no , a co do startów czopika w 2005r to cytując
www.czopikrally.pl:
Tomek Czopik: " To był dziwny sezon. Właściwie niemal do jego rozpoczęcia byłem przekonany, że będę w nim uczestniczył jako kibic. W ostatniej chwili udało się jednak zgromadzić budżet i wystartowaliśmy. Jak wszyscy wiedzą początek nie mógł być gorszy. Na półmetku sezonu my mieliśmy ledwie cztery punkty zdobyte w Olsztynie, a Tomek Kuchar, który pożyczał nam swoją Evo VII miał samochód do remontu

. Najbardziej zadowolony jestem z wyniku osiągniętego na Nikonie - trzecie miejsce wywalczone wysłużonym Evo VI trochę nas podbudowało.
Zaproszenie od Subaru Poland Rally Team było dla nas dużym zaskoczeniem. Start w Warszawie najnowszą enkową Imprezą sprawił nam mnóstwo frajdy. Była szansa na najlepszy w sezonie wynik, gdyby nie dziewicze błędy związane z poznawaniem nowego sprzętu.
Wiem, niektórzy powiedzą, że szóste miejsce dla Mistrza Polski to kompromitacja. Prawda jest taka, że w tej dyscyplinie na końcowy sukces składa się mnóstwo elementów, a umiejętności kierowcy to tylko jeden z nich. Myślę, że niektórymi wynikami oesowymi udowodniliśmy przynależność do ścisłej czołówki polskich rajdów. W przeciwieństwie do poprzedniego roku, kiedy po zdobyciu tytułu Mistrza Polski czułem ogromną radość, ale też zmęczenie i myślałem nawet o zakończeniu kariery, teraz czuję niedosyt. Nie wiem jeszcze co z przyszłym sezonem, póki co rozpoczynam starania o pozyskanie środków na kontynuowanie startów."
A tutaj golden coś dla Ciebie
Łukasz Wroński:"...Jednym słowem w czołówce się zagęściło, a wycofanie z rywalizacji aut WRC przyczyniło się do wzrostu atrakcyjności polskich rajdów."