przez RacingPromotion » czwartek, 28 sie 2008, 20:25
Czopik w Race rent
29 sierpnia rozpoczyna się 23 Rajd Karkonoski 7 runda Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski oraz 2 runda Lausitz Cup. Na kultowych już Jeleniogórskich trasach zobaczymy całą czołówke Polskich rajdów. W gronie najszybszych kierowców po małej przerwie za sterami Mitsubishi Lancera Evo IX ze stajni Race Rent zobaczymy Tomasza Czopika. Tomek wystartuje samochodem, którym podczas Rajdu Subaru jechał Tomek Kramarczyk.
Tomasz Mikołajczyk:
Podpisaliśmy z Tomkiem Czopikiem kontrakt Rajd Karkonoski, Dolnośląski z z opcją rozszerzenia również na Rajd Orlen. Samochód jest przygotowany na 100% a Tomek Czopik gwarantuje dowiezienie samochodu w całości na wysokim miejscu w generalce. Po testach i przejchaniu ponad 100 km naszym samochodem na Mucharzu Tomek bardzo sobie chwalił przygotowanie, szybkość naszej rajdówki oraz serwis Race Rentu. To jest samochód do wygrywania i w rekach dobrego kierowcy można nim bardzo wysoko zajechać. Mam nadzieje i życze Tomkowi Czopikowi wygranej i jazdy po czarnym.
Tomasz Czopik:
Jak już wielokrotnie mówiłem, w rajdach najważniejszy jest sponsor! Po małych zachwianiach z firmą ukraińską pozyskaliśmy największego dystrybutora i importera kwiatów w Polsce! Podobno dostarczają kwiaty równie szybko, jak my ścigamy się na rajdowych trasach.
Rajd Karkonoski, znany mi z początków mojej kariery, jest przepiękny i trudny, a odcinek w Karpaczu wręcz kultowy i bardzo się cieszę, że powalczymy, jeżeli nie w generalce to na pewno w N-ce. Dotychczasowy sponsor ACE RACING oraz jak zwykle Rossignol pozostają jako uzupełniający i wspólnie mam nadzieję, zakończymy sezon z niezłym wynikiem. Bardzo dziękuję wszystkim, którym naszej załogi brakowało na Rzeszowskim - dostałem wiele miłych maili. W dalszej części sezonu postaram się jeździć również "w czubie".
Cała stajnia Race Rent życzy Tomkowi Czopikowi jak najlepszego wyniku i ukończenia 23 Rajdu Karkonoskiego w czołowej trójce klasyfikacji Generalnej.
Race Rent Team
http://www.wyscigigorskie.pl/
http://www.facebook.com/pages/Portal-wyscigigorskiepl/110395589005647