39 Rajd Świdnicki Krause

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez RajducH » piątek, 4 mar 2011, 13:38

wydaje mi sie ze to spadanie z Modliszowa do Złotego Lasu

hehe Mad Max byl szybszy :D w kazdym badz razie w tym roku tedy nie jada
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Banan » piątek, 4 mar 2011, 16:00

Cogonieznajom napisał(a):czyli w przeciwna stronę niż jadą na tych filmach?

Na pierwszym filmiku, ktory dales jada pod gore, na drugim w dol, czyli tak jak teraz na Elmocie.

Cogonieznajom napisał(a):...no to ja juz wiem gdzie będzie palił się nasz grill w niedzielę:))

W takim razie do zobaczenia. ;)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez lapekrallyfoto » poniedziałek, 7 mar 2011, 11:50

A tak wogóle to coś wiadomo czy Kuzaj pojedzie Swidnicki?
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez lapekrallyfoto » poniedziałek, 7 mar 2011, 11:56

Ktoś może wie jak wyglada teraz asfalt z Jugowa do Kamionek, bo same Kamionki ok, ale wyżej było juz gorzej
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 7 mar 2011, 13:04

Ja mam podobne pytanie tylko chodzi mi o odcinek na Michałkowej o fragment od "Białej Sowy" do Glinna, jak tam wygląda sytuacja z asfaltem, oraz jak wygląda usytuowanie terenu tzn czy odcinek idzie pod górę, czy jest na spadaniu i czy jest tam coś ciekawego do oglądania.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez hairpin » poniedziałek, 7 mar 2011, 20:10

Jechałem dzisiaj Świerki - Włodowice. Wyryp. Wyryp i ruina. Nierówny asfalt sporo dziur i duuuużo syfu pozimowego, zostały jeszcze resztki band śnieżnych. Jest tam sporo ciekawych miejsc ale dojście od startu lub mety, albo przed zamknięciem Os'u. Nie zauważyłem żadnej bocznej drogi dojazdowej.
hairpin
A5

Postprzez Honiclbr » poniedziałek, 7 mar 2011, 20:13

lapekrallyfoto napisał(a):Ktoś może wie jak wyglada teraz asfalt z Jugowa do Kamionek, bo same Kamionki ok, ale wyżej było juz gorzej

Od Kamionek po przełecz Jugowską nowy asfalt, choć już z lekkimi fałdowaniami. Reszta oesu jak przed rokiem i gorzej po zimie.
Honiclbr
A5

Postprzez tomy halik » poniedziałek, 7 mar 2011, 20:28

od białej sowy do krzyża ( przy skrecie na Walim) jedzie praktycznie pod góre( w tamtym roku asfaltu nie było :) ) natomiast od tego miejsca po równym i przed samym
Glinnem mocne spadanie ( tu asfalt był w miare). Odcinek pod góre taki michałkowski krety i wąski. Od odbicia na walim troszke szybciej i około 500 metrów od krzyża takie podbicie na mini mostku. Ogólnie szybko na odwage ( ja tu pewnie zawitam). Same spadanie przed Glinnem na rekonesansie wygląda na kozackie ale ja tam byłem juz kilka razy i jakoś mnie nie zachęciło.
tomy halik
N3

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 7 mar 2011, 23:14

tomy halik napisał(a):od białej sowy do krzyża ( przy skrecie na Walim) jedzie praktycznie pod góre( w tamtym roku asfaltu nie było :) ) natomiast od tego miejsca po równym i przed samym
Glinnem mocne spadanie ( tu asfalt był w miare). Odcinek pod góre taki michałkowski krety i wąski. Od odbicia na walim troszke szybciej i około 500 metrów od krzyża takie podbicie na mini mostku. Ogólnie szybko na odwage ( ja tu pewnie zawitam). Same spadanie przed Glinnem na rekonesansie wygląda na kozackie ale ja tam byłem juz kilka razy i jakoś mnie nie zachęciło.

Bardzo bym Cie prosił: zaznacz te miejsca na mapie (choćby w paincie) ,ponumeruj i te numerki przyporządkuj temu co już napisałeś. Podejrzewam ,że wiem o które partie OSu Ci chodzi ale chciałbym być pewien. Wszystkim się przyda, bo jak wiemy miejscówy z WRC potrafią być nudne.Dzięki z góry :D
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez tomy halik » wtorek, 8 mar 2011, 00:52

a moge ten obaz z painta tu jakos wkleic jak mam zapisane tylko na kompie ?
tomy halik
N3

Postprzez Hammer_ » wtorek, 8 mar 2011, 09:19

wrzuć ten obraz na serwis hostingowy np: imageshack.us i wklej nam link, który wygeneruje Ci w/w strona, pozdr
Hammer_
N1

Postprzez Motulski » wtorek, 8 mar 2011, 12:24

Obrazek

OS Świerki-Włodowice. Na lokalnej mapie jest droga szutrowa, którą chyba można się przemieścić wzdłuż oesu, tu zaznaczyłem ją linią niebieską.

Jakaś to opcja jest ( jedyna ). Co do stanu drogi to nie mam pojęcia, ale wiem, że jest i chyba będzie dało się nią przejechać, bo są tam po drodze chyba domy też, ale po zimie to nigdy nic nie wiadomo...
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Mad Max » wtorek, 8 mar 2011, 12:29

"Biała Sowa" to ośrodek na Michałkowej koło którego jest podbijający mostek na którym w zeszłym roku odpadła Kuzajowi kierownica, w tym roku przez ten mostek nie jadą, odcinek odbija przed mostkiem w prawo w stronę Walimia, a krzyż stoi na skrzyżowaniu gdzie można dalej jechać w stronę Walimia lub odbić tak jak idzie odcinek w lewo na Glinno. W zeszłym roku tego fragmentu nie było, więc jak porównasz sobie mapki to będziesz wiedział gdzie to jest, ostatni raz odcinek ten był pokonywany na Elmocie 2007.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Andrzej » środa, 9 mar 2011, 00:25

tomy halik napisał(a):a moge ten obaz z painta tu jakos wkleic jak mam zapisane tylko na kompie ?

Wrzuć na tinypic.com i potem wklej tutaj linka z tinypic: [img]link%20do%20twojego%20zdjęcia[/img].
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez paproh » środa, 9 mar 2011, 07:38

Motulski napisał(a):Obrazek

OS Świerki-Włodowice. Na lokalnej mapie jest droga szutrowa, którą chyba można się przemieścić wzdłuż oesu, tu zaznaczyłem ją linią niebieską.

Jakaś to opcja jest ( jedyna ). Co do stanu drogi to nie mam pojęcia, ale wiem, że jest i chyba będzie dało się nią przejechać, bo są tam po drodze chyba domy też, ale po zimie to nigdy nic nie wiadomo...

do tej lini niebieskiej - jechałem ostatnio i było troche szutru i duzo nowego asfaltu - jak zejdzie troszke snieg to bedzie mozna posmigac i poszukac bo widzialem wiecej drog dojazdowych
free your mind...
paproh
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP