00:31

speedyzxz napisał(a):A gdzie w tym kombinowanie? :D

Dzięki Kolego, chyba jedni tego nie rozumieją albo mają w tym biznes
Yrtat
A5

Postprzez stefan » niedziela, 17 lip 2016, 00:39

Yrtat napisał(a):

A może "kolego" weź pod uwagę jakie rajdy są drogie dla kierowcy i załogi, a Ty starasz się przyzydzic na biletach.....
stefan

Postprzez Mariusz » niedziela, 17 lip 2016, 05:55

tomeQ_ napisał(a):Pojawiające się obliletowanie rajdów coraz bardziej mnie fascynuje i zadaję sobie pytanie, co w odniesieniu do lat poprzednich dostaję za te xx zł.

Żeby rajd znalazł się w ERC to organizator musi na pewno sporo zapłacić, a sponsorzy w Polsce na pewno nie walą drzwiami i oknami żeby się dołożyć do całości budżetu. Zresztą, nawet gdyby wszystko było od sponsorów, to i tak ERC jest świetną wymówką żeby obiletować rajd. Ja też bym tak zrobił ;|
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 17 lip 2016, 11:54

stefan napisał(a):
Yrtat napisał(a):

A może "kolego" weź pod uwagę jakie rajdy są drogie dla kierowcy i załogi, a Ty starasz się przyzydzic na biletach.....
przecież te pieniądze i tak nie trafiają do załóg. Skoro organizator taką cenę ustalił to znaczy że wyliczył sobie ją jako opłacalną. Więc nie rozumiem szukania problemu akurat w tym miejscu
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP