Czopik mistrzem Polski 2003? Sensacja?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Sergiey » piątek, 8 sie 2003, 17:12

A ja popieram Sumo - bo ma rację :):
popieram wapno bo tez ma racje :):
popieram Adi'ego bo popiera wapno :):
i przyznaję rację andreasowi bo tez dawniej kibicowałem Kuzajowi :oops:
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez LIPciu » sobota, 9 sie 2003, 02:27

!ADI! napisał(a):

Nigdy nie mówiłem, że nie lubię Kuziego. Ale niech się na serio nad sobą zastanowi.

kim ty jesteś żęby tak mówić?? sam się nad sobą zastanów...
sumo:kuzaj jest skączony??? a kto i w jakim stylu wygrał ostatniego kormorana?? myślisz że ty też dałbyś rade objechać hołka na mazurach??

powiem tak i tak wiemy kto jest najszybszy w tym kraju!!!!!!
czopik na pierwszym odcinku (14km) dostał 19 sec. ten typ przegywa z fryczem i bębenkiem a wy mówicie że zasłużył na tytuł??? jest medialny i bardzo sympatyczny (osobiście bardzo go lubie) ale tytuł mistrza polski powien trafić w ręce najlepszego kierowcy a nie do chłopa który jest rzemieślnikiem!!
co do leszka to na początku jego kariery trudno było znaleść kibica któremu nie podobałaby się jego jazda!!!!
tak było do momętu gdy stał się realnym konkurentem (razem z januszem) hołka. przestali sie lubieć co w efekcie podzieliło fanów. ale to przecież normalna sytuacja w sporcie...
bądzcie obiektywni w ocenie umiejtności kierowców o których rozmawiamy!!
LIPciu
A5

Postprzez Transformer » sobota, 9 sie 2003, 04:08

A ja myśle ze Czopas ma duże szanse na mistrzostwo ... byle tylko dojechał - jest szansa że oprócz wątpliwego krakowskiego sezon RSMP zakończy się niestety na Rzeszowskim. Mistrz mistrzem ale to raczej z rodzaju ubiegłorocznego Kuzaja - bo nikt szybszy nie uzbierał kasy/albo jeździ za granica.
Obym się mylił z tym końcem sezonu :((
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez WAPNO » sobota, 9 sie 2003, 07:10

Lipciu ma duzo racji. Fakt, ze Czopik dojezdza. Podobnie jest w RSMS Burns tez tylko dojezdza, i tutaj jestem zdania, ze nie nalezy mu sie tytul. Tylko, ze w RSMS Gronholm nie dzwoni, a w MP glowny faworyt tak. Dobra ja lece na wakacje, milego nabijania postow ;), moze uda mi sie wbic na jakis internet tam. Pa.
WAPNO
A6

Postprzez WAPNO » sobota, 9 sie 2003, 07:12

Sorki, ze drugi post tak szybko, ale chyba mi wybaczycie bo sie spiesze :). Zreszta przez tydzien nie bede pisal. Co do tego, ze wiemy kto jest najszybszy to nie do konca (Ogolnie rzecz biorac, bo ja wiem kto dla mnie jest najszybszy :) ). Jest jeszcze Kulig, ktory nie startuje w MP, Kuchar, Holek. Fakt, ze ci dwaj startowali w Kormoranie, ale im sie troche focusiki psuly :).
WAPNO
A6

Postprzez sumo » sobota, 9 sie 2003, 09:33

Kuzaj jest skonczony... ile on najwiecej oesow przejechal w swoim zyciu ? :P Owszem dodam ze jego styl jazdy mi sie podoba ale co z tego skoro nie dojezdza? Ja bym Holka i Kuchara nie objechal na mazurach (chyba ze daliby im seicento :lol: :lol: ) , nie powiem ze to sa slabi kierowcy bo jezdzic potrafia !
Kuzi w tym roku znow chcial wyjezdzic MP wygrywajac z Enkami ?:/ No byl Czoper co mial WRC w rekach, ktory uczyl sie tym jezdzic....
Oliwa zawsze sprawiedliwa :D
i ADI ma racje - niech sie chlop nad soba zastanowi. Jak zacznie dobrze jezdzic to moze cofne to co napisalem ;)
sumo
N4

Postprzez żółtodziób » sobota, 9 sie 2003, 10:11

LIPciu: to czy Czopik zasłużył na tytuł czy nie okaże się pod koniec sezonu, jak podliczą punkty. Co z tego że od Frycza i Bębna dostał dużo na 1 OS, ale potem jakoś tę strate odrobił! Mnie też szkoda Leszka, bo jest ewidentnie szybszy od Czopika, i to mimo że w zasadzie nigdy Lecha specjalną sympatią nie dażyłem, ale zasady są jednkowe dla wszystkich... I szczerze mówiąc większym obciachem dla niego byłoby przegrać RSMP z Nką niż z WRCówką i pół A-grupowym Evo 7 ...
żółtodziób
A8

Postprzez !ADI! » sobota, 9 sie 2003, 12:08

LIPciu a nie zauwazyłeś, że Kuzi jest mądry jak ma najlepsze auto?
Peugeot 206 WRC wygrał wreszcie w polsce i Kuzi też, bo nie miał żadnych konkurentów. Większość przeciętnych kierowców, jeśli posiada WRC nawet nie w topowiej spcesyfikacji, stuka wsztkie Nki.
I ty się zastanów co piszesz. Bo twoje uwielbienie do Kuziego blokuje Ci częśc szarej masy. To co, że jeździ widowiskowo, Stecu też tak jeździ, no i nie wygrywa. A po drugie to jako jedyny posiada auto w takiej specyfikacji, więc dziwne by było gdyby nie stukał innym póki jedzie. Pewnie przytoczysz kormorana. No na kormoranie to Hołek i Kuchar dali ciała. Nie wiem jak tam było, ale może zauważyłeś, że potem Kuchar pojechał autem do estonii i wyjechał 2 miejse. I w tedy powiedzaił, że mechanicy znaleźli usterkę.
Nie oszukujmy się, Kuzi to show na kołach i tyle. A dla jego wiernych fanów zawsze jest dobrze. NIe ważne czy wygra, czy wyp$@$@#i jak ostatni kretyn. Gdyby się cioł z kimś o sekundy to taki chrash jest zrozumiały. A nie w takiej sytuacji.
Jego sponsor nakręcił na nim dobry materiał, a teraz niech idzie finansować Frycza albo kogoś z niższych klas, bo ta forsa się Kuziemy na nic nie przyda. Bo po co marnować pięniądze, na kimś kto jest rozwojowy jak kilo gwoździ.
!ADI!
S1600

Postprzez sumo » sobota, 9 sie 2003, 13:12

Przyznaje Adiemu racja... kasa ktora otrzymal do dyspozycji Kuzi bylaby lepsza dla np. Frycza - chlopak młody, ma talent niech sie uczy.
sumo
N4

Postprzez schwepes » sobota, 9 sie 2003, 13:26

patrzycie na wszystko z punktu widzenia kierowców... a spójrzcie z punktu widzenia sponsora - to nie jest fundacja charytatywna!.
Kuzaj jest zwodnikiem który ma aktualnie chyba największy fanklub w Polsce i jest to normalne że sponsorzy wybierają jego (grupa docelowa i te sprawy ;)).. na pewno jak Frycz zacznie osiągać poważne sukcesy znajdzie się jakiś duży sponsor, teraz musi się postarać jakoś zapiąć budżet przy pomocy mniejszych sponsorów..

dla mnie jest to logiczne i jako sponsor też bym najprawdopodobniej wybrał rajdówkę Kuzaja jako miejsce na reklamę.. mimo że za nim nie przepadam :P
schwepes
A6

Postprzez !ADI! » sobota, 9 sie 2003, 13:31

Schwepes wiem, to jest fakt. Bo niestety Kuzi jest na pewno większą postacią medialną niż Fryczu.
Szkoda, że pewnie Sebastian nigdy nie będzie tak medialny. I tu kłania się sposób "bycia" kierowców. :)
!ADI!
S1600

Postprzez LIPciu » sobota, 9 sie 2003, 18:31

przestańcie bechtać kuzaja!!!
CHORĄGIEWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
frycz jeszcze nic takiego super nie osiągnąl a wy chcecie go zrobić niewiedomo kim!! kuzaj ma na swoim koncie pare sukcesów. nie zmienicie tego! po co się wtrącacie do jego sponsora?? niech rozbija wózki jak chce. jeśli ma na to kase. jego sprawa!! to wolny kraj!!!
LIPciu
A5

Postprzez sumo » sobota, 9 sie 2003, 18:55

Frycz nic takiego super nie osiagnął? Człowieku... za co... nie ma tyle kasy zeby wystartowac gdzies dalej. W Polsce osiągnął dużo i nikt nie zaprzeczy że jest przyszłością ;) Fabryka czeka na takich jak on. Szkoda ze KUZI nie startuje w MŚ....
sumo
N4

Postprzez wartek » sobota, 9 sie 2003, 20:09

lipciu: napisales ze kuzajowi nalezy sie tytul bo jest najszybszy, dochodzac do skrajnosci mozna powiedziec ze powinien byc ME bo podobno na pierwszych 2km polskiego byl szybszy od Camposa i Thiriego o 5s
co to za mistrz ktory nie potrafi opanowac emocji?

a co do sponsorow to nie jest to wcale tak jednoznaczne ze wiecej zyskaja sponsorujac kuzaja, jesli ktos go nie lubi to wyrabia sobie zle zdanie o danej firmie, a jesli mlody rozwojowy wyjedzie za granice startowac np na MŚ i pokaze cos dobrego (np Frycz na A1) to pokaza go obok najwiekszych gwiazd 'fabrycznych' np na TV4
ale do tego trzeba mic farta zeby trafic na takiego kierowce ;)
wartek
N2

Postprzez LIPciu » sobota, 9 sie 2003, 21:13

sumo napisał(a):Frycz nic takiego super nie osiagnął? Człowieku... za co... nie ma tyle kasy zeby wystartowac gdzies dalej. W Polsce osiągnął dużo i nikt nie zaprzeczy że jest przyszłością ;) Fabryka czeka na takich jak on. Szkoda ze KUZI nie startuje w MŚ....

gdyby był taki naprawde zajebisty to nie startowałby w rzeszowskim tylko w finlandi (na mega talent zawsze znajdzie sie sponsor!!)
w polsce osiągnął dużo???fakt jest dobry ale u mnie nie jest nawet w pierwszej 10 ostatniej dekady!
fabryka czeka?? "takich" talętów jak frycz jest baaaaaaardzo dużo!!! a i tak fabryka nie wybiera z takich (chyba że na trzeciego kierowce) tylko ma do wyboru naprawde szybkich kolesi.

wartek: colin jest mistrzem który nie potrafi opanować swoich emocji.(wymienić ci jeszcze kogoś???) o to tez chcesz się spierać?? nie idz do skrajność tylko czytaj uważnie moje posty bo tworzysz chore teorie!

adi!: kuzaj dokanał paru rzeczy w swojej karierze za które należą mu się słowa uznania. często mu nie wychodziło ale pare wyników zakręcił i o to mi właśie chodzi. ty uważasz go za chłopa który potrafi wygrywać z enkami jadąc wurcem. w takim razie przypomnij sobie rajd krakowski w którym leszek swoją corollą zdecydowanie objechał kuliga w focusie i to jeszcze na odcinkach w okolicach łapanowa (na strefie w sułkowicach janusz nie wiedzial co się dzieje) znam się troche na tym sporcie i wiem że dołożyć kuligowi u niego w domu to więcej niż obiechać hołka na kormoranie (to zrobil w tym roku)!! a ty mi mówisz że ten chłop potrafi objechać tylko obejechać enki jadąc wurcem. sam widzisz dlaczego nie moge się z tobą zgodzić...

żółtodziób : świetnie zdajesz sobie prawe z tego że wcale nie najlepsza drużyna zdobywa mistrzostwo, najlepszy kierowca też może nie zdobyć tytułu (tak to bywa w sporcie) Dlatego dla mnie liczy się to jak szybko ktoś jeżdzi. niżej cenie kierowców którzy zawsze sobie dojadą tu punkt tam punkt już sie uzbiera jakieś fartowne wicemistrzostwo
np. burns (dojerzający do mety) czy martin (wygrywa odcinki na każdym rajdzie, ma też chłopak niefarta) kto z nich powinien być mistrzem ??
nazie bliżej jest rychu ale i tak wszyscy wiemy że lepszym od niego wymiataczem jest martin!!
leszek nie może jeżdzić wolniej (np. ma pewnie że wygra) on startując w rajdzie mp jedzie nie po to żeby zdobyć punkty i w efekie tytuł. gdzie ma się dokształcać jako kierowca żeby potem w razie czego ścigać się z takimi camposami?? chyba nie nauczy sie tego jadąc w jakimś tam rajdzie rzeszwskim bez żanej spinki pełen relaks. podnosi sobie poprzeczke. pamięta też o kibicach bo wielu zapomniało!
ja go szanuje jednocześnie mu gorąco kibicuje (nieważne czy dzwoni cały sezon czy zdobywa tytuł)
po elmocie dla wielu był bohaterem a teraz jakiś kibic (wielki znawca tego sportu) każe mu zastanowić się na sobą...
LIPciu
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP