KTO WYGRA WARSZAWSKI !!!!!?????

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez kakao » piątek, 12 wrz 2003, 01:56

miało być niech
kakao
N3

Postprzez żółtodziób » piątek, 12 wrz 2003, 04:19

z jednej strony lepiej jak będzie jakieś WRC, a z drugiej strony to przydałoby się żeby cała szpica pościgała się równym sprzętem. Skoro Kuzaj ma zobowiązania wobez sponsorów najpewniej jeśli wystartuje Nką bedzie to Subaru, więc tak czy siak będzie dysponował lepszym wozem od pozostałych.
żółtodziób
A8

Postprzez Kruk » piątek, 12 wrz 2003, 07:04

Fajnie byłoby, gdyby w ostatniej tegorocznej eliminacji RSMP wystartowali: Hołowczyc, Kuchar, Sztuka i pozostali startujący we wcześniejszych eliminacjach w "ence" - (Gabryś, Bębenek, Sołowow, Turkowski :!: i tworzący tło dla wcześniej wymienionych - :roll: Lubiak, Duda, Stec, Maciejewski).

Zakładając, że wszyscy wystartowaliby "enkami" możnaby było spodziewać się jeszcze bardziej ciekawej, zaciętej i emocjonującej rywalizacji :twisted: niż ta, która miała miejsce na śląskim. Może Leszek, jako, że nie ma już o co walczyć :oops: :lol: :cry: też zdecydowałby się na rywalizację w "ence".

Mam też nadzieję, że widząc taką listę zgłoszeń na warszawski tegoroczny mistrz wyścigów górskich - Paweł Dytko zrobiłby wszystko co tylko jest możliwe, żeby też wystartować w tej doborowej stawce konkurentów.

Uważny czytelnik zauważył, że nie wymieniłem Sebastiana Frycza. :?: Nie zapomniałem o nim. :idea: Celowo pominąłem go, bo myślę, że Janusz, mając na względzie renomę własnego zespołu, wystawi go w samochodzie klasy WRC, licząc na zdobycie przez niego tytułu Mistrza Polski 2003 roku. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można przewidywać, że mogłaby to być :arrow: toyota corolla z JM Engineering - Zlin.

Najfajniejsza :D w tym wszystkim :!: byłaby możliwość porównania w podobnych warunkach umiejętności kierowców i opanowania techniki jazdy "enkowym" samochodem. :twisted:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez nhw220t » piątek, 12 wrz 2003, 10:13

Przecierz Mistrza Polski ma juz Czopik. Frycz walczy o mistrza grupy N więc start w WRC byłby bez sensu... niestety.
WUY3902
nhw220t
N2

Postprzez marcin » piątek, 12 wrz 2003, 12:30

Ale sie namieszało :? :roll:
W wywiadzie przed Śląskim Frycz powiedział że jak zajmie drugą pozycję w N-ce zapewni sobie mistrza N-ki !!! Frycz był drugi więc według tego co powiedział już ma mistrza w kieszeni. W generalce niby mistrzem jest już Czopik więc Frycz nie ma po co jechać wurcem na Warszawskim bo mu to już i tak nic nie da. Jedynie chyba w generalce Frycz może obronić swoją drugą pozycję. Ja tak to widze :wink: . Nie wiem czy dobrze myśle bo z tą punktacją na serio jest niezły bałagan myślę że nawet zawodnicy do końca nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi :lol: :lol: :wink:
marcin
A5

Postprzez rav » piątek, 12 wrz 2003, 15:16

rajdomaniak napisał(a):Uważny czytelnik zauważył, że nie wymieniłem Sebastiana Frycza. :?: Nie zapomniałem o nim. :idea: Celowo pominąłem go, bo myślę, że Janusz, mając na względzie renomę własnego zespołu, wystawi go w samochodzie klasy WRC, licząc na zdobycie przez niego tytułu Mistrza Polski 2003 roku. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można przewidywać, że mogłaby to być :arrow: toyota corolla z JM Engineering - Zlin.

Sebastian Frycz na tytuł mistrza polski szans już nie ma, a jego tytuł w N-ce nie jest jeszcze taki pewny, bo jeśli za Warszawę dostałby 0 punktów, a Bębenek by wygrał to mieli by taką samą ilość punktów (po 3 zwycięstwa i 2 drugie miejsca).
rav
A6

Postprzez rav » piątek, 12 wrz 2003, 15:18

I nie mówiłbym z pewnością że N-kowe Subaru jest szybsze od Lancera, bo to zależy od tego, które Subaru i jak przygotowane.
rav
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 12 wrz 2003, 15:35

tak, Frycz musi się jeszcze w Nce bronić, bo ma wprawdzie 10 punktów przewagi nad Bebenkiem, ale we Warszawie jest do zdobycia (teoretycznie)11. Gdyby Frycz nie ukończł to Bębenek przeszedłby go o jeden punkt. Nic by nie musiał sobie odejmowac bo Rzeszowskiego nie ukończył i ma już jedno zero do odjęcia. Ot durne przepisy, Czopik ma nad Fryczem w generalce 9 punktów przewagi, ale już ma tytuł w kieszeni, Frycz nad bębenkiem ma 10 punktów przewagi i jeszcze na 100% nie może być niczego pewien...

rav: Kuzajowi Subaru N-kowe na pewno obsłużyłby Prodrive, najbliższa stajnie dysponująca Nkowymi WRXami to chyba First, w kraju nie ma nikt subaryn, w Czechach też chyba nie, a z Prodrivem Kuzaj ma umowę na cały sezon. Jak najbardziej naturalną sprawą będzie wzięcie wozu od nich... a do tego sprzętu wszelkie misie, nawet od Steca nie mają startu...
żółtodziób
A8

Postprzez kakao » piątek, 12 wrz 2003, 16:06

żółtodziób napisał(a):tak, Frycz musi się jeszcze w Nce bronić, bo ma wprawdzie 10 punktów przewagi nad Bebenkiem, ale we Warszawie jest do zdobycia (teoretycznie)11. .

jakie 11?

przecież punkt przyznawany za wygrane oesy wliczany jest do klas. generalnej a nie gr.N
kakao
N3

Postprzez !ADI! » piątek, 12 wrz 2003, 17:52

rav miał niezły pomysł z awarią kuziego pod pajacem kóltóry!
Nie życzyłbym mu tego. Ale tek na oczach kamer AWARIA!!! I chodziłoby mi o reakcję Leszka! Co by powiedział?

zółtodziób a kto zajmuje się imprezami Araiego oraz Higginsa? Bo ta należąca do brytola to nieźle wymiata!
!ADI!
S1600

Postprzez Wilu » piątek, 12 wrz 2003, 18:25

Higgins wymiata subaru od RED, znane tym i owym, tak było przynajmniej na Barum. Arai raczej oficjalny prodrive, choć serwisować go raczej nie powinni.
Wilu
N4

Postprzez Schumi03 » piątek, 12 wrz 2003, 19:18

Z tego co pamiętam to Imprezą z REDa jechał też Sołowow na Cyprze...
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez Alien » piątek, 12 wrz 2003, 19:54

Nie wiem czemu tak zle zyczycie Kuziemu przed wawa. On juz swoje i tak zebral na garba.
N-ka nie pojedzie bo Subaru WRC S8 trzyma u siebie w garazu. To jest jego prywatny samochod, za ktory polozyl gooooooore kasy. Raczej kolejnych paru zloty nie wyda na start w N-ce, nawet wlasnym Misiem.
Alien
A5

Postprzez !ADI! » piątek, 12 wrz 2003, 20:27

na imprezę wydał ponoć ponad 700 000 jewro[juro](euro) :)
!ADI!
S1600

Postprzez Alien » piątek, 12 wrz 2003, 20:37

Doloz do tego jeszcze pare stowek za zbudowanie jej po Polskim i kolejne klepanki + silnik przed Barumem. To jest BANKA papierow. :shock:
Alien
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP