Moderator: SebaSTI
nie trybie twoich skróconych pytańWujeek napisał(a):A co masz na mysli takie samochody jak opel astra czy nawet renault clio ponizej 98 r ?
Co do "złomów", zerknij na wyniki Virnika, Tomaszczyka, Pochłopienia (GSMP) i zastanów się spokojnie i odpowiedz mi na następujące pytania:
Czy na pewno lepiej było by dla nich wsiąść w Fieste R1( według starej nomenklatury) i zbierać regularnie puchary za wygranie klasy? Czy ktokolwiek by o nich usłyszał? Jak by wtedy rozwijała się kariera każdego z nich?
Witcher1990 napisał(a):Co do "złomów", zerknij na wyniki Virnika, Tomaszczyka, Pochłopienia (GSMP) i zastanów się spokojnie i odpowiedz mi na następujące pytania:
Czy na pewno lepiej było by dla nich wsiąść w Fieste R1( według starej nomenklatury) i zbierać regularnie puchary za wygranie klasy? Czy ktokolwiek by o nich usłyszał? Jak by wtedy rozwijała się kariera każdego z nich?
No a jak się obecnie rozwija? Pierwszy rozwalił beemkę i siedzi w domu, drugi wszedł w CEFT na jeden sezon i cisza, 3ciego nawet nie znam
Kramar napisał(a):Za trudne pytanie? To podpowiem, nie usłyszał byś o żadnym z nich.
A że Pchłopienia nie znasz to wyłącznie twoja strata.
Przytoczony wyżej puchar Sandero, na papierze wygląda biednie ale wyobraźcie sobie dziesięciu ambitnych, walczących o dziesiąte części sekundy w tych autach.
Ja w to wchodzę Kramar
viper napisał(a):Bingo kolego trafileś w 10.
viper napisał(a):Kajetanowiczem jarali sie jak maluchem na cieszynce, a Kubica jak s1600 wygrywał z s 2000
viper napisał(a):To nie kibic rajdowy musi słyszeć bo nie rajdowy i tak o nich nic nie wie.
ZbyszekChaosu napisał(a):Mnie się tok rozumowania Vipera podoba, kupić auto nie na rok czy dwa tylko na dłużej z myślą o startach w wyższej lidze. Ponadto pozyskanie sponsora to nie tylko wyniki ale też dobre wrażenie. Co innego będzie gdy firmową imprezę odwiedzimy zgrabnym dość nowym autem z klatką a co innego gdy podjedziemy jakąś niepozorną "dłubanką". Sponsor będzie chciał się naszym zespołem pochwalić przed zaproszonymi gośćmi a nie tłumaczyć im czemu ten samochód jest lepszy od nowego
Jednak jest jeden duży minus. Brakuje obecnie małych aut N-grupowychNie licząc wspomnianego Clio i aut których homo kończy się w przyszłym roku mamy tylko Łade, Fiata 500 turbo, Leona w dieselu itp Ekspertem jednak nie jestem więc wklejam źródło, może ktoś się czegoś pozytywnego jeszcze dopatrzy. http://www.fia.com/sites/default/files/ ... %C3%A9.pdf
Kramar napisał(a):Trafił ale kulą w płot. Mało takich co nowymi autami startowali a teraz siedzą w domach i wspominają? .
Kramar napisał(a):Przecież oba te auta w rzeczonych czasach były już historykami, złomami, glutami (niepotrzebne skreślić).
.
Kramar napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=FxrWTZjtCXo
Liczba wyświetleń, liczba pozytywnych ocen. Może oglądający myśleli, że na złom tak pędzi, nie do mety.
radzio napisał(a):w innym przypadku jeżdżenie wolnochodem dla samego jeżdżenia w rsmp totalnie nie ma sensu. nie widzę w tym żadnej rywalizacji. a właśnie chyba o rywalizację chodzi w naszym sporcie. czy nie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości